ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Sereďskí futbalisti doplatili na niekoho fatálnu chybu a majú to zaplatiť občania mesta …

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereďskí futbalisti doplatili na niekoho fatálnu chybu a majú to zaplatiť občania mesta …

Na budúci týždeň sa bude konať zasadnutie MsZ, kde jedným z bodov programu je :

Informácia o situácii v ŠKF Sereď, o budúcich aktivitách klubu pre mládež a dospelých

Aktuálnu situáciu prišli futbalisti vysvetliť aj na rokovania športovej a finančnej komisie, kde prišli okrem funkcionárov aj deti s rodičmi.

Po srdervúcom príhovore manžerov ŠKF, vyšli s požiadavkou na dotáciu od mesta na 97 tis. EUR  !

Áno, vážení spoluobčania, žiadajú pána prednostu, aby našiel v rozpočte voľných 97 tis EUR  a aby ich poslanci odsúhlasili ako dotáciu pre ŠKF !

Vôbec im nevadí, že zoberieme financie opatrovateľkám, škôlkam, dôchodcom nepridáme na obedy, možno budeme vypínať osvetlenie každý večer na jednej ulici, na mestskom úrade vypneme klímu  … len aby futbalisti mohli zaplatiť trénerov futbalovej Akadémie a kúpiť hráčov do III. ligy.

Vôbec neberú ohľad na ostatné športové kluby, ktoré tak isto bojujú s nedostatkom financií, ktoré sa prikrývajú iba  takou perinou na akú majú a nepotrebujú sa zviditeľňovať cez divadelné predstavenia na komisiách či zastupiteľstve.

Ostatné športové kluby , ktoré majú niekoľkonásobnú členskú základňu, žnú celoslovenské úspechy, niektoré dokonca museli odstúpiť z 1. ligy, lebo nemali na to financie, bojujú ako vedia, obetujú voľný čas, trénujú častokrát zadarmo, platia nehorázne faktúry za prenájom priestorov, nechodia s prosíkom na mesto, ale hľadajú možnosti kde sa dá.

ŠKF za dlhé roky obrovskej finančnej podpory mesta si samozrejme na lacný prísun financií zvykli.

Páni poslanci a panie poslankyne, pozriete sa do očí rodičom tých detí, ktorí nechodia na futbal ? Tieto deti a mládež pre vás neexistujú ?  Tieto deti nemajú taký istý nárok na vašu podporu ? Nevidíte ako svojimi športovými úspechmi robia dobré meno nášmu mestu ? Týmto všetkým napľujete do tvárí ?

Futbalisti totižto klopú na tú nesprávnu bránu ! Nech sa pýtajú kompetentných na meste prečo z megalomanistického prvoligového štadióna bude nakoniec možno iba rekonštruovaná tribúna  ! Kto je zodpovedný za stav, do akého sa dostal sereďský futbal ? Niekto urobil fatálnu chybu a futbalisti ,bohužiaľ, na to doplatili !

Ale za to predsa občania mesta nemôžu, tak prečo by oni mali za to platiť ! Prečo majú nato doplatiť aj všetky ostatné športové kluby v našom meste ?

– – –

Poznámka redakcie: Autor článku je redakcii známy, je podpísaný menom a priezviskom a fakty uverejnené v článku boli konzultované aj telefonicky. Autor však z dôvodu opodstatnených obáv o svoju bezpečnosť a bezpečnosť svojej rodiny, ako aj pomstu zo strany vedenia mesta Sereď a vedenia ŠKF, požiadal o zachovanie anonymity, čo redakcia rešpektuje.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. nech si vychovajú vlastných hráčov, a ušetria za kupovanie. To máme zase platiť hráčov, nie-sereďanov? VSeredi nemusí skončiť futbal, no nemusí tu byť 1., ani 3. liga. Nech hrajú to, na čo majú financie.

  2. Je to súkromná firma, ak majú nejaké záväzky a nemajú financie, je to len ich problém. Nech skrachuje. Myslel som, že po zostupe z najvyššej súťaže už bude pokoj s dotovanim, ale zdá sa, že nemenia s tým prestať.

  3. Treba sa pýtať toho čo sa tvári ako najväčší šéf futbalu v Seredi….preto tak aj dopadol celý futbal aj štadión lebo je nenažraný…

  4. Kto rozbil a zničil ten štadión nech ho teraz opraví za svoje. Tých dotácií už asi bolo dosť. Peniaze dajte tým čo ich potrebujú a zaslúžia si ich.

  5. Kam sa podeli tie už roky prideľované peniaze, že je štadión v dezolátnom stave? Na to týchto dvoch poslancov nepýta? Asi zakotvili inde a nie tam, kde mali. Keď sa im to celé roky darí, pokračujú v tom i naďalej. Možno, že teraz uspejú. Však, ako sa to javí, že naši poslanci sú úplatní, že čo chcú vidia a čo nechcú nevidia, žiaľ.

  6. tato banda stale parazituje na mestskych peniazoch,a co z toho ma obcan serede? velke hovno! nic im nedat su dolezitejsie veci v meste co treba spravit ako blba hra fotbal!

  7. nech si to zaplatia funkcionári . Doteraz sa na tom balili. tam majú trávnik. starý naschvál spálili . keď chcú nech si postavia štadión alebo nech sa idú do Trnavy poradiť ako sa ojebava pri stavbe štadióna. alebo nech napíšu Ficovi.

  8. @krokodíl 12. júna 2022, 9:42
    Funkcionari sa doteraz nabalovali na Seredanoch kedze nemuseli cvakat to co pritieklo z dotacii.

    @Anonym 11. júna 2022, 20:51
    Treba brat do uvahy ze staci presvedcit par parazitov v podobe mestskych poslancov a mas tisice eur. Nemusis sa pytat seredanov ci stym suhlasia 😀 😀

  9. Kopte si doma o stenu jebe vam tolko € tejto dobe?🤣ziadna dedina pojebana nedava tolkoto penazi do toho a tu ty kokot objednavaju opičakov ktory tu chodia vo versače a kopu si do lopty lebo sered nema čo z penazmi ne?😃

  10. Však nech si dobre rozmyslia poslanci ako budú hlasovať…voľby sa blížia, tam im to potom občania spočítajú. Poopravujte radšej rozbité chodníky a nielen v centre….

  11. Autor si neželá byť menovaný. A vie prečo. Lacné je odbočovanie od témy. Lacné je aj obhajovanie praktík terajšej garnitúry. Viete prečo lacné? Lebo ste v piči s argumentami, tak sa snažíte inak. Len dve slová pre takých:
    NAKA ČAKÁ.

  12. Hanba na 100rokov toto! Len by ma zaujímalo kde sú tie peniaze, ktoré dostávali (myslim tie všetky dotácie za 4roky)pretože nevidím že by boli preinvestované do stavby štadióna! No ale veď SEREĎ je štát v štáte, tak tu je možné všetko! Vačky sa naplnili podaktorým a bez hanby sa ide somrať od mesta ďalej!!! Na grc toto!

  13. Treba podotknúť, že dotácie schvaľujú vždy poslanci, ktorí sú aj vo vedení futbalu. To nikto nevidí konflikt záujmov????? Sami sebe si dávajú dotácie. A majú silnú voličskú základňu. Možno aj práve preto. Majko na to poukáže a vy ho za to osočujete. A potom zaplatíte dane a poslanci si ich posunú do vlastnej akciovky. Tak komu tu jebe? 😄

  14. STAREČEK, BUCHA, MATUŠKA, MALÝ, KRAJČA, RUTA, HECHT A VAJDÍK – choďte už do pitche aj s vašu poje.banú súkromnú futbalovú akciovku a nevyciciavajte už viac mestský rozpočet, čuráci!!
    A každému poslancovi, čo za toto zahlasuje – nech do rána zdechne!

  15. Treba veci presne pomenovať. Peniaze im schvaľujú poslanci, bez nich by to nešlo. Treba si všímať kto ako hlasuje. Dá sa to dohľadať. A prečo by to neodsúhlasili? Niektorí sa už kandidovať nechystajú, tak vás môžu s prepáčením osrať.

  16. Futbal bol a bude bezodná studňa. Dotovať mládežnícky šport je jedna vec, ale platiť dospelým zábavu je vec druhá.

  17. A pritom by asi stačilo zobrať ten klub z rúk tým neschopným 90tkovým privatizérom a iným “podnikateľom” a dať to na starosti niekomu externému kto má schopnosti viesť a manažovať.

  18. Kolko zivnostnikov ked nato nemalo ???
    Muselo to zlozit a zacat ine nieco.
    MAte moznost zacat nieco ine a co bude aj pre vas zarabajuce.

  19. Kto urobil fatálnu chybu? Prečo sa to menuje chyba, prečo sa to nemenuje drancovanie rozpočtu. Možno, že fatálnu chybu urobili občania, keď volili takýchto poslancov, ktorí sa dajú kúpiť. Možno, že keby boli dostávali taký veľký balík peňazí rok, dva, by sa to možno tolerovalo, ale toto pretrváva roky, roky sa to kritizuje a nič sa s tým nerobí. Možno, že by bolo na mieste na nich podať trestné oznámenie a urobiť u nich hĺbkovú kontrolu, aby sa zistilo, kam tie peniaze zmizli.

  20. Vy všetci len kritizujete, ale nič ste si nepreverili len kritizujete a vaše vyjadrovanie nasvedčuje, že šport a pohyb vám nič nehovorí.Čo mládež, bude len drogovat?

  21. keby ste neboli idioti a nevolili brucho spolu s jeho futbalovou partiou nemuseli ste tu dnes vyplakávať koľké miliony sa natlačili do futbalu
    zvolte si ich znovu a potom zase 4 roky vyplakávajte

  22. na tento rok sa rozdelovalo 230 000 eur
    z toho futbalisti dostali 94 000 to je odhadom 40% teraz im komisia odporučila ďalších 97 000
    a ako som sa dopočul tak chcú dalsich 280 000
    tak tomu sa hovori nenažranost za to urcite hlasovat nebudem

  23. Čo tak podnet pre kontrolórku mesta, trestnoprávna zodpovednosť poslancov za spravu veci verejných.
    Ale zase sú chytrí prelieva sa to cez s.r.o…..
    Presne sa predpokladalo že takto štadión dopadne. Fakt si niekto príčetny myslel, že štadión dopadne inak.
    Fakt choré v tejto dedine.
    Pani poslanci treba študovať materiál ktorí Vám je predkladaní na schvaľovanie. Česť vinimkam

  24. Nech si berú príklad z U15 basketbalistov – aktuálnych majstrov Slovenska.
    V Lokomotíve majú výsledky za oveľa menej než zožrali futbalisti – cudzinci.

  25. Drahy prispievatelia komentarov, vacsina iba slepo kritizujucich povedzme si par otazok. Autor clanku by mohol doplnit zdroj na zaklade ktoreho tvrdi ze ziadaju este dalsich 280 tisic. Ked tam nie je zdroj tak potom je to len tvrdenie ktoreho ucelom je stigmatizovat. Autor porovnava neporovnatelne. Struktura nakladov futbalu a basketbalu je neporovnatelna. Nehovoriac o tom, ze basketbalisti maju halu v perfektnom stave bez investicneho a moralneho dlhu bez investicnych nakladov do buducnosti. Bohuzial seredsky stadion bol v katastrofalnom stave a nesplnal standardy uz dlhe roky.

    Dalsia vec – ak komentujuci spominaju ze za sered maju hrat odchovanci. Ano suhlasim, ale tento stav je dosiahnutelny jedine ak bude mladez hrat dlhodobo v mladznickych prvoligovych sutaziach. A tento proces vyzaduje dlhodobu stabilizaciu chodu akademie tak aby postupne mladez bola konkurencieschopna. Lebo z mladeze ktora hra tretiu ligu nevychovas prvoligoveho hraca. Momentalne hraju prvu ligu pripravky u9, u10 a u11.

    Aktualne sa da sucasny stav hodnotit ako krizovy. Dotacia 97 tisic a jej vacsina je prave urcena pre zabezpecenie chodu akademie. Ak sa dotacia nerealizuje chod akademie sa prakticky zastavi a jej clenska zakladna sa s urcitostou bude rozpadat.

  26. Autor článku nikde netvrdí, že žiadajú ďalších 280 tisíc. Klameš.
    Futbalový štadión štandardy síce nespĺňa a tak skoro ani nebude. Preto je na mieste otázka kde sú peniaze, ktoré to mali zmeniť. A ešte k tej akadémii – prečo nie sú schopní ju financovať majitelia súkromného klubu? Náklady na chod A-mužstva logicky klesli, tak prečo by si klub nemal sám platiť akadémiu? Ktoré aktivity vlastne dokáže financovať za svoje náklady súkromná firma?

  27. a čo ostatné kluby? Kto ich zachraňoval, keď pre nedostatok financií museli opustiť 1. ligy? Prečo máme zachraňovať len deti z z futbalu? Ostatné deti si to nezaslúžia?
    A že futbalisti nemajú ešte štadión, kto za to môže? Veď dostali od štátu 2 miliony a od mesta najskôr 750 000 a tento rok 500 000. To je málo? Čo robili celé tie dva-tri roky, keď zatiaľ nič nepostavili?

  28. Ano, nespravne bolo doteraz ziadat od mesta na financie chodu skf a.s. (doteraz prvoligovy klub) a skf sered (mladez). Mal sa financovat prispevkom iba chod mladeze. Ale teraz ak mesto neposkytne dotaciu tak zoberiete moznost pokracovat v chode prave mladezi. Lebo ta zrusenim prvoligovej licencie pre klub prisla o rocnu dotaciu zo SFZ (slovenskeho futbaloveho zvazu) vo vyske 57 tisic eur rocne (cca 40 % rocnych prostreidkov na chod mladeze). Ked to poslanci neschvalia prakticky ukoncia cinnost mladeze. Ked ma niekto pocit ze decka zneuziva na to aby isli na Mestsky urad zachranit to ze mozu hrat proti Slovanu, Interu, DAC, Senici, Skalici atd. tak nech im to potom ide vysvetlit osobne, ze teraz mozu ist hrat basketbal, florbal a hadzanu. Ano mozno ti co predtym financovali futbal z vlastnych vreciek a predpokladam ze to bolo vela penazi a hlavne pre vlastnu zabavu by sa mozno mohli ospravedlnit, ze sa im podarilo vytvorit negativny obraz o seredskom futbale. Ale ked mesto neschvali tuto dotaciu tak zarezete nie tak majitelov klubu ale hlavne tie decka, ktore ten futbal chcu hrat, chcu napredovat a prave pod sucasnymi trenermi mladeze sa im to naozaj dari.

  29. Autor článku nikde nepíše o 280 tis. Okrem toho si všetky kluby musia vychovať mládež, počas Corony nemohli trénovať, teraz si nanovo budujú členskú základňu ale pracujú s financiami, ktoré majú k dispozícii. Ak to manažment futbalistov nedojkáže, nech sa opýta napr. tých basketbalistov.
    Videli ste halu OA, kde trénujú hádzanári a florbalisti ? 3/4 svojich financií minú na faktúry za prenájom haly ! Futbalisti, to si vážne myslíte, že len vy máte problémy ? Iné kluby ich majú oveľa väčšie, ale bojujú s tým !!! Začnite aj vy už konečne niečo robiť a nie stále plakať a žobrať ! Bohužiaľ, situácia v MsZ je taká, že väčšina poslancov je veľmi ľahko ovplyvniteľná futbalistami, ale verím, že nové poslanecké zloženie ukončí túto futbalovú loby a bude spravodlivejšie aj voči ostatným športovým klubom.

  30. Pre rodicov futbalistov, ak tie vase decka nevedia inak hrat futbal len s dotaciami v 100kach tisic eur od danovych poplatnikov mesta tak to radsej nech zacnu fetovat, to nas budu stat menej 😀

  31. peniaze 2 mil. su naucte SMS sered a boli a su urcene iba na vystavbu stadionu, treba ist na rokovanie MsU a opytat sa pana konatela co sa deje alebo nedeje s vystavbou a verejnym obstaravanim, kde to cele skolabovalo. A to mate z akeho rozpoctu, ze dostal skf sered a.s. od mesta 500 tis eur na tento rok? A prosim, ktorych 200 deti teraz potrebuje zachranit chod svojho mladeznickeho klubu? Budte konkretny, ked hovorite, ze ostatne deti tiez potrebuju? Napiste ktory mladeznicky klub v seredi, kolko tych deti je a kolko potrebuju. Lebo najlahse je povedat, ze aj ostatni potrebuju. Ja som za svoje decko ktore futbal hra zdvihol zadok a isiel som na mestsky urad o tie peniaze prosit. Urobte to aj vy prosim, ked vase dieta tiez potrebuje na Vas klub. A tymto sposobom este raz a znova poslancov prosim. Najlepsie podla niektorych komentarov by bolo od buduceho roku prestat financovat akukolvek zmysluplnu sportovu aktivitu v seredi pre deti lebo je to drahe. Mimochodom naklady futbalovej mladeze na rok su na urovni cca 130 litrov rocne. Jeden sport je proste drahsi a druhy je lacnejsi. Nech teda vsetci mladi futbalisti idu hrat sipky ked je vsetko co nahodou potrebuje pomoc drahe. Decka teraz potrebuju pomoc. Ked niekto chce riesit doterajsie finacovanie klubu skf a.s. alebo majitelov tak nech sa zoberie na MU na najblizsie rokovanie zastupitelstva a tam nech ich riesi ale samostatne.

  32. Pre otec malého futbalistu : Nechápem prečo by sa mala ukončiť činnosť mládeže, veď kľudne môžu trénovať ďalej, nikto im túto možnosť neberie.
    A povedzte to hádzanárom,,keď sa nemohli prihlásiť do najvyššej súťaže, florbalisti museli opustiť prvú ligu, lebo nemali na to financie a pokračujú ďalej a čuduj sa svete dokonca majú nárast detí a mládeže tak, že musia pridať ďalšie tréningy. A nechodia s prosíkom za poslancami. Možno by ale mali začať !!!

  33. Nehnevajte sa, ale váš syn hrá futbal, tak teraz všetci občania mesta majú brať na to ohľad? Čo ja mám s tým, že váš chlapec sa venuje futbalu? To je argument, že sa im máme na to skladať? Obráťte sa na manažment súkromného klubu, už nemajú výdavky prvoligového klubu, tak tých pár desiatok tisíc by hádam mohli utiahnuť aj zo svojho. Spýtajte sa majiteľov aké majú teraz náklady na mládež. Sakra je to súkromný klub, tak nás nazaťažujte vašimi finančnými požiadavkami pre vaše deti. Vy ste na moje deti kedy a koľko prispeli?

  34. Ešte niečo. Mesto nie je jediná a posledná možnosť odkiaľ dostať peniaze, aj keď sa nám to snažíte podsunúť. Nikto nechce, aby vaše deti skončili s futbalom, to tiež nie je pravda. Hľadajte iné možnosti, sponzorov, financujte im to vy, netvárte sa, že iba mesto to môže zachrániť. Hľadajte možnosti optimalizácie nákladov, iné kluby tiež potrebujú zaplatiť výstroj, tréningy, haly, rozhodcov, cestovanie na zápasy a ide to aj so zopár tisíc eurami.

  35. Od roku 2013 (kedy evidujú zmluvy prostredníctvom eGov platformy) bolo ŠKF na dotáciach vyplatených 768 337,00 € (všetky čísla aj s rokmi sú pridané na konci tohto komentáru). Správa majetku Sereď, s.r.o. v spojení so štadiónom za 2021 a 2022 má nasledovné zmluvy/faktúry:
    205/2022 – Dotácia vo výške 500 000 € – „Účelom poskytnutia dotácie je úhrada kapitálových výdavkov súvisiacich
    s rekonštrukciou a prestavbou futbalového štadióna v Seredi“
    2022003 – vypracovanie projektovej dokumentácie na rekonštrukciu fubtalového štadióna v Seredi vo výške 12000,00 €
    40/2021 – Projektová dokumentácia pre stavebné povolenie vo výške 82 800 €
    Ak sa tu chcete oháňať sloganmi „zober loptu nie drogu“ tak v tomto bode by bolo lacnejšie a efektívnejšie vytvoriť aktívnu protidrogovú kampaň, financovať aj iné voľno časové aktivity a ešte by zostalo aj na poskytnutie financií pre neziskové organizácie, ktoré sa venujú práci s drogovo závislými.

    Zoznam zmluv [Centrálne číslo zmluvy(rok vyhotovenia zmluvy)]
    36(2013);94(2013);439(2013);574(2013);604(2013);23(2014);239(2014);471(2014);681(2014);709(2014);105(2015);641(2015);697(2015);38(2016);551(2016);39(2017);373(2017);185(2018);449(2018);493(2018);107(2019);832(2019);60(2020);139(2020);209(2020);433(2020);462(2020);86(2021);101(2021);824(2021);1049(2021);192(2022);216(2022

  36. Pan anonym, na mestsky rozpocet sa skladame vsetci svojimi podielovymi danami. Takze aj ja som sa skladal na Vase deti ci sa jednalo o skolsku dochadzku, alebo na chod ZUS do ktorej vas syn moyno chodi, ale moj nie, jedalne, alebo chod inych sportovych klubov. Tak isto som sa skladal na Vase odpadove hospodarstvo kde Vam mozem zarucit ze separujem velmi dobre a vy mozno nie a preto moyno platim viac ako by som musel. Tak isto som sa skladal na pozicku pre rekonstrukciu tepelnych rozvodov v meste aj ked ho ja vobec nepotrebujem. Tak isto sa skladam na Vas chodnik pred Vasim domom aj ked po nom nechodim. A ani moj syn.

  37. A takýchto primitívov ako sa prejavil Vega, máme v meste veľmi veľa. Možno keby začalo fetovať jeho dieťa, zmenil by svoj prejav.
    Nestačia argumenty a vysvetlenie v príspevku otca malého futbalistu, vysvetlené jasne a zrozumiteľne. Fakty sú jasne napísané, ale niekto ako napríklad Zuzka to nechce pochopiť.
    Skúsim to v odrážkach:
    – ak mesto neposkytne dotáciu tak zoberiete možnosť pokračovať v chode práve mládeži ( kto ich bude trénovať?)
    – zrušením prvoligovej licencie pre klub prišla o ročnú dotáciu zo SFZ vo výške 57 tisíc eur ročne (cca 40 % ročných prostriedkov na chod mládeže).
    – ked to poslanci neschvália prakticky ukončia činnosť mládeže
    Skúste prečítať s porozumením

  38. Takze 500 tisic je dotacia na kapitalove vydavky (stavba stadionu) a to je v skutocnosti majetok mesta sered o ktory by sa mesto malo starat a nenechavat ho rozpadnut sa. A nie aby si niekto myslel ze na prevadzkove naklady sukromneho klubu.

  39. Pane, podielovými daňami sa všetci podieľame na financovaní všetkého. Toto je účelová dotácia. Moje deti chodili na tenis, na plávanie a žiadny z tých klubov nepýtal od mesta 97 tisíc €.

  40. pisete ze nepytali. a preco nepytali ked potrebovali? koho je to chyba? mozno sa teraz aspon naucia pytat aj oni, myslim ze sport si to urcite zasluzi
    ano ked treba nieco riesit (a stav nebol predpokladatelny aby bol sucastou v minulosti schvaleneho rozpoctu mesta) tak to treba riesit ucelovou dotaciou

  41. Dakujem za poucny komentar. Som rad, ze ste erudovany odbornik na financovanie sportovej futbalovej mladeze, ze poznate detailne rozpocet akademie a chcete nam pomoct. Poviem panovi Greguskovi – sefovi mladeze, ze ho doucite co nevie a viete vy. Ze vsetko sa da robit na tej urvoni iba za zopar tisic eur. Nabuduce ked sa bude prepadavat vozovka na nejakej druhej ulici na konci mesta v slepej ulicke kde mozno byvate a bude vyzadovat vyclenenie a navysenie penaznych prostriedkov v rozpoctovej kapitole tiez sa ozvem s komentarom, ze mna sa to netyka, ja tadial nechodim, ze je to pred vasim domom a pohybuju sa tam iba vase deti. Ze moje tam sa nehraju ani futbal, ani sa tam nebicykluju a je mi jedno kto to zaplati len nech to nie je z mojho. Najlepsie ked si tu cestu opravite zo svojho a sami so susedom. A pritom pouzite nejake lacny material, vsak sa naucte setrit. Urcite sa Vam ta investicia do lacneho vyplati.

  42. ak dovolis, ja ti odpoviem za anonyma 9,28
    ..ak chces aby z tvojho decka bol futbalista a potom, neskor ked nahodou bude dobry, z futbalu zil, tak mu to zaplat zo svojho. vsetci, aj ti priemerni, ked sa neco naucia a ano, aj za prachy anonyma, tak sa odseru do zaprdenej rakuskej dediny hrat za peniaze a na Sered sa vyseru.

  43. pre: Pre Anonym 13. júna 2022, 9:28 13. júna 2022, 10:37

    Rozumiem vašim argumentom, ale jednoducho s nimi nesúhlasím. Ak sa vám podarí tú dotáciu vybojovať, bude to vaša šikovnosť. A oceňujem vašu slušnú diskusiu. Prajem pekný deň.

  44. @pre Vega 13. júna 2022, 9:37
    Takze nam tu idete nahovorit ako futbal stoji omnoho viac ako ostatne mladeznicke sporty v meste. Ten isty futbal co v Afrike decka hraju z rozjebanu loptu nahate, bose na vysusenej hline a nasledne poslu dosraciek vsetky vase wannabe talenty ? 😀

  45. Deti sa stali nástrojom na drancovanie financií mesta. A rodičia na to naleteli. Dnes 90000 tisíc na mládež, zajtra 200000 na mužov. Choré.

  46. Nechápem, prečo by detský futbal mál zaniknúť, keď nedostanú tých 97. Veď všade sa píše, že prišli o dptáciu 57 000, pretože skončila 1. liga. Tak kam majú ísť tie ďalšie peniaze? Na nákup futbalistov do tretej ligy?
    A ešte zamyslenie: keď mládež nedostane tých 57 000, prečo by mala zaniknúť? Lebo tréneri nebudú chcieť trénovať za lacnejšie peniaze? V iných kluboch to robia za symbolické peniaze, alebo aj zadarmo. Rodičia mladých futbalistov, napíšte nám, načo potrebujete tých 97 000 (keď ste prišli len o 57 000) . Iné športové akadémie (napr. tenisová) vychovávajú profesionálov. Keď chcete mať z detí profesionálov, tak si to plaťte. Dotácie z mesta majú byť na podporu predovšetkým mládežníckeho, záujmového športu.

  47. Na komisiu som išiel s tym že nezahlasujem za požadovaných 97 000 eur Po tom ako sme dostali informáciu že deti prišli o 57 000 eur ktore nedostanu od futbaloveho zväzu lebo vypadli z prvej ligy akademia bude musieť skončiť som si povedal že je to mimoriadna situácia a tak za to zahlasujem.
    Po pár dňoch som sa však dozvedel že podľa žiadosti o dotáciu od mesta tých 57 000 eur vôbec nemali od zväzu dostať. Súdiac podľa toho že tieto peniaze neuviedli v predpokladaných príjmoch hoci vedeli že ich od zväzu dostanú a bola to ich povinnosť v žiadosti uviesť. Takže z toho mi vychádza ženás ako komisiu klamali ked podavali žiadost a to bolo niekedy oktobri ci novembri minuleho roka a vtedy ešte nemohli vediet ze vypadnu slebo mas klamali teraz

  48. Nechapem: kedy dostavalo SKF mladez dotaciu od SFZ v ktorom mesiaci? Kedy sa podava ziadost klubu mladeze od mesta? Aby sme chapali suvislosti. Lebo ked je dotacia viazanana na ucast klubu v prvej lige tak je viazana asi na licenciu. To, ze vypadnu z prvej ligy nikto nemohol predpokladat. A tak prisli o prijem od nejakeho mesiaca predpokladam v roku 2022 (asi ked zacina nova sezona)? Najlepsie by bolo vhodne nech sa vyjadri prezident klubu, manazer mladeze na Mestskom zastupitelstve, ako niekho obvinovat s klamstva, ked nema moznost reagovat alebo sa obhajit.

  49. ešte raz
    žiadosti o dotacie od mesta sa podavaju niekedy od koncom roka po zverejnení výziev
    Konkrétne futbalisti podpisali rukami Roba Starečka žiadosť o dotáciu 12.1.22 Schvalovali sme im ju na zastupitelstve v polovici februára. V žiadosti neuviedli že budu mať príjem od SFZ hoci teraz na komisii tvrdili že prišli o peniaze lebo vypadli z prvej ligy. Takže sú len dve možnosti :
    1, zatajili predpokladamý prijem do ich rozpočtu
    2,v skutočnosti nemali nič dostať ale teraz tvrdia že mali ale nič nedostanu lebo vypadli

  50. to aj hadzanarsky, basketbalovy klub predkladaju komisii ci budu mat prijmy a ake prijmy budu mat ked ziadaju o dotaciu? lebo dotacia nekryje predpokladam chod a vsetky prijmy ani jedneho y klubov posobiacich v seredi. Nefunguje system dotacii pre sport tak, ze sa predlozi v ramci schvalovania mestskeho rozpoctu kapitola s urcenou na dotacie pre sport a potom poslanci hlasuju o rozdeleni medzi jednotlive kluby? predkladali zoznam prijmov od prislusnych zvazov prijmy aj ostatne kluby? kolko tvoria dotacie z mesta percent prijmov roznych klubov? dakujem za odpovede

  51. na predkladanie žiadosti je oficiálna mustra ktorej sa všetci držia. Okrem ineho je tam položka predpokladane prijmy ktore kluby rozpisujú. Suma dotycii sa schvaluje v ramci rozpočtu a potom komisia navrhuje a schvaluje výšku dotácie. Popripade dotaciu svhvaluje zastupitelstvo.

  52. Pán Kurbel, ak máte podozrenie, že vás ako komisiu klamali, trestný zákon má na to výraz „uviedli do omylu“, čo by za istých okolností mohlo byť kvalifikované ako podvod. Skúste ísť týmto smerom, lebo podľa toho čo hovoríte, ste nemali k dispozícii niektoré informácie.

  53. Vážený pán, myslím že ste rozumný človek, že chcete pre svoje dieťa to najlepšie, len prosím Vás nepíšte, že športová akadémia 🙈, dúfam že to sám dobre viete, čo obnáša športová akadémia! Nebudem písať aké podmienky má športová akadémia, stačí nahliadnuť do väčších klubov, či už na Slovensku alebo v zahraničí! A verte mi, viem o čom píšem a som bývalý vrcholový športovec! Prajem Vášmu dieťaťu veľa športových úspechov, ak je dobrý preč s nim zo Seredi!

  54. futbalový mládežníci v decembri alebo v januári žiadali aj o dotáciu z mesta. Vtedy sa musí napísať rozpočet, kde píšu svoje očakávané príjmy a výdaje. V týchto materiáloch vôbec nedeklarovali žiadnych 57 tis. ako očakávaný príjem zo SFZ., Teraz aktuálne v júni hovoria, že od SFZ mali dostať a nedostanú 57 tis. Prečo ich nevykazovali vtedy v januári v materiáloch pre mesto, ktoré od nich túto informáciu požadovalo ? Tak buď zaviedli poslancov vtedy, alebo zavádzajú teraz.

  55. A nezdá sa vám, že peniaze ktoré dostanú sú minuté nehospodárne?? To akože skoro 100 000 za projektovú dokumentáciu? Veľa rodičov vozí a vozilo svoje talentované deti do okolitých miest , aby mohli hrať prvú ligu. Po skončení v doraste by sa o nich v Seredi mali zaujímať, aby tu hrali domáci. Ale to už by nebol biznis… pre niekoho…

  56. seredska akademia je len nazov, na tu by sered potrebovala omnoho viac vydavkov aj do personalneho aj kapitaloveho zabezpecenia. aj napriklad ine mladeznicke kluby maju dovetok akademia /je ich docela dost/ aj ked statut akademie alebo cakatela nesplnaju. Zas sa netreba chytat slovicok a ich vyznamu, a podmienok aby nazov odrazal alebo neodrazal podmienky na statut akademie. Zoznam sa da najst napr. na strankach SFZ

  57. tu je zoznam poslancov aj s e-mailovymi adresami a telefonnymi cislami. Nic sa nezmeni pokial nebudu citit tlak od obyvatelov (a ich volicov), tak vsetci sup-sup napisat im e-mail/zavolat im, co si o dalsej dotacii pre SUKROMNY klub myslime

  58. nebolo by najlepšie presne rozčleniť koľko z dotácie pôjde na účet Občianske združenie ŠKF Sereď akadémia (pre mládež) a koľko na účet ŠKF Sereď a. s. (mužstvo A – dospelý) a všetko by bolo transparentnejšie a jasnejšie

  59. Transparentnosť skončila už na začiatku, keď boli pred komisiou, ako píše p. Kurbel, buď zatajený predpokladaný príjem alebo nemali nič dostať, hoci sa teraz tvária, že o to prišli. Mám pocit, že vôbec v súvislosti s dotáciami na futbal by bolo lepšie o transparentnosti mlčať.

  60. Ani euro by som tejto organizacii s pochybnou minulostou nedal. Nech kludne zbankrotuje a skonci klub. Stale sa moze zalozit skutocne mestsky klub, ktory bude kontrolovany a primerane financovany. V prvom rade tam musia byt novi ludia. A kludne postaci, ak sa zalozi iba mladeznicky novy klub. Tento SKF cirkus uz musi skoncit. Peniaze treba inde. V Seredi je mrte firiem, tak si najdite sponzorov. Same velke mena a medzi sponzormi nik…. Cim to je asi

  61. nic nemuseli zatajovat, ked tu dotaciu od SFZ 57000 mali dostat tento rok pri zaciatku nasledujucej sezony 2022/23 vobec prvykrat, a zrusenim licencie o nu teda prisli

  62. Viete ako dopadlo hlasovanie na včerajšom zasadnutí MsZ ???? Samozrejme pán prednosta financie zázračne už našiel, ide sa meniť VZN a financie dostanú v septembri. Fubalová lobby funguje perfektne ! Bohužiaľ majú väčšinu poslancov a neurobí s tým nikto nič !!!!

  63. Investujme a venujme sa nasej slovenskej mladezi a detom. To nemame v seredi a okoli 15 nasich hracov na supisku? To sem musime zvazat africanov?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img