ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Od zajtra si Maďarsko chráni svoj trh, za zastropované ceny cudzinci palivo do svojich áut nenatankujú

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Tzv. „tankovaciu turistiku“ za lacnými palivami do Maďarska, ukončili nové pravidlá pre cudzincov. Od zajtra, teda piatka 27.5.2022 na základe vyhlásenia šéfa Úradu vlády Gergely Gulyása, resp. správy publikovaných agentúrou NTI, bude môcť byť do áut s evidenčným číslom nie maďarským tankovať palivo iba za komerčné ceny.

Podľa Gulyása zneužívajú situáciu (vodiči najmä z prihraničných oblastí) tým, že tankujú najlacnejšie pohonné hmoty v Maďarsku a to za 480 Forintov čo je 1,24 Eura za 1 liter, oproti komerčnej cene, ktorá je na úrovni 700-900 forintov za 1 liter v ostatných krajinách.

Podľa informácií tak ako pravidelne tankujúcich v Maďarsku sa do Maďarska oplatilo ísť natankovať aj s niekoľkými autami, nakoľko na jednej plnej nádrži je možné šetrenie podľa jej objemu aj 30-50  Eur, čo nie je zanedbateľná suma.

Aj tu je vidieť, že maďarská republika reaguje veľmi rýchlo na vzniknutú situáciu, chráni svoj trh a veľmi operatívne zavádza opatrenia, ktoré sa cudzím motoristom páčiť určite nebudú.

Na mieste je oprávnená otázka. Koná Maďarsko v súlade s právom Európskej únie a ak áno, prečo nepostupuje z obdobných dôvodov aj v iných prípadoch napr. Slovenská republika?

Pre úplnosť je potrebné uviesť, že majoritným vlastníkom slovenskej rafinérskej spoločnosti Slovnaft má byť maďarský MOL a na slovenskom trhu je cena pohonných hmôt zruba o 0,5 Eura vyššia ako v Maďarsku.

Nedotujú svojim spôsobom nízku cenu pohonných hmôt v Maďarsku aj slovenskí vodiči tankujúci podstatne drahšie na Slovensku a v iných krajinách EÚ?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Dr. Blinka 26. mája 2022, 19:00: Ak máš HU občiansto (doklady) by nemusel byť problém si myslím pokiaľ tam bude normalný človek 😀 A keď tak požičiaš SPZ z nejakého HU auta

  2. nikto nam slovakom nikdy nepomoze, v europskej unii sme len nevyznamny narod odsudeny na zanik,madari nam nedaju benzin,poliaci uhlie pre cementaren rakusania nechcu dat rodinne na deti,len tupa slovac na cele s vladou a par blbcami vsetko rozdame a darujeme,len sa z nas smeju aky sme blbi,ziadna hrdost,len ohnut ten chrbat a kazdemu zmrdovi z bruselu co dvihne prst sa pekne hlboko poklonime.

  3. Slovenský pseudo Maďari, respektíve Maďarský pseudo Slováci žijúci na Slovensku, pre ktorých je Balaton jedinou dovolenkovou destináciou, budú mať problém.. K paštékam si budú musieť pribaliť aj bandasky s phm.. 😉

  4. Mozno len „drobnost“ – ak cenu neznizil vyrobca na ukor svojho zisku, ale vlada direktivnym zastropovanim, Madari maju problem. Dnes jazdia lacnejsie na ukor svojich deti.

    Otazkou stale je, ci v EU je taketo rozlisovanie obcanov v sulade s pravom Unie. Ak ano, resp. ak taketo konanie bude akoze v poriadku, tak ide o precedens, ktory v podstate zacne burat rovnost v Unii a kazdy stat si bude robit co sa mu zachce. Az Unia do urcitej miery strati zmysel…

  5. p.majko.nerozumiem,preco madari jazdia lacnejsie na ukor vlastnych deti?to znamena,ze nase deti maju vyhrate ked jazdime za draho?to snad nie.
    a este jedna vec, to s tou rovnostou v unii myslite tiez vazne?ja uz par rokov a nie len ja vidim,ze rovnost uz je davno vyrazne pokryvena,ale asi uhol pohladu,niekomu nevadi absolutne nic(ohne ten slovensky chrbat) inemu vadi,ze ani po vyse tridsiatich rokoch sme sa nepriblizili k vyspelym statom EU.

  6. Anonym 27. mája 2022, 10:01 – to bol Tvoj posledny primitivny prispevok. Ak chces v buducnosti cokolvek napisat, nemam problem. Ani s inym nazorom. No nech sa jedna aspon o rozvinutu vetu obsahujucu aspon jeden argument. Nie vela, na zaciatok jeden jediny…

  7. barys 28. mája 2022, 13:21 – rozumiem, ze nerozumiete.

    – vsetky dotacie sposobujuce aktualne nizsie ceny ako trhove, su na ukor buducnosti. Ekonomiku neoklameme, vzdy to zaplati obcan. Otazka je len, ci dnes, alebo inokedy…

    -nie, nase deti budu v prdeli preto, lebo Slovensko funguje nad svoje moznosti od rozdelenia Cesko – Slovenska.

    Stat je enormne drahy, mame mimoriadne vela ministerstiev, uradov, uradnikov, volenych zastupcov, krajov a vlastne vsetkeho, co zerie peniaze a malo tych, ktori ich realne tvoria.

    Ked to dame dohromady so zlodejmi v politike od revolucie a to za vlady vsetkych stran (paradoxne najlepsie na tom bola Dzurindova vlady, za ktorej sa kradlo najmenej), tak vyseldky vidime prakticky denne. A uvidia ich hlavne nase deti a to v tom, ze vsade naokolo budu vpredu, len u nas stale niekto bude hovorit, ako treba utahovat opasky.

    – rovnost krivia nasi politici a ti, ktori nas zastupuju v Europarlamente. Ludia kaslu na volby, akoby sa ich netykali.
    Ludia nepozeraju na moralny kredit kandidatov a nechavaju sa takpovediac „opit rozkom“.

    – problemom, ale na druhej strane vitaztvom pre Slovensko je Euro.

    Problemom preto, lebo Euro ma rovnaku hodnotu na Slovensku, ako napr. v Nemecku. Aj ceny mame uz prakticky rovnake, minimalne porovnatelne. Rozdiel je „len“ v prijmoch tam a tu.

    Vitaztvom preto, lebo keby sme mali Slovenske koruny, tak by sme dnes co do kurzu voci Euru a USD boli na urovni Madarska.

    Pozor! Nielen v zodpovednosti sa s Cechmi porovnavat nemozeme.

    – to, ze Slovak ohne chrbat az po zem a este sa necha nakopat do riti je chyba Slovaka. Nikoho ineho.

    Vidiet to je uz v makropolitike na obciach a v mestach, kde keby chceli, zlodejov starostov a priomatorov vyzenu z dediny / mesta so zasratou metlou a nie ze sa ich ludia boja. Boji sa len ten, kto je vydieratelny, alebo ten, kto sa boji o vyhody alebo prijem z verejnych zdrojov.

    KORUPCIA je vaznym problemom v republike a ludia sa s nou naucili zit. Pokym si to neuvedomia a nezacnu od seba, dovtedy tu lepsie nebude. Hovori sa tomu ZMENA ZDOLA…

  8. tento článok od pána majka ma donútil prečítať si aj iné.čítam druhý deň do radu a už nechápem.on píše pravdu narovinu.ľudia to nechápu ani v diskusii.majko tu minulý mesiac písal o maďaroch že či to je podľa práva v únii a včera v správach to hovorili prvý krát.majko píše dobré články aj o zahraničí

  9. Som anonym10.01.Skoro som spáchal sebevrazdu,čo len ja neborak teraz budem robiť.😀Aj my sa vyzname pán Majko.Aj vieme písať,aj čítať aj už máme niečo za sebou.Takze nemas len ty patent na mudrosti.Posledny neposledny prispevok koho to zaujíma.Mna len štve,že priemerný ludia bez patričného vzdelania chcú neustále určovať chod spoločnosti.Je to velmi neúnosné.A na to budú doplácať naše deti.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img