ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

V Šintave to znovu robia po svojom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šintava / Priamo pred Obecným úradom v Šintave boli osadené dva retardéry spomaľujúce premávku pred priechodom pre chodcov používaným aj mamičkami s malými deťmi, keďže priechod slúži k bezpečnému prechodu medzi chodníkom a parčíkom na námestí. Práve v tomto parčíku je detské ihrisko. Riešenie inak správne a zvyšujúce bezpečnosť chodcov.

Keby…

Ako vidieť s fotografií, priechod dlhodobo smeruje nie na chodník, ale do „zeleného pásu“, ktorý má byť zatrávnený. Nie je. Počas dažďa chodci vstúpia priamo do blata.

Nedokáže starostka Režňáková zabezpečiť už ani takto základné a jednoduché realizácie kvalitne a kompletne  na prvý raz? Potrebuje  Režňáková aj na toto upozornenie od nespokojných občanov?

Podnet od nespokojných obyvateľov obce (dve mamičky s malými deťmi) sme dostali pred necelými dvomi týždňami. Nespoľahli sme sa na občanmi vyhotovenú dokumentáciu a fotografie sme si na mieste urobili aj sami.

Následne sme počkali do dnešného dňa – medzičasom aj pršalo a dnes sme sa na miesto  pozreli opätovne.  Situácia nie je zmenená. Starostka Režňáková má k priechodu asi ďaleko, alebo už netlačí kočík s malým dieťaťom. Alebo takto odfláknutú prácu považuje za definitívnu a považuje za normálne, aby priechod pre chodcov končil namiesto pri chodníku v blate?

Na mimoriadne nekvalitnú prácu pri realizácii asfaltovania cesty v obci Šintava pod vedením starostky Režňákovej sme upozornili aj tu:

Oslavovali Silvestra v Šintave s niekoľko dňovým predstihom?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Článok hodný jeho autora. Je to dobre spravené. Áno topia sa tam v blate. Či už sa nedá rýpať do Tomcanyho,tak treba inde. Úplné dno.

  2. Tu davaju aj deti, a my sme nedali súhlas na celé toto nechápem. Nepáči sa mi to ako sa môžem o hradiť. Súhlas ma škola ale nie soľ.

  3. ďakujem pánovi Majkovi za uverejnenie môjho podnetu. upozornila som aj úrad a nič.ničím si káričku a prečo???? už konečne niečo robte lebo len kopa rečí stále od vás ide

  4. A čo na tom ma vadiť? Veď na ulici vidia tie ŠPZ všetci. Nedá sa to nijak zneužiť. Cenzuruje sa to pri predaji áut , ale robia to len špekulanti. Nechcem si tým zastávať SOL , iba konštatujem. Inak,ja keď som išiel po Šintave s kočíkom tak chodníky samí hrbol a schod. Niekde som musel ísť len po ceste kde má ofukovalj auta. Niektorí parkujú jak telatá rovno nalepený na bráne a treba ich obchádzať a pred krbmi tak isto. Keď je tam veľa áut tak to musím obchádzať po ceste. A tí čo si svojpomocne spravili chodníky pred domami tak sa väčšinou ťažilo dať to zarovno so susedom a samí schod a nábeh nehovoriac o tom že každý to má inej farby a vyzerá to jak vygrcané. Pri Tom všetkom je ten kúsok hliny prd vo vesmíre 😀

  5. Že na Krásnej a F.Kraľa v Seredi namontovali
    3 spomaľovače na úseku 300-400 metrov to nikoho neserie…pri stanici ďalší..
    Ak niekto ide týmto úsekom 4 krát podradí min na dvojku a rozbieha sa… zelená ekológia ako hovädo…pritom zastavilo postaviť policajtom sem tam k bývalej Zelenine na hranici oboch ulíc a za deň by si polícia vybrala na celý mesiac na výplaty…
    Neviem si toto predstaviť napr. v Rakúsku
    To len u nás je všetko možné…

  6. Kokos, blížia sa voľby, tak treba na Režnákovú kydat? Predchodzí starostovia čo urobili pre obec? A pán Majko ste celý trápny ako aj váš článok

  7. Podľa mňa sú všetky spomaľovače len neschopnosť polície,konať svoju prácu..
    Stačí len merať rýchlosť na uliciach v meste…
    Keď sa to dá v zahraničí ,Dá sa to aj u nás…
    Sám so som dostal pokutu z Talianska skoro po 5 mesiacoch..presvihol som to mimo mesta o 15 km..60 eur a zaplatil som,pretože do Talianska by som sa už nepozrel ak by som nezaplatil…Len na Slovensku si žijeme svoj život..

  8. Toto nie je kritika situácie, toto je hľadanie každej somariny ktorej sa len dá chytiť a cielený “útok” a zámerná kritika starostky. Asi toľko k tomu…novinár má byť nestranný a vedieť sa odosobniť. Toto však svedčí o pravom opaku.

  9. Nerozumiem komentárom typu : článok hodný autora . Na tieto veci treba poukazovať , inak nad tým všetci len mávnu rukou a takýchto skvostov tu bude viac.

  10. 11. júna 2022, 22:52
    Ja, v noci tam určite nechodia mamičky s kočíkom.
    Na druhej strane treba súhlasiť so sťažovateľkou , že je to nedokončené .
    Voľby sa však nezadržateľne blížia a bude sa hodnotiť , kto a čo urobil dobre alebo zle.

  11. Bol som svedkom,ako pani išla po chodníku a v tesnej blízkosti okolo nej prešlo auto ktoré sa chcelo vyhnúť retardéru a išlo po chodníku. A to podotýkam robí väčšina vodičov. Dokonca na OÚ boli policajti,no a čo myslíte ako si „uľahčili“prechod cez retardér?? Samozrejme zasa len po chodníku.

  12. Tie spomaľovače na Krásnej a Fraňa Kráľa majú význam,kto tam býva vie že sa tam preháňali autá stovkou a viac!

  13. Presne ako tu už bolo písané,keď vedia zvládnuť schody tak potom ten kúsok hliny je nič. Alebo už aj schody začnú časom vadiť🤔

  14. ja sa hanbím že žijem v Šintave.Nakoniec som lenivá a sprostá keď som upozornila na to že končí prechod pre chodcov namiesto na chodníku v blate.tak veľa ľudskej zloby a toposti ani nie je nikde.a ešte aj pán Majko trpí že to uverejnil.my si tu zaslúžime Holičku a Režnákovú spolu lebo my znesieme toľko neschopných somárov na úrade

  15. No keď sa hanbíš, že bývaš v Šintave tak choď bývať inde a možno tam budeš mať lepšie chodníky. Alebo sa sťažuj aj tam!

  16. mamička 12. júna 2022, 20:16 – nemyslim si, ze ste urobili chybu, ked sa domahate napravy takto diletantskeho konania voleneho zastupcu plateneho aj z Vasich dani.

    A urcite ja netrpim obsahom ziadneho prispevku ludi tvrdiacich, ze smerovat priechod pre chodcov do blata namiesto do chodnika, je normalne. Ide o pokus o obhajobu neschopnej volenej zastupkyne dotiahnut aj tie najjednoduchsie veci v obci, co evidentne vidi dostatok obcanov, kedze sa v diskusii pri obhajobe striedaju tak dvaja.

    Urcite sa nevzdavajte a upozornujte na zlyhania neschopnych predstavitelov obce nielen teraz, ale aj v buducnosti, ak budu konat s obdobnymi vysledkami, ako je zadokumentovane na fotografii.

    Myslim si, ze by ste sa pani starostky mali pytat na rokovani OZ, ci pri takychto vysledokoch prace nema problem kazdy mesiac zobrat si z obce znacne navysenu vyplatu oproti zakonom stanovenemu normalu.

    Je na kazdom obcanovi, aby sa zaujimal o spravu veci verejnych, inak sa budu v tomto blate spahocit este Vasi pravnuci…

  17. Pán Majko, nedá mi nereagovať na váš predošlý príspevok.Pred voľbami ste to boli Vy ktorý terajšiu pani starostku podporoval ,hlavne na OZ.Teraz sa mi zdá že idete jej po krku ako sa hovorí.Vzdy na niečo upozorňujete hlavne na to čo sa nepodarilo a pritom vždy pripomeniete že je platená z našich peňazí a pod.Ja osobne si myslím ,že pre obec spravila dosť a nielen ona ale aj ostatní.Takze za mňa majú 👍.

  18. 14. júna 2022, 15:02
    Pani Iva napíšte konkrétne, čo urobila , dosť je široký pojem.
    Keď si prečítate správy za jednotlivé roky, tak sú tam činnosti, ktoré obci vyplývajú zo zákona o obecnom zriadení.
    Na vyše sú niektoré projekty nízkej hodnote, ktorú ani správy neuvádzajú.
    Ale ako sa hovorí, keď netečie aspoň klapká. Vďaka aj za to.

  19. Bol podnet posunutý zo strany mamičiek obecnému úradu? Boli oslovení poslanci, prípadne komisia riešením problému? Najprv mali byť vykonané zo strany mamičiek tieto kroky a následne vec medializovaná. Kontakt na poslancov a starostku sú zverejnené na webe obce.

  20. Anonym 15. júna 2022, 6:34
    slovo „možno“ pri medializovanom prípade mi príde zvláštny. Autor článku mohol využiť 211/2000 z.z a informovať sa, či bol písomný podnet od nespokojných mamičiek na obecný úrad, OZ ,…Za všetky roky, čo funguje sol, tak sa mohli i v Šintave naučiť, že sťažnosti sa podávajú písomne.

  21. mamička 12. júna 2022, 20:16 – takze takto vazena mamicka:

    – v Sintave na OU starostka poberajuca mesacne vyplatu v tisicoch Eur nie je schopna sama prist na to, ze priechod pre chodcov by mal vyustovat do chodnika a nie mlata, ktore niekedy asi bolo travnikom

    – podla na rozdiel od Vas anonymneho diskutujuceho, v Sintave nestaci povedat ustne pracovnicke OU, ako robia veci vsade v civilizovanom svete

    – v Sintave podla diskutujuceho ma OBYVATEL OBCE aj tie najzakladnejsie nefungujuce alebo abnormalne vedenim obce spackane veci oznamit PISOMNE

    – starostka obce Reznakova, ani ziadna zamestnankyna obce pravdepodobne nie su natolko mentalne vybavene, aby samotne vedeli, ze priechod pre chodcov nema koncit v blate, v travniku, ale ani vo Vahu, pri otvorenej kanalizacii ci zumpe, ale na CHODNIKU

    OK, nemajte obavy mamicka, oznamime obci PISOMNE my za Vas obyvatelov obce nespokojnych, ze Vas vedenie obce aj s kocikmi zenie do blata, ze to NIE JE NORMALNE a ze priechod pre chodcov vsade inde okrem Sintavy (pred OU) konci na chodniku. Ze to tak je normalne a logicke…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img