ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Niektorí vodiči zmätkovali pri nehode na obchvate v Trnave. Záchranárom ani policajtom nedali prednosť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM| V súvislosti s tragickou nehodou na obchvate v Trnave, sa policajti opäť stretli s tým, že viacerí vodiči nevedia reagovať na prichádzajúce auto s právom prednostnej jazdy.

Autá stáli v kolónach po celom meste a policajti so zapnutými majákmi museli často úplne zastaviť a počkať, kým si ich vodiči vizuálne všimnú a s autom im umožnia prejazd. S týmto istým problémom sa denno denne stretávajú na cestách nielen policajti, ale aj hasiči či záchranári, ktorí sa ponáhľajú na vážne a život ohrozujúce prípady.

Vodiči v meste sú povinní počas jazdy kontrolovať situáciu na ceste nielen pred sebou, ale aj za sebou. To platí aj v prípade, ak stoja v kolóne. Počas jazdy by vodič nemal byť rozptyľovaný napríklad hlasnou hudbou, slúchadlami na ušiach alebo zaneprázdnený požiadavkami posádky. Je potrebné, aby dokázal v dostatočnom predstihu zareagovať na zvukové a výstražné znamenia. Brzdenie a preraďovanie sa na poslednú chvíľu celú situáciu sťažuje.

POZOR NA ZÁCHRANÁRSKU ULIČKU

Na diaľnici sú vodiči povinní vytvoriť záchranársku uličku vždy v kolóne, bez ohľadu na to, či túto uličku auto s právom prednostnej jazdy využije. Ide zo zákona o preventívne opatrenie, aby vodiči na majákoch mali na diaľnici alebo mimo obce zabezpečený plynulý prejazd. S autom sa teda presuňte k najbližšej krajnici tak, že ak ste v:

✅ rýchlejšom pruhu – ľavá krajnica
✅ strednom a pomalšom pruhu – pravá krajnica

NAJČASTEJŠIE CHYBY VODIČOV

➡️ zostanú stáť na mieste bez posunu na krajnicu
➡️ nezmyselne sa presúvajú z pruhu do pruhu
➡️ počas jazdy nesledujú situáciu na ceste
➡️ uhýbajú vozidlám s majákom na poslednú chvíľu

Vodiči myslite na to, že aj vy sa raz môžete ocitnúť v situácii, kedy budete pomoc potrebovať čo najskôr. Včasným vytvorením záchrannej uličky zvýšime šance na prežitie tých, ktorí sú práve v ohrození života a zdravia.

Video k záchranárskej uličke si môžete pozrieť tu:

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img