ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Cyklocesta sa rozpadá od novoty. Takto vyzerá Tomčányiho robota

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / A vedenie mesta sa to už nesnaží ani len maskovať.

Na nekvalitné vyhotovenie cyklocesty sme upozorňovali nielen počas jej výstavby, ale aj hneď po dokončení tejto stavby najskôr súčasným primátorom Tomčányim odmietanej, no po jeho nástupe do funkcie nakoniec realizovanej mimoriadne rýchlo. V akej kvalite, vidíme.

Pamätáte si na prerastanie asfaltu burinou uprostred cyklocesty už tri mesiace po jej dokončení? A spomínate si na náš telefonát s konateľom realizačnej firmy, ktorý bez okolkov povedal, že či si myslíme, že za tie peniaze sa to dá urobiť kvalitne?

A spomínate si na to, že tam malo byť šetrené na všetkom, aj na podklade? A tiež na Ivana Sklenára, ktorý navrhoval vykonanie sond za účelom zistenia, či bol dodržaný technologický postup prác a projektová dokumentácia? Sklenárove návrhy neboli vedením mesta akceptované, resp. boli odmietnuté. Prečo?

My si na to spomíname veľmi dobre. Aj na diskusiu, v ktorej našu kritiku odsudzovalo viac ľudí s tým, že si máme vážiť, keď „sa niečo robí“.

A tak tomu je stále a prakticky vo všetkom. A my sa počas rokov znovu a znovu verejne vedenia mesta – primátora Tomčányiho pýtame – dokedy?

Sú spokojní poslanci spolu s primátorom Tomčányim s takýmito výsledkami práce a robia obdobne aj vo svojom, u seba doma a za svoje peniaze?

Včera sme do redakčnej pošty dostali desiatky aktuálnych fotografií z cyklotrasy. Tu sú aj spolu s textom e-mailu:

„Neposlal som vam vsetky fotky iba niektore. Ani som vsetko nenafotil.Toto je asi 700 mozno 800 metroveho useku. Cele to ma myslim ze cez tri kilometre. Rozpada sa to uplne od novoty. Ked som chodil behavat po hradzi mozno 10 rokov dozadu kazdy pondelok Himpan s Holiskom na aute jazdili po hradzi a striekali vyrastajucu zelinu. Takto vyzera Tomcanyiho robota

Tento podnet občana zaraďujeme do seriálu „Pravda o Seredi“.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ešte som nevidel nič kvalitne urobené odkedy je Tomčányi primátorom. Chodníky sa rozpadajú a prepadávaju, cesty sú po roku či dvoch popraskané a cyklotrasa je na fotkách ako odstrašujúci príklad. Hrboly a praskliny cez ktoré prerastá burina …..Kvalira nadovšetko

  2. Stačí vyasfaltovat títeš a ste primátor pán Majko. Koho si volil? Tomčanyiho vyasfaltoval títeš bežná odpoveď voličov v Seredi po voľbách primátora.

  3. reči sú reči, chleba sa je, to je možné, no nevidím dôvod, prečo by sa mal p. Majko chytať roboty, keď za ňu nie je platený? Zato primátor určite je.

  4. P.Majko,tiež nie som spokojná,ako vyzerajú chodníky a cyklotrasy,ale v poslednej dobe si všímam,ako neustále útočíte na primátora.Chápem,že poukazujete na nekvalitnú prácu,ale z Vašich článkov,čo sa primátora týka,ide strašne veľa nenávisti,čo Vám spravil?

  5. Pre Miloša 31. mája 2022, 14:05 – aku robotu v suvislosti s touto spackanou cyklotrasou by som mal urobit ja, okrem sustavneho poukazovania prave na to, kto je za spackanou zakazkou?

  6. Stačí sa ísť pozrieť na novo opravenú cyklotrasu z dolnej stredy pred vahovskym mostom, tam kde bol najviac asfalt prerastený burinou a bolo kopec hrbolov, tak sú tam znovu na tom mieste. Je to zhruba pol roka od opravy a to ani nemuseli opravovať. Choďte sa presvedčiť na úsek zhruba posledných 100 metrov od mosta a posúďte každý sám

  7. Tak táto robota je presným obrazom toho, ako to v meste funguje. Budem parafrázovať. No a čo keď to je krivé. Ale je to nové. Lepšie nekvalitne spravené a nové, ako to staré.

  8. Aspon nieco spravil..a spravil toho podla mna dost….Nepamatam si primatora ktory tu nieco urobil, kazdy hrabal len sebe a v meste sa nic nerobilo. Treba zalovat spolocnost, ktora sfusovala pracu. Typicky Slovensky narod, ked sa nic nerobi zle je, ked sa robi zle je.. nevyhovie nam ani Boh

  9. Pan V (alias najstarsi komunista na urade) nas o chvilu pouci ze to je tak naschval vy neandrtalci, pretoze sa jedna o odvetravacie skary a diery ktorymi sa v case dazda odvadza voda do hradze a tym vyzivuje vegetaciu rastucu na hradzi. Rozum, nie…? 🙂

  10. tak toto by ma nikdy nenapadlo. Takže Tomčányi vlastne predbehol dobu a vynašiel vodopriepustný asfalt. Predpokladám že si ho nechal patentovať

  11. Tomcany je primatorom takmer 12 rokovZa toto obdobie ma k dispozicii odhadom 120 az 150 milionov eur zda sa ti to co urobil ydekvatne tejto sume? A to co urobil je vzdicky urobene kvalitativne tak na polovicku.Trhovisko je urobene tak ze ak prsi tak trhovnici su mokri, letna plaz ktoru sluboval tak tu nikto nikdy nevidel, pristav ktori sluboval je na posmech. Treba pokracovat?

  12. Už to, že stavebné práce vykonávala v tomto úseku hrádze firma HUNDER z Bojničiek svedčí o kvalite vykonaných prác. Ten kto poznal túto firmu Mariánu Huteru, resp. tohto pána vie, že to bol šmejd, aj celá táto jeho firma.

  13. Pre Anonyma je všetko dobré i keby mu na hlavu nas..l. Pripomienky či už od občanov, alebo i od p. Majku, akoby hrach na stenu hádzal. Oni majú svojich vyvolených, ktorý dostávajú od mesta zákazky, tak na pripomienky nereagujú. Kto dostáva zákazky na zatepľovanie…? A vôbec, robí sa výberové konanie?

  14. Veru, veru smutná realita Serede. Kedysi nám závideli Galančania,teraz je to naopak. Nič sa tu atraktívne nerobí a aj to málo je sfušované. Hambím sa za takéto mesto.

  15. Pokiaľ platíme dane a platíme za prácu aj primátora tak je relevantné poukazovať na nedostatky Tomčanyho. Veľa ľudí chodí na hrádzu a stále na Kolene je narkomanov ako húb po daždi. Za tie roky veľa nespravil. Rozdal odmeny vyvoleným a inak nič. Tam kde boli stromy tak tie vyklčoval a rastie tam burina. Aj na stavebnom by nemala byť vedúca zabetónovaná. Rozvoj v meste ustal. Známe je iba drogami a bankomatovou mafiou a tiež futbalovým klubom kde sú či boli obžalovaný dora za vraždu, ďalší s pochybnou minulosťou a o tom tzv. podnikatelovi zo Šúroviec je škoda reči. Prepiera financie medzi spoločnosťami mysliac si, že iný to nevidí. Ale aby som nekrivdil prosím napíšte ako rozvinul mesto do modernej doby.

  16. pre info,jasne .ze sa to da nahriat aj propanbutanom a zamazat spachtlou,ale aj hovnom sa to da zamazat,uvediem dva priklady,ak by mali takuto cyklotrasu v kambodzi tak by skakali od radosti,ale ak by nieco taketo vytvorili vo svajciarsku,mohlo by sa stat,ze stavbyveduci by isiel aj sediet.
    zalezi ake mas priority a kam sa chceme zaradit.

  17. A bol si niekedy v Kambodži? Možno práve tam by podvodníkovi oddelili ruku alebo niečo podobné

  18. tak preto to tak honosne vyzera v kambodzi,ked si tam nebol ty ani ja,mozno je tam druhe svajciarsko,pozriem nejaku cestovku a skusim sa osobne presvedcit:)

  19. No na rýchlo spravené aj tak vyzerá
    Ani geotextilia ani makadam tak sa nečudujme akom to je stave plus niektorý si to pomýlili s cestou pre auto o cyklotrasy sa treba aj starať nestačí keď sa raz do roka pokosi a je hotovo celá starostlivosť

  20. Prave minule som sa tade viezol bicyklom smerom do Dolnej Stredy a rozmyslal som, ze ozaj to je nejake zvlnene a derave. Skratka nebezpecne. Ked sa tam niekto vyrube a ublizi si, tak je po srande.

  21. Cyklotrasa evokuje predstavu nejakej rovnej tvrdej plochy ako vidime v mestach. Ale toto je tankodrom, nech sa nikto nehneva.

  22. Podľa mňa sa to až moc prežíva. Ja mam pocit ze mesto napreduje. Jedine veľké mínus je ako skončil Seredsky futbal a cigáni v osade a na trnavskej. Všetko ostatné napreduje. Ze je popraskaný chodik a podobne banality, je bežná vec aj v iných mestách. Za 12 rokov primatora sa tu spravilo viac ako za všetkých primatorov predtým.

  23. .Pán Majko už to je trochu trápne z vašej strany.Netvrdím že v meste je všetko ok,to nie je v žiadnom meste.Ale vaše útoky sú prehnané.Skúste kandidovať a uvidíte či to bude také ružové.Ukážte niečo ak na to máte .A budem prvý kto to ocení.Treba začať čím skôr.Tak neváhajte

  24. Skúste ísť od konca priehrady smer Šaľa cez Kráľovú nad Váhom ! Rýchlejšie sa nedá ako krokom. Sa čudujem že sa tam ešte nikto nedochrámal. A v Šali som pobehal asi všetky ulice na bicykli. Nikomu to nedoporučujem !
    Jamy,praskliny,hrby… teda aspom čo sa chodníkov týka. A tu plačete za pár hrbolčekov.

  25. Aj socialistické Československo napredovalo. Hlavne keď sa to porovnávalo s Mongolskom či Rwandou. Ale keby sme to porovnali napríklad so susedným Rakuskom, tak by sme toho na porovnanie veľa nenašli. Jedine by sme mohli zistiť, kde by sme asi boli, keby sme mali schopnejšie vedenie a iný politický režim. Nikto nehovorí, že Tomčányi nič neurobil ale rozhodne sa za tych 120 melónov dalo urobiť oveľa viac a hlavne kvalitnejšie.

  26. Anonym… napreduje napr…

    Hotový amfik
    Malý park
    Park pri progrese
    Cyklotrasa
    Ihrisko Horny Čepen
    Renovácia kaštieľa
    Trhovisko

    Mesto sa zväčšuje, vznikajú nové štvrte. ( Prúdy, Ďatelinky)

  27. Amfik- sedačky bez operadiel
    Malý park, vypílené 50 ročné lipy a tie čo zostali vyschýňaju, samý betón
    Park pri progrese chodníky ako tankodrom
    Cyklotrasa sa rozpadá foto tu
    Ihrisko Horný čepeň zatiaľ v poriadku a dúfam že tak aj zostane vybudovali ho futbalisti nie mesto
    Renovácia kaštiela, keby nebolo súkromníka ktorý sa do toho pustil tak by už asi bol dobrý len ako potrava pre buldozéry
    Trhovisko všetci predajcovia nadávaju lebo keď prí tak sú celí mokrí
    Nové štvrte stavajú ich súkromníci nie mesto Mesto by malo postaviť nájomné byty

    Všetko za čo je Tomčányi zodpovedný je urobené šlendriánsky, napoly odfláknuté

  28. prečo je všetko zfušované ?
    po meste sa hovorí že Tomčányi už takmer na úrade ani nesedí lebo si naháňa svoje kšefty a obieha policajtov, sudcov a prokurátorov aby ho za to čo má pod nechtami nezavreli a ten starý rozprávkar ktorý by ho mal zastupovať tak ten má dosť problémov sám so sebou

  29. pre: Je to tak – máte absolútnu pravdu, žiaden makadam, geotex a i. to nevidelo. Po hrádzi som každý deň chodil, keď ju firma Hunder upravovala: vyrovnalo sa to s radlicou, navozil sa „bordel“, kusy vyfrezovaneho asfaltu, sem tam železný odpad, plechovky atď. všetko sa to zavalcovalo a pokrylo 5 cm asfaltu. Stavebný dozor to asi ani nevidelo, ale asi to splnilo normu na uvedenie cyklotrasy do prevádzky.
    pre: Daniel – máte absolútnu pravdu, kvalita cyklotrasy od priehrady smer Šaľa – katastrofa.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img