ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Za víkend polícia riešila 4 nehody s deťmi. Zrazení kolobežkári, cyklistka aj chodec

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  V troch prípadoch podbehli pod autá deti, ktoré si prichádzajúce autá nevšimli. Ani pri jednej nehode policajti alkohol u vodičov nepotvrdili.

CHLAPEC PODBEHOL DÔCHODCOVI

Negatívna šnúra dopravných nehôd s deťmi sa začala v meste Šaštín-Stráže, v okrese Senica. Policajti tam boli v piatok popoludní privolaní k zrážke malého kolobežkára a auta Smart. 8 ročný chlapec mal náhle odbočiť vľavo za kamarátmi a vojsť tak priamo do dráhy 71 ročnému vodičovi, ktorý ho práve predchádzal. Našťastie k nehode došlo v nízkej rýchlosti a tak chlapec vyviazol so zraneniami, ktoré by nemali byť vážne.

MALÁ CYKLISTKA NARAZILA DO BUSU

Približne o hodinu neskôr zasahovali policajné hliadky aj neďaleko obce Horné Orešany. 7 ročná cyklistka išla po chodníku na moste smerom na miestnu časť Majdán. Z nezistených príčin zrazu zišla na cestu a predným kolesom narazila do zastaveného autobusu. Pri páde utrpela zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie.

NA E-KOLOBEŽKE ZAVINILI NEHODU

V sobotu zas riskovali svoje zdravie dve 10 a 11 ročné dievčatá v Trnave. Doobeda sa obe viezli na jednej e-kolobežke v novej obytnej štvrti pri Kamennom mlyne. Mladšia z nich, ktorá ju šoférovala, nedala prednosť autu, ktoré išlo po hlavnej ulici a vošla do križovatky. 47 ročná vodička na Hyundai i20 už nestihla zareagovať a obe dievčatá narazili do jej bočných dverí. Do opatery si ich prevzali privolaní záchranári.

VODIČ ZRAZIL 4 ROČNÉ DIEŤA

Nehodu s dieťaťom riešili policajti v nedeľu v obci Merašice, v okrese Hlohovec. 47 ročný vodič na aute Peugeot Partner mal predchádzať stojaci motocykel, ktorého vodič práve dával prednosť chodcom na priechode. Ľavou prednou časťou svojho auta narazil do len 4 ročného chlapčeka, ktorý išiel cez priechod. Privolaná RZP dieťa previezla na vyšetrenie do nemocnice. Policajti mužovi na mieste zadržali vodičský prekaz.

Všetkými nehodami sa naďalej zaoberáme a ich presné príčiny sú predmetom policajného vyšetrovania.

Mladosť pochabosť sa len zázrakom v týchto prípadoch neskončila tragicky alebo s vážnymi zraneniami. Upozorňujeme preto rodičov, aby svojim ratolestiam už od malička vštepovali zásady bezpečnosti na cestách, a to aj na tých menej frekventovaných účelových či vedľajších. Je nevyhnutné, aby svoje deti učili, ako sa správať v premávke a ako je dôležité sústrediť sa na cestách, zbytočne neriskovať a dodržiavať predpisy, aj keď sú „len“ nemotorovými účastníkmi premávky. CESTA TOTIŽ NIE JE IHRISKO!

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img