ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Ľudia utekajú z medzinárodne izolovaného Ruska

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Súčasná situácia v Ruskej federácii je pre medzinárodnú izoláciu nejasná. Mimoriadne zvyšovanie cien, vysoká inflácia, nedostatok zahraničných tovarov a tovarov svetových značiek, elektroniky, nevyhnutný návrat k vlastnej produkcii zastaralých výrobkov.

Z Ruskej federácie odišli prakticky všetky západné firmy, Rusi zostali bez náhradných dielov do zahraničných áut a dokonca aj lietadiel AIRBUS a BOEING. Nepotrvá dlho, a k politickým dôvodom pre ktoré majú zákaz lietať vo vzdušnom priestore mimo RF ich lietadlá, pribudnú aj dôvody bezpečnostné. Lietadlám totiž bude chýbať pravidelná údržba, čo nevyhnutne skôr či neskôr spôsobí problémy dokonca aj vo vnútroštátnej leteckej doprave.

Po uvalení prísnych sankcií na RF, Európska únia spolu so Spojenými štátmi z dôvodu vojenskej invázie na Ukrajine zakázala do RF dodávky civilných lietadiel a náhradných dielov na ne, ich údržbu a tiež poistenie lietadiel.

Rusi boli zahraničnými leasingovými spoločnosťami po ukončení spolupráce s Ruskými klientami vyzvaní k vráteniu lietadiel vo vlastníctve lízingových spoločností, čo Rusi odmietli a lietadlá preregistrovali. To je už aký postoj Ruskej federácie k cudzím vlastníckym právam a medzinárodnému právu?

„Ostane vo svete osamotené, v biede, alkoholizme a izolácii. Panuje tam závislosť od Putina, je to ako choroba“ uviedla pre Korzár Nasťa.

To hovorí za všetko. Ruská federácia sa vďaka zvráteným a v dvadsiatom prvom storočí neakceptovateľnom postojom a konaniu prezidenta Vladimíra Putina dostala do vážnej medzinárodnej izolácie. Zostáva im iba kopa problémov, propaganda, nespokojní a do zahraničia utekajúci vlastní občania a mŕtvoly vojakov dovážané z bojísk na Ukrajine. Putin sa stále čiernejším písmom zapisuje do svetovej histórie a získava v nej stále istejšie miesto po boku Lenina, Stalina a Hitlera.

Súčasný stav v previazanosti ekonomík a svetovej globalizácii, ktorej sa žiaľ nevyhla ani RF spôsobí akurát tak celosvetovú krízu, dnes možno až nepredstaviteľnú infláciu, s najväčšou pravdepodobnosťou hlad v mnohých krajinách sveta a vážne sociálne nepokoje.

Trpieť budú nielen samotní Ukrajinci, ale aj Rusi a vlastne všetci, na koho len jeden ukáže. Takto vážne problémy vo svetovej ekonomike sa totiž bez strát a výrazných obmedzení pravdepodobne neprekonajú.

A je tu ďalšie dlhodobé delenie sveta. Je tu ďalšia Studená vojna. Verme, že pre nás skutočne „len“ studená…

– – –

Na pobavenie ešte zopár unikátov od klávesnice súčasných Česko-Slovenských „mysliteľov“, ktoré sa rozhodli zverejniť na sociálnych sieťach.

Od obsahu z internetu stiahnutých nezmyslov, sa redakcia a autor tohto článku samozrejme dištancuje a majú slúžiť výlučne na pobavenie, prípadne ako výukový materiál za účelom prevencie a pomoci ako rozpoznávať hoaxy a nezmyselné správy  šírené na internete.

Zdroj foto a grafiky: FB, internet

     

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. treba špiniť Rusko vždy a všade, to je teraz moderné …. a tí istí novinári budú špiniť druhú stranu, keď sa na Slovensku zmení systém a bude sa platiť rublom …. :):):):):):)

  2. Na tvoje sklamanie pán dôchodca, na slovensku sa rublom platiť chvalabohu nikdy nebude. Hlavne preto, že súčasne generácie ruský komunistický sen už nežijú, to len v tvojej nostalgii sa ešte sníva o totalite a zaostalosti.

  3. Rusko je v rebríčku skorumpovanosti Europskych krajín pred Ukrajinou.
    Holandská strana Forum of Democracy nedávno odhadla Zelenskeho majetok na 850 milionov dolárov..Churchill Ukrajiny si zjavne vedie celkom dobre,aj ked jeho krajina horí.
    theguardian.com
    6.februara 2015
    Vitajte v najskorumpovanejšej krajine v Europe.
    alebo
    vikendi.net/2022/04/27/where-did-you-get-your-850-milion-from/

  4. Keď to odhadla nejaká holandská strana, tak to bude na 100% pravda. Strana otvoreného bratstva v Zimbabve odhadla majetok fica na 8 miliárd dolárov, to je taká podobne hodnotná informácia.

  5. pre Info,správne Zelenskyj,si spokojný..
    sueddeutsche.de
    članok z 25.februara 2021..
    Korrupt wie eh und je..Skorumpovaný ako vždy
    Autor Florian Hassel sucho konštatuje..
    Keby sa na Ukrajine nekradli miliardy,tak by krajina nepotrebovala miliardové úvery zo západu..
    Anonym 19:22
    tá informácia podľa teba..nejakej holadskej strany je vždy hodnovernejšia,ako správy našich neobjektívných medií

  6. Nechcem sa medzi vas miesat, ale dement je tvoja dg. nie nadavka. Takze s tym iq to asi bude trochu inak. Ale ty vies lepsie, vsak ked si ten dement…

  7. Anonym 21:54…tupec je ten,kde ta ráno obúva,kde si čítal,že to šírím ako zaručenú správu,je to,len informácia,ktorá bola publikovaná v mediách,ale pri tvojom mínusovom IQ sa nečudujem,že to nevieš rozlíšiť

  8. Vláda by mohla zaplatiť všetkým Rusofilom a Putinofilom jednosmerný cestovný lístok do Ruska. Každému jednému by som ešte pribalil matriošky s textom už sa nikdy nevracajte a s pánom bohom. Hneď by sa Slovensko odbrzdilo.

  9. Holandska parlamentna opozicna strana Forum voor Democratie (Forum pre demokraciu). Prirovnal by som ju k nasej SaS. Nezucastnili sa prejavu Zelenskeho v holandskom parlamente. Ako priklad uvadzali Rakusko, kde Zelenskemu odmietli umoznit vystupit v rakuskom parlamente. Toto je vysvetlenie ich postoja z ich tlacovej spravy.

    „Je naivné vidieť Zelenského ako nejakého svätca. Nedávno na Ukrajine zakázal fungovanie 11 politických strán vrátane najväčšej opozičnej strany. Bolo zakázané vysielanie TV staníc kritických k režimu. Zelenský odmietol tešpektovať Dohodu z Minska, ktorá je súčasťou rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN a ku ktorej dodržiavaniu sa zaviazalo aj Holandsko a celá EÚ. Celých 8 rokov podporoval vojnu Ukrajiny proti vlastnému obyvateľstvu na Donbase. Je o ňom známe, že figuruje v pochybných finančných transakciách, ako to bolo preukázané v Panama Papers. Časť jeho armády sa necháva fotiť s nacistickými symbolmi. Na sociálnych sieťach sa objavili zábery ukrajinských vojakov mučiacich ruských vojnových zajatcov. Na základe vyššie uvedeného považujeme vystúpenie Zelenského pred holandským parlamentom za prinajmenšom nevhodné.“

  10. Slovensko 8:13
    Ty nemáš so Slovenskom absolútne nič spoločné,tak ako sa opovažuješ nazývať sa tak ? Si proamerický prd ! To je výstižnejšie

  11. Welkome USA, ďalšia streľba. Je načase aby to proamerickí zmrdi začali praktizovať medzi sebou sa aj tu na Slovensku. VIVAT USA sloboda.

  12. V prípade slova rusofil nie je potrebné písať veľké R. Gramaticky správne je rusofil. Nie Rusofil. Možno by bolo lepšie nechať odbrzdenie Slovenska na ľudí, ktorí boli schopní sa naučiť pravopis svojho materinského jazyka. Nie je to nič také super zložité.

  13. Pre Anonym 29. mája 2022, 8:16

    Bohužiaľ sa u nás nájde kopec ľudí, ktorí velebia Zelenského. Nechápu, že zmrdi sú Putin aj Zelenskyj, oni žijú v predstave, že jedného z nich treba velebiť.

  14. 29.05.2022, 09:18 (ČTK) Rusi zosilňujú raketové útoky. Pokúšajú sa dobyť ukrajinský Severodoneck. Ruská armáda na východe Ukrajiny zosilnela ofenzívu v snahe dobyť mesto Severodoneck, kde ovládla už niektoré predmestia. Podľa ranného hlásenia ukrajinského generálneho štábu ale ukrajinské jednotky opäť zničili niekoľko ruských tankov a obrnených vozidiel.

    Rusi pokračujú v útočnej vojne na území cudzieho štátu. Ničia sídliská, pribúdajú civilné obete, vraždia ženy, deti, starcov, raketami trhajú nemocnice, školy infraštruktúru.

    29.05.2022, 06:10 (TASR) Španielsko posiela batériu rakiet zem-vzduch a asi sto vojakov do predsunutej prítomnosti NATO v Lotyšsku. Pripoja sa k svojim 500 krajanom. „Náš záväzok voči NATO je totálny,“ uviedla španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

  15. pre Anonym 29. mája 2022, 7:14, moja diagnoza???? he he he, ty naivna ovecka ty veris politikom a vsetko co ti media povedia zozeries aj s navijakom, tak sa preber a vyhladaj odbornu pomoc, che che che a vol dalej politikov takeho blba jak si ty potrebuju!

  16. O tej viere politikom ti nasepkal ten hlas v hlave? V tom pripade si cisty blb a nie len dement. Ale na to pomoc nenajdes. Hnupe

  17. Ja som to vedel že Rusko tak dopadne… Slovensko vidím ako prosperujuce ako druhé Švajčiarsko… Prezident bude pán Heger to je líder

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img