ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Putinova vojensko-politická stratégia je prostá.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Putinova vojensko-politická stratégia je prostá. Jej základom je fakt, že Rusov je niekoľkonásobne viac ako Ukrajincov a presvedčenie, že ruský „mužík“ vydrží viac, ako občania západných krajín. Je to spôsob boja, ktorý sa Rusku v minulosti už viackrát osvedčil. Budú hnať stále ďalších nevycvičených a nedisciplinovaných mladých (a neskôr aj starších) mužov na jatky, a budú počítať s tým, že ich rezervy sú väčšie ako rezervy Ukrajincov.
Drakonické sankcie západného sveta síce budú na ruský ľud doliehať zničujúco, ale do istej, nie zrovna malej miery, sa dotknú aj životnej úrovne ľudí na Západe. A my tu v tomto svojom svete pohodlia a blahobytu protestujeme už pri pomyslení na to. Túto osvedčenú ruskú stratégiu vyčerpať protivníka kvantitou by mohla pomerne rýchlo ohroziť priama účasť dobre vycvičených, vyzbrojených a skúsených jednotiek, alebo aspoň bojových lietadiel NATO. V súlade s medzinárodným právom, preto, lebo by to bolo výlučne na území Ukrajiny, ktorá o to oficiálne prosí od začiatku. A presne tomu má zabrániť Putinov jadrový poker. Štáty NATO si to nerisknú, a preto sa nikdy nedozvieme, či by spravodajský dôstojník v Kremli takýto samovražedný proces naozaj spustil. A nedozvieme sa ani to, koľko životov by operácia NATO, ktorej jediným cieľom by bolo zastaviť ruské útoky, zachránila. Ak sa Rusom, napriek ich tradičnej vojenskej stratégii a veľkej prevahe ľudských zdrojov predsa len nepodarí Ukrajinu zničiť, bude to hlavne preto, lebo oduševnenie brániť svoju domovinu, výdrž a azda i disciplína Ukrajincov budú ešte väčšie. Západné zbrane a sankcie im v tom istotne pomôžu, ale bude to trvať dlho a bude to za cenu obrovských obetí. Raz nám budú Ukrajinci vyčítať, že sme mohli a mali urobiť oveľa viac, ale báli sme sa hypotetického rizika, keď oni umierali. Obávam sa, že nám to budú vyčítať právom.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Áno najväčší nacek je Pufin.Rovna sa Stalinovy.Robi rozhodnutia co nikam nevedú.Maju určite pozície,ale onicom z podporou domácich.Inac zlihaly celá Ruska armáda…

  2. Skor by som ho prirovnal k Zukovovi. Stalin bol skurvysyn, ale Zukov bol ten co sypal muzikov vo velkom na stec. Ludi mal mnoho, bolo mu jedno kolko padne. Precislit protivnika a vycerpat ho. A v to dufa putler.

  3. Načo bolo dobré rozdrbať celý Azovstaľ? Hrozí ekologická katastrofa ohromných rozmerov, ak sa vyleje sírovodík z poškodených zásobníkov. Azovskému moru hrozí totálne vyhynutie, aj flóry aj fauny. Následne hrozí poškodenie aj Čiernemu moru a možno aj Stredozemnému. Všetko čo bolo na Ukrajine zdevastované, treba dať k náhrade Ruskej federácii. Hajzli môžu to splácať aj 200 rokov.

  4. Kto vyčísli škody na životnom prostredí Američanom? Tvoria zhruba 30 percent svetovej populácie a ich fabriky majú na svedomí 60 percentný podiel na znečistení planéty.

  5. Taktika je prostá – zabiť čo najmenej civilistov a čo najviac fašistov ….. Nie ako v Bagdade, kde zmierali tisícky ľudí denne …..

  6. Putinova stratégia je prostá – potkany z Azovstalu povyliezali bez smrti jediného ruského vojaka ….. hlavného zločinca museli eskortovať v pancierovom aute, aby ho Mariupolčania nezlinčovali …

  7. Slava Ukrajine! Proputlerovski troli, idi na chuj do Ruska, Ciny, Indie, to uz su len “vyspele” krajiny. A splachovacie zachody tam maju?

  8. Anonym 20. mája 2022, 17:50
    Verim ze v tvojom pripade ide o nevydareny pokus zart ci recesiu. Alebo si nie celkom triezvy. Lebo si nemyslim, ze dospely pricetny clovek moze takto velebit prezidenta krajiny, ktora nas vyhladila za nepriatelsky stat. A ktorej vojaci nas uz raz okupovali vyse 20 rokov. A radi by to urobili znova, keby neboli posrati a vysileni.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img