ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Branislav Gröhling: „Stačilo by nerobiť unáhlené balíčky za 1,3 miliardy eur a už teraz mohli byť platy o 10% navýšené“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

„Mrzí ma, že Igor Matovič si opäť robí z učiteľov rukojemníkov a z platov učiteľov robí divadlo, aby zakryl rozvrat verejných financií. Stačilo by nerobiť unáhlené balíčky za 1,3 miliardy eur a už teraz mohli byť platy o 10% navýšené.

Platy v školstve sa dajú bez problémov zvýšiť vďaka nadvýberu daní. Netreba na to pochybné dane z ropy či alkoholu, ktorých výnos nevie vôbec nikto nevie predpovedať. Príklad: Igor Matovič avizoval, že daň z ropy prinesie 300 miliónov eur. Jeho analytici hovoria o 25 miliónoch. Čiže zvýšenie platov by bolo buď 16,6 % alebo 1,4 %. Čo je teda značný rozdiel.

A pre toto odkazovať školstvo na pochybné dane z alkoholu, tabaku či ropy je nezmysel. Sám minister financií totiž nevie odhadnúť ich výnos. Predstavitelia školských odborov dnes jasne potvrdili, že ich informoval rezort financií, že už teraz máme v štátnom rozpočte nadpríjem okolo 370 miliónov eur. To postačuje na zvýšenie platov učiteľov aj nepedagogických zamestnancov.

Preto považujem za nesystémové a nezodpovedné najprv minúť 1,3 miliardy eur na akési sociálne balíčky a potom odkazovať školstvo na pochybné dane, o ktorých vôbec nevieme, čo prinesú do štátneho rozpočtu.

Už teraz máme dostatočný nadvýber, ktorý vie zabezpečiť zvýšenie platov učiteľov. Ale zafinancovať ich takto, bez konfliktu, drámy a vydierania by asi nebolo dosť zaujímavé.
P.S: Opäť sa ohradzujem voči klamstvám Igora Matoviča o tom, že sme nerokovali o zvýšení platov učiteľov. Prebehli desiatky rokovaní, dokonca sú z nich fotky, na ktorých je aj Igor Matovič. Bol by som rád, keby koaličný partner prestal používať klamstvo ako pracovnú metódu“.

 

zdroj: Branislav Gröhling – Vzdelanie je budúcnosť krajiny Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. stacilo by keby si aj so zbytkom demetov vlady odpalil do psej pi.e, a viac sa nevracal!!! plagiator vytlacac pupakov kadernik!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img