ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Koniec procesu so zločineckou skupinou Sereďanov. Padlo aj doživotie.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dnes, 15. júna 2022 sa na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici skončil proces so zločineckou skupinou všeobecne známou pod názvom „Sereďania“.

Táto skupina pôsobila nielen v Seredi, ale aj v Galante, v Šali a vlastne v celom regióne.

Obžaloba predložená prokurátorom voči členom tejto zločineckej skupiny pozostávala až z 12 skutkov a to nie hocijakých. Išlo o založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, o rozsiahlu ekonomickú trestnú činnosť, násilnú trestnú činnosť, ďalej pokračujúci zločin krádeže kamiónov, pracovných strojov a nákladných vozidiel, so spôsobenými škodami v miliónoch Eur.

Niektorých členov tejto zločineckej skupiny prokurátor žaloval aj z úkladnej vraždy už spomínaného podnikateľa A. Bórika.

Nie vo všetkých prípadoch súd uložil tresty, u niektorých od uloženia trestov upustil. Podľa nateraz známych informácií, v štyroch prípadoch sú rozsudky právoplatné, pretože odsúdení sa vzdali možnosti odvolania. Má ísť o Mariána Valencína, Zdenka Ščasného, Jána Štibrányiho a tiež Miroslava Janebu. Tento mal byť odsúdený na 8 rokov nepodmienečne. Občan Srbskej republiky Marko Majstrovič dostal 12 ročný trest a Martina Krajčovica súd odsúdil na 21 rokov. Voči Srbovi sa konalo ako voči ušlému, keďže je na úteku. Zaujímavosťou je, že tento Srb mal do Srbska ujsť len hodinu pred tým, ako došlo k zadržiavaniu podozrivých a preto bude jeho výkon trestu napriek tomu, že je odsúdený, problematický.

V prípade Petra Taufera padol rozsudok – doživotie.

Špeciálna prokuratúra podľa Daniela Lipšica zváži podanie odvolania. Daniel Lipšic sa vyjadril: „Som spokojný s rozsudkom súdu. Je takou nádejou na to, že aj staršie trestné činy nezostanú neobjasnené a ich páchatelia nepotrestaní“.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Zaujímavé rozsudky ,Majstro 12 Jaanega 8 Taufer doživotie.. divné veĺmi..
    A Zdenka odsúdili? O ňom nikto nič nenapísal…

  2. ked porovnam cernaka,dozivotie za 7 dokazanych vrazd,a taufera jedna vrazda dozivotie,paulus tusim 2 vrazdy a 25rokov. no najsmiesnejsie je pan pito 16rokov. lipsic za zabitie z nedbanlivosti podmienka,zvlastne su slovenske sudy.

  3. Zdenko ked si pozries od 02:12 ako vchadzaju tvoji naj byvaly kamosi do sudnej siene ani jeden znich ta nepozdravi. Co myslis ze preco? no no no takto ich potopit a ty jediny veselo z vazby vonku zo vsetkych. Ale ved na nahody sa neveriiii 😉 😉

  4. nj ale cernek by dostal dozivotie aj v pripade len jednej ukladnej vrazdy, lebo tam boli dalsie okolnosti ako ekonomicka trestna cinnost, skupina… cca to iste ako tu… mozno trocha skoda, ze u nas nieje zakon umoznujuci sudit skupinu a nie len jednotlivca… kazdy mohol dostat 20-dozivotie, lebo su to veci z ktorych tazila cela skupina, akurat si rozdelili funkcie..

  5. Vrecko,vrecko stálo ti to za to?
    Teraz sa môžeš predvádzať akurát tak v base.
    Vyjdeš z basy starý opustený chlap.Myslíš si ,že niekto na teba bude čakať 20 rokov?Určite nie.

  6. Je to celé smiešne pretože stačí aby niekto mal s niekým spor a potom v prípade pomsty začne vypovedať na svojho nepriateľa čím jemu ublíži a sebe pomôže…Paulusko si myslel že dostane 14r na obnove 😅😅🤦‍♂️Idiot 😅 Alojza zabil Paulis o tom niet pochýb ale myslím že jeho parťák bol pán Vasaráb 👮‍♀️

  7. Paulus,Vasarab mali dostať doživotie.Paulus bol vždy prepnutá psychopatická smažka a s Vasarabom keď fetovali,bili obyčajných ľudí aj Dj-jov po discotékach len tak zo srandy lebo si chceli udrieť do chudákov a ukázať svohe mužnosti no pritom boli tými chudákmi prave Oni.No a úprimne:nie doživotie ale smrť by si zaslúžili obaja.Keď sa teraz palica zlomila zlomila,ukázalo sa to aká je pravda:nikdy nikto z nich nebol voči druhému kamarát ale len špiny cez peniaze hahaha…a to sa týka aj Slava W.:nikdy si kamarátov nemal,len riťolezov a tak si aj dopadol.Zlý vybet,zlé rozhodnutia,platíš!Slovo zrada vas vystihuje všetkých.

  8. Valencínovci to isté,psychopati a tak to je o nich aj medzi cirkusantmi a kolotočármi.Všetci sa im vyhybali aj na spoločných plesoch či zábavách.Všetci ich neznášali lebo slušní primitívov nemusia.

  9. Ako to vsetkych tu naokoli dobehlo , nie nadarmo sa vravi bozie mlyny melu pomaly ale isto
    Valentak trestne stihany za podvod , machinacie s uctovnictvom a tunelovania FC Nitra
    Suchar 8 rokov objasnenie pripr. vrazdy Prokuratorov
    Slavo 25 rokov
    No este nie je koniec , cakajme na objasnenie vrazdy Nakovu , dozivotie bude Motkovi malo
    Konecne prokuratura robi co ma , sudnictvo musi este na tom popracovat

  10. Roman .P . po varazde Kovaca mohol konat ako to v ich svete byvalo , zub za zub . No nekonal , nechal to na policiu ktora osem rokov nekonala .
    Trvalo mu to dlhono ako povedal , nikdy nie je neskoro ,az teraz som to pochopil .Dobre sa rozhodol rozpliest vrazdy ,ekonomicku trestnu cinnost , on sedi za ostatnych l, jeho partaci na slobode nepohli prstom , financne sa obohacovali na ceste ktoru vytvoril Kovac a on
    Dozivotie pre Motka je dostacujuce , za dalsie skutky ktoreho ho usvedci Danihel a Roman
    Ak by sme boli v USA bude mat dvojite dozivotie
    Janko . G . toho vybavila Karma v Trnave

  11. Pre Valentu: Maroša dali dole 12.2.2011 cca pred 22.00. Paulusko konečne vypovedal to,čo ho celé roky ťažilo,Maroš bol pre neho Boh! Česť jeho pamiatke.

  12. Pre anonym 17.juna 2022 19.21 mafian bol tiez len clovek,ublizil konkretne tebe? jeho koniec vyriesili,tak ho nechaj na pokoji!

  13. Výpalníctvo,drogy,vraždy…….áno biznis,ale KRATKY BIZNIS veľké peniaze prinášajú VELKE RIZIKO…….a títo ľudia pozatvárany sú iba dôkazom toho čo píšem….prišlo na nich a aj na ostatných príde čo ešte ostali kade tade zle vyrábať.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img