ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Výstava a koncert v Mestskom múzeu v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mária Diková, vedúca Mestského múzea – Fándlyho fary v Seredi /

Dom kultúry – Mestské múzeum v Seredi pripravilo v spolupráci s výtvarníkmi zo Serede a okolia 5. ročník výstavy umeleckých diel pod názvom „Seredská farebná paleta 2022“. V stredu 22. júna 2022 o 17. hodine sa uskutoční v Mestskom múzeu v Seredi vernisáž tejto výstavy. Piateho ročníka prehliadky neprofesionálnej výtvarnej tvorby sa zúčastní štrnásť výtvarníkov: Barbora Bohušová, Miroslav Čirka, Elizabeth Gálová, Peter Hanakovič, Elena Havriľáková, Elena Chatrnúchová, Mária Kalinayová, Marta Kalinayová, Ľubomíra Kubalová, Marta Kučerová, Danka Mandáková, Peter Navrátil, Rudolf Šiška, Zdenka Vrábelová.

Na výstave sú vystavené diela, vytvorené rôznymi umeleckými technikami ako kresba, akryl, olejomaľba, grafika. V dielach autorov prevláda motív prírody, maľba ročných období, kresba portrétov a architektúry, maľby rozprávkového sveta v podobe ilustrácií,  ale zaujať môžu aj abstraktné diela. Hosťom výstavy je Martina Némethová, aranžérka mydlových kytíc.

        Garanciu výberu kvalitných umeleckých prác do výstavy poskytla múzeu akademická maliarka Blanka Kästová zo Serede, ktorá svojou odbornosťou a ochotou participovať na tomto projekte je aj kurátorkou výstavy spolu s vedúcou mestského múzea Máriou Dikovou.   

Otvorenie výstavy podporilo zoskupenie Seredskí Zettepáci hudobným programom – fujarovým sólom Juraja Tomčányiho.

        Po otvorení výstavy Seredskí Zettepáci spolu z organizátorom pozývajú aj širokú verejnosť na koncert ľudovej hudby s heligónkou, ktorý sa uskutoční v tento deň o 18.00 hod. v Múzejnej záhrade Mestského múzea v Seredi.

         Výstava Seredská paleta 2019 potrvá od 23. júna 2022 do 23. augusta 2022. Pre návštevníkov bude sprístupnená počas otváracích hodín Mestského múzea v Seredi utorok až sobotu od 10.00 hodiny do 18.00 hodiny.        

                       

– – –

Usporiadateľ: DK – Mestské múzeum v Seredi

Názov podujatia: Seredská farebná paleta 2022, 5, ročník

Trvanie výstavy: 23. 6. 2022 – 23. 8. 2022

Vernisáž výstavy, v stredu 22. júna 2022, 17.00 hod.

Miesto: Mestské múzeum – Fándlyho fara v Seredi, Ul. M. R. Štefánika 8

Kurátorky výstavy: Blanka Kästová, akademická maliarka

Mária Diková, vedúca Mestského múzea v Seredi

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img