ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Zlatá Danka Kovalovská

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mgr. Ján Jankulár, riaditeľ Centra pre deti a rodiny Sereď /
Dňa 3.6.2022 sa v Čilistove v areáli X-bionic sphere konal 32. ročník celoslovenských športových hier v atletike pod záštitou Ministerstva práce sociálnych vecí a rodiny SR, Ústredia práce sociálnych vecí a rodiny SR, Fórum riaditeľov a zamestnancov detských domovov SR, Spoločnosti priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar, Nestle Slovensko, s.r.o.

Na toto podujatie postúpili deti, ktoré na Krajských športových hrách dosiahli najlepšie výsledky. Naša Danka Kovalovská( 17r) bola nominovaná na disciplíny beh na 100 m, skok do diaľky, skok do výšky, štafeta 4×100 m. Všetky disciplíny, na ktoré bola nominovaná, s prehľadom vyhrala ( skok do výšky sa nekonal z bezpečnostných dôvodov). S bilanciou 3 zlaté medaily sa stala najúspešnejšou športovkyňou celoslovenských športových hier za rok 2022.

Športové začiatky Danky začali v roku 2017, keď začala hrávať basketbal za žiačky v Seredi. V roku 2018 sa cez krajské, celoslovenské športové hry prebojovala až na medzinárodné športové hry , ktoré sa konali v Čechách. Už tu aj v mladom veku dosiahla významné umiestnenia. V roku 2019 obdobným spôsobom sa prebojovala na medzinárodné športové hry, ktoré sa konali v Maďarsku, kde bola vyhlásená najúspešnejšou športovkyňou zo slovenskej výpravy. Za dobré výsledky bola ocenená Ministrom práce, sociálnych veci a rodiny SR p. Jánom Richterom. Už v tej dobe ako 14 ročná dosahovala lepšie športové výsledky ako dievčatá v kategórii 16-18 rokov.

V dosahovaní výborných výsledkov pokračuje aj v dnešnej dobe, v disciplínach v ktorých súťaží nemá konkurenciu. Ján Jankulár ( riaditeľ CDR): „Sme veľmi hrdí na našu Danku. Želáme jej , aby bola aj v živote minimálne tak úspešná ako je v športe. Podporovať deti v športe je v dnešnej technickej dobe viac ako nutné, nakoľko šport ich naučí nielen disciplíne, ale získajú mnohé ďalšie zručnosti, ktoré využijú v živote.“

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Danka je veľmi šikovné dievča, držím palce a dúfam, že sa jej bude dariť a v živote sa napriek nie najlepšiemu životnému osudu uchytí.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img