ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Majstrovstvá v Sudoku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

PaedDr. Michaela Ďurišová /    Nadšenci logickej hry Sudoku sa 26.mája 2022  stretli na Mestskom úrade v Seredi, kde sa pod záštitou mesta Sereď a ZŠ J. Fándlyho uskutočnili Majstrovstvá okresu v SUDOKU.  Po dvojročnej kovidovej prestávke sa zišlo 61 súťažiacich z deviatich škôl. Zastúpenie mali žiaci ZŠ J. Fándlyho  v Seredi, CZŠ sv. Cyrila a Metoda v Seredi, ZŠ J. A. Komenského v Seredi, Gymnázium V. Mihálika v Seredi, ZŠ a MŠ kráľa Svätopluka Šintave , ZŠ Vinohrady nad Váhom, ZŠ K. Kuffnera v Sládkovičove a ZŠ Štefánikova Galante.

Žiaci súťažili v troch kategóriách. V prvej kategórii  súťažili  žiaci  3. – 4. ročníka základných škôl, v druhej žiaci 5. – 7. ročníka základných škôl a prímy a sekundy osemročného gymnázia.  V tretej kategórii súťažili žiaci 8. – 9. ročníka základných škôl a žiaci tercie a kvarty z osemročného gymnázia. Úlohou žiakov bolo v časovom limite 60 minút vyriešiť čo najviac z 10 hier Sudoku.   Na 60 minút nastalo vo veľkej zasadačke Mestského úradu  ticho, žiaci sa pustili do riešenia a napokon to dopadlo takto:

  1. kategória :

Šimon Kurbel z CZŠ sv. Cyrila a Metoda v Seredi

Lukáš Vadovič zo ZŠ J. Fándlyho v Seredi

Matej Široký zo ZŠ J. A. Komenského v Seredi

 

  1. kategória:

Natália Jančárová z Gymnázia V. Mihálika v Seredi

Andrej Skupin  z CZŠ sv. Cyrila a Metoda v Seredi

Eliška Markusková  z ZŠ a MŠ kráľa Svätopluka v Šintave

 

III. kategória

Matej Kurbel z CZŠ sv. Cyrila a Metoda v Seredi

Henrieta Lenčéšová z CZŠ sv. Cyrila a Metoda v Seredi

Aleš Gabriel z Gymnázia V. Mihálika v Seredi

 

Absolútnym víťazom sa stal Matej Kurbel, ktorý za 60 minút vyriešil správne 8 hier SUDOKU. Víťazi boli odmenení diplomami a hodnotnými knižnými darmi od Mestského úradu v Seredi.

Verím, že sa všetkým  zúčastneným páčilo a stretneme sa opäť o rok. Moje poďakovanie patrí aj pani učiteľkám, ktoré pomáhali pri opravovaní Sudoku a pani Mgr. Silvii Kováčovej, vedúcej oddelenia školstva, rodiny, kultúry a športu v Seredi, ktorá sa nám postarala o vynikajúce občerstvenie a hodnotné knižné ceny.

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. GRATULUJEM
    Ďalší veľký úspech Cirkevnej základnej školy. Žiaci tejto školy vyhrali dve prvé miesta a adhadom 45% všetkých umiestnení.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img