ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

Veľké rybárske preteky 2022 – víťazom sa stal Ladislav KOŠÚT s kaprom o váhe 13,575 kg.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Veľké rybárske preteky v Hornom Čepeni majú pevné miesto v kalendári podujatí nášho mesta. V poradí XXV. ročník sa konal 21. mája 2022. Organizátorom podujatia je Slovenský rybársky zväz miesta organizácia Sereď, v spolupráci s mestom Sereď a ďalšími partnermi.

Vypredané lístky a atraktívne ceny

Lístky na preteky sú každoročne vypredané už niekoľko týždňov vopred. Nebolo tomu inak ani tento rok. Zabojovať o najväčšieho šupináča prišlo 180 súťažiacich z celého Slovenska. Medzi pretekármi boli rybári z Veľkého Medera, Považskej Bystrice, Žiaru nad Hronom, Žiliny, Piešťan či Pezinka.

Súťaž je mimo iného lákadlom aj z dôvodu atraktívnych cien. Prvá cena je každoročne finančná hotovosť vo výške 10 000,- €. Túto výhru organizátor garantuje pri akomkoľvek počte štartujúcich pretekárov. Udelených bolo aj ďalších 14 hodnotných cien, z ktorých aj tá posledná presiahla hodnotu štartovného – 140 €. SRZ MsO Sereď garantoval prvú cenu, aj pri nenaplnení kompletnej stanovenej štartovacej listiny.

Priebeh súťaže

Zraz pretekárov bol v skorých ranných hodinách. Po vylosovaní stanovíšť a zaujatí miesta rybári začali s prikrmovaním. Samotná súťaž bola odštartovaná o 6:00 hodine a trvala celých sedem hodín. Lovenie bolo povolené na dva prúty po jednom nadväzci s maximálnou dĺžkou 50cm. Ulovené ryby, ktoré nedosiahli lovnú mieru bol pretekár povinný šetrne vrátiť do vody. Z ušľachtilých rýb si pretekár mohol ponechať maximálne jeden kus kapra do 60cm, lov iných ušľachtilých rýb v čase rybárskych pretekov bol zakázaný. Počas celého preteku si rybári mohli vymeniť v sieťke menšiu rybu za väčšiu. Každá ulovená ryba bola na mieste odvážená, zapísaná v zázname o úlovkoch a podpísaná rozhodcom. Po ukončení pretekov rozhodcovská komisia vykonala váženie úlovkov jednotlivých pretekárov aj za prítomnosti notára.

Rybárske náčinie a návnady

Rybárčenie v dnešnej dobe nie je najlacnejší koníček. No ani najdrahšia rybárska udica nie je zárukou najväčšieho úlovku. Organizátori od pretekárov vyžadovali aj povinnú výbavu a to napríklad podložku pod ryby, podberák s veľkosťou ramien minimálne 70 cm a dostatočne veľkú prechovávaciu sieťku na ryby.

Samostatnou kapitolou sú na pretekoch vždy návnady. Musia byť pre ryby chutné a aj keď sa to nezdá, ryby si všímajú aj farbu či tvar nástrahy. Prísne pravidlá určovali rybárom aj aké návnady môžu použiť. Bolo zakázané mať ako návnadu a nástrahu krv, hlísty, mliekarenské odstredené kaly, kostné a múčne červy či larvy pakomára. Povolené nástrahy boli hnojové červy, dážďovky, boilies, pelety a nástrahy rastlinného pôvodu.

Sprievodný program

Na súťaž sa tešia nielen rybári, ale aj návštevníci, ktorí si vychutnávajú jedinečnú atmosféru. .Zabezpečené bolo aj kvalitné občerstvenie. V ponuke bola obľúbená rybacia polievka, vyprážaný kapor či cigánska pečienka. K dobrej nálade hrala skupina Zenit.

Víťaz rybárskych pretekov

Putovný víťazný pohár už má na podstavci napísaných 24 mien a od dnešného dňa tam pribudne dvadsiate piate. Víťazom tohtoročných veľkých rybárskych pretekov sa stal : KOŠÚT Ladislav z Piešťan s kaprom o váhe 13,575 kg.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img