ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

E. Heger: Odchod od ruských energií musí byť technicky zrealizovateľný

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Úrad vlády SR |MM| Slovensko sa odstrihne od ruskej ropy a plynu čo najskôr, táto zmena však musí byť pripravená a technicky zrealizovateľná. Po stredajšom rokovaní vlády to povedal premiér Eduard Heger (OĽANO). V súčasnosti EÚ rokuje o embargu na dovoz ruskej ropy. Pre Slovensko a niektoré ďalšie krajiny by predbežne mohla platiť časovo obmedzená výnimka.

„Chceme sa odstrihnúť čo najskôr. To je postoj Slovenskej republiky, ale musí to byť technicky zrealizovateľné,“ povedal Heger. O technickým možnostiach a časovom horizonte zmeny dodávateľa energií sa podľa neho v súčasnosti v EÚ vedú odborné diskusie. Stredoeurópske krajiny sú podľa Hegera v nevýhode, pretože nemajú prístup k moru, a preto nemôžu dovážať ropu a plyn tankermi.

Slovensko pôvodne požadovalo na embargo dovozu ruskej ropy trojročnú výnimku, v súčasnosti sa hovorí o kratšom období. Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) si myslí, že by sme na troch rokoch mali trvať. „Myslím si, že by sme určite mali požadovať tri roky. Považujem za veľkú chybu to skracovať. Ukrajine to nepomôže, nám to môže významne uškodiť. Ale ak premiér prijme politické rozhodnutie spolu s ostatnými premiérmi, budem to rešpektovať,“ dodal Sulík.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Dva a štvrť roka od Matoviča a jeho poskoka Edka nie je počuť nič iné len „lebo Fico, nechali nám prázdnu špajzu a smerácka mafia za to môže“. Takú dlhú dobu sa vyhovárajú len neschopní tajtrlíci.

  2. Treba spraviť prieskum a pýtať sa ľudí ohľadne lacných energie ropy a plynu a nie sa rozhodovať ako jednotlivec ako naši blbci vo vlade

  3. vyhlasuje človek ktorý dostáva 5000 EUR mesačne ! A my občania budeme ohýbať chrbáty aby Edo mohol potom si štrngať s dom perignonom v Bruseli aj so zástupcami akcionárov z kvapalneného plynu z Ameriky !

  4. Ukrajina mala z Ruska ropu plyn takmer zadarmo a ešte kradli rusom plyn. Heger prežije, má 5000 každý mesiac a niekto za celý rok.

  5. Samozrejme treba znížiť platy poslancom na takú úroveň ako ob pracujúcim voličom zobrať všetky vyhodí A možná potom budú vedieť ako sa žije slovákom lebo sýti hládnemu neverí a najradšej nech majú platy ako dôchodci ktorí celý život pracovali a dostali iba almužnu

  6. Podľa môjho názoru iba hlupáci s veľkými príjmami a domami v zahraničí sa chcú odpojiť od energií z Ruska ….. Tieto prasce(americká kujva a spol) keď bude zle zmiznú a Slovač tu nechajú nech mrzne a kape hladom

  7. Česko Slovensko bola najvyspelejšie a najbohacia krajina ako je možné že za vlády týchto najmúdrejších sme sa prepadli na sami spodok niekde sa musela štát chýba

  8. Aký je múdry!!!!Od tohoto človeka som ešte nič konkrétneho nepočul.Same frázy,sama propaganda,samé jedovaté rečí.A to je postačujúce pre premiéra 5.milionove krajiny.? Ako keby som počul A.Novotneho,a tých najväčších komunistických funkcionárov.Este aj Husák hovoril viacej k veci.Strasne,keď takýto ľudia majú moc,a ešte si aj vyberajú takých poradcov.

  9. Redakcia vôbec chápe aké to môže mať následky? Vie vôbec niekto z Vás čo znamená, vyžívanie neekologickeho brydlicoveho zemneho plynu z USA, bez zásobnikov v Europe? kolko tankerov denne musí príst do Europy aby pokryli mnozstvo zemného plynu z Ruska? Alebo len zdielate názory hlupákov? Slovenské firmy platia za zemný plyn z Ruska, ale vláda SR platí vojnu na Ukrajine. To nikoho nezaujíma?

  10. Keby USA nestavali v Európe jednu vojenskú základňu za druhou, dnes by problém Ukrajiny neexistoval. To nikoho nezauíma?

  11. Podľa môjho názoru, Európa ešte nemala takých nevzdelaných (.ebnutých)politikov ako má teraz. Našim politikom je jedno či bude teplo, nebude teplo, veď určite od plynu neodstavia úrad vlády, parlament ani tú hradnú paní …. iba hlupák si odpiluje konár pod nohami …

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img