ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Staršie žiačky sa po prvýkrát predstavili na finálovom turnaji Majstrovstiev Slovenska

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Finálový turnaj F8 Majstrovstiev Slovenska v kategórii Starších žiačok sa konal v Košiciach v dňoch 20.5. – 22.5.

Piatok 20.5.2022 – 18:15

ŠBK Šamorín – BK Lokomotíva Sereď 81:45 (24:11, 41:24, 59:3)

Rychtáriková 10 (TH 4/4), Lehocká 8 (4/2), Rybárová 7 (2/1), Liptáková 7 (6/3), Lopašovská 4 (3/0, 12 doskokov), Žigová 4 (2/0), Hrnčiariková 3 (2/1), Vaculčiaková 2 (9 doskokov), Holbíková, Lopez Zaťková, Donayová, Tóthová, Suchopová, Ďurišová a Kalinaiová. Trestné hody družstvo 23/11, trojky 24/0.

V úvodnom zápase stretnutí Majstrovstiev Slovenska sme sa ako šieste nasadené družstvo stretli v štvrťfinálovom zápase s tretím Šamorínom. V tomto zápase sme chceli len predviesť a všetkým ukázať progres nášho družstva za celú sezónu. Jednoduchá a rýchla hra spolu s dobrou aktívnou obranou mala zdobiť náš výkon. Úvod zápasu vyšiel lepšie omnoho skúsenejším súperkám zo Šamorína a za stavu 11:4 sme sa cez time-out chceli upokojiť, nájsť rytmus a začať predvádzať výkon, ktorého sme ako družstvo schopné. Nepodarilo sa a družstvo Šamorína jasne dominovalo počas celého stretnutia. Naše chýbajúce skúsenosti spôsobili, že sme v zápase absolútne nemali prehľad o hre, nevracali sme sa do obrany, súperovi sme dovolili skórovať veľakrát aj z tretích šancí a keď sa k tomu pridalo neuveriteľne nízke percento úspešnosti streľby, nezostávalo nám nič iné, len pogratulovať dobre hrajúcemu Šamorínu k postupu do semifinále. V tomto zápase sme si bohužiaľ vybrali nováčikovskú daň na tomto turnaji, ale museli sme myslieť pozitívne ďalej, keďže sme mali pred sebou zápas o 5.-8. miesto s Banskou Bystricou.

Sobota 21.5.2022 – 15:00

BK Lokomotíva Sereď – BK ŠKP 08 Banská Bystrica 62:47 (21:10, 42:19, 47:33)

Žigová 24 (TH 6/3, 5 trojok, 9 doskokov), Rybárová 13 (1/1, 12 doskokov), Vaculčiaková 7 (2/0, 1 trojka), Hrnčiariková 5 (2/1), Lopašovská 4 (4/2, 13 doskokov), Lehocká 3 (4/1), Rychtáriková 3 (2/0, 1 trojka), Liptáková 3 (1 trojka), Suchopová, Ďurišová, Tóthová, Donayová, Lopez Zaťková, Holbíková a Kalinaiová. Trestné hody družstvo 21/8, trojky 27/8.

V druhý hrací deň na nás čakala nám v posledných týždňoch dobre známa Banská Bystrica. Pred zápasom sme si povedali zopár jednoduchých informácii a dievčatá natešené na zápas vstúpili do telocvične. Odhodlanie bolo vidno na každej hráčke a preto sme sa už nevedeli dočkať úvodného rozskoku. Do zápasu sme doslova vleteli a aktívnou hrou na útočnej polovici nielen v útočných, ale aj v obranných činnostiach sme si disciplinovaným a dôrazným výkonom vypracovali viaceré strelecké pozície a na ihrisku viac menej dominovali. Potvrdzuje to aj šnúra 15:0 počas druhého dejstva. Dievčatá odohrali naozaj famózny prvý polčas. Z môjho pohľadu to bolo najlepších 20 zápasových minút aké toto družstvo kedy odohralo. Žila lavička, žila tribúna a žilo to na ihrisku. Teší ma, že vysoká úroveň z tréningového procesu sa premietla už aj do zápasu. Potom nás síce zastavila polčasová prestávka a dobre hrajúce súperky z Banskej Bystrice zmobilizovali sily, ale my sme si už naše prvé a premiérové víťazstvo na finálovom turnaji veľkým sebazaprením postrážili. Zaujímavé bolo sledovať veľkú aktivitu nášho družstva na doskoku pod oboma košmi. Radosť dievčat bola obrovská a zaslúžená. Druhý polčas síce bol už aj z našej strany festivalom stratených lôpt a nerozvážnych rozhodnutí, no výkon z prvého polčasu treba jednoznačne pochváliť a všetci sa môžu tešiť, keď naberieme herné skúsenosti a naše družstvo bude schopné odohrať disciplinovane a koncentrovane ešte omnoho viac času v zápase. Posledný zápas o konečné piate miesto sme mali odohrať s čajočkami z Piešťan.

Nedeľa 22.5.2022 – 10:00

Piešťanské Čajočky – BK Lokomotíva Sereď 65:53 (15:15, 33:35, 49:43)

Rybárová 8 (TH 4/1, 1 trojka), Hrnčiariková 7 (3/1), Rychtáriková 6 (2/1, 1 trojka), Žigová 6 (2 trojky), Lopašovská 5 (3/1), Lopez Zaťková 5 (2/0, 1 trojka), Vaculčiaková 4, Liptáková 4, Holbíková 2, Donayová 2, Tóthová 2, Lehocká 2, Suchopová, Ďurišová a Kalinaiová. Trestné hody družstvo 14/4, trojky 24/5.

Posledný zápas Majstrovstiev Slovenska pre naše družstvo Starších žiačok odštartoval skvele. Dievčatá doslova vleteli do zápasu s činnosťami, ktoré by mali zdobiť túto kategóriu a to je rýchlosť, jednoduchosť a agresivita v obrane. Po troch odohratých minútach svietilo na tabuli skóre 0:7 v náš prospech a trúbiaca siréna hlásila time-out súpera. Tento moment bohužiaľ rozhodol o osude zápasu, keďže sme následne museli 37 minút dobíjať súperov kôš cez zónovú obranu 2-1-2. Vzhľadom nato, že my sa snažíme vždy riešiť len výkon nášho družstva tak nám nezostávalo nič iné ako sa len snažiť naháňať súperove hráčky po celom ihrisku, byť ešte viac agresívne, donútiť ich našou aktivitou k stratám lôpt (39 nie je málo) a následne realizovať rýchly protiútok. Spoliehať sa v tejto vekovej kategórii na streľbu z väčšej vzdialenosti by bola veľmi sci-fi myšlienka. Narážanie do steny nám bohužiaľ s každou pribúdajúcou minútou bralo čoraz viac energie, síl a rýchlosti. Mali sme v priebehu stretnutia niekoľko úsekov, kde sme sa naštartovali a vliali energiu celému družstvu, no súper vždy vedel tento nástup eliminovať a spomaliť. V záverečnom dejstve nám teda prirodzene už nestačili sily ani fyzické a už z ďaleka ani mentálne na zvrat v stretnutí. Po záverečnom hvizde sme súperovi zagratulovali a postupne sa začali tešiť z krásneho šiesteho miesta. Chcem dievčatá pochváliť za pekný kolektívny výkon, keď každá zasiahla do stretnutia a prispela k dobrému výkonu nášho družstva.

Za najužitočnejšiu hráčku nášho družstva bola vybraná Táňa Rybárová.

Koncom tohto zápasu sa skončila aj súťažná sezóna 2021/2022, v ktorej dievčatá spravili obrovský pokrok a zato odmakané penzum práce boli odmenené účasťou a myslím, že aj pekným prejavom na tomto záverečnom turnaji. 6. miesto je skvelý úspech! Dievčatám chcem poďakovať za prístup, disciplínu a energiu, ktorá z nich žiarila nielen na tomto turnaji, ale počas celej sezóny. Vďaka patrí aj rodičom a divákom, ktorí si našli čas a chuť a prišli naše družstvo podporiť do Košíc, ale aj všetkým, ktorí podporovali družstvo a svoje dcéry alebo jej spoluhráčky počas celej sezóny. Poďakovanie v mene celého družstva patrí aj nášmu klubu BK Lokomotíva Sereď a mestu Sereď za skvelé podmienky, vďaka ktorým naše družstvo môže napredovať.

Už teraz sa všetci tešíme na súťažnú sezónu 2022/2023.

Tréner: Martin Bosý

Asistent trénera: Michaela Sedláčková, Patrik Sarna

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img