ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Bytový dom na Čepeňskej obnovujeme z fondu na rozvoj bývania

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta / 7 JÚN 2022 /

Mestskí poslanci schválili v roku 2019  zámer rekonštrukcie mestského bytového domu na Čepeňskej ulici v Seredi. Opravy mestskej obytnej budovy sú v týchto dňoch v plnom prúde. Bezúročnú pôžičku na tento účel bude mesto splácať 20 rokov v mesačných splátkach vyše tisíc eur.

 

Zníženie energetickej náročnosti

Po odobrení zámeru financovania rekonštrukcie bytového domu formou úveru dalo mesto vypracovať  projekt s názvom „Zníženie energetickej náročnosti bytového domu na Čepeňskej ul. č. 4305 v Seredi“. Ním následne požiadalo štátny fond rozvoja bývania o poskytnutie bezúročného úveru. Práce, ktoré budú podľa projektovej dokumentácie na tomto bytovom dome vykonané sú zateplenie, odstránenie poruchy balkónov a logií, zateplenie stropu prvého nadzemného podlažia, obnova a modernizácia bezbariérového prístupu, výmena plynoinštalácie, výmena zdravotechniky, výmena elektroinštalácie spoločných priestorov a výmena bleskozvodu. Suma za všetky práce po verejnom obstarávaní je 378 438,67 eur s DPH.

 

Bezúročný úver

„Zo Štátneho fondu rozvoja bývania sme na financovanie projektu získali 287 200 eur s nula percentným úrokom. Lehota splatnosti je 20 rokov,“ vysvetlila vedúca oddelenia školstva, rodiny, kultúry a športu mesta Sereď Silvia Kováčová. Doplnila, že 30-tisíc eur zaplatí fond prevádzky, údržby a opráv bytového domu Čepeňská ul. č. 4350. „Ďalej, sumu 20-tisíc eur zaplatí mesto z rezervného fondu a sumu vo výške 41 238,67 eur zaplatí mesto z fondu rozvoja bývania mesta Sereď,“ uzavrela Kováčová. Pri schválenej výške úveru a dobe splácania 20 rokov predstavuje ročná splátka úveru čiastku 14 360 eur a mesačná splátka 1 197 eur.

 

Do októbra hotovo

„Aktuálne môžete sledovať rekonštrukciu balkónov, strechy a zatepľovanie obvodového plášťa. Nasledovať bude odizolovanie a zaizolovanie objektu, rekonštrukcia balkónov. Súčasťou je aj odstránenie havarijného stavu strechy, ktoré si vyžiadalo ďalšie finančné prostriedky z rezervného fondu mesta vo výške 55-tisíc eur s DPH. Ukončenie všetkých prác je v pláne najneskôr v októbri tohto roka,“ vysvetlil Marián Šišo, vedúci oddelenia rozvoja mesta Sereď.

 

foto: MsÚ Sereď

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. cize, ked to dobre chapem, mesto bude splacat 20rokov aj z mojich dani pozicku na opravu, z ktorej nic nemam a napriek tomu idu richtari strajkovat za to, ze igi popular im vezme trochu penazi z tych istych aj mojich dani pre deti?
    celkom dobry kauf.

  2. Mestský bytový dom… Hm, my sme tiež zatepľovali bytový dom, pôžičku si splácame formou platieb do fondu opráv.

  3. Aj my splácame pôžičku na zatepľovanie s vysokým úrokom, aký asi nik v Seredi nemá. Náš správca odmietol vybavovať pôžičku zo ŠFRB s tým, že by sa potom nemohol meniť projekt. Prečo asi? Lebo si urobil po svojom aj to, o čom sme vôbec nevedeli. Náš bytový dom sa stal pre správcu dojnou kravou. Aby toho nebolo málo, mesto si vybudovalo na našich pivniciach, ktoré sme si museli odkúpiť, basketbalové ihrisko, ktoré využíva celé okolie a odmieta basketbalové koše odstrániť s tým, že povrch pivníc je ich. Dotaz : kupoval už niekto z vás dom s tým, že strecha patrí ešte stále pôvodnému majiteľovi? Ale do opráv nechcú dať ani cent, to si máme urobiť z fondu opráv.

  4. nezaujíma ma či je mestská alebo nie, hovorím o bytovkách v meste celkovo. Robiť rozsiahlu rekonštrukciu na 20ročnej bytovke je hanba.

  5. Možno, že je to jediná bytovka s nájomnými bytmi, lebo ostatné je všetko rozpredané a náklady si hradia vlastníci bytov, tak môžu zainvestovať do tejto bytovky už po 20 rokoch. Je to mesto výhodné, že nemusí investovať i do ďalších bytoviek.

  6. Ako je to možné, že správca o Vás rozhodol? Veď ak ste mali schôdzu pred tým ako ste išli zatepľovať, musela s tým jeho rozhodnutím súhlasiť nadpolovičná väčšina nájomníkov! Či ako? Bez vášho súhlasu to urobil?

  7. Ahoj,

    Potrebujete urgentnú pôžičku? Dávam pôžičku zainteresovaným jednotlivcom, ktorí hľadajú pôžičku v dobrej viere. Naozaj potrebujete urgentnú pôžičku? potom ste na správnom mieste. Poskytujem podnikateľský úver, osobný úver v minimálnej výške 1 000,00 EUR do maximálnej výšky 40 000 000,00 EUR a vyššie vo všetkých menách, ktoré potrebujete, kontaktujte nás so žiadosťou o úver s 2% nízkou úrokovou sadzbou, aby ste splnili váš dopyt a vyrazil z finančného problému. Kontaktujte nás ešte dnes prostredníctvom e-mailu: jeromeburchael91@gmail.com

    kontaktujte whatsapp: 09027345692

    Počkajte na vašu odpoveď.

    Jerome Burchael

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img