ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Návrat sereďského futbalu do Serede!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Po účinkovaní v najvyššej súťaži a cestovania po iných “domovských” stánkoch sa vracia futbal späť do Serede v podobe 3.ligy! Sereď pôsobila v najvyššej súťaži nepretržite od sezóny 2018/19, no vzhľadom na nevyhovujúce podmienky domáceho štadióna musela hrávať na inom štadióne. ŠKF sa preto predstavil v Nitre, Myjave, Zlatých Moravciach, Trnave a raz dokonca aj na bratislavských Pasienkoch. Na pretrvávajúci a neriešený problém však celý klub doplatil núteným koncom v najvyššej súťaži. Aktuálny ročník bol pritom pre Sereď športovo najúspešnejší. Bývalému vedeniu klubu a realizačnému tímu A-mužstva ďakujeme za odvedenú robotu a reprezentáciu ŠKF.

Nebola to ľahká cesta udržať v Seredi futbal, ale vďaka správnym ľuďom sa to podarilo. Veľká vďaka patrí mestu a mestskému zastupiteľstvu, poslancom, p. primátorovi Ing. Martinovi Tomčányimu a p. prednostovi Ing. Tiborovi Krajčovičovi za mimoriadnu dotáciu na chod celého klubu v rátane A-mužstva a celej mládeže.

Futbal sa doma v Seredi nehral už pár rokov a preto sa ľudia môžu tešiť na domáce zápasy v pravom slova zmysle, pretože okrem mládeže, ktorá na mestskom štadióne hrala svoje domáce zápasy tu konečne bude hrať aj naše A-mužstvo!

V štruktúrach klubu takisto nastali zmeny, generálnym riaditeľom sa stal Ivan Minarčíny, ekonomický úsek bude mať na starosti p. Jana Bardiovská, športový riaditeľ mládeže p. Miroslav Greguška sa stal aj športovým riaditeľom celého klubu ŠKF a poskladal nový realizačný tým pre A-mužstvo v zložení: hlavný tréner – Eduard Pagáč, asistent trénera – Martin Krajčovič, tréner brankárov – Jozef Košovan, masér – Marián Mareš a vedúci mužstva – Ladislav Oroszi.

Nové vedenie spolu s trénerským štábom momentálne usilovne pracuje na skladbe nového kádra na sezónu 2022/2023. Začiatok prípravy A-mužstva je naplánovaný na 4.7., uskutoční sa v domácich podmienkach. O pláne prípravy a prípravných zápasoch, posilách a zložení kádra budeme verejnosť včas informovať.

Do začiatku rekonštrukcie štadiónu bude naše A-mužstvo hrávať v Seredi, v prípade rekonštrukcie bude povolenie v rukách SFZ, v prípade neudelenia výnimky bude klub hľadať alternatívy v blízkom okolí.

Drobné zmeny nastali aj v štruktúrach mládeže, trénerom ktorý v klube skončili ďakujeme za odvedenú robotu a prajeme veľa úspechov v športovom aj v osobnom živote. Mládež bude pokračovať v 12-tich kategóriách, ktoré tvorí takmer 200 detí, z čoho je viac ako 85% Seredčanov, zvyšní hráči sú z blízkeho okolia.

V najstaršej kategórií U19 zostáva tréner Jozef Brezovský, novicom v kategórií U17 je Ján Pavlovčík, ktorého týmto v klube vítame! Do kategórie U15 sa posunul Matej Fábry, kategóriu U14 obsadil Tomáš Kavoň, U13 bude mať pod palcom Marcel Rybnikár, kategóriu U12 Dominik Jánoš, U11 Dominik Janček, U10 Marcel Rybnikár, U9 Matej Fábry, U8 a U7 Dominik Janček.

Tréner brankárov – Jozef Košovan, masér v dorasteneckých kategóriách – Miloš Macala.

Pred začiatkom novej sezóny nás čaká ešte tradičný KEMP, z ktorého sa stáva postupne najväčší futbalový kemp na Slovensku ( v tomto roku je počet prihlásených 97 detí ), ktorý bude prebiehať v dvoch turnusoch a to 4.-8.7. a 11.-15.7.

Tešíme sa vysokému záujmu a veríme, že všetky deti si prídu na svoje.

Držte nám palce a príďte nás povzbudiť, SEREĎ DO TOHO!!

Tento projekt je podporovaný mestom Sereď.

 

Autor: Matej Fábry

zdroj: skfseredfutbal.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. takže záchrana dospeláckeho futbalu na 1. mieste. Konečne je to všetkým jasné. Rodičia, ktorí ste prišli s deťmi na komisie prosiť o záchranu futbalovej akadémie, vy ste spokojní? Veď oni vás úplne využili.

  2. Je to jednoducho vydieranie, dovlečú tam detičky a zahrajú na city poslancov. Lebo len detičky, ktoré chcú hrať futbal sú vyvolené. Ostatné sú im ukradnuté. Vedia ako na to. Čo sa tu deje, je svinstvo na kvadrát. To sa len tak nevidí. Idú voľby, tak MsZ je to jedno. „Čo pán prosí, to byť musí“. Tu nejde o deti, ale o horeuvedených vydieračov. Lež požiadali o ďalšie peniaze, mali urobiť audit, ako naložili z predošlých rokov, ktoré išli di stratena. Ale to asi nikto nežiadal. Tak sa im darilo a chcú v tom pokračovať. A konečne, jedná sa o peniaze, ktoré nie sú ani primátorove, ani poslancov, ale nás všetkých. Tak by sa mali aj tak správať.

  3. Minule tu presviedčal nejaký aktívny otecko, ktorý má syna futbalistu, že treba dotáciu schváliť. Už mu došlo čo vlastne hovoril?

  4. Keďže sa končí mandát súčasnému primátorovi, tak by som sa nečudoval, žeby vznikla nejaká zmluva o povinnosti dotovať mestom futbal ešte ďalšie roky. Veď poslancov na schválenie ešte majú 🤔

  5. Tešíma že futbal sa ako tak zachránil ale už by to chcelo aj ten štadion. Liga mi bude chýbať aj keď tá slovenská liga je fakt len na smiech. Slovan čo tu nemá súpera tak hned v prvom predkole dostane výprask. Proste hanba.

  6. po zAstupiteľstve kolegyni Fačkovcovej pritomný fanda futbalistov neuveriteľne vulgárne takže sa to tu nedá ani napísať nadával a to len preto že nezdielala názor prítomných futbalistov. A o čo im ide ? Len a len o prachy. Ondrej navrhol aby sa rozdelilo medzi všetkých športovcov 120 000 a nie len 97 000 ktore chceli futbalisti pre seba . Samozrejme že to neprešlo lebo futbalisti boli proti. Hlavne že oni maju plné brucho istatní môžu od hladu aj pokapať

  7. Tento národ slovenský, závisť, zášť, nenávisť. Z našich peňazí, štadión z našich peňazí, opraviť cestu z našich peňazí, postaviť máj z našich peňazí, napustiť fontánu z našich peňazí, vyplatiť farára z našich peňazí,.. Ja som rád že naše, vaše, moje peniaze pôjdu aj na futbal. Nemyslím si však, že niekto zneužil alebo využil deti a rodičov ako akýsi nástroj alebo páku voči poslancom alebo primátorovi. Decká môžu naďalej reprezentovať mesto a klub na vysokej úrovni. Nie každý je fanúšikom všetkého, futbal nevynímajúc, to je logické. Keby ste si ale vy niektorí ohovárači a neprajníci našli občas cestu na štadión a povzbudili, alebo len skontrolovali kam tie vaše peniaze idú, nič by sa vám nestalo. Pretože tá práca s deťmi, tie emócie a zážitky, to ako sa už odmalička a aj mimo rodín a domova formujú nielen ako futbalisti, ale aj ako ľudia, to zato stojí. Myslím, že to teraz schytám ale čo už s vami 🤷‍♂️

  8. sered ma okolo 16 000 obyvatelov, kolko obyvatelov chodi chodilo a zaujimalo zaujima sa o futbal??? 200 mozno 300 ludi??? podla mna aj to je vela, tak nechapem preco ziadaju o tak velku dotaciu , banda povodnicka!

  9. Matej Lipták,týchto bláznov čo tu všetko kritizujú si nevšímaj,jedná sa o možno 10 jedincov ktorí tu vystupujú pod rôznymi nickmi,aby navodili dojem,že sa jedná o väčšinu obyvatelov mesta.Netreba na nich reagovať,nech si tu vypisujú tie svoje nezmysly. Dobrú noc.

  10. predstate si že som sa tam bol pozrieť. Z jednoduchého dôvodu. Na zastupitelstve nam poslanci futbalisti xkrát hovorili aby sme sa ako poslanci prišli pozrieť kolko tam denno denne trenuje detí. Vtedy som tam stretol aj Mira Buchu. Vtedy mi povedal niečo v tom zmysle že mozem na vlastneoči vidiet ako je tam vela deti. Ked som ich spočital tak ich tam nebolo ani 20 Tak som mu to povedal A tym to skoncilo
    Na detsky futbal a ine sporty le kazdy poslanec ochotny dat podla moznosti co najviac ale na profesionalny futbal nech si hladaju sponzorov Mesto nie su len futbalisti Najmasovejsi sport v Seredi je jednozncne cyklistika

  11. Čo roky inkasovali okolo 400 -450 tisíc ročne, čo sa s nimi Anonym a Matej Lupták delil, aj im niečo z toho kvaplo, keď sa tak zastávajú? Za tie vyinkasované peniaze mohol štadión prekvitať a nie aby bol zničený? Kto ho zničil za taký krátky čas? Kto tam chodil, čo tam nemal čo robiť, lebo len od futbalistov by nemohol byť až tak zničený.

  12. Kam idu €? Moj sukromny nazor…X rokov futbal z mesta…to ma bolelo najviac..ale naspat k tym € a matematike: prenajom ,,domaceho,, stadiona (trnava vion nitra…) x XY domacicj zapasov +zoldnierov (slova p. Jarabka) kt treba platit (nakoniec aj neplatili) ubytovat atd = dakovanie vedeniu? NIE…naozaj ja osobne nemam zaco.

  13. čo je chore na tom že absolutna väčšina mesta si myslí že peniaze na šport by sa mali rozdelovat spravodlivejšie ze v Seredi nie su len futbalisti ale aj ine kluby či športy ktore dostavaju násone menej ako futbalisti čo je chore na tom ked absolutna väčšina mesta sa nezaujima o futbal a mysli si že profesionalov nech platia sponzorkými peniazmi

  14. ked vás futbalovych fandov je tak vela vraj okolo 2000 dajte si vstupne na zápas 50 euro a na každom zápase zarobite na vstupnom 100000 a budete maťna profesionálov na trénerov a aj štadión si môžete opraviť

  15. Matej Lipták 20. júna 2022, 20:56 – v prvom rade vitajme medzi nami zopar blaznami dobrovolne vystupujucimi pod menom a nasledne znasajucimi nadavky odbavujucich sa jedincov v diskusii.

    Nemate pravdu v tych diskutujucich – ked niekto hra Vami popisanu hru, je odhaleny, nemam to rad a je to podle, bezcharakterne az chrapunske.

    Napriek silnej futbalovej lobby verte, ze snad devadesiat percent ludom je u prdele, aky African, alebo Srb ci Macedonec beha za loptou a kde.

    Jedno ale tymto ludom NIE je, za koho peniaze sa tak deje. Ulice su v stave pripominajucom povojnovy stav v Nahornom Karabachu – aj tam ale desat rokov od vojny mali uz chodniky, o akych sa nam v Seredi nesniva a pri sucasnom vedeni mesta snivat nebude nikdy.

    Ja osobne som za sto percentnu podporu detskeho futbalu – ale nie BIZNISU a to ani okolo detskeho futbalu. A ospravedlnujem sa za nazyvanie veci pravym menom – tu sa o nic ine nejedna. Zial.

    Spytajte sa vedenia SUKROMNEJ A.S., v ktorej jedinymi akcionarmi boli (mozno aj su) dvaja poslanci MsZ, ktori si v komisii NAVRHLI DOTACIE, v zastupitelstve ich ODSUHLASILI a nasledne este rozhodli o ich pouziti – ci im islo o ine, ako o biznis.

    A spytajte sa ich, preco sa zrazu rozisli a kde je zisk A.S. po zdaneni.
    Len to skuste stihnut skor, ako to urobi vysetrovatel, lebo viem, ze tim ludi pripravuje TO a nielen na nich…

    Ono poslanci sice rozhoduju o pouziti majetku mesta (aj penazi), akurat nalievat ich roky samym sebe, to chce iny zaludok a aroganciu…

    A aj poslanci SU POVINNI KONAT VO VEREJNOM ZAUJME.

    Pan Matej Lipták, ak mate zaujem pohnut detsky futbal dopredu, kludne sa ohlaste – mate prveho odhodlaneho spojenca.
    Ak ale patrite medzi ludi, ktorym ide o biznis, prosim neohlasujte sa, v tom sa totiz urcite nezhodneme.

    Este raz vdaka za civilizovanu diskusiu a odvahu podpisat sa. Prajem vela uspechov.

  16. A začo akože sa im tu ďakuje všetkým? Za rozflákané stovky tisíc eur z mestskej kasy na to aby sa všetci smiali na nejakom kočovnom klube pre hráčov z balkánu?

    Za tie prachy sme tu mohli mať parádnu akadému pre decká, alebo nejaké iné schopné športovisko, takto nemáme nič, iba ruinu štadiónu.

    A Františkovi Dorovi ste zabudli poďakovať, aj ten medzi Vás patril.

  17. Mame tu najväčší priemyselný park na Slovensku, s veľkými, svetovými spoločnosťami ale aj „naše“ svetové seredske horáky a šampanské, cukrovar a niet sponzora?[

  18. Anonym 21. júna 2022, 7:06 – pytajte sa, KTO KONKRETNE urodnu podu PREDAL pod tie haly.

    Ked to zistite, napiste. Ale pod clanok, pod ktorym sa to hodi. Tu je temou to, ze skutocne niet dovodu, aby kazdy podporoval to, co vyhovuje biznisu a mocenskym ambiciam zopar konkretnych

  19. @Anonym 21. júna 2022, 1:30
    A preco by dotovali nejakych starych senilov co sa hraju na akcionarov a poslancov sucasne ? Ved tie spolocnosti nie su jebnute, vidia co sa deje a castokrat lepsie ako obcania, nebudu si spinit ruky s odpadom 😀

  20. Vega 21. júna 2022, 8:26 – sa cudujem byvalemu sponzorovi IClinic, ze im nevadilo byt spajani s ludmi sudenymi za vrazdy.

    Seredskemu klubu to zjavne nevadilo – neriesia, ci su peniaze legalne, alebo krvave. V tomto konkretnom pripade DOSLOVNE !!

  21. @Miloš Majko 21. júna 2022, 9:31
    Necudujem sa im, ved su oproti hore uvedenym relativne mlada spolocnost v Seredi. Zrejme si dopredu nespravili analyzu ako to v Seredi funguje a chceli zasponzorovat tak ako sa to inde deje normalne.

  22. V prvom rade je fajn, ze futbal sa vracia do Serede, hoci nechapem, preco sme museli hrat ligu za kazdu cenu bez stadiona? Aky to malo zmysel, okrem utopenia penazi? V Seredi je dostatok firiem, ktore by mohli pomoct, ale preco tomu tak nie je? Preco isty cas v predstavenstve figuroval isty Dora (pánom ho nazyvat nebudem)? Pochybne vedenie dotovane mestom…. Je dobre,ze Sered vypadla, lebo v lige bez stadiona nemala co robit. Ked som videl, ze clenom kadra je kde-kto, ale nie Seredan, tak mi bolo az smutno. Potom sa pozrieme na repre a vidime vysledky….Pokial nebude mat Sered stadion, 3 liga je az az… A stavat stadion? Pre koho? Pre tych 100 skalnych? Naco? Peniaze sa daju minut aj lepsie. Seredske chodniky, infrastruktura ako taka, stoja za figu a fakt mal byt stadion priorita? Naco?

  23. Hmm.. Detičky môžu reprezentovať seredsky futbal, futbalovú akadémiu…
    Keď tu chceš trénovať, kúpiš si tričká s logom ŠKF Sereď, tak budete chodiť na zápasy oblečení a reprezentovať Akadémiu. Kúp si teplakovu súpravu… Dobre, kupime mu ju. To všetko beriem. Idete na turnaj do Wiedne… Malého futbalistu si tam aj späť odvez, zaplať mu štartovné, samozrejme jedlo, pitie. Od klubu nedostanú nič. Ani tu posratu malinovku. Prezlecte sa niekde pri aute. To je postreh z posledného turnaja.
    Keď trénujú na domácom štadióne…prezlec sa na ihrisku, ci je 20 alebo 5 stupňov… Chce sa ti cikať? Vycikaj sa za stromom.. Chce sa ti kakat? Tak vybehni niekam za seredsky tyteš.. Ako sa hovorí v Seredi…
    Hmm..robime pre mládež, podporujeme futbalovú Akadémiu. Ako to hovorí český herec p. Donútil.. Jisteeee…
    Píšem len realitu, ako to je s malými futbalistami.. Ale možno sa mýlim, možno mám skreslené názory….ked chcem, aby moji zamestnanci nosili logo mojej firmy na tričku, mal by som im tie tričká zabezpečiť…alebo im povedať, ze keď zajtra neprídeš v takom tričku tam máš padáka..
    Celé zle od začiatku, od malých detí.. Až po ligistov.

  24. v prvom rade treba povedať že seredská futbalová akadémia vôbec nie je akadémiou. To si len tak nazvali aby ľahšie dostali peniaze od rodičov a mesta. Na poslednom zastupiteľstve to verejne priznali. Take isté nároky ako sú popísane vyššie maju ajdeti z inÿch klubov. Dresy, obuv, či loptu nepotrebujú len futbalisti a sikať sa chce deťom rovnako bez rozdielu s akou loptou behá.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img