ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Župa získala eurofondy na rekonštrukciu mostov v Hlohovci a Šoporni

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TT SK |MM|  Trnavský samosprávny kraj získal nenávratné finančné príspevky v celkovej výške takmer 7,5 milióna eur. Na rekonštrukciu cestného mosta cez rieku Váh v Hlohovci získala župa z eurofondov 5,3 milióna eur. Kraj zmodernizuje cestu II. triedy v Šoporni vrátane mosta cez potok Jarčie s eurofondovým príspevkom vo výške 2,1 milióna eur.

„Rekonštrukcia mostov je našou prioritou, nakoľko boli predchádzajúcimi vedeniami župy zanedbávané. Ich stavebno-technický stav je vo viacerých prípadoch veľmi zlý a ohrozuje bezpečnosť obyvateľov. Ide o finančne veľmi náročné projekty, takže sa zvykneme uchádzať o ich spolufinancovanie z európskych zdrojov. Som rád, že sme uspeli s ďalšími dvomi žiadosťami o nenávratný finančný príspevok. S rekonštrukciou cestného mosta v Hlohovci sme nemohli čakať a začali sme ju vo februári. Pripravujeme sa aj na rekonštrukciu cesty pri Šoporni. V rámci tohto projektu opravíme aj most cez potok Jarčie, ktorý je v havarijnom stave a museli sme pristúpiť k dočasným dopravným obmedzeniam,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Výška celkových oprávnených výdavkov projektu rekonštrukcie mosta v Hlohovci je 5,6 milióna eur. Práce na najdlhšom moste v správe župy prebiehajú už od februára, pričom zhotoviteľ aktuálne pracuje na spevňovaní základov mostných pilierov a zároveň vykonáva búracie práce na hornej stavbe mosta.

Most na ceste II. triedy cez potok Jarčie v Šoporni sa nachádza v havarijnom stave. Bude zmodernizovaný cestný úsek v celkovej dĺžke takmer jedného kilometra a 38-metrový most. Na tento projekt kraj dostane z eurofondov 2,1 milióna eur. Spolufinancovanie kraja je vo výške päť percent, teda 112-tisíc eur. So začiatkom rekonštrukcie sa počíta na jeseň, pričom práce by mali trvať približne osem mesiacov. Projekt nadviaže na opravu 4,4-kilometrového úseku cesty, ktorá bola dokončená v roku 2020 aj vďaka spolufinancovaniu z eurofondov vo výške 2,2 milióna eur.

Oba projekty budú spolufinancované z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) v rámci končiaceho sa programového obdobia. Výška spoluúčasti kraja predstavuje päť percent. V minulosti župa takto získala prostriedky na modernizáciu regionálnych ciest pri Lehniciach alebo Podbranči. Nedávno bola dokončená rekonštrukcia cesty na horský priechod Havran, ktorá nadviazala na komplexnú opravu Krajinského mosta v Piešťanoch.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. po uzavretí mosta v Hlohovci sa valí kvantum áut cez Vinohrady a Šintavu . A teraz si vymyslela správa ciest že budú rekonštruovať vozovku na vinohradskej ulici v Šintave ! Hurá to je super nápad! Takže väčšie kolóny alebo dlhšia obchádzka cez Patu ! „“““ Správa a údržba ciest TTSK oznamuje občanom, že na ulici Vinohradská bude prebiehať rekonštrukcia cesty II/507 v priebehu mesiacov júl až november 2022. Z uvedených dôvodov žiada o ukončenie všetkých prípadných stavebných prác v dotyku s uvedeným úsekom cesty najneskôr do 30.6.2022.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img