ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Škôlkarská olympiáda v znamení rozprávky o Psíčkovi a Mačičke

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V piatok 3. júna sa na futbalovom štadióne v Šintave konal 18. ročník Škôlkarskej olympiády. Podujatia sa zúčastnili predškoláci z materských škôl zo Serede, Pustých Sadov, Zemianskych Sadov, Šoporne, Šintavy, Vlčkoviec, Šúroviec, Dolnej Stredy, Zavaru a Križovian nad Dudváhom. Organizátorom podujatia bolo už tradične mesto Sereď.

Škôlkarská olympiáda je jednou z aktivít Spoločného školského úradu so sídlom v Seredi. Ide o obľúbené podujatie, kedy si deti z materských škôl majú možnosť zmerať sily so svojimi kamarátmi, ale aj nadviazať nové priateľstvá. Jednotlivé disciplíny sú každý rok zamerané na rozvoj telesnej všestrannosti, športovej zdatnosti a zdravej súťaživosti detí predškolského veku. Na každú disciplínu učiteľky škôlkarov svedomito pripravovali už niekoľko týždňov vopred. Natrénovanú rýchlosť, obratnosť a vytrvalosť bolo u detí vidieť na samotnom zápolení.

Radosť z pohybu a úspechu

Šport, pohyb a zdravé súťaženie prináša každému možnosť rozvíjať fyzické predpoklady a príležitosť dokázať svoju odvahu, prežiť radosť a o úspech sa podeliť so svojimi najbližšími. Škôlkarskou olympiádou každoročne ponúka Spoločný školský úrad všetkým predškolákom a ich najbližším, aby pocítili radosť a šťastie z pohybu.

Výborná organizácia

Hlavným rozhodcom športových súbojov bola Silvia Kováčová, ktorá celé podujatie aj moderovala. Ďalšími rozhodcami bola Eva Kavoňová, Jana Vadovičová a Eva Šuláková. Zdravotný dozor vykonávala Elena Lovecká a o dobrú náladu sa postaral DJ Martin. Kolektív tanečníčok LY DANCE YUNITED vyplnili oddychový čas a zároveň dievčatá plnili funkciu časomeračov. Pre deti bol pripravený pitný režim aj sladkosti na doplnenie energie.

Otvorenie olympiády

Podujatie začalo slávnostným nástupom a vztýčením olympijskej zástavy. Nasledoval príhovor starostky obce Šintava Stanislavy Režnákovej a primátora mesta Sereď Martina Tomčányiho, ktorí prišli malých škôlkarov povzbudiť a popriať im veľa úspechov. Po zapálení olympijského ohňa prednostom MsÚ Sereď – Tiborom Krajčovičom a zložením sľubu malých športovcov aj rozhodcov bola olympiáda oficiálne otvorená.

Päť olympijských disciplín v duchu rozprávky o PSÍČKOVI A MAČIČKE

1. disciplína mala názov Psíček a Mačička šantia a skáču. Táto aktivita bola zameraná na rýchlosť a obratnosť. Deti mali za úlohu preskakovať a podliezať postavené prekážky.

2. disciplína mala spojitosť s presnosťou a niesla názov: Psíček a Mačička pečú tortu. Úlohou súťažiacich bolo triafať tenisové loptičky do kruhu.

3. disciplína bola zameraná na hľadanie plačúcej bábiky. Psíček a Mačička touto aktivitou preverili ako sú malí olympionici rýchli. Za úlohu mali vliezť do strachového vreca, preplaziť sa, cestou nájsť plačúcu bábiku a vyliezť von.

4. disciplína si vyžadovala rýchlosť a obratnosť. Psíček a Mačička v tejto aktivite zbierali kvietky. Každý súťažiaci na povel utekal ku kvetine, zdvihol ju a vložil do prepravky.

5. disciplína mala názov Psíček a Mačička utekajú za deťmi do Žiliny. Išlo o vytrvalostný beh po trati čo v najkratšom čase.

Hodnotenie a záver

Všetky zúčastnené družstvá získali za jednotlivé disciplíny diplomy. Každý zúčastnený športovec v jednotlivých disciplínach dostal drobnú sladkú odmenu.
Počas podujatia nechýbala ani diskotéka, kedy štadión zaplnili deti v pestrofarebných tričkách. Na dobrej nálade a vynikajúcej atmosfére sa podpísalo aj krásne slnečné počasie. Uhasenie olympijského ohňa ukončilo športový deň, ktorý si detičky naozaj užili.

Poďakovanie

Spoločný školský úrad v Seredi touto cestou ďakuje za pomoc a spoluprácu pri organizácii Škôlkarskej olympiády všetkým riaditeľkám a učiteľkám jednotlivých materských škôl, Elene Loveckej za zdravotný dozor, Alene Krivosudskej a kolektívu tanečníčok LY DANCE YUNITED, ďalej sponzorom a všetkým, ktorí sa pričinili o hladký priebeh podujatia.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img