ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Číta celá škola – súťažná akcia na ZŠ J.A. Komenského

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

ZŠ Jana Amosa Komenského Sereď / Možno už mnohí z vás zabudli na súťažnú akcia s takýmto názvom, ktorá prebiehala v našej škole v marci – mesiaci kníh. Vtedy si všetci naši žiaci vypožičali knihy z našej školskej knižnice a čítali. O svoje zážitky a pocity z čítania sa mali s nami podeliť prostredníctvom projektovej práce alebo prezentácie. Pomôcť a poradiť im mohli ich učitelia slovenského jazyka a literatúry.

V školskej knižnici sa zhromaždilo do konca apríla obrovské množstvo krásnych projektových prác s názvami kníh od výmyslu sveta. Sú veľké aj malé, farebné aj menej farebné, s rukopisom aj z počítača, skrátka neuveriteľne pekné výtvory našich žiakov. Obzvlášť pekné sú aj prezentácie, ktoré šikovní žiaci urobili na počítači v aplikácii PowerPoint.

Pretože sme chceli, aby vyhrali tie najkrajšie práce, do poroty sa okrem školskej knihovníčky zapojil aj učitelia a žiaci. Aby to bolo spravodlivé, hodnotili sme zvlášť 1. a zvlášť 2. stupeň. A posúdiť a vyhodnotiť toľké množstvo prác nebolo ľahké. Nakoniec sme sa zhodli a vybrali sme tie najkrajšie, ktoré boli ocenené a odmenené. Financie na odmeny nám poskytla Rada rodičov pri ZŠ Jana Amosa Komenského v Seredi, ktorej sa za to chceme srdečne poďakovať.

A tu sú mená žiakov a názvy kníh, ktoré sme vyhodnotili ako najkrajšie:

1. stupeň
1. miesto – MATÚŠ BEŇO – 3.A – Muflón Ancijáš a miímozemšťan
2. miesto – LENKA JOŠTIAKOVÁ – 2.B – Babka na rebríku
MATÚŠ KUCEJ – 3.A – Dorka Magorka
3. miesto – MELÁNIA SÁSIKOVÁ – 4.B – Hniezdo pre Sovičky
ALEX MUDROCH – 4.B – Štyria kamaráti v akcii

2. stupeň
1.miesto – SARAH JOŠTIAKOVÁ – 5.C – Námorník Kapko Dierka
2. miesto – SÁRA ŽÁČKOVÁ – 7.C – Ako oklamať dračiu kliatbu
NAĎA MATISOVÁ – 8.A – Brána času
3. miesto – ROMAN HARAKAĽ – 6.A – AGU – Boj o červený diamant
JAKUB KOHÚT – 9.C – Hurínove deti

Keďže nám prišlo aj veľa krásnych počítačových prezentácií, rozhodli sme sa, že ich vyhodnotíme zvlášť a tu sú tie najkrajšie:

1. a 2. stupeň
1.miesto – MARTINA KLAČEKOVÁ – 9.A – Winnetou
2. miesto – VERONIKA SAKMÁROVÁ – 9.A – Štyri
EMA CHLEBČOKOVÁ – 9.A – AGU – Tajomstvo starého zrkadla
3. miesto – DAMIAN MUHA – 7.C – Mami, kúp mi psa
DAVID KORDIAK – 4.C – Klub záhad – Noc chodiacich múmií

Všetkým, ktorí sa zapojili do súťaže a vytvorili krásne práce ďakujeme a všetkým želáme ďalšie nádherné zážitky pri čítaní kníh.

Mgr. H. Eliášová

 

zdroj: ZŠ Jana Amosa Komenského Sereď FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img