ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

jediným možným ukončením agresie na Ukrajine je vojenská porážka Ruska a odchod ruských vojsk z Donbasu a dokonca aj z Krymu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Stále viac politických analytikov sa prikláňa k názoru, že jediným možným ukončením agresie na Ukrajine je vojenská porážka Ruska a odchod ruských vojsk z Donbasu a dokonca aj z Krymu. K rovnakému presvedčeniu dospela už aj väčšina významných svetových politických lídrov. USA a európske štáty to rukolapne potvrdzujú masívnymi dodávkami zbraní a v posledných týždňoch to jasne dala najavo aj Čína, ktorá pôvodne predpokladala, že Rusko vyhrá, ale teraz vysiela signály k Západu, že nechce byť na strane porazených. Je to pochopitelné. Pre Čínu je Západ ako obchodný partner desaťnásobne dôležitejší než Rusko.
V EÚ sú však ešte niekoľkí politici, ktorí stále lavírujú. Macron, Scholz a Draghi presadzujú názor, že Putinovi by sa mala vytvoriť možnosť, aby „ukončil vojnu bez straty tváre“. Možno tým myslia ponechanie niektorých ukrajinských území pod nejakým druhom ruského patronátu. Takýto postoj spochybňujú nielen politici, ale aj historici a ekonómovia. Tento týždeň v utorok to polopatisticky vyjadril profesor Timothy Snyder, historik špecializujúci sa na dejiny strednej a východnej Európy.
Putina môže zachrániť už len nejednotnosť politikov európskych štátov. Netreba opakovať, akým hulvátskym spôsobom sa naši opoziční politici snažia podsunúť myšlienku, že keby Západ zastavil dodávky zbraní Ukrajine a zároveň by sme zrušili sankcie, tak by sa vojna na Ukrajine skončila. Zabudnú však pripomenúť, že by to bolo za cenu Rusmi obsadených ukrajinských území, ktoré by zostali na dlhé roky zdrojom neustáleho napätia. A to by Slovensku naozaj vôbec neprospelo.
Preto som Snyderovo vyjadrenie vybral za najdôležitejší výrok týždňa.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ach jaj Šanko vojnový štváč sa v tebe nezaprie, čo to trepeš o čom? Múdrovať nestačí, treba si zbaliť si plnú polnú s bandalírom a bojovať v prvej línii proti agresorovi.

  2. Príde čas a svet sa dozvie pravdu. Podľa môjho názoru Ukrajinci vyvraždili viac civilistov ako Rusi !!! Vojna na Ukrajine sa nezačala tento rok, ale už v roku 1914, od kedy Azovské-fašistické hordy zavraždili cca 14 000 rusky hovoriacich Ukrajincov. Ak niekto tvrdí, že potkani vyliezajúci s bunkrov v Azove sú nejaký dobráci, tak nech sa pozrie aké má polovica z nich tetovanie – samé hákové kríže ……a fašistické symboly !!! Ešte šťastie, že Rusi potkanov filmujú priamo ako vyliezajú z Azova, lebo naše médiá by nás klamali, že tie fašistické tetovania im urobili Rusi ….

  3. Anonym 22. mája 2022, 14:38…rusi sú okupanti na území cudzieho štátu a k ukrajinskému obyvateľstvu nemajú absolútne žiaden vzťah…to sa asi o ukrajincoch, ktorí medzi civilistami majú ženy, deti, mamy povedať nedá….ak by niekto napadol Slovensko tak očakávaš ze by naša armáda začala vraždiť slovákov, alebo čo je to za zvrátenú logiku že by vojaci mali vraždiť vlastne obyvateľstvo..?

  4. Na pochopenie toho, ako moze ukrajinska armada pachat teror na miestnom obyvatelstve na Donbase by bolo dobre pozriet si na Wikipedii mapu narodnostneho zlozenia Ukrajiny a specialne Luhanskej oblasti, Doneckej oblasti a Krymu. Tam dominuju etnicki Rusi. Clovek si potom uvedomi, ze pre minimalne polovicu tamojsieho obyvatelstva su okupantmi Ukrajinci a Rusi osloboditelmi. Ukrajinska armada sa podla toho sprava. Likviduju co najviac infrastruktury Donbasu,lebo vedia,ze sa tam uz nevratia. Nevyhodia do vzduchu napriklad len jeden obluk mosta, aby bolo mozne ten most za mesiac opravit. Nie, zlikviduju cely most, aby oprava trvala aspon rok. Pre nich su to v podstate cudzie uzemia. Vedia,ze od miestneho obyvatelstva pomoc nedostanu. Miestni na nich akurat tak zavolaju palbu najblizsieho ruskeho delostrelectva.

    Kolko z tych ludi chce patrit pod Kyjev a kolko pod Moskvu sa malo zistit umoznenim slobodnych demokratickych volieb organizovanych Ukrajinou. K tomu sa Ukrajina zaviazala v dohode z Minska. Ukrajina nikdy neumoznila tym ludom vyjadrit svoj postoj. Nikdy im nepriznala pravo na narodne sebaurcenie. Namiesto toho tam poslala tanky a najhorsich nacionalistov z celej krajiny. Takze to, kam ti ludia chceli patrit, to sa uz, bohuzial, nedozvieme. Uz sa to riesi vojensky. Ale faktom je, ze pre vela ludi tam je sprava Moskvy vitanejsia nez nacionalisticky Kyjev.

  5. Anonym 16:34 keby spravili Maďari u nás na juhu referendum, čo myslíš, ako by dopadlo??? Odtrhli by sa až po galantu.

  6. 16:34 menej čítaj propagandistické ruské weby, lebo ti to už kapánek tlačí na mozog. Alebo si ešte pravdepodobnejšie rovno ruský trol. Také sračky čo tu píšeš si strč vieš kam. Našťastie už na takých ako ty sa drvivá väčšina ľudí rehoce.

  7. pre Anonym 22. mája 2022, 17:31
    Inú odpoveď ako ruský troll a pod. pičoviny nemáš? Alebo mozgové závity sa na nič iné nezmôžu? Ty čítaš čo? Vieš vôbec čítať? 😀 , alebo počúvaš len čo ti odrecitujú na markíze? Gratulujem. Vymyslite už niečo iné. Ruský troll je už trapné a otrepané. Na americkej ambasáde vám inú pi.ovinu nevedia vymyslieť? Jááj, však oni ešte furt hľadajú v Iraku ZHM.

  8. To etnicke zlozenie Donbasu aj obsah dohody z Minska to su objektivne fakty. Ako si to kto vylozi, to je uz jeho vec. Ale je to pravda objektivne. Bez ohladu na fekalne komentare. Ono je to aj logicke, ta vulgarnost, tie osobne urazky od podporovatelov vojny na Ukrajine. Aspon trochu vzdelany clovek s uctou k druhym ludom sa tak nevyjadruje.

  9. A aké je etnické zloženie na juhu Slovenska, háá? A čo z toho podľa boľševika Vlada vyplýva? No čo Vladko, porovnaj. Nemusíš po nociach čítať snonymné weby, žiješ tu.

  10. Ratafak plachta 22. mája 2022, 15:13

    Naozaj ťa nenapadla možnosť, a v histórii vojen sa to už stalo, že by ukrajinská armáda také niečo urobila s cieľom hodiť to na Rusov?

  11. pre Anonym 22. mája 2022, 19:17
    Juh Slovenska tvoria Slováci, kde je početná maďarská menšina – Slováci s maď. národnosťou. A predstav si ten tyátr v únii a najmä v Maďarsku, keby s nimi začali robiť, to čo sa spustilo voči ľuďom na Donnbasse, Donecku a Luhansku majúcich ruskú národnosť. Zakázať im ruskojazyčné školy, používať ruštinu na úradoch, obmedziť ich kultúrne združenia, de facto zamedziť študovať ich deťom na univerzitách v Kyjeve alebo iných častiach Ukrajiny. No? Povedz tajtrlo. Aká by asi bola reakcia Maďarov? A to pomlčím, žeby sa do nich ešte 10 rokov kopalo, celosvetovo sa osierali a sankcionovali bez ohladu nato čoby urobili. Určite by držali huby ako celý svet do februára.

  12. Anonym 22. mája 2022, 16:34….je zaujímavé že nespomenies budapestianske memorandum s ktorým si rusi vystrelí zadok, tiež nespomenies že s tymi minskymi dohodami si rusi tiež hneď za pár dni vytreli zadok…ale ostatní by mali dohody dodržiavať, len ti rusi nemusia..:-D…a je jasné že všetci tí ruskojazyční by chceli patriť pod Moskvu hlavne keď vidia tu starostlivosť s akou Moskva bombarduje ich mestá ako Charkov či Mariupol…všetci by tam chceli, navyše ak vedia že stačí verejne spomenúť slovo vojna a majú problém zaručený…sen pre každého byť pod správou Moskvy…

  13. Myslím si, že toto nie je záležitosť dneška alebo včerajška. Každý kto sa aspoň trochu zaujíma o svetové politické dianie vidí ako sa veci v skutočnosti majú a neberie informácie len z jednej strany , vie že obe strany sa snažia o to isté ovládnuť svetový poriadok a preto sa snažia urobiť maximum. Už od 2. svet vojny vidieť ( ešte sa ani neskončila a už sa delila Európa ) ustavičný politický boj medzi východom a západom o dosiahnutie prevahy a zlikvidovať protivníka. Kto chce robiť na svete žandára ,potrebuje mať k dispozícii obrovské množstvo nerastných surovín a tu je kameň úrazu. Rusi ho majú a to nenecháva amerických stratégov pokojne spávať. Snažia sa ustavične niečo na zvrátenie tohto stavu urobiť. Niekedy otvorene a niekedy skrytou formou. Preto si myslím že aj na konflikte s UA majú svoj veľký podiel. Ideológia ,vojenská stratégia ,zbrane ,výskum aj skryté geopolitické záujmy USA podporovali UA k provokáciám proti Rusku na Donbase . Svoj cieľ dosiahli. Rusy urobili tak chybu, za ktorú ich teraz odsudzuje celý svet . Nechali sa vyprovokovať a o to tu išlo. Čo tam potom , že Rusi od r. 2014 žiadali OSN a celý svet aby prešetril dianie na Donbase , že vláda UA v tichosti prehliada a necháva vojsko Azovu a iných polovojenských jednotiek operovať proti rusky hovoriacemu obyvateľstvu. Nikto ich nepočúval a všetci zborovo podľa USA vyhlasovali že iba Rusi sú na vine ,lebo podporujú separatistov….

  14. Pre Ratafak plachta 22. mája 2022, 19:59

    Presne to čo získali tým, keď oklamali celý svet o zabitých vojakoch na Hadom ostrove.

  15. Anonym 22. mája 2022, 20:49…no čo tým teda získali?…nevzdali sa, tak sa predpokladalo že padli, keď od nich nemali žiadne správy a keď sa za 3 dni ukázalo že sú pravdepodobne nažive tak ťa info bola okamžite vo všetkých médiách…čo teda ukrajinci týmto akože získali?…to že 3 dni nevedeli o svojich vojakoch je podľa teba to isté ako masaker v Buči, či rozbombardovany Mariupol?

  16. Fakt je ten, že fašisti-Azov vraždili rusky hovoriace obyvateľstvo už od roku 2014 !!! Podľa môjho názoru a informácií z webu Toto vraždenie podporoval Kyjev s požehnaním EÚ a s veľkou radostou USA ….

  17. Anonym 22. mája 2022, 21:08…dáš nam prosim info z ktorých webov?…prečo myslíš že sa to dialo až od 2014(rok kedy na Ukrajinu vtrhli ruské vojská) a nie už predtým…myslíš že im teraz rusi prišli pomôcť tým že im vybombarduju celé mesta v ktorých žijú?

  18. Vyberám pukance, vyzerá to, že bude zábava, Ratafak, to bol čistý úder na solar plexus a pre pobavenie si počkám na odpoveď, len nech nemusím dlho čakať, horím totiž nedočkavosťou, akú zlátaninu vymyslel Kremeľ pre svojich užitočných aj menej užitočných idiotov pre prípad, že sa bude niekto inteligentnejší pýtať takéto „nevhodné“ otázky (prečo až od 2014? a prečo im na Donbase pomáhajú spôsobom takpovediac deštrukčným?) Dúfam len, že ten neužitočný idiot Vlado nám to nezačne zas vysvetľovať ZHN z Iraku alebo podobnou autosugestívnou halucináciou.

  19. pre tomáš 22. mája 2022, 22:26
    Vysvetlovať niečo jadrovým inžinierom ako si ty a spol. nemá cenu. Takže v skratke pál do pi.e, kde si ty a všetci liberáli boli strčení posledných 10 rokov a šúchali s nožičkami. Alebo si počkaj na ďalšie hollywoodske vystúpenie najpopulárnejšieho komika za posledných 6 mesiacov Maestra Zelenského ako vyčaruje z klobúka novú kktinu o ultra rýchlom prijatí Ukrajiny do EU a NATO 😀 A tomáško, na rozdiel od tvojich kktných rečí, ja som sa osobne bavil s desiatkami Ukrajincov pochádzajúcich z daných oblastí. A viem, že vydrbaným liberálom by sa teda bohovsky nepáčilo, čo hovorili. Pravý opak zaručenej nefalšovanej pravdy z dielne cirkus Zelenský a spol. Do svidanija

  20. Och tak on sa nám prokremeľský úchylko bavil s desiatkami Ukrajincov (v tom prípade ja zo stovkami), som dojatý a vyberám kapesníček, ale aby odpovedal na dve Ratafakom položené otázky to nie. Čo z Kremľu neposlali inštrukcie? V Zem a vek si ešte také otázky nikto nepoložil? Nečudujem sa. Vôbec sa nečudujem.

  21. najlepšie je že tí ukrajinci neutekajú do Putinovho vysloboditelského náručia, tzn. do pre nich „bezpečnej“ Ruskej federácie, ktorú majú kúsok cez hranice ale radšej utekajú stovky kilometrov cez celú Ukrajinu do tej hnusnej liberálnej EU aby tu mohli Vladovi porozprávať aká je pravda….to dáva predsa zmysel, to mu musíme veriť…

  22. pre tomáš 22. mája 2022, 22:44
    Vyber si aspoň 2 kapesníčky, smrrrk. Zatrúb ujovi Zelenskému nech má radosť. 😀 Jeho obľúbenci z Azova mu jej moc nespravili 😀

  23. Nadpis dotyčného článku znie,“jedine porážka Ruska znamená koniec agresie atď“Viete Vy Tomáš a Ratafak a hlavne ten aparatcik Kaduc zo Soporni,čo by to vôbec znamenalo? A ako by ste to chceli dosiahnuť?To je Vám úplne jedno,čo bude všetko zničené,a koľko životov to bude stáť,a že tým provokujeme a priam ženieme ľudstvo do 3. svetovej vojny,a možno aj do jadrovej katastrofy? Ekonomickú tu už budeme mať a to čoskoro.Vsetci vieme,že Rusko je agresor a že sa páchajú zverstvá a to na jednej a aj na druhej strane.Minule som počul jedného republikánskeho senatora.60 miliárd ,už išlo na Ukrajinu,zbrane sa začínajú objavovať na ázijskom a africkom kontinente.Nikde ani slovo o mieri,ani o rokovaní,V mene čoho?;Ukrajina bola a je samozrejme ukážkou demokracie,však.?Rusko je agresor,bez pochyb,ale to nie je nič nového.Korea,,Vietnam,Afganistan,Somálskom,Irak,Irán,Saudská Arábia,Srbsko,Libanon,Lybia Kurdi,Sýria atď.20 míľ.ľudí zahynulo od konca 2.Svetovej vojny a prečo? Mocnosti vytvorili realitu a ich vazali ich v tom podporovali.Ludia,sme Slováci,tak sa aspoň snažme naše záujmy podporovať.Pokracovanie vojny do porážky Ruska,nemôže byť náš záujem.Bez začlenenia Ruska do Európy,v jakejkolvek mierovej podobe,nie je možné s kľudom pozerať do budúcnosti.To je fakt a realita.

  24. Mňa teší, že aspoň vo Francúzsku majú rozum a komikovi z Ukrajiny odkázali nech zabudne na rýchle prijatie do EU. Tam sú totiž iné a výrazne prísnejšie kritériá, ale byť vo vojne medzi ne nepatrí. Ukrajina nemala a ani nemá nárok na vstup do EU, všetka snaha o to je len politické zneužívanie.

  25. Anonym 23. mája 2022, 7:32….ja myslím že by malo stačiť ho vytlačit z území na ktorých nemá čo robiť a za hranice ktoré se samo Rusko zaviazalo v budepaštianskom memorande rešpektovať….
    čo navrhuješ ty? prenechať mu 10%, 20% či 50% Ukrajiny a keď sa s tým neuspokojí tak pribalíme aj Moldavsko, Gruzínsko a potom budeme čakať či náhodou nedostane chuť aj na Slovensko…pretože s jedlom rastie chuť….
    Pokial viem tak západní politici neustále volajú do Kremlu – to je tam kde sedí ten pán čo to može okamžite zastaviť…stačí jediný príkaz a invazné vojská sa stiahnu…bude mier……ten nedocieliš tak že budeš ustupovať agresorovi, tým len posilníš jeho sebadoveru a tužbu dobývať dalšie územia….lebo šak všetci chceme mier a ak mu dáme signál že ho docielime len tým že mu ustúpime tak on sa už podla toho zariadi…neustále bude robiť bordel a my v rámci zachovania mieru budeme ustupovať..až kým nebudeme mať rusa v kuchyni…sme Slováci a naším záujmom by malo byť držať si agresora čo najdalej od tela a nie presviedčať suseda aby mu dal časť svojej záhrady, čím sa priblíži aj k naším hraniciam…..mier chceme všetci a ten najednoduchší sposob ako ho dosiahnúť je presvedčiť Putina aby povedal jednu vetu….myslím že zoznam zahraničných politikov, ktorí sa mu snažili dohovoriť je dostatočne dlhý..

  26. Ratafak, naozaj nechápem prečo sa snažíš vtlačiť mi do úst niečo čo som nepovedal a ani neplánujem povedať. Ja som sa zmienil o tom, že Ukrajina nepatrila a ani nepatrí do EU a ty sa ma opýtaš, či navrhujem prenechať Rusku 10%, 20% či 50% Ukrajiny a keď sa s tým neuspokojí tak pribalíme aj Moldavsko, Gruzínsko a potom budeme čakať či náhodou nedostane chuť aj na Slovensko…pretože s jedlom rastie chuť…. Haló, neprekrúcaj. Samozrejme, že Rusko by malo zmiznúť z Ukrajiny, to vôbec nespochybňujem, ja len hovorím, že Ukrajina do EU nepatrila a ani nepatrí. Nič iné som neriešil. Je to tak ťažké pochopiť? Ak sa chceš už baviť o neustupovaní, tak ok, nech Európa a USA podporujú Ukrajinu až kým nepadne posledný, ale nič to nemá spoločné so vstupom Ukrajiny do EU.

  27. Anonym 23. mája 2022, 8:17…si sa rozohnil, ale zbytočne..sa pozri podla času na ktorého anonyma som reagoval…na teba to nebolo…

  28. Ratafak,nevytlacia,proste sa musia dohodnúť.Tak ako sa vytvorilo Kosovo,tak ako sa obsadili Golanske výšiny v Sýrii,tak ,ako si Izrael prisvojil palestínou,a tak,ako si Sovieti prisvojili Podkarpatsku Rus historia je plná takýchto prípadov.Dolezite bolo to nedopustiť jednanim a kompromisom,teraz už je neskoro.Podla mňa,Putin teraz už neustúpi.Otazka znie? Komu to všetko vyhovuje?A môžme si tu ešte roky posťažovať,čo všetko Rusi zavinili,a aké zverstvá napáchali,a že nemajú splachovacie záchody,a ako sa im nedarí,a kto je väčší Ruský troll a ako treba Ukrajinu vyzbrojovať,atď.Tak máme na to priestor,najmenej na dva roky.A potom sa zistí,že prečo sme sa nedohodli hneď.A zase sa pýtam,komu to vyhovuje?

  29. Anonym 23. mája 2022, 8:38…tak aký by mal byť ten kompromis? Koľko z tej Ukrajiny mu v tomto kole prenechame?..pred 8 rokmi stačil Krym, teraz k tomu prihodime Donbass alebo rovno celý juh Ukrajiny a máme na pár rokov pokoj?..a potom napríklad za ďalších 8 rokov zase nejaký ďalší kúsok?…dokedy takto budeme časti Ukrajiny a prilepovat k Rusku?…toto je podľa teba cesta?….No tak komu tento stav vyhovuje? Kto získava nové a nové územia, milióny tom obilia, kto tam lifruje najviac zbraní a techniky, kto jediný môže rozhodnúť o okamžitom konci ale z nejakého dôvodu tak nerobí ?

  30. Podľa môjho názoru: USA a jeho túžba po nadvláde vo svete je hlavý dôvod vojny na Ukrajine !!! Avšak Rusi nie sú indiáni ….

  31. Anonym 23. mája 2022, 9:09….Rus „denacifikuje“ Ukrajinu, pretože USA chcú ovládnuť svet…takto je to?

  32. niekedy az zasnem nad logickymi zavermi podaktorych myslitelov z univerzity zivota.
    toto by malo byt zaznamenane pre buducich absolventov tejto. ved co su oni (budu) horsi?

  33. Anonym 23. mája 2022, 10:52…slušne som sa spýtal, dokážeš slušne odpovedať?…meno/prezývka sú nepodstatné, slúžia len ako identifikácia….

  34. Je tragikomické,modliť sa,aby nenastala 3.svetová vojna a pritom tam posielať zbrane..vlastne každý štát, čo tam posiela zbrane,je účastníkom vojnového konfliktu.
    V dnešnej dobe sa z Rusov stáva lovná zver:vyhodiť ruskych študentov zo škôl,
    vyhodiť ich z roboty,zrušiť nájmu,zháňanie ich majetku,znemožníme im podnikať, vyrazíme ich zo športových súťaží, uvalíme na nich sankcie až nakoniec Rusko doženieme k použitiu jadrových zbraní..potom aleluja

  35. Pre 23. mája 2022, 16:02
    Iná možnosť? Posudzovať, odsúdiť, potrestať alebo sankcionovať špinavosti rovnakým metrom. ROVNAKÝM. Bez ohladu o koho sa jedná. Kým to tak nebude, žiadny politici či médiá nemajú najmenšie právo na kritiku. Rovnaký meter. Nič viac, nič menej.

  36. O tom rozhodujú veľkí hráči a tí majú vlastné kritériá,rovnakým meter nikdy neplatil ,či v mieri alebo vo vojne..

  37. Len tak… ti poviem, že rozvratný účinok propagandy funguje tam, kde už nachádza priaznivé mentálne nastavenie, to znamená zníženú schopnosť rozpoznať pravdu od obyčajných táranín. Ty si ukážkový príklad. Takže keď nebudeme Ukrajinu vyzbrojovať, čo očakávaš, že sa stane? Čo keby si namiesto týchto táranín skúsil odpovedať na Ratafakom položené otázky. Rusko si urobí záber ďalšej časti Ukrajiny a po istom čase sa dozvieme, že to nebude stačiť. Vo vzduchu visí otázka, kde sa vlastne Rusko končí? Či tebe by sa žilo lepšie v krajine kde sa nemusíš samostatne rozhodovať, lebo bude vodcom rozhodované o tebe bez teba? Ak áno, tak to povedz rovno a nevypúšťaj tu dymové clony o nejakom posielaní zbraní.
    A pre mentálneho atléta Vlada taká otázočka, to ako tento tvoj nápad vyrieši ruskú agresiu na Ukrajine? Ty si krištáľovo čistý príklad obete ruskej propagandy, ktorá ani netuší, že ňou je. Kedysi bolo jedným z hlavných cieľov sovietskej dezinformačnej vojny vytvoriť v ľuďoch dojem, že v skutočnosti nie je žiadny zásadný rozdiel medzi demokraciou a takzvanou diktatúrou proletariátu. Tento vzorec: všetci sú rovnakí, dnes plne adaptovala putinovská dezinformačná ofenzíva na takých pablbov, ktorí si nedovidia ďalej než na špičku svojho nosa. Dnešná kremeľská dezinformačná vojna má oproti starej boľševickej jednu veľkú výhodu – internet. Preto bola založená trolia farma v Petrohrade, aby produkovala dymové clony, ktoré nás majú demoralizovať, rozumej zbaviť schopnosti konať a klásť odpor.

  38. Pre idiota tomasa
    Uz si sa vcera vysmrkal? Trolia farma v Petrohrade? A ako vies, ze tam je? Aha, teba stade kopli do riti a ty sa z toho do dnes nevies spamatat, ze? 🙂 Ale ok. Ostanme v teme. Takze podla teba je zle, ak sa rovnake spinavosti posudzuju rovnako? Hmm, gratulujem. Nato si asi dlho studoval.

  39. Tomáš..mne Ratafak žiadne otázky nepoložil a dymové clony máš jedine v tvojej hlave,nepoznáš ma,tak si tie tvoje kecy o mne odpustí,lebo aj ja môžem začať osobne ùtočit,kapišto

  40. Znova zopakujem otázku pre nedoslýchavého Vlada: ako to vyrieši konflikt na Ukrajine, keď budeme rovnako posudzovať špinavosti? To máme vyhlásiť, že Rusko napadlo zákerne Ukrajinu, ale vlastne nevadí, lebo veď aj USA toto a tamto a ešte horšie? Takže Rusko môže v agresii pokojne pokračovať. Toto tým chceš povedať? Toto pomôže tú tragédiu zastaviť? Veď neskrývaj neustále svoju skutočnú orientáciu za takéto pokrytecké rečičky „všetkým rovnako“, lebo aj tak ti trčí ruská slama z topánok.
    Mimochodom už si Vlado dohľadal v archíve Zem a vek odpoveď na tie dve Ratafákove otázky? Plus tá posledná, prečo tí Ukrajinci utekajú opačným smerom?
    No a aby si nepapal iba tú ruskú polievku, tak tu máš sunar, aby si sa zoznámil s niektorými faktami. Fínska novinárka ti detaily trolých fariem v Petrohrade vysvetlí lepšie a podrobnejšie ako ja. Mne sa nechce s neprebudeným truľkom toľko zapodievať.
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/jessikka-aro-fake-news-dezinformace-rozhvor-trollove-finsko_1905050600_ogo

  41. Mimochodom tá fínska novinárka napísala aj jednu peknú knihu Putinovi trollové, popros niekoho, nech ti ju na Vianoce podaruje.

  42. Aha,čiže Rusko môže za protesty..žltých viesť vo Francii,za konflikt v Katalánsku.
    Tá fínska novinárka by sa teraz mohla začať venovať americkým nezákonným aktivitám,napr. r.2012..Prípad Ramstein:americká základňa porušujúca
    medzinárodné právo na území Nemecka,dokonca o tom písala aj naša tlač:Sme 13.1.2022

  43. pre tomáš 23. mája 2022, 17:33
    Konflikt na Ukrajine sa začal a aj skončí. Žiadna vojna netrvá večne. A áno, špinavosti sa majú posudzovať rovnako. Buď platia pravidlá pre všetkých alebo pre nikoho. Ak už toto nechápeš, si sprostejší než som myslel. A miesto nejakej fínskej rozprávky si prečítaj radšej zopár zaujímavých článkov z WikiLeaks. Ak vám to us embasy nezatrhla 😀

  44. Typický postoj cynika – konflikt začal a konflikt skončí. To už tak chodí, ľudia umierajú, vojny sú také, Ukrajinci mali smolu, že boli v zlom čase na zlom mieste, nie? Vlado a aké pravidlá dodržiava Rusko pri tejto agresii? Ktoré konvencie? Aké medzinárodné zmluvy? Vymenuj nám ich, pouč nás, možno sme len niečo prehliadli. Nie sú nakoniec Ukrajinci vlastne vinní tým, že kladú ozbrojený odpor, pretože ruská armáda vtrhla na Ukrajinu len a len s mierovými úmyslami, a teraz musí zabíjať a ničiť, lebo jej obeť nedala na výber?
    A nechápem čo tu splietaš o WikiLeaks. Veď si sa ironicky šklebil, že trolie farmy v Petrohrade neexistujú. A keď si dostal dôkaz, že existujú, tak hneď spochybňuješ fínsku novinárku a vypúšťaš dymovú clonu WikiLeaks. Nebolo by skôr namieste priznať si, že si sa mýlil? Že trolie farmy existujú, veď ty si s najväčšou pravdepodobnosťou priamym dôkazom ich úspešnej činnosti? Čím menej o niečom vieme, tým ľahšie zožerieme dnešnej Kremeľskej opričine všetky jej propagandistické zlátaniny, že Vlado. Ako sa hovorí takýmto zadubencom? Akosi nemôžem nájsť vhodné slovo. Relativizovanie ruskej viny má v niektorých prípadoch až groteskne cynickú podobu.

  45. Rusko reagovalo na ziadost Luhanskej ludovej republiky a Doneckej ludovej republiky o poskytnutie vojenskej pomoci pri oslobodzovani ich uzemia. Preto sa aj jedna o specialnu vojensku operaciu, nie o vojnu. De iure nejde o vojnu proti Ukrajine. Ak sa teda niekto pyta, ze na zaklade akeho prava to cele spustili. Moze sa nam to nepacit, ale de iure to maju osetrene.

    Ozbrojene sily Ruskej federacie vykonavaju bojove cinnosti v sulade so zauzivanymi pravidlami boja. Pouzivaju konvencne sily primerane ucelu. Ci zajatcov mucia, to neviem. Mozno ano, mozno nie. V kazdom pripade neuverejnuju videa so strielanim zviazanych zajatcov a vypichavanim oci, ako to urobili Ukrajinci. Nie je tomu tak? Nestrielali chuligani z Charkova do zviazanych zajatcov? Nedoslo k tomu?

    Rusko ma rakiet ako chrenu a podla toho sa aj sprava, ale nie je tam ziadna krvilacnost. Standardne spravanie sa vitaziacej armady. Vela veci sa Rusom dava za vinu nepravom.

    Napriklad znicenie lietadla Mrija na letisku v Hostomeli. V zapadnych mediach o tom pisali, ako keby Rusi to lietadlo znicili z nejakej nenavisti k Ukrajine. Ako keby im to nejako malo sposobovat potesenie. V skutocnosti to lietadlo zhorelo. Letisko v Hostomeli obsadili ruski vysadkari zo Pskova a drzali ho. Pri jednom z obstrelov letiska ukrajinskym delostrelectvom trafili Ukrajinci aj hangar s tym lietadlom a pri naslednom poziari ten aeroplan, bohuzial, zhorel.

  46. Naozaj, na žiadosť Luhanskej a Doneckej ľudovej republiky? Si si tým istý? To tie republiky siahajú až do Kyjeva? Lebo potom nechápem z akého dôvodu boli prepadnuté mestá Kyjev, Odesa, Charkov, Černobyľ, prečo dokonca dopadali rakety až niekde pri Ľvove? To si nejako nedomyslel s tou obhajobou „oslobodzovacej špeciálnej operácie“ Luhanska a Donecka. Lepšie si naštuduj nabudúce mapu, kde tieto dve oblasti ležia, než začneš trepať takéto somariny. A tie úžasné detaily z bojiska by si nám mohol aj ozdrojovať, či si reportér priamo z terénu alebo dostávaš informácie z ruských zdrojov, alebo si len tak cuckáš z palca? Inak to je na úrovni JBP. A neviem ako ty, ale ja sa cítim byť súčasťou Západu a preto výhradne dávam prednosť západným médiám pred médiami cenzúrovanými na východ od nás.

  47. Anonym 23. mája 2022, 23:29..ty zase čo si za myslitela?…okrem toho že si schopný si v dvoch po sebe idúcich vetách odporovať (akože rusi používajú konvenčné sily primerane účelu, ale nie si si istý či tých zajatcov aj nemučia)..je asi najväčší nezmysel čo si napísal že pri „oslobodzovaní“ republík na východe ukrajiny musia obsadiť aj letisko pri Kyjeve….čo tam robili keď podľa teba iba „oslobodzuju“ Luhansk a Doneck?…Videl si kde všade padajú tie ruské rakety, ktorými podľa teba majú právo oslobodzovat?..ked ti taká ruska raketa pristane v obývačke, tak si povies ze je to ok, maju to pravne osetrene? ..to ti zase veliteľ kolotoče napísal tieto múdrosti?

  48. Tomas,Ratafak,Toto,co Vy neustale drmolite,to uz pozname.
    Mozno mate pravdu,moze to byt aj inak.Stale sa opisuje stav situacie, No dobre,Rusko je agresor,a co teraz?Bojovat do posledneho muza? Vyprovokovat 3.svetovu vojnu?Alebo dokonca jadrovy incident.?Mame na vybranu.Je to realita,ktoru si Rusko vytvorilo vojenskym zasahom.Skor ci neskor budu musiet rokovat a robit kompromisy.Chcete potrestat Rusko,No dobre,tak mi povedzte,ze ako?Medzinarodny sud?Tak,ako ho neuznava USA,tak ho neuzna Ani Rusko?Sankciami?Nemalo sa to dopustit,teraz uz je neskoro.Ano,kazdy stat ma pravo na svoj vlastny koncept bezpecnosti,ale,AK si mysli iny stat,mysli,ze to ohrozuje jeho bezpecnost,tak sa musia hladat kompromisy.

  49. Anonym 24. mája 2022, 8:07…..asi prvé čo si najprv musíte ujasniť čo vlastne Rusko chce a prečo útočí….je to kvoli tomu že „oslobodzuje východné republiky (asi až po Ľvov)“ ako to obhajuje anonym v príspevku vyššie, či je to kvoli tomu že niekto (neviem kto) ohrozuje jeho bezpečnosť ako píšeš teraz?..alebo sú to tie laboratoria s bioagentami?…veď už ani sami Rusi nevedia obhájiť tú agresiu a vymýšlajú x stupidných dovodov, každý mesiac niečo iné…čo teda to Rusko chce?….a kompromis…ok, jasné, vždy je lepšie rokovať ako bojovať ale buď už konečne konkrétny, už po x-té sa pýtam ako si to presne predstavujete…akú veľkú časť Ukrajinu (prípadne Moldavska, Gruzínska) mu dáme tentokrát aby bol na pár rokov pokoj?…a za pár rokov keď sa rozhodne že dostalo chuť „denacifikovať“ ďalšiu časť ukrajiny či iného štátu tak sa zase bude rokovať o tom koľko dalších tisícov kilometrov2 dostane…dokedy ho takto budeme uplácať? až kým sa nerozhodne „denacifikovať“ aj Zemplín?

  50. ….uplne najlepsie pre skoncenie vojny by bolo zastavit dodavky zbrani na ukrajinu zo zapadu najma z USA a nerozsirovanie sa NATO k Rusku. Aku myslienku a co vidi NATO za rozsirovanim sa?
    …este pred vojnou – preco robili z Ruska agresora? – zdvoraznujem, este pred napadnutim Ukrajiny
    Nie su na tom potom podobne aj USA?

  51. demokracia 24. mája 2022, 11:29….ja myslím že úplne najlepšie a najlogickejšie riešenie je zastaviť dodávky zbraní a vojska z východu…zastavením dodávok západných zbraní vojnu neskončíš, akurát sťažíš možnosť Ukrajiny efektívne sa brániť proti agresorovi…
    NATO sa rozširovať neplánovalo, prihlásenie Finska a Švedska sposobil oprávnený strach týchto krajín pred Putinovou inváziou…(hlavne Fíni s tým majú historické skúsenosti)…
    a z chudáka Ruska niekto robil agresora?…no zamysli sa, že prečo….okupovaný Krym, bordel na Donbase, obklúčenie Ukrajiny 150 000 vojakmi nie je niečo čo by robil priateslký sused…a samotná invázia vo februára len potvrdila to že Rusko tým agresorom skutočne je….či myslíš že nie?…čo by muselo Rusko ešte spraviť aby si uznal že asi tým agresorom naozaj je….okupácia, invázia, bombardovanie, zabíjanie, rabovanie, znásilnovanie…stále málo?.

  52. Rakúska ÖBB od začiatku vojny prepravuje obilie z Ukrajiny do EU,je to tzv.zelený koridor,ktorým previezli asi 60 tisíc ton obilia,od mája sa preprava zdvojnásobila, obilné vlaky jazdia denne z Ukrajiny do EU.
    Každý vlak ma 25 vagonov,čo znamená,že prepraví asi 1400 ton,oznámila to rakúska ministerka pôdohospodárstva E.Köstinger.
    Zdá sa,že zdražovanie by nemalo byť tak drastické-možno.

  53. pre Len tak – Ukrajina exportovala 4-5 MILIÓNOV ton obilia MESAČNE. Preto tie vlaky sú iba kvapkou v mori. Základ je ukončiť blokáciu prístavov. Rusom ide o vyvolanie hladomoru v Afrike a tým pádom ďalšiu migračnú krízu. A do Ruska nikto migrovať nebude, možno iba Vlado a jemu podobní pacienti.

  54. To je pravda,ale aj kvapka v mori je vždy lepšie,ako nič,prečo to nerobia aj iné štáty,Rakusko začalo dovážať obilie zvlášť aj pre seba,prvý vlak dorazil 6.mája,asi zistili,že lamentovanie EU ich nenasýti..

  55. Rusko zdvojnásobilo svoje príjmy z dodávok plynu do Európy.

    Rusko v peniazoch obnoví to, čo stratilo v objemoch, pričom zarobí rekordné príjmy z predaja modrého paliva, píše francúzsky Les Echos. V ročnom vyjadrení dostane Rusko v roku 2022 100 miliárd dolárov, čo je dvakrát viac ako v minulosti, vypočítali analytici Citi.
    Pokusy Európy postupne sťahovať plyn viedli k trhovému šialenstvu a najvyšším cenám v histórii.

    Keď Poľsko a Bulharsko odmietli ruský plyn, ceny okamžite vyskočili o 15 %, čím kompenzovali stratené objemy pre Rusko. Čísla sú také vysoké, že len za jeden štvrťrok, na konci roka 2021, neočakávané zisky Gazpromu plne splatili výstavbu plynovodu Nord Stream 2, ktorý Rusko stál 10 miliárd dolárov.

    Európania nakupujú plyn za premrštené ceny: napriek sankciám, hlasným vyhláseniam a prísľubom embarga štáty EÚ posielajú Gazpromu 200 miliónov dolárov denne – dosť na pokrytie ruského obranného rozpočtu.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img