ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

„To mam na staré kolená predať byt, domov mojich detí a vnúčat? Na toto som 41r.robila,aby som žila niekde v garsónka, ako potkan?“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Názory občanov sa rôznia dokonca aj na dávky navrhnuté deťom. Problémom je, keď do všetkého je miešaná politika, osobné antipatie voči konkrétnym politikom a neodbornosť.

Na sociálnych sieťach sa vyskytuje úplne všetko. Napríklad aj toto:

Erika Mosnarova Klenkova

Igor Matovic Závidieť deťom? Keby som mala, dám im všetko. 41rokiv mam od robene, momentalne13r. ŽSR. VZALI ste nám všetko, čo nám Fico dal. V čistom mam necelých 700eZivim sa sama, manžela už nemám, nebudem zvládať platiť 3iz.byt so spoločným kúrení., keď plyn z 94e na 220e.To prečo, však domácnostiam sa nezdrazoval plyn? Mam 58r.do dôchodku keď budem mať 63,5roka.Robim o 10 rokov dlhšie, ako moja mama, išla do doch. keď mama 53r.Malo by sa tých 10r.odrazit na výplate a dôchodku….. To mam na staré kolená predať byt, domov mojich detí a vnúčat? Na toto som 41r.robila,aby som žila niekde v garsónka, ako potkan? Skúste dat na poriadok plyn na takýchto bytovkách, zvýšili ste nám o 300percent a nikto sa nestará. Dostala som odpoveď, že Sulik zabudol na nás. Musím mať auto do prace, samozrejme, staré, opravy, a ten benzín, to je des, lieky dopláca 74e mesačne a prečo, však odvádza štátu 41 rokov dane? Zamyslite sa nad tým, ako mam žiť zo 700e a robím sviatky, aj nočné. Príplatky, ste nám vzal a tiež zastavil zvyšovanie minimálnej mzdy. Poslala by som vás v 58ke do nočných služieb! Ja už neviem, čo mám robiť, ďalšiu prácu nezvládam!
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Vega, to akože ludia čo zarábajú 700€ majú chodiť pešo alebo bicyklom ?
    Jebnuté nie je že niekto chodí do práce autom ale to že za tú prácu dostane 700€, nemyslíš?

  2. Pani má pravdu, že do práce musí mnoho ľudí chodiť do práce autami, nakoľko sú obmedzené spoje, či vlakové, alebo autobusové. Do mnohých malých obcí sa len ťažko dostať a hlavne v sobotu, nedeľu a vo sviatok tam autobusy vôbec nechodia. Aj v tieto dni sa mnoho ľudí musí dostať do práce. A keď nie auto, tak potom ako, na šarkanovi? Preto tieto bulgarizmy nie sú na mieste.

  3. ked nemas na sunku jedz parky.
    Asi tak.
    3 oj izbovy byt evidentne nezvlada, tak nech ho preda a ide do mensieho. Co s tym ma to, ze 41 rokov robila.
    aj v nasom panelaku su take. vraj spravodlive by bolo keby sme do fondu oprav platili my, co zarabame. ona je predsa dochodkyna a nestiha to v trojizbaku.
    a na ten je uz navyknuta, tak do mensieho nie.

  4. V mnohych zapadnych krajinach byvaju ludia v regulovanych najomnych bytoch, kde je najomne omnoho nizsie ako trhove najomne resp. nizsie ako hypoteka (vid Rakusko, Nemecko, cca 60% obyvatelov zije v najmoch). Problem Slovenska je, ze takychto bytov je u nas velmi malo, potom ludom neostava nic ine len byvat v trhovych najmoch alebo brat hypoteky. Ceny bytov stupaju aj kvoli tomuto vysokemu dopytu. Nizkoprijmove skupiny obyvatelstva potrebuju ako sol statom regulovane nizkonakladove byty, kde najomne by bolo nizsie ako je trhove resp.ako je vyska hypoteky. Pre stredne prijmove skupiny by boli byty s trhovym najomnym alebo hypoteka. Treba rozbehnut vystavbu, tym sa znizi tlak na ceny bytov. A samozrejme je, ze ked niekto nestiha z platu platit inkaso, tak nech byt preda a ide byvat do mensieho, na to si budu musiet ludia zvyknut.

  5. no, ale to je prave ten problem.
    presne ako hore v clanku. „ako potkan?“
    slovaci su nauceni vlastnit. ved si len zober Sk dediny. kto nepostavil dom je socka. to, ze dve tretiny domov obyva vdova a vedla stoji dom deti je uplne bezne. ale postavili.

  6. Takže, keď keď bývam v garsónke, tak som potkan? Tiež som sama a zarobím 700 € v čistom a k tomu musím splácať hypotéku, no ako potkan sa teda necítim… Keď som sama, nepotrebujem 3-izbový byt. A tiež mám staré auto kvôli dochádzaniu do práce, no nové by som ani nechcela. Vyšlo by ma to omnoho drahšie ako opravy starého (akontácia, splátky leasingu + poistenie).
    Nikdy by som si nedovolila nazývať ľudí bez majetku potkanmi! Hodnotím ľudí podľa charakteru a nie oblečenia a majetku!
    A čo nám dal Fico? Prázdne sľuby a kšefty „jeho ľuďom“?

  7. Otázka bývaním pretrváva od vtedy, kedy Mečiar dovolil rozpredať nájomné byty. Niektorí jeho verní vlastnia desiatky bytov. Vtedy sa dali odkúpiť za nízku cenu, čo si mohli ľudia dovoliť. Časy sa zmenili k horšiemu. Ceny bytov stúpajú neúmerne vysoko, že sa ľudia boja si zobrať úver, lebo nevedia, či ho dokážu do budúcna splácať. Ale aj ďalšia vec, že tu majú páku v rukách tzv. developeri, ktorí dokážu dosiahnuť to čo chcú, kde si vyhliadnu stavať i na chránenom území. Nič nie je pre nich nemožné. Ale prečo sa orná pôda parceluje na výstavbu rodinných domov? A už keď treba stavať, tak nájomné byty a nie hektáre ornej pôde na rodinné domy. Kde sú teraz postavené rodinné domy v Čepeni, mohlo tam stáť sidlisko nájomných bytov. Tiež by sa malo aj zamýšľať, že keď si všetko pôdu zničíme, čím sa budeme živiť, alebo budeme celkom odkázaní na dovoz všetkého? F. Roosevelt hovorí: Národ, ktorý ničí svoju pôdu, ničí sám seba.

  8. Tá veta, že vzali ste nám všetko čo nám fico dal, ma dostala. Snažím sa spomenúť, že čo také konkrétne jej fico dal a bolo jej to zobraté. To nenapísala, prečo asi…

  9. A toho potkana si mohla odpustiť. Urazila všetkých, ktorí v garzónkach bývajú. Ak sa považuje za niekoho výnimočného, potom by nemal byť problém potiahnuť trojizbový byt.

  10. Zvykli sme si vo volbách automaticky voliť to “ menšie zlo“. Mám vážne obavy, že v tých najbližších bude “ menšie zlo“ predstavovať bývalá garnitúra. Myslím, že nepomôže ani umelé vytváranie nových politikov a nových strán. Zapríčinili si to sami. Raz som ich volil a nikdy viac!!!

  11. Kapitalizmus ma rád peniaze, na človeka série aj vojna je výborný kšeft. Vojna na Ukrajine to dokazuje, miliardy ktoré sa pchajú na ukrajinu sú dôkazom prijebanosti človeka, že vraj veriaceho v boha.

  12. Matovič by ísť prikladom a mal by dať svojich rodičov a starých rodičov do garzoniek.Ja osobne by som sa hanbila za syna keby zo seba vypustil takú nehoráznosť je to hnus hnus hnus!Vyjadrila by som sa aj horšie ale nepadnem na jeho úroveň/neúroveň/
    S pozdravom

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img