ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Budú motoristi opäť okrádaní nevýhodným mýtom ?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Tlačová správa UNAS /

ÚNIA DOPRAVCOV SLOVENSKA – UNAS poukazuje na výberové konanie , ktoré zverejnila NDS vo vestníku dňa 26.05.2022. Táto informácia bola zverejnená aj v hospodárskych novinách.

UNAS  sa stotožnil z výberovým konaním na nový mýtny softvér, ktorý bol údajne najlacnejší.

UNAS poukazuje na priame prepojenie CzechToll a Skytoll, pretože Česká spoločnosť je len dcéra Slovenskej spoločnosti a má toho istého Slovenského majiteľa .

S firmou Skytoll bola podpísaná zmluva v roku 2010 , kde Motoristi prišli o viac ako 50 % z tržieb , ktoré mali ísť do štátneho rozpočtu a späť do cestnej infraštruktúry.

Pevne veríme, že sa toto nebude znova opakovať a mýtny systém sa spustí  v roku 2023  bez závad a nebude okrádať Motoristov , ako je to doteraz.

Nesúhlasíme , aby sa v roku 2023 predlžovala zmluva so Skytoll. Máme podozrenie, že pri výberovom konaní na nový softvér bola už dopredu dohoda, aby to vyhral CzechToll.

Motoristi majú silnú nedôveru voči Ministerstvu dopravy SR a jeho Ministra ako aj voči NDS.

Predovšetkým cestná nákladná doprava je znechutená nad týmto krokom zo strany Ministerstva dopravy SR a preto UNAS a Asociácia Žltý Anjel Asistance24  VYZÝVA, aby dali písomnú  záruku, že výberové konanie do konca roku 2022  bude ukončené bez korupcie, vydierania a nebude šite na mieru spoločnosti CzechToll a  NDS dodrží  dátum spustenia nového mýta bez predlženia Skyttolu za maximálnu cenovú prevádzku do 15 %.

Už bolo dosť okrádania Slovenských motoristov a pevne veríme, že Vláda SR sa zobudí a bude na to dohliadať.

pred. UNAS. Skala

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img