ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

50 krajín dnes v Bruseli rokovalo o ďalšej vojenskej pomoci Ukrajine

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Jaro Naď – minister obrany SR |MM|  Práve sme skončili dlhé rokovanie v sídle NATO v Bruseli, kde sa dnes nestretli len ministri obrany členských krajín Aliancie, ale tiež predstavitelia ďalších 20 krajín z celého sveta, aby koordinovali svoju vojenskú pomoc Ukrajine s ostatnými partnermi a spojencami.

Ukrajina dostáva obrovské množstvo humanitárnej pomoci, ale tiež zbraňových systémov, munície, paliva či prieskumných zariadení. Celý demokratický svet stojí na strane Ukrajiny v jej snahe brániť sa nezmyselnej, zbytočnej a šialenej ruskej agresii, pri ktorej umierajú tisíce nevinných ľudí.

Dnes som na rokovaní informoval, že tak pre Ukrajinu potrebná 122mm munícia do systému Grad, rovnako ako 4 vrtuľníky Mi17 a jeden vrtuľník Mi2, ktorých darovanie Ukrajine schválila vláda, sú už po bezpečnom odovzdaní v užívaní ozbrojených síl Ukrajiny.

Táto pomoc Ukrajine, rovnako ako všetky doterajšie dodávky, budú Slovensku preplatené z Európskeho mierového nástroja, ktorý je silným vyjadrením solidarity EÚ s Ukrajinou.

Navyše, uvedené vrtuľníky už boli z našich ozbrojených síl vyradené a boli nahradené modernými špičkovými vrtuľníkmi UH-60M Black Hawk. Ukrajine v tomto náročnom obdobi samozrejme veľmi pomôžu.

Všetky zúčastnené krajiny, ktorých počet mimochodom neustále narastá, sa zhodli, že budú Ukrajine pomáhať aj naďalej. Ukrajina si našu pomoc jednoznačne zaslúži.

Sláva Ukrajine! 🇸🇰❤️🤝🇺🇦

 

– – –
Foto: Nato.int

zdroj: Jaro Naď – minister obrany SR, Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ono to tak vyzerá, keď minister obrany neabsolvoval ani ZVS. však proti jedinému agresorovi sa spolčuje toľko krajín a jediné čo zatial dosiahli je nič. boli články, kde sa zosmiešňovala ruská hrdzavá výzbroj ale stále je koniec v nedohľadne. to mi nevychádza

  2. Desiatky krajín podporujú Ukrajinu zbraňami a nedokážu opilých ruských mužíkov bojujúcich starými hrdzavými zbraňami vyhnať. Čo nám to tie médiá podsúvajú?

  3. 09:53 Rusko oznámilo plynárňam SPP krátenie dodávok zemného plynu na dnes o polovicu, povedal na konferencii ITAPA riaditeľ SPP Richard Prokypčák.
    10:38 Do Francúzska už cez potrubie neprúdi žiadny ruský plyn, informoval o tom prevádzkovateľ siete.
    10:38 Taliansky energetický gigant Eni zas informoval, že ruský Gazprom znížil dodávky plynu o 50 percent.

  4. To je v pohode,ved sa chceme ,čo najrýchlejšie odstrihnuť od ruského plynu,či?
    EU rozdáva Rusku balíky sankcií, tak čo sa teraz čudujú, USA sa smeje,že takých debilných politikov EU nikdy nemala a v budúcnosti ani nebude mať..

  5. putin nedaj sa ukaz im prave svaly ruska,tie sragorky mozu mat akekolvek zbrane,keby ich dali do srotu bol by lepsi osoh.

  6. cz24.news
    India nakupuje lacnú sankciovanu Rusku ropu,rafinujuje a potom zo ziskom predáva do EU,kupuje ju 35 dolárov za barel..Aj tak sa dá ožobračovať..

  7. Je viac ako pravdepodobné, že keď budeme nakupovať ropu akože z dôveryhodnej krajiny, v skutočnosti pôjde o ruskú ropu, ktorá prejde cez pár krajín a samozrejme to ju predraží. A tupí politici z EU sa ešte tešia ako vyjebabrali sami si sebou.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img