ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

„Dal nám prednášku o Gaussovej krivke, ktorá dokazuje, že tretina populácie je pod hranicou mentálnej retardácie.“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Disident, publicista a podnikateľ Jan Dobrovský v knižnom rozhovore s kniežaťom Schwarzenbergom spomína na návštevy zaujímavých ľudí, ktoré zažil v kniežacom zámku Dřevíč. Kedysi tam zavítal aj Miloš Zeman. V tom čase bol predsedom vlády. Dobrovský o tom píše: „Už vtedy premýšľal o svojom budúcom politickom zameraní. Dal nám prednášku o Gaussovej krivke, ktorá dokazuje, že tretina populácie je pod hranicou mentálnej retardácie. A že to je neuchopený volebný potenciál, ktorý musí politik – pokiaľ chce byť úspešný a chce mať trvale vplyv na chod v krajine – získať na svoju stranu.“ (Renata Kalenská: „Připraven sloužit – rozhovor s Karlem Schwarzenbergem, Vydavatelství N media, Praha 2021, str.304). Môžeme polemizovať s tým, či táto štatistická zákonitosť predstavuje tretinu, alebo iný zlomok, v každom prípade dosť. A nie je to iba problém postkomunistických krajín. To sme sa mohli presvedčiť i za vlády predchádzajúceho amerického prezidenta. Skrátka ak politik vsadí na túto kartu, a ak si k tomu vymyslí ideológiu (bieleho muža strednej triedy, či ľudí práce, alebo jednoducho obyčajných ľudí), tak sa aj kultúrne vyspelá spoločnosť môže premeniť na štvrtú cenovú skupinu. Stane sa to hlavne vtedy, ak sa tí, čo patria do tých ostatných častí Gaussovej krivky nedokážu dostatočne zjednotiť aspoň na tom, aby tomu zabránili. Toto je výzva i na Slovensku v mesiacoch, ktoré nám zostávajú do budúcich volieb.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. tomu sa dá celkom veriť , je to vidieť aj na slovenskej vláde 🙂 . 30% nepustí len ktorý nich to je keď podľa ich vyjadrovania a činov tam zapadajú skoro všetci ?

  2. Jedna tretina je padnutá v mentálnej subnorme, to je isté. Druhá tretina je v letargii. Dokázal to aj covid aj vojna na ukrajine. Uvediem príklad:

    Dlhé roky sa hovorí, že úroky na hypotékach sú extrémne nízke okolo1%. Posledné dva roky sa hovorí, že pôjdu hore. Posledný rok sa vie, že FED od začiatku roku 2022 dvíha úroky a ECB ho bude nasledovať. Posledný polrok je fakt, že FED dvíha sadzby a ECB sa ešte nikam nepohla a úroky už rastú. V čechách sú hypo 7%. Čo myslíte z desiatich hypoték…koľko má DNES kratšiu indexaciu ako 3 roky???

  3. Stotožňujem sa s daným odhadom, niekedy to vidím dokonca čiernejšie. Uvediem príklad. Skúsenosť za posledné týždne mi ukazuje, že ak by používanie zálohomatov a recyklácia samotná boli zároveň aj skúškou gramotnosti, tak polovicu národa máme negramotnú…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img