ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku vyhlásil štrajkovú pohotovosť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

OZPŠaV zároveň ohlásil, že 15. júna bude protestné zhromaždenie v Bratislave. Zamestnanci školstva chcú vyjadriť nespokojnosť a od vlády očakávajú, že prehodnotí svoj postoj k školstvu a nájde potrebné financie.

Protestné zhromaždenie zamestnancov školstva bude s cieľom zlepšenia pracovných podmienok, zvýšenia platov o 10% pre všetkých zamestnancov školstva od 1.7.2022.

Minister školstva Branislav Gröhling sa vyjadril, že podporí protesty učiteľov:

„Tieto dni sa diskutuje aj o financiách. Ministerstvo financií nechce vyčleniť financie na zvýšenie platov učiteľov. Dnes som na otázku, či podporím protesty učiteľov, odpovedal, že pokojne budem stáť na ich čele.

Celé mesiace sa snažím o získanie financií na 10-percentné zvýšenie platov učiteľov. Potrebujeme na to 180 miliónov eur. Od rezortu, ktorý má na starosti financie, som si vypočul už množstvo dôvodov, prečo učitelia tie peniaze nedostanú. Napríklad, že si ich mám nájsť na rezorte školstva. Pozeral som všade, ale verte-neverte, voľne pohodených 180 miliónov eur som tu nenašiel.

Z kolektívneho vyjednávania vzišlo navýšenie o 3 percentá. A potom som sa dozvedel, že minister financií navrhuje voľnočasové poukazy za POL MILIARDY EUR. Vraj podpora rodín. A učitelia nemajú rodiny? Nemajú právo byť primerane ohodnotení za svoju prácu? Nie je podpora rodín práve to, aby deti dostali v škole dobré vzdelanie? Faktom je, že nám učitelia bytostne chýbajú, a viete čo? Nečudujem sa im.

Preto opakujem, že učitelia si zaslúžia vyššie platy. Tak, ako to sľubovala každá jedna koaličná strana pred voľbami“.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ale co, ved tato vlada je super,mnoho magorov im stale este tlieska ,vsetci sa cuduju preco stale ficovi stupaju preferencie,ako je to vlastne mozne,zrejme narod osprostel.

  2. Na čo chcú učitelia väčší plat ? Veď mali možnosť v očkovacej lotérii zarobiť. To im nestačilo ? Matovič to dobre premyslel

  3. Narod neosprostel, narod bol od zaciatku sprosty jak tago a ucitelia velmi dobre prispievaju k tomu ako napr byvaly ucitel Kokotleba. Od arizatorov cez bolsevikov az po dnesnych populistov je slovensko plne zlodejov a idiotov s moralkou na urovni tych hovien na zel. stanici. A ta druha skupina este vacsich idiotov si ich opakovane dosadzuje do vedenia podla toho kto im viac naslubuje „zadarmo“. Potom tu novy asfalt na hradzi podrasta uz za pol roka a slovaci sa len pozeraju, ze co za kokota tam znova maju :D.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img