ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Varujte seniorov pred telefonátmi podvodníkov ! Predstavujú sa ako policajti a volajú aj občanom Serede

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mestská polícia Sereď / V posledných dňoch polícia v Galante zaznamenala viaceré oznámenia od občanov zo Serede v súvislosti s podozrením na podvodné konanie.
Vo všetkých prípadoch sa volajúci predstavili ako policajti a v jednotlivých telefonátoch mali uviesť rôzne situácie, ktoré budú nasledovať.

Napr. údajný policajt uviedol, že chytili osoby, ktoré mali údajne adresu menovanej, v ďalšom telefonáte údajný policajt uviedol, že u menovanej bude policajný prepad, v treťom telefonáte seniorke volajúci uviedol, že je v ohrození a dotazoval sa, či je doma sama. Jednotlivé hovory podozrivé osoby následne ukončili. Obozretné seniorky následne kontaktovali linku 158 a podozrivé telefonáty oznámili polícii.

Polícia už v minulosti zaznamenala prípady, keď sa podvodník predstavil ako policajt a seniora upozornil, že má informáciu o tom, že ho idú práve teraz vykradnúť. Počas hovoru sa dotazoval, či má senior doma nejaké peniaze alebo cennosti a dával mu inštrukcie, ako má ďalej postupovať, napr. ich má vyhodiť von oknom, kde už bude čakať údajný policajt.

Predpokladáme, že obdobné konania sa môžu opakovať. Z uvedeného dôvodu Vás chceme požiadať o spoluprácu formou vhodného informovania najmä starších občanov, aby cudzie telefónne čísla nezdvíhali, resp. ak hovor prijmú, aby boli pri komunikácii opatrní, neposkytovali cudzím ľuďom citlivé údaje a situáciu, ktorú im podvodník povie, si vždy preverili.

 

zdroj: MsP Sereď Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nie je to také jednoduché, ako sa to zdá. Napr. aj mne niekto volal, ale nakoľko bola predvoľba z našej republiky a mám známych touto predvolbou, zvihla som sluchátko a bolo
    ticho. Keď je predvoľba neznáma, zvyknem si to pozrieť na počítači a vidím, z ktorej krajiny to je. Ale každý takúto možnosť nemá. Tak si myslím, že si overujú či ste doma? Ale odkiaľ berú tel.č. na mobil, keď ich dáte len svojim známym? Na pevnú línku sa to dá z telefonných zoznamov. Ale nemôžeme si byť istí, že nás títo podvodníci nedobehnú i keď sa snažme byť ostražití.

  2. Mne volal s predvolbou ako z pevnej línky, tá prevoľba bola ako z BB, ale tam patrí aj Pohorelá… Tak nestačí obťažovanie zo zahraničia, ale už aj u nás. Len si pamätám na koncové číslo 44.

  3. No je pekné že sa zaoberajú seniormi a viac neriešia.

    Som zvedavá kedy ich vypatraju ???tak o rok a premlčaním🤣🤣

  4. Na políciu v Seredi nemám slov …leda tak omyl a nič nerobenie ako vždy….a kľudne nahláste aj tak to skončí tak , že vy ste debilný a oni sú koser

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img