ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

HOAXY: Stránka „Zaujímavosti Slovenska“ opäť zavádza. Za zaseknutie časti plynu cez tranzitnú Ukrajinu môžu Rusi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Hoaxy a podvody – Polícia SR |MM|  Nenávisť, zloba, vulgarizmy, dezinformácie, informačný zmätok a manipulácie. Aj tak by sme mohli nazvať to, čo produkuje hoaxerská stránka „Zaujímavosti Slovenska„.

Nedávno sme upozornili na jej „know how“, podľa ktorého mieša príjemné oddychové témy s obludnými klamstvami a hoaxmi. Teraz pridala aj ďalšiu ingredienciu – manipuláciu.

Zdroj manipulatívneho statusu: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2750774395066055&id=914986771978169

MANIPULATÍVNY STATUS AKO HROM

Ukrajina zastavila tok ruskej komodity cez stanicu Sochranovka, ktorá je jedna z kľúčových vstupných bodov tranzitu plyn na starý kontinent. Podľa analytika to však nie je vinou Ukrajiny, ale ruských okupačných síl. Tento plynovod totiž vedie cez Luhanskú oblasť, ktorej časť majú pod kontrolu ruskí separatisti.

„Zatiaľ vidíme, že preprava plynu cez vstupný bod Veľké Kapušany smerom od Užhorodu nám včera aj dnes podľa všetkých dostupných údajov z Eustreamu klesá,“ uviedol Hirman. A nielen nám, ale aj do Európy.

NA VINE RUSKÁ ARMÁDA

Ukrajinci podľa neho oznámili, že nie sú schopní prepravovať plyn cez vstupný bod Sochranovka a kompresorovú stanicu Novopskov. Stratili nad ňou kontrolu, keďže ju obsadila ruská armáda.

Ukrajinci už podľa Hirmana zaznamenali, že tranzitný plyn, ktorý mal smerovať do Európy, Rusi presmerovávajú do vnútra okupovanej časti Luhanskej oblasti. A dokonca ho môžu prepraviť oblúkom naspäť k sebe do Ruska.„Je to v rukách ruskej strany a nie ukrajinskej,“ poznamenal analytik.

SITUÁCIA NA SLOVENSKU JE STABILNÁ

Minister hospodárstva SR oznámil, že nie sú žiadne informácie ani indície o tom, že by malo prísť k obmedzeniu dodávok. Priblížil, že hoci dodávky ruského plynu z Ukrajiny cez Veľké Kapušany oproti minulému týždňu mierne klesli z približne 90.000 kubických metrov (m3) na aktuálnych 67.000 m3, ide o množstvo, ktoré niekoľkonásobne prekračuje potreby Slovenska.
Podobná je podľa ministra aj situácia v dodávkach ropy, kde každú hodinu priteká okolo 1000 m3.

ŽIADNY KALKUL UKRAJINY
Energetický analytik zároveň jednoznačne vylúčil, že by malo ísť o kalkul Ukrajiny, aby takýmto spôsobom zatlačili na Európu, aby zrýchlila svoje rozhodovanie pri sankciách.
„Keď nemáte kontrolu nad systémom, ako môžete tlačiť na Európu?,“ opýtal sa Hirman.
Zároveň varuje, že keďže sa na Ukrajine stále bojuje, kedykoľvek sa môže prerušiť nielen tranzit plynu cez Ukrajinu, ale aj tranzit ropy.
„Je to vojenské územie, kde Rusko vedie vojenské operácie, útoky na infraštruktúru, na jadrové elektrárne, Rusom je to jedno,“ uzavrel Hirman.

Zdroj: https: https://tvnoviny.sk/ekonomika/clanok/172605-vojna-prvykrat-narusila-dodavky-ruskeho-plynu-do-europy-odbornik-varuje-ze-problem-moze-byt-aj-s-ropou?campaignsrc=tn_clipboard&fbclid=IwAR1DfeJw3-fCOLSh8IYyO9MuDM7FUIsUAYym8oxBd02QodqysEdIybJpT5k
Štýl komunikácie dezinformačnej stránky „Zaujímavosti Slovenska“: https://www.facebook.com/hoaxPZ/posts/1196519467842585

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Keď nám Ukrajinci vypnú plyn to bude hoax, alebo to bude skutočnosť, alebo to zvedieme na Rusko-Putina ??? :):):):):):):)

  2. ano, a na obed zereme male deti a zapijame ich krvou mladych ukrajiniek.
    a kedze mame cukrovar, tak si to aj patricne osladime.

  3. Milujem tupcov, ktorí čítajú dezinformácie a šokujúce príspevky nejakých lúzrov a myslia si, že objavili Ameriku. 👏

  4. najprv v novinach pisali ze sa blizi datum kedy nas ukrajinci odpoja , teda 1/3 plynu zastavia, potom ked uz bol ten den po, tak za to mohli zase rusi, lebo obsadili nieco niekde, kde sa ukrajinci teraz nedostanu. Ale hlavne ze to prve je hoax

  5. Som prave v Nemecku,Ukrajina odstavila jeden z troch bodov bodov,KDE prudi plyn z Ruska.Robi to 35 Prozent z celkoveho objemu.Ze by tu Media klamali?

  6. Americké noviny,
    stripes.com
    ..ukrajinský prevádzkovateľ plynovodu potvrdil,že sa rozhodol zastaviť tok ruského plynu cez kompresorovú stanicu v časti východnej Ukrajiny kontrolovanej separatistami..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img