ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

„Zápach bol neznesiteľný, fekálny, doslova sa mi prevracal žalúdok“ – píše Martin o vode vypúšťanej do Váhu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Dolná Streda / Do redakčnej pošty nám čitateľ SOL  Martin (podpísaný e-mail máme v redakcii) zaslal e-mail s videozáznamom pravdepodobného znečisťovania rieky Váh.

„Chcel by som poukázať na vypúšťanie splaškov do váhu. Predpokladám že sa jedná o prepadový kanál z hlavného kanalizačného potrubia. Vypúšťanie bolo 8.6. presne o 20:44 a trvalo to približne 5 minut. Zápach bol neznesiteľný, fekálny, doslova sa mi prevracal žalúdok aj keď som bol asi 200m od výpustu. A to mám extrémne odolný žalúdok. V prílohe posielam mapku. Celé sa to odohralo cca 200m dole prúdom od zberného dvora.“

Ak máte informácie k predmetnému vypúšťaniu znečistenej vody do Váhu, kontaktujte nás, prípadne poznatky napíšte do diskusie.

Prispejte k ochrane prírody a zabránte jej znečisťovaniu.

Ďakujeme.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Cukrovarský výpust, čistia, určite nič neutralizujú, to nie ako dakedy, všetka voda išla do Váhu zneutralizovaná!

  2. To bude z tej crevarne v Niklovke, cely ten areal by malo MinZp a enviropolicia prevratit naruby, vsak sa tam deju hrozne veci.

  3. V tejto džahamaríi je možné všetko. Zistiť prevádzku, odstaviť, udeliť likvidačnú pokutu, zodpovedné osoby zavrieť aspoň na 20 rokov, inak tu poriadok nikdy nebude. A očakávam aspoň hraný mediálny záujem najvyšších predstaviteľov z oblasti enviro + nejakú fotku na FB a s neskorším dodatkom, že nemôžu nič robiť.

  4. Na toto upozorňoval už v roku 1937 Andrej Hlinka, kde sa konkrétne vo vysielaní radiojournálu 9.5. pri spomienkach na jeho obľúbený rybolov vyjadril, že je znepokojený, ako sa začína industrializácia ČSR dotýkať prírody na Slovensku a že by bolo dobré, aby sa aspoň vypúšťanie odpadov fabrikami do Váhu regulovalo, lebo o pár rokov tam ani rybky nebude.
    Že toto budeme riešiť ešte aj v 21.storočí, nazval by sa veštcom. Raky, početné zastúpenie úhora a iné zastúpenie fauny a flóry z Váhu už zmizlo, asi naozaj čakáme už aj na tie posledné rybky, čo zostali.

    Veľmi pekne ďakujem pozornému občanovi Martinovi, že nadtým len nemávol rukou a do problému sa pustil aspoň formou medializácie, je to prvý krok k rýchlejšiemu odhaleniu vinníka.

  5. Ak to je „kada“ v Dolnej Strede za bytovkami ZSVaK, tak toto tam vyspustali este za komousov. Ako sopliaci sme sa tade motavali.

  6. Klasika cukrovar…nonstop bordel do váhu..potom zas oproti dolnej zo šintavskej strany dalsi bordel do vahu steká…uz by sa tomu mohlo venovat to podplatené zivotné prostredie..

  7. Dával bych si pozor ohľafom vyjadrení “na cukrovar” aby nepadlo ďalšie trestné oznámenie…. O čase 20:15 tam je už len sbs jedine že by spláchol wc na vrátnici

  8. Cukrovarnik z Cukrovarenskej krásne 🤣….vari podľa 100 ročného receptu z Dubravky. Seredske pernicky v tvare srdiečka 👏💵💲🎉

  9. Kde je tá strana zelených veď vraj majú zmapované celé Slovensko.Ale asi by nemali čas poukazovať na ruskú ropu.

  10. Kde je tá strana zelených veď vraj majú zmapované celé Slovensko.Ale asi by nemali čas poukazovať na ruskú ropu.

  11. enviro policajt BUDAJ je urcite niekde v liecebni na tabletkach a kresli bylinozravych medvedov,kto si mysli,ze ich taketo pre nich banality zaujima tak je naivny chudak,co si nevidi na spicku nosa,tato vlada kasle uplne na vsetko.

  12. Podla mna to je vypust presne za tymi bytovkami vodarskymi, co ma pri nich starosta dom. „Kada“ ako tu niekto uz pisal, ako decka sme do nej lozili.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img