ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Moderným odborom to nie je jedno!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Vážená verejnosť,

Odborový zväz Moderné odbory AIOS vyjadruje hlboké sklamanie z neprofesionálnych aktivít Tradičných odborov.

Nemôžeme sa pozerať na populizmus a nekonštruktívnosť týchto politických odborov, ktoré tu mali monopol a rovnako ako politici nesú historickú zodpovednosť za úroveň krajiny, jej ekonomiky a životnej úrovne zamestnancov.

Príde nám alibistické organizovať generálny štrajk a odvolávať sa na občiansku spoločnosť, keď celé roky tradičné odborové organizácie neboli jej súčasťou.

Svojím správaním podporovali rozpad demokratickej občianskej spoločnosti, únos spravodlivosti, deformovanie ekonomiky a vzostup mafie.

Daň platili bežní občania v podobe uťahovania opaskov a zhoršujúcej sa životnej úrovne.

Je legitímne pýtať sa, prečo neprotestovali proti korupcii a nespočetným kauzám, ktoré zásadným spôsobom brzdia rozvoj ekonomiky a infraštruktúry.

Je legitímne pýtať sa, prečo neprotestovali proti slabému čerpaniu a tunelovaniu eurofondov a iným schémam určených na podporu a budovanie ekonomiky, ktoré majú zásadný vplyv na celkový rast krajiny a životnej úrovne jej obyvateľov.

Je legitímne pýtať sa, prečo neprotestovali za zmenu obsahu a systému výučby v školstve.

Je legitímne pýtať sa, prečo neprotestujú proti sociálnemu zabezpečeniu krajiny, kedy chorým ľuďom nie je priznávaný invalidný dôchodok, sociálna sieť zabezpečenia nefunguje a ani adekvátna zdravotná starostlivosť.

Zdravotníctvo je pred kolapsom a súdy sú unesené v rukách oligarchov.

Toto sa neudialo zo dňa na deň, toto je obraz tradičného Slovenska.

Je legitímne poukázať, že namiesto prijatia zodpovednosti a vysvetľovania vecí v celkovom kontexte, si vyberali jednoduché rýchlo páčivé témy, ktoré však nie sú systémové, majú minimálny vplyv na zlepšenie ekonomiky a hlavne životnej úrovne zamestnancov.

Témy, s ktorými prichádzajú, sú neprofesionálne a dokazujú, že netušia, kde sú reálne prostriedky, možnosti a zdroje, ktoré môžu skutočne zlepšiť naše postavenie, náš život.

Nemajú a neprinášajú hodnoty, ucelenú víziu, stratégiu ani udržateľný plán.

Nemajú ani len konštruktívne požiadavky v zrozumiteľných bodoch.

,,Výsledkom je, že nemajú legitimitu, neurobia nič, už vôbec nie generálny štrajk a na konci dňa znova ublížia občianskej spoločnosti a odborom ako takým. Slovensko a jeho ľudia pritom skutočne potrebujú stabilitu a pomoc, ktorá je systémová, konštruktívna a dlhodobo udržateľná,“ zdôraznil Peter Mrázik, Viceprezident odborového zväzu Moderné odbory AIOS. 

 

Peter Mrázik

Viceprezident odborového zväzu Moderné odbory AIOS.   

Predseda Odborov – ZO OZ MODERNÉ ODBORY AIOS JAGUAR LAND ROVER, SYNCREON SLOVAKIA

President Of Trade Union – ZO OZ MODERNÉ ODBORY AIOS JAGUAR LAND ROVER, SYNCREON SLOVAKIA Jaguar Land Rover Slovakia & Programme Darwin

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img