ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

Nevyhnutné sa stalo skutočnosťou: ŠKF Sereď sa pomaly vracia tam, kde šport patrí

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Aspoň teda šport z významnej časti financovaný z verejných peňazí. V prípade toho seredského, z dotácií Mesta Sereď.

Na základe  publikovaných informácií, ŠKF Sereď končí v 1. lige. Pre úplnosť dodávame, že ide o plne súkromný klub – akciovú spoločnosť, ktorej akcionármi sú dvaja poslanci MsZ  Robert Stareček a Miroslav Bucha. O zvláštnom spôsobe navrhovania a schvaľovania si dotácií pre vlastnú firmu týmito poslancami, sme v novinách písali niekoľkokrát.

Rovnako sme verejne a nie raz kritizovali sponzoring  tohto klubu osobami s kriminálnym pozadím a dokonca spájaných s viacerými vraždami.

Vyzerá to teda tak, že po dlhej a intenzívnej kritike futbalového biznisu v Seredi, neexistencii zodpovedajúceho štadióna a evidentne aj finančných prostriedkov, sa klub (snáď) vráti tam, kam patrí. Prioritne k športu a výchove dorastu, športovaniu detí a mládeže. A tu je dotovanie z verejných finančných zdrojov na mieste.

Po dlhej dobe sa teda z futbalu môže stať miesto pre stretávanie sa fanúšikov na zápasoch, kde po mestskom štadióne nebudú behať hráči nakúpení z Afriky a Balkánu. Ale mladí a šikovní hráči z mesta a regiónu.

Predchádzajúce články nájdete aj tu:

http://archiv.seredonline.sk/clanky/mesto-sered-bude-vdaka-hlasovaniu-poslancov-msz-financovat-sportovy-klub-milionom-eur-poslancov-ani-primatora-mozne-prepojenie-klubu-na-kriminalne-podsvetie-nezaujimalo/index.html

František Dora bol ešte nedávno v dozornej rade sereďského futbalu a jeho firma futbal sponzorovala. Zajtra mu na súde za objednávky vrážd hrozí doživotie – AKTUALIZOVANÉ

Ešte vo februári bol v dozornej rade seredského futbalu. Dnes je súdený za vraždu.

Prečo som sa na včerajšom zastupiteľstve dostal do sporu s primátorom Tomčányim

Tajomstvo futbalového štadióna ….

O stanovisko k aktuálnej situácii sme mali záujem spýtať sa aj vedenia klubu, inak poslanca MsZ a akcionára akciovej spoločnosti  Róberta Starečka. Telefón ako obyčajne zodvihol, no povedal, že nemá čas a okamžite zložil. Ako obyčajne.

Správu SMS zaslanú R. Starečkovi uverejňujeme.

Je smutné, že napriek nie malým finančným dotáciám ako priamo klubu, tak v podobe prevádzky štadióna a úhrady energií Mestom Sereď, nielen šéf klubu, ale aj volený zástupca necíti potrebu korektne zaujať stanovisko zaujímajúce občanov. Tých, ktorí spomenutú zábavu dospelých niekoľko rokov spolufinancovali.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Kazdy realista to vedel. Myslim, ze postavit stadion pred par 1000 nebude taký problem… Bude niekomu chýbať? Mozno tej 100 skalnych, ale inak …snad je cas sa zamerat na domacu mladez a deti z okolia…

  2. za tie roky o kolko penazi mesto prislo co vsetko sa mohlo vybudovat a nie davat mestske peniaze sukromnikovi akym je STARECEK a BUCHA co to primator nevidel alebo sa nieco uslo aj jemu a senilnemu hovorcovi

  3. Ked pred nedavnom Igi popular povedal – radsej 100€ detom ako starostom do vacku, tak sa richtari urazali. Ktovie preco?

  4. takže miesto Serede B.Bystrica – Futbalový klub ŠKF ORION TIP Sereď nesplnil licenčné podmienky a v nasledujúcej sezóne nebude účinkovať vo Fortuna lige.
    V najvyššej slovenskej súťaži ho nahradí MFK Dukla Banská Bystrica v prípade, že prejde skráteným licenčným konaním.
    https://sport24.pluska.sk/futbal/slovensko/ulk-rozhodla-sered-fortuna-lige-nahradi-banska-bystrica?itm_modul=najnovsie-clanky&itm_brand=plus1&itm_template=hp&itm_position=3

  5. Každoročne sa po zverejnení rozpočtu mesta kritizovalo, že sa futbalistom dávali státisíce eur a ostatným len zlomok toho, čo dostali oni, ale akoby hrach na stenu hádzal. Za tie peniaze mohol byť štadión aj pozlátený a nie pýtať ďalšie peniaze na rekonštrukciu. Otázka znie, že aké a ktoré deti tam budú chodiť a kto ich tam pustí? Klamú až sa im z huby práši. Neviem, čím p. Stareček a Bucha oblboval poslancov, že im to prešlo?

  6. Hanba pred celým športovým Slovenskom! Ale vlastne čo chceme? Veď Sereď je štát v štáte!!! Už aj tak máme dosť prvenstiev, či už v kriminalite, drogách atď. Už nás nikto nedobehne…

  7. Ak zmení vedenie mesta voľbami, tak hrozí aj zánik škf akadémie a to preto, že rodičia odmietnu financovať túto drahú zábavku. Už tento ročník zvýšili mesačný poplatok o 100% bez toho aby dali vedieť, že prečo. Najlepšie by bolo štadión zbúrať a postaviť tam sklady.

  8. Tak takto sa skončila krátka epizóda slávy seredského futbalu….vošli sme do histórie – aj to je niečo.

  9. Tie státisíce eur napchatých do klubu (alebo niekomu?) sú fuč. Zatiaľ čo v meste mohli byť tie investície viditeľné, nestalo sa tak, lebo tu boli iné „priority“. Namiesto toho, aby tie peniaze boli investované v prospech všetkých občanov, boli radšej natlačené pre zábavku zopár vyvolených. Dnes vidíme, že peniaze boli doslova prežraté. Nezostalo nič. Škoda. V meste ich mohli byť vidno dodnes.

  10. nie som skalný sereďského futbalu a vždy som bol proti neúmerne vysokým mestským dotáciám do súkromného futbalu ale jedno sa musí uznať. Toto vedenie dotiahlo klub až do prvej ligy. A neviedli si zle aj keď úroveň celej ligy až snáď na jednu, dve výnimky nedosahuje európske parametre. Urobili všetko čo bolo v ich silách aby zrekonštruovali štadión tak aby sa tu mohla hrať prvá liga. Využili všetky možné kontakty a známosti aby zohnali peniaze. S niektorými praktikami pri zháňaní peňazí som nesúhlasil a hlasoval som proti. Napriek tomu si myslím že vedeniu patrí skôr uznanie a nie hanobenie. A to aj preto lebo do sereďského futbalu tlačili aj svoje súkromné financie

  11. Pán Kurbel,mám pocit,že ste férový chlap,a že Vám ide o vec,nie ako títo idioti na čele s najväčším chmulom,s ktorým som sa vo svojom živote stretol.Uz ten nadpis tohoto článku je cítiť zlobou.Vela ľudí bolo ozaj hrdí na to,že také malé mestečko dosiahlo ve športe taký úspech.Predcilo Kosice,Nitru,Prešov ,B.Bystricu a tak ďalej.Na to sa tak ľahko nezabudne.

  12. Pavol Kurbel 19. mája 2022, 9:27 – s tym, co ste napisali, by som suhlasil za predpokladu, ze by sport nebol biznisom.

    V prvom rade je potrebne pochopit, ze v takto nastavenom systeme, je uroven
    futbalu zavisla VYLUCNE OD vysky vlozenych penazi.

    Akych hracov a trenerov dokaze klub nakupit a zaplatit, take vysledky dosiahne.

    Povedzne si na rovinu – ak by sme predali mesto a za zarobene peniaze by Starecek kupil Ronalda, Sered by sa preslavila celosvetovo a pokym by sa neminuli peniaze, smerovali by k nam fanusikovia skutocne z celeho sveta. Akurat by nesli za Seredou, ale za svojim futbalovym idolom.

    Doslo k nevyhnutnemu a za stav a premrhane verejne peniaze (roky neslo totiz ani len o futbal pre Seredanov, kedze hrali vsade inde len nie doma) a sucasny stav stadiona, by mali konkretni ludia niest zodpovednost. Priznal to aj jeden z fanusikov futbalu – poslanec.

  13. Anonym 19. mája 2022, 9:43 – este by to chcelo mat aspon na par rokov v Seredi METRO. Zatial by ale stacilo zostat pri zemi a skusit dosiahnut zeleznicnu stanicu bez hovien na stenach…

  14. p.Kurbel,zaco by im mali byť vďačný?Že dostali Sereď do ligy? Ok to je síce úspech,ale pre koho ju hrali? Pre tých 50 naozaj skalných fanúšikov? Čo bude s futbalom v Seredi teraz? Štadión není hráči tiež a možno ani akadémia… budúcnost nevyzerá ružovo

  15. A prečo je asi 50 -100 skalných? Jednoduchá odpoveď, lebo nemáme zodpovedajúci štadión… Futbal je business a je tam jednoduchá rovnica.
    Mať svoj domovský stánok je vec prvá, ktorá by ŠKF prinieslo príjem zo vstupeniek a to mi verte, že by ich na mužstvá z prvej 6. bolo podstatne viac – chodia aj funkluby hostí.
    Čiže to je prvé + , namiesto toho sa platili 4 roky prenájmi kade-tade po západnom Slovensku, k tomu treba rátať usporiadateľskú službu, náklady na cestu atď.
    Keby bol štadión, vedeli by sa tu konať aj kultúrne podujatia atď. z ktorých by zase len profitovalo mesto a ŠKF…
    Ale pre ľudí, ktorí v živote šport nerobili a sú domasedi gaučoví je toto vyhovujúci stav.
    Máte čo ste chceli, môžete štúrať do mŕtvoly, ktorou sa pomaly ŠKF po ukončení sezóny stane.
    Bravóóó, ste hrdinovia!!!

  16. V com vyhoda? Sered hrala ligu..ok..kde? Futbal zobrali z mesta…platili chore peniaze za prenajom stadionov (Tt Nr ZM atd) hrali ,,zoldnieri,, ako ich nazval dam trener kt chudaci nemaju vyplaty.. Zodpovednost musi mat niekto….skoncime horsie ako Nitra..kt vytunelovali krasne.

  17. Šintavan,veď hrali doma,hrali pred cca700 ľuďmi,keď hrali druhú ligu,čo každý normálne uvažujúci človek považuje sa seredsky strop. To,že si niektorý ľudia chcú niečo dokazovať je také typicky slovenské. Skákať vyššie ako treba sa dá vždy len chvíľu potom príde vytriezvenie

  18. @Anonym 19. mája 2022, 9:43
    To len najvacsi dezolat moze takuto sracku napisat. Ludia v meste sa vam mozu vysrat z vysoka ze Sered vyhrala nad Nitrou / Kosicami vo Futbale ked vidia osratu zel. stanicu, neexistujuce WC, rozjebane chodniky, rozjebane nove chodniky aj s cestami, burinu vsade a podobne sracky. Jebat na vas kokotsky futbal mesto ma vazne nedostatny vo vsetkych ohladoch oproti susednym mestam… a kokot ako ty tu obhajuje vyhadzovanie penazi na osraty futbal.

  19. Nemyslí si to len Vega !!! Jbt futbal keď nemáme ani chodníky a cesty poriadne! Už keď tak strašne chceli dávať do športu toľko peňazí ,tak mali postaviť cyklochodníky poriadne a po celom meste, nie len kúsok hrádze vyasfaltovať, myslím ,že by sa z toho tešilo oveľa viac ľudí než z drbnutého futbalu. Klub v súkromnom vlastníctve štedro dotujeme ale na cyklotrasu ktorá by slúžila všetkým peniaze nemáme. Nádhera! Už nech sú voľby a snáď budú obyvatelia v tomto meste dosť rozumní na to aby si zvolili zmenu, hocikoho, len nie týchto darmožráčov!!!

  20. nech napisu kolko eur sa davalo za tie prenajmy tych stadionov kde chodili hravat to budu palky z tych sa vam aj hlava zatoci

  21. Tak tato bezodna jama je pre mesto stale malo a nepoucilo sa. Teraz sa idu nalievat peniaze do noveho tenisoveho arealu v parku aby si mali kde vyvolení zahrat tenis. A obyvatelia im to zaplaťte. V tomto meste s touto bandou je to totalna žumpa.

  22. Kalové polia sem tam smrdia s toho nikto neochorie. Luženec za niklovkov ohrozuje zdravie obyvateľstva v okruhu 40 až 50Km.Budaj sa zaujíma o medveďov keby ho chceli zožrať.

  23. Navrhujem namiesto futbaloveho stadiona postavit kozmodron sk sered kozmos a za kozmonautov navrhnut starecka a buchu a potom ich vystrelit do kozmu.

  24. Tým,že Sereď hrala prvú ligu,vlastne prišla o futbal.Teším sa,že znova pôjdem v Seredi na futbal,hoci aj na treťoligový,ale s hráčmi zo Serede a okolia.

  25. Myslím, že pre bežného občana Serede táto správa nie je žiadnou tragédiou. Tých 50-100 skalných fanúšikov a zopár jedincov, ktorým vyhovovalo byť v najvyššej súťaži je celkom bezpredmetných. Ak sa bude hrať tretia liga na domácom štadióne a hlavne existuje reálna možnosť, že po ihrisku budú behať domáci odchovanci, tak v konečnom dôsledku to zvýši návštevnosť a bude sa hrať srdcom. Naozaj neviem prečo by sme mali byť zvedaví na cudzokrajných žoldnierov, ktorých ku klubu viaže len mesačná výplata. Takto sa do mesta vráti šport, biznis bude minulosťou.

  26. Prave teraz budeme vidiet, kto z minuleho vedenia odhodlaneho robit prvoligovy biznis zostane pri futbale v Seredi aj v nizsej sutazi. Presne teraz bude vidiet, komu o co islo…

  27. majko toto vedenie tu bolo dávno predtým než sme hrali prvu ligu,vytiahli seredský futbal z uplného dna až do prvej ligy,takže si uplne mimo,nepchaj nos do vecí,ktorým vobec nerozumieš,potom si tu za hlupáka.

  28. pre Anonym 20. mája 2022, 10:16

    Škoda, že nechápeš písaný text. Pretože teraz bude vidno komu išlo o futbal a komu o niečo iné.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img