ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Zrazil v Seredi cyklistku a rýchlo ušiel. Dôchodkyňa skončila s ťažkými zraneniami – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|   Dopravní policajti z Galanty riešia nehodu, pri ktorej neznámy vodič zrazil, v piatok podvečer, dôchodkyňu na bicykli.

74 ročná žena práve prechádzala cez kruhový objazd v meste Sereď, keď ju mal začať zľava predchádzať vodič na aute Peugeot 607, s galantským evidenčným číslom. Keď bol na jej úrovni, náhle odbočil doprava smerom z okružnej križovatky. Podľa kamerových záznamov je vidno, že vodič nedodržal povinný odstup od cyklistky, ženu zachytil a tá spadla na zem. Staršia pani utrela viacnásobnú zlomeninu nohy a ťažkými zraneniami skončila v nemocnici. Vodič po nehode nezastavil a bez poskytnutia pomoci pokračoval v jazde.

Polícia nehodu vyšetruje ako prečin ublíženia na zdraví s následkom ťažkej ujmy a neposkytnutie pomoci. Vodičovi, ktorý si po nehode nesplní zákonnú povinnosť, môže hroziť až 3 ročný pobyt vo väzení.

 

POZOR NA BOČNÝ ODSTUP   

Upozorňujeme vodičov, aby nezabúdali na nové pravidlá a pri predchádzaní cyklistov dodržiavali povinný bočný odstup od 1 do 1,5 m v závislosti od rýchlosti vozidla. Ak nie je možné cyklistu bezpečne predísť, je potrebné spomaliť a s predchádzaním začať až vtedy, keď je to aj s ohľadom na cyklistu bezpečné.

V prípade kolízie alebo nehody sa vždy presvedčte, či nedošlo k zraneniu cyklistu.

Vodič je podľa zákona povinný v zmysle zákona poskytnúť pomoc a zotrvať na mieste udalosti.

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ako neospravedlnujem nikoho ,ale co robila pani na bicykli v strede jazdneho pruhu?pokial viem ,mala by byt pri krajnici… Hlavne nech sa uzdraví

  2. takemuto vodicovi zobrat VP a poslat na psycho testy – mozno by ho viac neuvidel.
    To akoze keby tade isla z urciteho dovodu mamicka s kocikom aj tu by nabral?
    Cisty dementino – hovado jedno

  3. -utek z miesta dopravnej nehody (skoda na zdravi)
    -neposkytnutie prvej pomoci
    -sposobenie tazkeho zranenia

    …to je aj na kriminal

  4. Neviem keďže je tam dosť silná cenzúra ale podľa mňa vedľa vodiča bolo stiahnuté okienko a niekto tam naťahoval ruku za kabelkou alebo to skresľuje tá cenzúra

  5. Takto suverenne si jazdia dochodci na bicykloch po Seredi… Po strede cesty, halabala, z chodnika na cestu a opacne, neobrzu sa okolo seba ci ich nahodou neprejde auto, mysliac si ze su nesmrtelni..

  6. Ok a pre cyklistov neplatia žiadne pravidlá? To, že vodič je idiot je jedna vec, ale pani mala ísť riadne popri krajnici a pri zmene smeru jazdy mala dať znamenie.

  7. Vodič je pekný somár, o tom niet pochýb a nebudem sa ho zastávať. No pani na bicykli ma zrejme tiež nejaký podiel viny, po strede cesty sa proste nejazdi. Možno sa mýlim a dopraváci budú mať iný názor na celú záležitosť.
    To by ma inak naozaj zaujímalo, či to bude 100% na vodiča alebo aj tá pani bude mať nejakú spoluvinu 🙄🤔

  8. Ten bol načipovany ako torpedo , keby zastavil a vystúpil tak by sa už z cesty nepozbieral. Sereďsky pernicek

  9. Ta pani síce išla stredom, ale to predsa nie je dôvod na to, aby ju idiot zrazil. Keď vám pôjde po rovnej ceste v strede jazdného pruhu cyklista, tak ho sfúknete bez mihnutia oka dole, lebo veď čo ide idiot po strede? To je argument? Mal spomaliť a ísť za ňou. Jednoznačne chyba vodiča.

  10. No skor to je chyba jej a nie sofera naco sa srala po strede cesty?A ako mal dodrzat odstup 1,5m?to mal ist cez stred kruhacu?????

  11. Len skoda ze nie je zaber na cely kruhac, lebo kludne mohol byt aj scenar taky ze auto bolo v kruhaci a pani z ničoho nič mu vošla do cesty napriklad z chodnika. V tom pripade mal vodic jedine moznost ist do stredu kruhaca. To ze utiekol a neposkytol pomoc je druha vec

  12. Dopravný analytik to vyhodnotil jednoznačne ako hrubú chybu vodiča! Boženka, skoré uzdravenie, celý život si športovala, ty to zvládneš a on nech si spytuje svedomie, zramoval Ťa pár metrov od tvojho domu.

  13. To žartujete, že pani z ničoho nič vošla do cesty? Od začiatku videa vidno pani a auto ju zrazí po 3 sekundách čo je na zábere. To je veľmi dlhá a dostatočná doba v premávke na to, aby vodič zareagoval, zvlášť pri tej nízkej rýchlosti. Nehovoriac o tom, že ju videl aj dlhšie. To je z ničoho nič? Keby tam vbehla z vedľajšej cesty, ale počas záberu na videu už dávno ide v kruháči.

  14. pre Nechapem

    Neverím, že si taký blbý. Takže ak ide v strede cesty, treba ju zraziť a je to jej chyba. Ty jazdíš na osloch? Nenapadlo ťa, že sa dá ísť tak, že znížim rýchlosť auta a idem za ňou až kým neopustí kruhový objazd?

  15. Nestačím sa diviť čo za komentáre tu dávajú ľudia (pravdepodobne) s vodičákmi. Že mala ísť pri krajnici. Tak milí pseudo-šoféri, šup pozrieť vyhlášku a oprášiť si, že na kruháči sa jazdí 30 km/h a NEPREDBIEHA sa. A k tomu, ak by aj vodič chcel obehnúť cyklistu tak musi mu pritom nechať čo??? 1,5metra….
    V tejto krajine fakt nebude dobre pokiaľ tu nedokážeme ani takéto základy dodržiavať….

  16. „Dopravný analytik to vyhodnotil jednoznačne ako hrubú chybu vodiča!“

    Tak to ma dosť prekvapuje že je to podľa všetkého čisto vodičova vina, ale nie som dopravný policajt tak hádať sa nebudem. Určite to bol pekný blbec už len za to že utiekol a nechal ju tam ležať, no hádam dostane čo si zaslúži a pani prajem skoré uzdravenie …

  17. Pises o odstupe 1,5m bocný odstup. Nebudem vinu davat na nikoho ale po seredi som nabehal za zivot tisicky kilometrov a ani raz ma nenapadlo drbat sa v strede cesty kruhoveho objazdu vzdy jazdim po krajnici a vsetko je doteraz v naprostom poriadku tak to kludne mozem jazdit pocas dna v strede cesty po celej Seredi a s tým bocným odstupom más pravdu ale ked sa ti nejaký paciet drbe stredom cesty a pol metra ma mat bocný odstup a bud by siel pomaly stredom kruhacu alebo polkou auta po obrubniku druhej strany aj ked je tu dalsia vec vodic mal radsej spomalit a ist za nou kedy neodbocí. Chybu majú obaja ale zato ze vodic utiekol a pani ma tazké zlomeniny tak minimalne 3roky do výkonu vazby a po skoncení trestu 10 rokov zakaz riadit motorové vozidlá a k tomu najvissiu mozno pokutu na slovensku. Len moj názor a inému ho neberiem.

  18. tento kruhac nema vodic sancu prejst aby dodrzal bocny odstup 1,5,je to velmi uzky kruhac, jednoznacne musi vodic auta pockat kym cyklista neopusti kruhac,neviem ci sa berie za predbiehanie ak predbiehate cyklistu,myslim,ze je to obiehanie.ak by to bolo predbiehanie,potom by sa to vylucovalo z 1,5 m odstupom.

  19. A aký zmysel malo ju obiehať? To kam sa, preboha, ľudia tak ponáhľate? Či to bol zase nejaký zasraný seredský feťák? Prajem mu len to najhoršie idiotovi.

    Pre tých čo sa tu snažíte polemizovať či to bola z časti chyba cyklistky….sa spamätajte, cyklista je tak isto účastník cestnej premávky ako vy v tých vašich 20 ročných hrdzavých herkách.

  20. Jednoznačne chyba vodiča, aj keby mohol predbiehať, čo v takomto kruháči sa nedá, ako dodrží odstup, čo keby tam bola motorka, aj tú zotne!

  21. Ja len preto som to napísala, lebo včera to v televízii komentoval Peles či ako sa volá a ten to potvrdil, že chyba vodiča

  22. Neviem o tom že by ho tu niekto obhajoval!! Ide len o to či je naozaj len on vinný alebo má podiel aj pani ktorá išla po strede cesty, žiadne obhajovanie vodiča!!!
    Sa mi proste nechce veriť že sa niekto len tak bicykluje po strede cesty a dopravák povie že je to OK. No ja dopravák nie som tak sa hádať nebudem …
    Ano ciklysta je účastníkom premávky ale nie je nejaké pravidlo ktoré by mu prikazovalo držať sa pri krajnici ?
    V každom prípade tento vodič je jednoznačne somár (veľmi slušne napísané), mal pribrzdiť a držať sa za ňou, možno by si musel pár krát hryznúť do jazyka že sa bicykluje po strede cesty ale určite by ho to stále menej ako teraz, ak ho teda vypátrajú …

  23. Ano Martin, pani mohla ist pri kraji vozovky, ale ma 74 a tak moze mat problemy s jazdou pri obrubniku. A hento hovado treba najst a ubit.

  24. Aj ja som vodička. Denne chodím po tomto objazde, či už na aute, alebo na bicykli. Ako cyklistka som sa vždy držala krajnice. Aj tak ma viackrát takýmto istým spôsobom “lízlo” auto. Predpisy, nepredpisy, od určitej doby chodím na bicykli cez tento kruhový objazd stredom…Myslela som si, že som viac videná a dúfala som, že takto vodič idúci za mnou spomalí. Doteraz sa mi to osvečilo. No ako vidím, po tejto udalosti, ani takto nie som v bezpečí. Takýmto spôsobom ako obiehal vodič dôchodkyňu,obiehajú viacerí vodiči cyklistov na tomto objazde hlavne smerom z mesta do Dolného Čepeňa. Tak kadiaľ má ísť cyklista, keď sa drží krajnice a vodiči ho obiehajú takýmto agresīvnym spôsobom?

  25. dochodcov bolo viac co islo takto byciklom do cepena a proste soferi ale hlavne soferky vytlacili ciklistov z krajnice , tí spadli, a vodici ani len nezastavili

  26. pre tony,ty si nastuduj vyhlasku,potom mudruj,bol si niekedy aspon v nitre na kruhaci?to si myslis,ze vsetky auta pojdu za cyklistom,alebo jeho rychlostou?
    samozrejme,ze ho mozu predbiehat ak dodrzia odstup 1,5m.
    CYKLISTA SMIE,TAK AKO INDE ROVNAKO JAZDIT AJ VKRUHOVOM OBJAZDE,LEN NA KRAJI VOZOVKY,ALEBO PO KRAJNICI V OPACNOM PRIPADE MOZE DOSTAT POKUTU AZ 60€UR.

  27. V dnešnej dobe, má každý svoje pravidlá. Všetci účastníci premávky, by mali rozmýšľať aká nevyspytateľná situácia môže vzniknuť. Tak ako na vodičských skúškach. Cyklista v tomto kruhači, nemá šancu, len musí dúfať na šťastie. Keby išla po kraji, tak je presne na rané jeho jazdy, čiže by ju zrazil čelné, lebo letia z mesta ako na hlavnej aj v kruhači, čiže ma dať prednosť päť lebo odbočuje, vychádza z kruháča a ešte by mal vyhodiť smerovku. Pred vstupom do tohto nešťastného kruháča, by som dala spomalovače alebo 30. A nákladné, pripadne s prívesom to je úplný horor. Pritom zrkadlo je minimum bezpečnosti.

  28. Auta za cyklistom…pokial pokracuje na druhy vyjazd, tak ho auto, ktore vychadza prvym nesmie predbehnut a skrizit mu cestu, nehovoriac ked idu v jednopruhovom objazde. Staci..?

  29. Prečo by to nemalo byť podstatné p. Majko? netvrdím že túto nehodu spôsobila pani tým že šla stredom cesty ale je podľa Vás je úplne v poriadku keď si niekto ide bicyklom po strede cesty?
    Ako súhlasím že vodič je totálny chmulo a určite ho treba vypátrať a potrestať ale naozaj nemá žiadny podiel na tom čo sa stalo aj pani na bicykli? Veď tým v podstate odkazujeme ostatným cyklistom (starým, mladým to je jedno) že si kludne môžu jazdiť bicyklom po strede cesty a ak sa niečo stane oni budú úplne bez viny ..
    Aj keď si ide niekto so sluchádkami v ušiach a mobilom v ruke cez prechod a vbehne vodičovy pod kolesá tak je len vodič na vine budeme len vodiča hejtovať , veď lebo chodec má na prechode prednosť ?! Nie je to tak že chodec sa má pred vstupom na prechod presvedčiť či je to pre neho bezpečné? A nie je to tak že cyklista má ísť po kraji vozovky ? A ak sa teda niečo také stane nebude niesť podiel viny aj chodec či cyklista?
    To že vidč utiekol a neposkytol pomoc je úplne iná kapitola, tu nie je o čom diskutovať …
    Ešte raz zdôrazním že vodiča sa nijako nezastávam, vypátrať a potrestať to je jasné, len mi nedá že pani nemá z toho ako sa bicyklovala vôbec nič, podľa policajtov je to proste v poriadku ísť stredom cesty …

  30. Martin, ked ides po meste autom a vidis pred sebou starsieho cyklistu, pridas plyn a supnes to do neho? alebo spomalis a zvysis pozornost? A s tou jazdou pri okraji vozovky – kolko cm od okraju? a co ked je na ceste rozsypany strk, sklo, alebo nejaka ina prekazka? alebo sa ten stary clovek len boji ist uplne po okraji?
    V tomto pripade naozaj nejde o to ako isla pani a kade. Tu ide o to, ze sku.wisyn ju zrazil a usiel. A este – ked nemas kade, nemas miesto, tak nepredbiehas.

  31. Samozrejme že by som ju nezrazil, neospravedlňujem ho, to sa ani nedá.. no nemôžeme sa len tak tváriť že jazda bicyklom v strede cesty je OK.. či? Pohoda, nech tak všetci jazdia ako pani a ako to bude v meste vypadať ? Alebo odsúdime vodiča-dementa ale upozorníme aj na to že pani šla stredom cesty ? (čo samozrejme neznamená že si to zaslúžila, to netvrdím) len sa proste netvárme že len vodič je ten zlý a jej jazda je úplne v pohode. Či na to v takýchto prípadoch netreba upozorňovať? Treba ju len lutovať? Aj toho so sluchadlami a telefonom na prechode budeme len lutovať, nepovieme že tak sa cez cestu neprechádza?

  32. Zaujímavé, že nikto nespomenul meno toho chrapúňa, ktorý riadil to auto. Možno by bolo zaujímavé ho sem uviesť a počkať si na reakcie diskutujúcich.

  33. Martin 17. júna 2022, 8:44 – v situacii nasnimanej bezpecnostnou videokamerou skutocne neriesim, kde sa v danom momente nachadzala pani, kezde nahle nezmenila smer jazdy, co by mohol byt moment v prospech vodica auta.

    Pre vodica auta bola pani v jazdnom pruhu de facto prekazkou, reps. zabrala miesto, ako auto. Vodic ju obisiel de facto po ostrovceku, ktory uz sam o sebe nema byt standardne vyuzivany na jazdu a nasledne jej skrizil cestu.

    Ale neberiem nazor nikomu, ja vyjadrujem ten svoj.

  34. vodic je zo sintavy,panko ktory ma meno na spz-tke peugeot,audi,silny podnikatel,myslim si,ze nie je chrapun,len zmes velmi nestastnych situacii v jeho rodine malo za nasledok jeho nevypocitatelnu a nebezpecnu jazdu.

  35. Páni ktorí by mi chceli rozum nalievať a pod., doprial by som vám ešte dnes stretnúť na ceste aspoň 10 takých dôchodcov čo si to budú štrikovať stredom cesty a k tomu ďalších 10 chodcov čo sa vám na prechode pod kolesá hodia, možno potom pochopíte prečo som písal to čo som písal! Jednoducho nie je v poriadku aby niekto išiel bicyklom stredom cesty a je jedno koľko má rokov a či sa bojí alebo nie, a už vôbec nie je v poriadku tváriť sa že to nevidíme a riešiť len vodiča ak sa stane nejaká nehoda, samozrejme ak dopraváci povedia že za túto konkrétnu pani nemôže tak OK, hádať sa určite nebudem, nie som dopravný policajt. A vodič je idiot už len za to že nezastavil a nezaslúži si aby sa ho niekto zastával, byť ja na mieste toho vodiča určite ju nezrazím ale úprimne zubami by som riadni škrípal a verím že by škrípal aj nejeden z komentujúcich ktorí akosi odmietajú pripustiť že jazda tej pani tiež nebol s kostolným poriadkom aj keď samotnú nehodu nespôsobila …

  36. no tak to je jasné že takého trula na ceste stretnúť nechcem, o tom ma presviedčať nemusíte, toho nechce stretnúť asi nikto …
    podstatné ale je že na videu nie je len arogantný vodič ale aj pani, teraz neviem či moc odvážna, najivná (vzhľadom k tomu že v Seredi sú cesty plné takých vodičov) alebo hlúpa (do očí by som jej to vzhľadom na vek určite nepovedal ale myslieť si to môžem, nie?) .. možno z každého trochu, neviem, a tú by ste tiež nechceli na ceste strenúť a vliecť sa za ňou lebo on má pocit že ísť stredom cesty je OK (a myslím že ak by šla po krajnici tak je dosť veľká šanca že ju nezachytí) … a na to sa snažím poukázať, všedci tam vidia len toho vodiča-dementa ale čo tá pani, tú riešiť netreba a poukazovať na to že tak sa proste po ceste s bicyklom nejazdí? Treba ju len lutovať že sa jej stalo niečo zlé?
    Mimochodom, pani naozaj úprimne želám skoré uzdravenie a snáď si na bicykel už nesadne aj keď nehodu nezavinila ale jej jazda proste nie je s kostolným poriadkom a mal by jej to niekto vysvetliť, lepšie pre ňu a aj ostatných účastníkov ak bude chodiť len po chodníkoch …
    Vodičovi želám najprísnejší trest …
    A anonymom nado mnou želám aby otvorili oči a nesúdili video len podľa emócií, samozrejme nie je pekné toto vidieť a asi každý sa rozčúli alebo ho to šokuje ale treba sa na to pozrieť trošku objektívne a budete vidieť a písať aj o inom než len o arogancii za volantom …

  37. Áno, rád píšem, strašne sa doma nudím, a asi aj ty sa strašne nudíš keď to čítaš, či?
    Pre toho čo vidí chuderu babku, súcit ti oči prelepil, ja tam vidím babku ktorá tomu čo sa jej stalo dopomohla, aj keď túto nehodu nespôsobila ona ale arogancia vodiča ktorý šiel za ňou, ak by ju nezrazil tento idiot tak zajtra alebo pozajtra by ju zrazil iný idiot keďže sa bicykluje stredom cesty, a rodina (deti, vnúčatá) by sa jej mali spýtať čo robila uprostred cesty keď je mesto plné narkomanov, alkoholikov a magorov ktorý nemajú problém sadnúť za volant a niekoho kto sa im pripletie proste zraziť …
    Skúste to všetci ostatný brať ako memento a video ukázať svojim príbuzným s tým že nebudete komentovať len vodiča-magora ale poukážete aj na naivitu a hlúposť tej starkej, možno práve toto video podaktorým (nie len cyklistom) otvorí oči a uvedomia si že cesty sú plné magorov a neoplatí sa hádzať sa pod kolesá …
    Môj posledný príspevok ku tomuto článku, sľubujem 🙄

  38. stara si to strihla krizom cez stred,nech sa necuduje,ze ju zachytilo,nabuduce nech tak isto vystartuje z krajnice cez stred na hlavnej od jej domu,ked pojde nejaka tatrovka nalozena.ci aj vtedy bude vodic na vine?

  39. No prepáčte ale keby idem s kočíkom krížom cez kruháč tak to arogantné prasa 🐷 ma zrazí aj s mojím miminkom a nechá ležať na ceste ?

  40. mamicka s kocikom,ti musi dobre jebat v hlave,mas laxacny syndrom?poradim ti ,chod cez kolaje aj z kocikom ,co myslis hlupana ked uvidis rychlik zrazi ta,alebo zabrzdi?tvoje dieta lutujem,ty si ozaj vedela len nohy roztiahnut.

  41. Stále musíš mať posledné slovo… čudujem sa tvojej manželke že to s tebou ešte ťahá pá pá brú nocku 😘

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img