ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Stromy vysadili na pamiatku svojho priateľa

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Pred vyše rokom vo veku nedožitých 57 rokov podľahol ochoreniu Covid bývalý poslanec a člen komisie pre rozvoja mesta a životného prostredia p. Milan Buch. Bol to skvelý človek, na ktorého aj po čase mnohí spomínajú so slzami v očiach. Milan bol zanietený milovník prírody. Vďaka nemu bolo na území mesta vysadených mnoho stromov. Bol súčasťou tímu ORF Cosmos, organizoval brigády aj výlety. Rád si užíval život a vedel sa tešiť aj z maličkostí. Bol mimoriadne obľúbený v práci, v poslaneckom zbore aj medzi priateľmi. Žiaľ jeho životná púť skončila predčasne.

Priatelia na neho ale nezabúdajú. Členovia ORF Cosmos v septembri minulého roku zorganizovali úspešnú spoločnú cyklotúru na trase Sereď – Hlohovec. Krásna športová akcia niesla názov BUŠÁKOV CYKLO MEMORIÁL. Ako vtedy poslanec Anton Dúbravec povedal, hoci Milan všetkým chýba, pri spoločných akciách cítia, že je stále s nimi.

Pamiatku na kamaráta si chceli členovia ORF Cosmos uctiť aj vysadením stromovej aleje v areáli štadióna v Seredi. Stromy mali navždy pripomínať skvelého človeka a výborného kamaráta, ktorý miloval prírodu a vždy bol nápomocný pri zveľaďovaní zelene v meste. Celkom malo pribudnúť 36 kusov, čo je počet členov klubu. Rekonštrukcia štadióna ale zatiaľ nedovolí tento plán uskutočniť.

Aj keď nejde o plnohodnotnú náhradu tejto myšlienky, jedna maličkosť sa ale predsa len podarila. Poslanec a člen ORF Cosmos Anton Dúbravec vysvetľuje: „V zadnej časti mestského štadióna pri tréningovom ihrisku sme minulý rok vysadili dva stromy višne okrasnej. Pod nimi sme si urobili prírodné sedenie. Stromčeky sa krásne ujali, čomu sa veľmi tešíme. Dušan Irsák ( poslanec MsZ ) prišiel s myšlienkou na lavičku pripevniť pamätnú tabuľku venovanú nášmu kamarátovi Milankovi.“ Keďže s týmto nápadom všetci okamžite súhlasili, Dušan Irsák tabuľku v sobotu aj nainštaloval.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img