ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Ak by bola finančná podpora rozdeľovaná pre jednotlivé športové kluby spravodlivejšie, určite by šport spájal viac ľudí.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dnes sme na rokovaní mestského zastupiteľstva okrem iného rozhodovali aj o žiadosti futbalového klubu ŠKF Sereď o poskytnutí dodatočnej dotácie v čiastke 97 000 eur. Peniaze majú byť určené na krytie nákladov pre rozbeh súťaže III. ligy mužov a zabezpečenie činnosti futbalovej akadémie.

Napriek nesporným športovým úspechom a naozaj záslužnej práci s mládežou sa klub, z dôvodu nepostačujúcej športovej infraštruktúry ocitol v komplikovanej finančnej situácií.

Podporu športu a práce s mládežou považujem za mimoriadne dôležitú. Myslím že je správne, aby mesto futbalovej akadémií finančne pomohlo, aby tak deti a dorastenci mohli naďalej trénovať futbal v nezmenených podmienkach.

V ťažkej situácií sa však nachádzajú aj iné športové kluby v meste, ktoré sú v porovnaní s futbalom dotované výrazne menej už dlhodobo. Preto som podal procedurálny návrh, aby mesto vyčlenilo zo svojho rozpočtu čiastku 120 000 eur na účely mimoriadnej dotácie pre mládežnícke projekty všetkých športových klubov v meste.

Bohužiaľ návrh neprešiel.

Kolega Miro Bucha sa vyjadril že: Šport by mal spájať, ale „žiaľ je tu pár poslancov, ktorí sa snažia aby šport rozdeľoval.“
Mrzí ma že to takto vníma, pretože môj návrh smeroval k tomu, aby sme šport podporili. Aj futbal, ale aj iné športy. Ak by bola finančná podpora rozdeľovaná pre jednotlivé športové kluby spravodlivejšie, určite by šport spájal viac ľudí.

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Futbalisti žiadali aj na mládež, aj na mužov. Takto mali pripravené uznesenie a takto ho nakoniec aj poslanci schválili. Škoda že neprešiel procedurálny návrh, ktorý hovoril o podpore mládežníckeho športu. Futbalu, ale i ďalších športových klubov.

  2. Oni si svoj limit už dávno vyčerpali. Už nevedia ako, tak veľmi operujú s mládežou. Zatierací manéver. Už ich máme dávno prečítaných. To si naozaj myslia, že ľudia sú na hlavu padnutí, že nevedia ako roky rabovali rozpočet mesta na úkor iných? Stačilo.

  3. AK teda stačilo, tak vo voľbách treba voliť tak povediac hocikoho len nie futbalistov. A kto sú tí futbalisti? Stačí si pozrieť výsledok hlasovania kto nehlasoval za návrh Ondreja Kurbela aby a rozdelilo 120 000 ale pre všetkých a kto hlasoval za to aby sa pridalo 97 000 ale len futbalistom. Ak výsledok hlasovania ešte nie je na stránke mesta tak na budúci týždeň tam asi už bude.

  4. Poviem svoj nazor,
    Za system rozdeľovania dotácii ste zodpovední vy ako poslanci. Poslanci začala a určili ako sa budú rozdeľovať dotácie a tak ste ich aj dlhodobo rozdeľovali. Ten “ spravodlivý kľúč” ste určili vy.
    Až dnes ste si uvedomili že sme obec a nie krajské mesto? Peniaze daňových poplatníkov ste zbytočne a bez účelu rozhadzovali na prvú ligu. A výsledok? Ani štadión, ani podpora mládeže a ani 3. liga.

  5. Športový deň škôlkarov sme museli mať na štadióne v Šintave. Deti zvážali autobusmi . Take ekologické!

  6. naco ste tam aby ste fnukali? Zmeňte to alebo choďte robiť niečo iné. Co viete. Len vyplakavanie poslancov, raz jedna potom druhy, ze zlí sú tí ostatní, ale my sme dobrí.

  7. Spýtajte sa vedenia futbalistov čo urobili s tým obrovským objemom peňazí, čo každoročne dostávali? Dostali na anglický trávnik, sedadlá, osvetlenie… A čo je urobené? Keby sa boli peniaze použili na to, na čo boli určené, deti by nemuseli chodiť do Šintavy.

  8. Máte pravdu že zodpovední sú poslanci. Aj pri nastavení „kľúča“, aj pri každoročnom udeľovaní dotácií a rovnako aj pri tomto poslednom odsúhlasení dodatočnej dotácie pre ŠKF. Poslancov je však 19, v komisií 8 či 9. Ak chcete niečo zmeniť, musí súhlasiť väčšina. Kto akú sumu navrhoval pri rozdeľovaní dotácií pravidelne zverejňuje napr. poslankyňa Fačkovcová na svojom FB. Z tých tabuliek je zrejmé, kto sa snaží férovo rozdeľovať medzi jednotlivé kluby a kto by dal najradšej všetko len na futbal. A ešte jedna poznámka. Vyzerá to tak, že peniaze daňových poplatníkov budú vyhadzované naďalej, dokonca na tretiu ligu ešte viac, ako keď sme dotovali 1.ligový klub 🙁

  9. Hlavne, ze sa pridali k strajkovej hotovosti Zmosu. Lebo vdaka Igorovmu balicku dostanu menej na kradnutie. Pokial par kuriew nepojde do arestu, furt to bude pre iste svine dobry kseft.

  10. Na najvyššiu súťaž boli výdavky veľké, čo je pochopiteľné. Človek by si myslel, keďže na III. ligu také výdavky nie sú, že si to už utiahne klub sám a nebude konečne natŕčať paprče a žobrať. Ale som sa mýlil. Mám dojem, že keby hrali aj najnižšiu možnú súťaž a výdavky boli boli pár eur, tak ešte aj tých pár eur nezaplatia zo svojho. To sa potom podniká. NAKA kedy príde?

  11. ake priliehave pomenovaie
    ved prave preto robi všetko aby bolo čo najviac kandidatov aby sa hlasy delili čo naviac

  12. V Kalábrii sa v minulosti stalo, že odstúpilo obecné zastupiteľstvo v nejakej obci na protest toho, že sa do ich radov infiltrovali členovia n’drahghety. Šľachetné gesto.

  13. chcel by som vediet ake percento mestskeho rozpoctu bolo za poslednych desat rokov alokovanych na sport v porovnani s mestami, ktore to s podporou mladeznickeho sportu myslia uprimne a vazne. Je to co dava Sered malo, alebo vela a myslim bez kapitalovych vydavkov na obnovu alebo rekonstrukciu mestskeho majetku/sportovisk? Bez udajov v porovnani s ostatnymi mestami a akym sposobom sa dotuje sport, co sa podarilo vybudovat z akych zdrojov a za aky objem zdrojov sa tu mozu len vsetci hadat ci to je vela a preco maju ti a ini nemaju. Co sa tyka kapitalovych vydavkov basketbalisti uz maju plne funkcnu halu /ktora bola pred rokmi na zburanie/, postavil to sukromny investor alebo mesto? Ak je stadion mestsky majetok tak odkazovanie sa iba na to ze nech sa majitel klubu postara (ktory zo stadionom ako stavbou/majetkom toho asi moc nema) je potom v prikrom rozpore s tym, ze mesto sa ma o svoj majetok starat. Zatial sa nepostaralo vo forme viditelneho riesenia. Hovori iba o arch. studiach, ale vidime iba buranisko. Teraz by som chcel vidiet aj nejaky kvalifikovany a nezavisly odhad kolko by stalo vybudovanie aspon jednej tribuny pozdlz futbaloveho ihriska. Ale nie odhady konatela SMS. PanKurbel zamer transparentnosti je pekny. Ak sa jedna o pomoc ta ma byt adresna. Teraz ju potreboval SKF. Vzslovil poziadavku na sumu a je len vecou poslancov a ich hlasovania ci tu sumu podporili alebo nie. Preto si myslim, ze ked niekto potrebuje pomoc otazka mala byt iba ci je jej vyska adekvatna k vzniknutemu problemu alebo nie. A tak, ked ste hovorili ze su tu aj ine kluby, ktore potrebuju pomoc, tak presne pomenujte kluby ktore ju potrebuju, kolko, preco potrebuju pomoc. A potom nech sa hlasuje ci tim klubom sa poskytne alebo neposkytne pozadovana suma. Ked chcete riesit problem sportu ako celeho navyste rozpocet mesta pre kapitolu sport pre mladez samostatne oproti sucastnemu objemu a samostatne pre dospele muystva ak je o to zaujem.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img