ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Mestská atletická olympiáda pre II. stupeň základných škôl

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dňa 15. júna 2022 sa v areáli Základnej školy Juraja Fándlyho v Seredi konala mestská atletická olympiáda. Podujatie sa konalo v spolupráci s mestom Sereď. Športového zápolenia sa zúčastnili žiaci a žiačky II. stupňa zo ZŠ Juraja Fándlyho, ZŠ J.A. Komenského, CZŠ Sereď, Špeciálnej ZŠ a ZŠ s MŠ zo Šoporne.

Zápoleniam na športovisku predchádzalo slávnostné otvorenie, počas ktorého žiakov privítali a prihovorili sa primátor Martin Tomčányi, riaditeľka ZŠ J. Fándlyho Renáta Šidlíková a učiteľ i organizátor v jednom Mário Chudík.

Celkom 80 súťažiacich si zmeralo sily na novej atletickej dráhe. Po rokoch ide o splnený sen všetkých pedagógov, ktorí sa venujú výchove mladých športovcov a podporujú v deťoch lásku k atletike. Súťažilo sa v disciplínach: beh na 60m, 300m, 800m, 1000m, skok do diaľky, hod granátom, vrh guľou, skok do výšky a hod kriketou. Pretekalo sa podľa platných pravidiel atletiky. Na dodržiavanie pravidiel dozerali učitelia zo zúčastnených škôl. Žiaci podali na svoj vek perfektné výkony, ukázali bojovnosť, odhodlanosť a zdravú súperivosť.

Učiteľ Mário Chudík ďakuje mestu Sereď, že škola mohla zorganizovať plnohodnotné atletické preteky, ktoré by sa nekonali bez novej dráhy. „Poďakovanie patrí vyučujúcim TŠV, ktorí svojich žiakov svedomito pripravili na preteky a taktiež pomocníkom, ktorí pomáhali počas pretekov. Nešlo o to, kto skončí na prvom, druhom či treťom mieste, ale hlavne o to, že žiaci majú opäť chuť športovať a tým robiť niečo pre svoje zdravie. Celkovo hodnotíme akciu za vydarenú a pevne veríme, že sa v takom hojnom počte stretneme aj budúci školský rok.“

Učiteľka Jana Vašková uviedla, že deťom patrí obrovská pochvala za úžasnú snahu, výkon a nadšenie. Podľa nej môžu byť žiaci na seba tak hrdí, ako sú hrdí učitelia na svojich žiakov.

Výsledky si môžete pozrieť v prílohách:

Výsledky chlapci

Výsledky dievčatá

Výsledky skoku do výšky

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img