ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Staré veľké betónové zábrany popri ceste boli vymenené za menšie a modernejšie. Od kopírovania „hungaroringu“ mesto žiaľ neustúpilo

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / O nekoncepčnom prístupe k realizácii verejných zákaziek, vo väčšine prípadov vykonávanej na verejných priestranstvách píšeme pravidelne.

Nielen veľké, ale ani v podstate drobné rekonštrukcie či výmeny značenia, alebo bezpečnostných prvkov (zábran) nie je schopné mesto vedené dvanásť rokov vedené primátorom Martinom Tomčányim urobiť koncepčne, naraz a skoordinovať osadenie nových s okamžitým odstránením nových prvkov.

Genéza realizácie zákaziek na verejných priestranstvách v Seredi z odpadov patriacich skôr na likvidáciu recyklovaním:

O inštaláciu starých odpadových betónových komponentov určených skôr na podvaly pod koľajnice, ako do centra mesta sme písali už dávno a výber tohto materiálu sme kritizovali.

Viac v článku tu: http://archiv.seredonline.sk/clanky/veselickeho-stlpiky-pred-progresom-su-prekonane-v-seredi-mame-dalsi-architektonicky-skvost/index.html

Sereď pod vedením primátora Ing Martina Tomčányiho je pravdepodobne jediným mestom, kde kľudne aj do centra namiesto originálnych komponentov určených na zábrany, je používaný odpad vhodný na recykláciu.

A tak potom verejné priestranstvo v meste aj vyzerá.

Staré, odpraové betónové zábrany vyzerali strašne už hneď po ich inštalácii do mesta.

Následné „vylepšenie“ nápadu náterom zábran na červeno-bielo. No jednoducho – Hungaroring v centre mesta…

Viac v článku tu: http://archiv.seredonline.sk/clanky/veselickeho-stlpiky-pred-progresom-su-prekonane-v-seredi-mame-dalsi-architektonicky-skvost-2-taky-nas-maly-hungaroring/index.html

Kritizoval ich aj architekt  Ing. arch. Miroslav Motyčák.

Za roky počas ktorých tento betónový odpad špatil hlavnú ulicu v meste Sereď, si na betónových tvárniciach dvere či nárazníky na aute poškodilo množstvo vodičov parkujúcich pri ceste tam, kde je parkovanie umožnené.

Betónové zábrany vyzerali aj takto. Ako vyzerali autá, ktorými boli odtlačené, vedia ich majitelia…

Počas rokov neudržiavania týchto betónových komponentov sme sa dožili dokonca stavu, kedy okolo nich bolo nielen množstvo odpadkov a buriny, ale burina dokonca vyrastala priamo z betónových „zátarasov“. Po roky zanedbaná údržba verejného priestranstva Mestom Sereď.

Dňa ‎18. ‎mája ‎2022, teda pred dvomi týždňami boli realizačnou firmou osadené nové modernejšie zátarasy. Úmyselne sme do dnešného dňa stav na tomto „stavenisku“ dokumentovali a čakali sme, kedy mesto zabezpečí odpratanie starých betónových dielcov. Došlo k tomu až dnes ráno. Keby bola takto realizovaná stavba na stavenisku niekde z oplotených diaľničných úsekov ďaleko od civilizácie, by to možno bolo pochopiteľné. Ale tam, kde denne desiatky ľudí vystupujú z áut a chodia nakupovať, do banky alebo lekárne, ide teda aj o starých ľudí, nechať takto dlhú dobu toľko prekážok na de facto chodníku, je nepochopiteľné ba až trestuhodné, no určite odzrkadľujúce spôsob fungovania samosprávy v Seredi pod vedením primátora Tomčányiho a organizáciu verejných prác v meste.

Dnes v dopoludňajších hodinách boli staré odpadové betónové komponenty z verejného priestranstva konečne odstránené.

Ako prekážky pre vodičov riešia v zahraničí a o tom, že mesto Sereď mohlo byť bezpečnejšie už dávno máme pripravený samostatný materiál.

– – –

Osadenie zábran zo starých odpadových betónov sme v minulosti na SOL kritizovali viackrát. Články sa nachádzajú v archíve SOL:

http://archiv.seredonline.sk/clanky/veselickeho-stlpiky-pred-progresom-su-prekonane-v-seredi-mame-dalsi-architektonicky-skvost/index.html

http://archiv.seredonline.sk/clanky/zatarasy-obmedzuju-aj-tych-ktori-by-predpisy-sikmim-parkovanim-neporusovali/index.html

http://archiv.seredonline.sk/clanky/zamedzenie-sikmeho-parkovania-sposobilo-naklady-a-mnohe-kolizne-dopravne-situacie/index.html

Najlepšie by bolo šikmé parkovanie. Navrhovali a s dopravným inžinierom sme túto možnosť konzultovali už pred štrnástimi rokmi.

http://archiv.seredonline.sk/clanky/ked-vodici-rozmyslaju-viacej-ako-za-rozmyslanie-plateny-uradnik-1/index.html

http://www.regiononline.sk/clanky/ked-vodici-rozmyslaju-viacej-ako-za-rozmyslanie-plateny-uradnik-1/index.html

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nebolo by to fajn? Robiť veci tak ako sa majú a aspoň tak ako ich vidíme mimo Serede? Stačí sa pozrieť do iných miest. Od chodníkov, zelene, ihrísk, celkových konceptov až po vianočné osvetlenie. Šetríme na kosení trávy napríklad a potom si kúpime 17 eurový rozprašovač vody za niekoľko tisíc eur na námestie. Je to na zaplakanie. A deje sa to aj pri iných akože obstarávaniach. Škoda, že to vidí málo ľudí. Je len dobre, že aspoň Majko na to verejne poukazuje. A to je jedno aká garnitúra bude po týchto voľbách. Majko nech pokračuje. Potrebujeme viac transparentnosti do Serede, lepšie prerozdeľovanie financií, menej rodinkárstva a známych… Dokonalé to nebude nikdy, ale pokúsiť sa o to musíme v každom prípade. Pekný deň vám prajem.

  2. Seredania zvolte si uz niekoho ineho ktory bude pre obyvatelov aj nieco robit nielen brat za vsetko uplatky ako dnesny primator

  3. Majko je rakovina? Možno v tvojej sprostej hlave. Nie Majko rozožiera aj tvoje dane. A nie Majko berie skoro 5000 eur mesačne z tvojich daní, aby niečo pre mesto robil, ale ty si polodement a ťažko ti to vysvetliť.

  4. Prodím Vás považuje sa za úplatok čisto teoreticky aj pečená hus z lokšami? V pondelok idem doktorovi a neviem či by to bolo zákonné

  5. Hus s lokšami mestu neuškodí. Ale čisto teoreticky… Je úplatok ak sa do mestského verejného obstarávania prihlásia napríklad 3 súťažiace firmy a sú dohodnuté s niekým, kto má na meste obstarávanie na starosti? Čisto teoretická otázka. Je to ťažko dokázatelné, ale nie nemožné. Na každú sviňu sa voda varí…

  6. s mnohymi nazormi s p.majkom nesuhlasim,no co sa tyka poukazovania na chyby mesta ktore su na hrane,alebo za hranou zakona,tak p.majko je jednotka a mali by sme ho v tejto cinnosti podporit,lebo to nerobi len pre seba.drzim palce.

  7. Nemyslím si že ide o osieranie primátora a vedenia mesta ako takého, je správne že im niekto pozerá na prsty.
    Nebyť p. Majka kto by poukazoval na takéto záležitosti v meste? Budme radi že tu p. Majko je a robí to čo robí inak by sa rozkrádalo ešte viac!

  8. Na Slovensku je to všade také hrozné – nenahovárajme si, že inde je to lepšie…. a ak, tak možno sú to iba svetlé výnimky spočítateľné na prstoch jednej ruky… žiaľ – kultúra národa sa nedá zmeniť za 30 rokov.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
Predchádzajúci článok
Ďalší článok
spot_img