ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Prišiel 20.máj a nič zvláštne sa nestalo.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Prišiel 20.máj a nič zvláštne sa nestalo.
Víťaznú trojdňovú „špeciálnu operáciu“ Putler potichu mení na dlhodobú zákopovú vojnu. Verí, že propagandou zmátorené ruské matky mu budú bez reptania dodávať dostatok živej sily určenej na odpis a v mene Pobédy znesú aj prudký pokles životnej úrovne. Hlavne sa však spolieha na rozmaznanosť Európanov, ktorých zmorí aj tá trocha dočasného nepohodlia spôsobeného sankciami. Na Slovensku sú síce vypredané letné dovolenky pri mori ako nikdy predtým a opoziční politici papalášsky otvárajú miliónovú Arénu PKO (Pellegrini-Kollár-Obický) vo Vranove, ale strašenie infláciou samozrejme zaberá.
Strašia nielen opozičníci, ale aj oportunisti, ktorí na situácii vyvolanej Putlerovou agresiou zarábajú. Fico si dokonca pýtal vládu na dva týždne, aby mohol zachrániť Slovensko tým, že pôjde do Bruselu vetovať sankcie. Lebo vraj katastrofa už visí za nohu. Keď nepotečie tá najchutnejšia ruská ropa, MOL príde o nadmerné zisky a benzín nám z pomsty bude predávať po tri eurá. Keď sa neprikrčíme natoľko aby nás mohol Putin blahosklonne oplyniť aj z jeho nízko položeného zadku, tak Soták schudne a na jeho golfovom ihrisku vyschne tráva.
Tí, ktorí vsádzajú na východné autokracie, však vsádzajú na zlého koňa. Nech je to z akýchkoľvek dôvodov, či už z presvedčenia, zo zištných dôvodov, alebo z núdze, lebo nikto iný sa s nimi už nechce baviť.
Prišiel 20.máj a nič sa nestalo. Zaplatili sme za plyn v eurách a plyn tečie ďalej dokonca ešte vo väčších objemoch ako zvyčajne, napriek Borisovým výkrikom, že Zelenskyj nám zavrel kohútik. Na vulgárnom eštébákovi z Podbrezovej tiež zatiaľ nevidieť, že by hladoval. Humusácku ropu dodávajú Putlerovci za dumpingovú cenu, lebo ju už pomaly nikto od nich nechce. Ropovod Adria má pre Slovensko dostatočnú kapacitu a to, že Slovnaft nedokáže spracovať inú ropu ako ruskú, tvrdia len jeho samotní majitelia, ktorí sú na zisku zainteresovaní.
P.S. Na dumpingové ceny sa zvykne uvaliť clo. Keby sme preclili ruskú ropu, ani by sme sa nemuseli hádať o „daňových červených čiarach“.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Na normálny článok žiadna normálna reakcia, iba nadávky autorovi. Pravda sa zle číta, to nie sú sračky ruských trolov.

  2. Bolo by dobre to doplnit nejakymi cislami, ked to je o hospodarskych dopadoch vojny na Ukrajine. Pre mnohych ludi su sankcie hlavnym inflacnym motorom. Prave toho 20. maja bol kurz eura k rublu 1/65. Pred mesiacom 21. aprila to bolo 1/87. To je posilnenie meny skoro o 30%. Zaplatime to my vo forme o 80-100% vyssich cien za plyn pre domacnosti od buduceho roku. Okrem dalsich navyseni, samozrejme. To su vyrazne inflacne impulzy. Od nas odisli peniaze v eurach, ale tym sme za nas plyn nezaplatili. Zaplatili sme niekomu, kto za ten plyn zaplatil. V tomto pripade Gazprombank, kde boli eura konvertovane na ruble za nimi kontrolovany kurz. Vysledkom je potom to navysenie ceny o 100% pre ludi. To mi pride dolezitejsie, nez ego politikov.

  3. Sanike možno si si nevšimol,ale je 20 mája a benzín namiesto 1,3 stojí skoro2 eura,je 20 mája a ceny v obchodoch stúpajú tempom,aké nemá v histórii obdobu,je 20 mája a už teraz nám bolo oznámené,že od budúceho roka budeme platiť za plyn o100%viac.
    Áno širak dole,snažíš sa robiť propagandu, určite si pochvaleny od zástancov tých neschopskov vo vláde,ale ubezpečujem ťa,že drvivá väčšina obyvateľov má plné zuby tých niktosov

  4. Sopornan – videli sme tu “vacsinu” nedavno v Nitre, urcite si tam bol. Autobus bol fajny? A co gulas? Dostal si aj 5€?

  5. Anonym 9:44,predstav si ani autobusy,ani guláš,a ani,žiadne iné “ donucovacie „prostriedky‘ Ako môže takto niekto očividne zavádzať,ako ty.Ked je váš tak veľa,tak čo sa bojíte referenda a nových volieb.?Som si istý,že by nezostal kameň na kameni.

  6. Nie nedostal a naozaj si není vtipný,ale aby si nepovedal dojdi a dám ti ja 10 eur keď ma presvedčila,že tam máme vládu čo robí pre slovákov. A keď chces s kľudom nachystám aj guláš

  7. Na kurz rubla nepozerajte lebo je umely. 1 dolar sice oficialne v rusku stoji 80 rublov ale za tuto cenu nikto nepredava, jedine virtualny prevod na ucet kde vam banking ukazuje $ ale neda sa vybrat. Na ciernom trhu sa predava 1 dolar za 200 rublov. Takze rubel je papierovo silny.

    Naco su vam dolare a eura ked si za ne nic nekupite? Vysoky export a ziadny import v izolovanej ekonomike ktora je nesebestacna a zaostala je cesta ku krachu, menite zdroje za papiere.

  8. Zaujimave je ze Rusi predavaju ropu a plyn Europe 5x drahsie ako Indii a Cine, pricom Cina je vitazom tohto konfliktu lebo su obchodne sikovny a tlacia Rusko do extremnych zliav. Uz by mohol dostat Putin rozum.

  9. Brano 21. mája 2022, 11:19 Kurňa ty si jaky analytik, si zo SAV-ky, nejakého ekonomického inštitútu alebo NBS-ky?

    Aj 15-ročné decká vedia, že ropa Urals, ktorú spracováva maďarská národná spoločnosť v Slovnafte je po ruskej invázii vo veľkej zľave. Túto špinavu ropu, inak povedané sajrajt, nechcel nikto nakupovať ani pred ruskou vojnou, dokonca malokto aj mal technologiu ako z tohto bahna spraviť palivo. Dnes ju okrem maďarskej vlády nikto nechce aj kvôli sankciam. Je preto v mimoriadnej zľave, inak povedané je extrémne lacná, je nepredajná nikde na svete. Civilizovaný svet používa severomorsku ropu Brent, ktorá je čistejšia, kvalitnejšia a technologie rafinérií su na ňu prispôsobené. Aj decká vedia, že ropa a plyn pre Indiu a Činu vždy boli násobne lacnejšie ako pre EU, vedia aj to, že je to ina ropa a iný plyn ako tá ktorá je v EU. Čína ťaží ropu v Kazachstane, nakupuje na celom svete, má veľké skladovacie kapacity už len v tankeroch volne stojacích v prístavoch a dokáže nakupovať a nenakupovať. Čína je známa tým, že nakupuje ropu v obdobiach nízkej ceny v strategických objemoch. Zdrojom príjmov Ruska je hlavne plyn pre EU, ostatné je veľmi veľmi málo.

    Tvoje predstavy o tlačení Číny Ruskom do zliav sú na úrovni lacnej krčmovej debaty pri zlomenom pive.

  10. Zaujimave ze kupujeme lacnu srackovu rusku ropu a ceny su ako za letecky benzin do Boingu. Ceske polske nemecke a ine rafinerie preco vedia prejst rychlo na inu ropu len Orbanov Slovnaft ma s tym obrovske problemy? Ked vidim ako sa bratrickuje Orban s Putinom dvakrat by som nepovedal ze su za tym madari.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img