ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Rozhodnite, ako budú vyzerať nové policajné vozidlá

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR  |MM|  Policajný zbor v rámci pripravovanej reformy a modernizácie bude okrem iného meniť aj dizajn policajných vozidiel a budeme radi, ak na jeho výbere bude participovať aj verejnosť.

Na facebookovej stránke Polícia SR (20+) Polícia Slovenskej republiky – príspevky | Facebook prostredníctvom jednotlivých „smajlíkov“ pri vyobrazeniach nových policajných vozidiel môže verejnosť do nedeľňajšej polnoci 12.6.2022 hlasovať o novom grafickom dizajne policajných vozidiel.

Občania Slovenskej republiky si zaslúžia moderný Policajný zbor, na ktorý sa budú môcť spoľahnúť v ktoromkoľvek okamihu svojho života. Príslušníci Policajného zboru zase na vedenie, ktoré im vytvorí podmienky na profesionálny výkon hodný 21. storočia. Z týchto dôvodov pracujeme na reforme, ktorej výsledkom bude nielen vyššia dôveryhodnosť polície, ale aj atraktívnejšia práca príslušníka Policajného zboru, lepšie platové náležitosti, nové uniformy a v neposlednom rade aj nový vozový park s moderným dizajnom, o ktorom môže v týchto dňoch rozhodnúť aj široká verejnosť,“ povedal prezident Policajného zboru Štefan Hamran.

Viac informácií poskytneme v dohľadnom čase.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. skoda, ze nove polepy nezmyju nedoveru v policajny zbor, ktoru policajtom vybudovali podaktori jedinci svojimi spinavymi praktikami…

  2. takže politikov trápia nálepky policajných áut. Sme v sračkách až po kolená a oni nálepky…
    Rovno nech si na policajné autá dajú OLANO a Matovičovou fotkou a budú spokojní

  3. Uplna NEznalost dovodov potreby plne reflexneho vizualu vozidiel bezpecnostnych zloziek 24/7 vo vykone priamo v premavke u mnohych ludi sposobuje absenciu normalneho usudku.

    Zato tymto jedincom nechyba hlupost a snaha za kazdu cenu nieco napisat.
    A ti uplne duchom najjednoduchsi este o Matovicovi…

    Na zaklade tridsat rocnych skusenosti s tvorbou grafik a bezpecnostnych vizualov sa priklanam k vizualu 1, teda ten horny.

  4. tak slovensko a slovaci uz fakt nemaju ziadne ine problemy len rozhodovat aka bude farba aut plicajtov, to je krasa …. jak v debilarny!

  5. Keby to nebolo do plaču, je to na smiech
    V súčasnosti sa pýtať na výzor policajného auta, je za čiarou.
    Mali sa pýtať na formu pomoci pri inflácii, pre Ukrajinu druh vojenská alebo humanitárna, tam občanov nepotrebujú…

  6. Čo je zlé na súčasných polepoch? Tá modro-žltá mi pripomína policajné vozidlá v Amglicku či v Česku. Nevraviac o tom, koľko také polepy budú stáť, pri štátnych tendroch. V neposlednom rade dodám, že hoci v novej rovnošate, v aute s novým polepom, bude stále rovnaký policajt ako dnes 🙂 Ako to zvýši dôveryhodnosť polície???

  7. To druhé sa mi celkom páči, len škoda že to je v podstate kópia českého vizuálu … ešte by sa s tým mohli pohrať a dať viac možností na výber a ako už bolo napísane, chcelo by to aj pohľad spredu a zozadu

    P.S. len totálny dement môže v tomto hľadať propagáciu Ukrajiny, ľuďom čo si toto spoja s Ukrajinou by mali zobrať občiansky a zatvoriť ich do blázinca … naozaj žasnem nad debilitou niektorých ľudí …

  8. Za roky som už zvyknutý, že akákoľvek zmena v PZ sa vyargumentuje typickým „vyššia dôveryhodnosť polície“ a podobnými frázami, ktoré po čase zaniknú bez efektu. Občania si predsa dávno zaslúžia Policajný zbor, na ktorý sa môžu spoľahnúť v ktoromkoľvek okamihu svojho života, ale nanovo polepené auto na to vplyv nemá. Odporučil by som menej prázdnych fráz, radšej niečo stručné, ale výstižné.

  9. jebe,jebe tejto vlade,je tu x velkych problemov a oni vybehnu s takouto primitivnostou,pytam sa co sa zmeni v spolocnosti,policii?

    cakam uz len kedy primitivny budaj bude davat v tatrach a okoli tabulky na stromy,ze sa nemame medvedov vobec bat,ved su vegeteriani.
    taketo mega hovada tu neboli 33rokov.

  10. z jednej strany napis slava ukrajine,z druhej strany nech zije kokot matovic,to sa hodi pre slovensko, na kapotu vyvalenu caputovu ,to bude ako znak jaguaru,alebo slovenskej prasnice?

  11. Už to vidím ako to spravia a nejaky národovec to auto posprejuje lebo si bude myslieť že je to ukrajinská vlajka 😀 Lebo takých ľudí máme bohužiaľ v meste až moc.

  12. to naozaj sme taký slaboduchý a neschopnýnárod ktorý si nevie vymysliet ani orginalne polepy policaných aut? Ešte aj toto musíme kopírovať po našich starších bratoch ?

  13. To je jedna vec a vôbec, nevidím dôvod meniť vizuál áut. Načo? Aj tak sú to predražené zákazky a akurát by si na svoje prišla nejaká spriaznená firma.

  14. ano p.kurbel sme slaboduchy narod,ba co horsie aj najsprostejsi v europe.je mi do placu,vdaka vladam,ktore nas stahuju k bahnitemu dnu.

  15. Pavol Kurbel 10. júna 2022, 19:36 – pan Kurbel, to nie je kopirovanie. Policajne auta, resp. vseobecne bezpecnostne vizualy vozidiel policie a zachranarskych zloziek nie su o tom, aby sa „vymyslali“ nejake originalne dizajny.

    V pripade tychto polepov je dnes VYMYSLENE a rokmi otestovane a funkcne nieco, co je potrebne APLIKOVAT u nas.

    V tomto dakujme Bohu, ze dnes nic nevymyslame a prave „len“ aplikujeme funkcne a otestovane vizualy. Som si viac ako isty, ze by nase sucasne „myslenie“ vobec nedopadlo dobre.

    A fakt nevymyslajme vymyslene.

    Ja som vymyslal a testoval na policajnych autach vizualy, ktore aj boli zavedene do praxe. To ale bolo pred 22 rokmi !! Ano, u nas boli lepene PRVE PLNE REFLEXNE POLEPY na auta PZ !! A ano, u nas vznikol urcity standard vizualu aj na MP. Ani tu ale neslo prioritne o dizajn, ale o BEZPECNOST.

  16. Ideálne by bolo natrieť aj zábradlie na moste na modro žlto a pouličné lampy každú druhú v týchto farbách už ked sú tieto farby v kurze. A vy liberálne ovečky si v týchto farbách môžete nafarbiť aj vlasy. To by bolo krásne ! Aspom by sme vedeli kto je šľahnutý 🙂

  17. Policaný vizuál nie je kruh či koleso na ktorom už naozaj nie je čo zlepšiť. Myslím si že vizuál sa dá navrhnúť aj tak aby bol pekný, odlišný od českého a zároveň aj funkčný. Kto chce hľadá spôsoby a kto nevhce hľadá dôvody.

  18. Náš PZ kopíruje všetko, nielen vozidlá. Takže všetko čo je v okolitých štátoch, u nás ešte nie je. Preto sú pozadu.

  19. Anonym 11. júna 2022, 10:35 – vyvoj a testovanie vsetkeho noveho, co ma byt zavedene do praxe, ak chceme aby to bolo funkcne, prakticke, trvacne a pod. – bezpecnostne vizualy nevynimajuc, je narocne casovo aj financne. Viem o com pisem, robil som to na vlastne naklady okolo roku 2000 a o nieco neskor.

    Ked je mozne (legalne) vyuzit nieco vyvinute, uz otestovane a funkcne, ide o vyhodu a setrenie casu, energie a penazi.

    V rokoch, kedy som veci riesil ja, obdobne u nas a ano v byvalom vychodnom bloku nebolo a napady som cerpal pri cestach v zahranici. Neskor vo Velkej Britanii, Irsku, Severnom Irsku, USA, ci dokonca v Japonsku.

    Testy boli robene realne v praxi, na nase naklady s pozitivnymi vysledkami. Zakladny test trval rok a asi nemusim hovorit, ako intenzivne je po rocnom pouzivani v praxi nieco otestovane. Nasledne to bolo zavedene do praxe. A dalej samozrejme sledovane a inovovane. Vyvoj nezastavime.

  20. Veď to je pravda. Ja len hovorím, že náš PZ je vo viacerých veciach odkázaný na kopírovanie vecí z okolitých krajín. Nielen vizuál vozidiel, sú to napr. aj antikonfliktné tímy, ktoré máme odpozerané z ČR. Tam im to funguje, samozrejme, že netreba vymýšľať vymyslené. ďalej prezbrojovanie na modernejšie a spoľahlivejšie zbrane, špičková technika na dokumentovanie miesta činu, drony, informačné systémy a mohol by som pokračovať. Samostatná kapitola a ostuda je nevymožiteľnosť objektívnej zodpovednosti od zahraničných priestupcov. Naša polícia nemá nič čo by zase mohli okolité štáty odpozerať od nás, všetko kopíruje my a preto zavádzame veci, ktoré sú na okolí už dávno v praxi. Preto sme vo všetkom pozadu, lebo len odpozerávame od iných. Jediná výhoda je, že ušetríme peniaze na vývine a testovaní.

  21. p.majko tusim pisete uz piate cez deviate: bezpectnostne vyzuali,policajych a zachranarskych zloziek nie su o tom aby sa vymyslali nejake originalne dizajny? to vazne? tak potom sa pytam preco tam nezostali tie stare?urcite nie su najhorsie a urcite by sme usetrene prostriedky mohli pouzit niekde inde.
    Moj nazor je,ak uz ideme nieco zasadne menit a to hlavne vizualne tak by to malo byt samozrejme ORIGINALNE,ved tie policajne auta su v kazdom meste,po celom slovensku! JE TO AJ REKLAMA NASEJ KRAJINY.
    potom sa necudujme ked sem pride nejaky australcan,american tak si mysli,ze sme( ček,ček) a nejake slovensko je stale nezname.
    Ten co nevymysli original,ale len nieco skopiruje je len dvojka v poradi,nezaujimavy.

  22. p.majko to ze vy mate vo svojom satniku tri tricka (ako ste raz pisali)to neznamena ze niekto iny nemoze byt originalnejsi a bude ich mat 10 roznej farby rozneho strihu,myslim to bez urazky.

  23. Anonym 11. júna 2022, 11:33 – nas problem za 12 rokov vlady SMERU, jeho klonu, SNS a Madarov je, ze od nas by mohli odpozerat akurat to vrcholove vedenie a skorumpovanych policajtov v base.

    A to nemusia, lebo to sa udialo len na Slovensku. Vsade inde by policia, prokuratura a justicia skorumpovanych zmrdov odstavila na zaciatku a vtedy, kedy by bol jeden ci dvaja. U nas to bolo prakticky cele vedenie policie.

    Len u nas mame v base aj sefa specialnej prokuratury, generalny prokurator osobne asistoval mafianovi pri montazi skrytej kamery do jeho vlastnej kancelarie a niektori sudcovia predavali mafii rozsudky za damske kabelky.

    Suma sumarum – az sa to tazko pise. Nie preto, ze toho je moc, ale preto, lebo to nie je vsetko a este je vela ludi z vrcholovych pozicii aj PZ, ktori v base este nie su.

    Takze – je od nas co odpozeravat?

  24. Anonym 11. júna 2022, 13:55 – mam ich stovky a z celeho sveta. Akurat najradsej nosim cierne.

    Ked ale idem na cestu, tak mam na sebe plne reflexnu bezpecnostnu bundu.

    Nic mimoriadne originalne, no PLNE FUNKCNE a zachranujuce zivot.

    Ked idem na expedisiu, mam tricko, mikinu, capicu, ruksak, a dokonca aj uterak s logom „naEXpediciu.sk“ a na urcitu udalost si davame vsetci rovnake tricka s logom expedicie.

    To co pisem, nie je piate cez deviate, ale vysledok desiatok rokov skusenosti z realnych a akceptovanych vysledkov mojej prace.

    Ale uz som napisal – u nas bol v tejto veci individualny vyvoj dolezity a zaujimavy koncom minuleho a zaciatkom tohto storocia. Svet pokrocil a vzhladom na vyvoj aut a hustutu premavky, ide podstatne viac o bezpecnost, ako o to, co sa paci Janovi alebo Anicke, ktori v tych autach nesedia a nezasahuju.

    Ja hovorim z pohladu autora bezpecnostnych vizualov otestovanych, osvedcenych a dodnes pouzivanych vo vykone.

  25. pre pána majka o 23:05 tie tabule čo vám ukradol primátor ste dokázali že máte pravdu.vy máte niečo spoločné s tým čo teraz majú na autách policajti?niekde som počul že ste mal niečo aj s návrhom toho čo používajú meský.je to pravda?môžete to popísať a máte aj nejaké dôkazy?

  26. zbedavec 23. septembra 2022, 13:16 – dokazanie autorstva nie je az take narocne. A nebolo ani pri vizualoch tabuliek vyhotovenych pre MP, ktore si neopravnene pouzil Tomcanyi na svojej nehnutelnosti.

    Co sa tyka vizualu vozidiel PZ a MP – ano, je to tak. Vratane navrhov Mytnej policie, ktora ale neskor bola zlucena pod PZ SR a pouziva rovnaky vizual.

    Osobnu prezentaciu nepovazujem za nijako dolezitu, ale nemam problem priniest nejaky material, ked ma niekto zaujem vidiet ho. Mozno po dvoch desatrociach sa aj hodi…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img