ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Ale mne jednoducho nešlo do hlavy, že krajina, v ktorej je taký bordel naprieč celou spoločnosťou môže vybudovať silnú a profesionálnu armádu.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Oleg Tinkov, dnes už bývalý akcionár ruskej banky Tinkoff nedávno ostro skritizoval pomery v ruskej armáde a v Rusku ako takom. Vraj nechápe, ako može byť niekto prekvapený stavom ruskej armady a čakať niečo iné v krajine plnej korupcie, servilnosti a rodinkárstva. Jeho kritika neostala bez odvety Kremľa a Tinkov bol vraj nútený predať svoj 35%-ný podiel v banke za kopejku.
Kadečo už bolo o ruskej armade od začiatku vojny povedané, ale slová Tinkova ma speciálne zaujali. Možno preto, lebo na rozdiel od zložitých analýz veľmi jednoducho a presne popísal to, čo som si ja sama myslela už dávno pred vojnou. Totiž počas šiestich rokov života v Moskve som mala nekonečne veľa príležitostí pozorovať systém fungovania štýlom “chceli sme čo najlepšie (úprimne, často ani nechceli), ale podarilo sa ako vždy”, zažila som som úplne neskrývaný nepotizmus, keď sa zamestnávali kamaráti a milenky a všetkým to prišlo normálne, na vlastné oči som videla biedu dedin na východ od Moskvy. O armade sa rozprávalo ako o národnej pýche, májové prehliadky boli velkolepé. Ale mne jednoducho nešlo do hlavy, že krajina, v ktorej je taký bordel naprieč celou spoločnosťou môže vybudovať silnú a profesionálnu armádu.
Okrem toho som bola aj nepriamo svedkom korupcie v jej radoch. Niekedy v roku 2017 k nám do práce nastúpila nová právnička. Mladá sympatická baba, o ktorej sa po niekoľkých mesiacoch rozšírilo, že začala robiť milenku nejakému Sergejovi. Sergej bol ženatý, ale to nikoho nevyrusovalo, lebo mužská nevera je v Rusku celkom akceptovanou samozrejmosťou. Čo vyvolalo pozornosť bola zmena životného štýlu našej právničky. Čoskoro po začiatku ich známosti vymenila svoj Volkswagen za Jaguar, ten potom za Bentley, a keď som minulého roku opúšťala Moskvu, jazdila na Porsche. Na zapastí sa objavili hodinky Hublot, v ruke birkin od Hermes, krutým moskovským mrazom sa začala brániť v soboliom kožuchu. V nasledujúcich rokoch sa opaľovala na Bali a Maldivách, lyžovala v St. Moritz.
Niekedy medzi Jaguárom a Bentley som neodolala poklebetiť trochu o situácii a spytala som sa kolegynky: “Prosím ta, kto je to ten Serjoža? Šikovný, mladý muž sa to javí byť, čím sa zaoberá?”
Keď povedala, že Serjoža je v armade, skoro ma vykotilo.
“To u vás v armade tak dobre platia?”, spýtala som sa nekonečne naivne. Kolegyňa na mňa hodila pobavený pohľad, ale už s náznakom netrpezlivosti povedala nasledovné: “Daniela, po troch rokoch v Rusku si už mohla pochopiť, ako to u nás funguje.”
Tym bolo povedané všetko. Aby bolo jasné, Sergej nebol ziadny Gerasimov, bol to chalan pred štyridsiatkou, ktorý si nejakou relatívne nevýznamnou funkciou v armade dokázal zabezpečiť nadmieru luxusný život pre seba, rodinu, aj milenky. Ale ja im to želám, nech kradnú koľko vládzu, čím drahšie autá, dovolenky a šperky, tým hádam menej zbraní na nicenie nevinných životov.
PS: Fotka dole sa netýka armády. Je to náhodný výber z množstva fotiek, ktoré mám z Ruska. Toto je aquapark v Aršan, v Buriatsku. Inak, nádherný kus zeme.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Áno treba kritizovať rusov.Za všetko.Za všetko môžu.Hlavne toho hlavateho Putina.
    Chce svoju komunisticku krajinu ..Ako za Stalina.Aj keď nechápem,keď nastúpil bol otvorený jednania atď.Ale čím starší tým blbí…Putin by sa mal stiahnuť a nechať svoju krajinu ako je.Aj keď 80 percent je chudoba ,špina,bordel,…

  2. Q ty vykal,bol si niekedy v rusku?podla textu tak maximalne doma na hnoji,mam pocit ako by tvoj otec bol zaroven tvoj brat,si len taky nepodstatny odpad.

  3. anonym, ja som v rusku bol a opakovane, dokonca aj na niekolko mesiacov pracovne pre zahranicnu firmu. Ver, ze by si tam byvat ani pracovat nechcel.

  4. Anonym 6. mája 2022, 20:51 – sice nie som vykal ani Q, no vyjadrim sa aj ja.

    Bol som OSOBNE v Sovietskom zvaze v maji 1989, teda zhodou okolnosti presne 33 rokov nazad. Zazil som Moskvu, Saratov a aj babusky, ktore desiatky kilometrov isli peso popri zeleznici do hlavneho mesta.

    Zazil som milicionara, ktory mi za desat Rublov, teda vtedy sto Korun Československych predal svoj ORIGINALNY IDENTIFIKACNY a ocislovany ODZNAK. Dnes je v Muzeu totality. Nie ten milicionar, ale odznak.

    V Saratove som predal aj vlastnu bundu – uznavam, bola dobra a mam na nu pamiatku na fotke z Arbatu.

    Pamatam chudobu – pre nas nepredstavitelnu chudobu aj na tie podotykam ze socialisticke casy.

    Po revolucii som bol v Ruskej federacii niekolkokrat. S manzelkou, so synom.

    Zmenila sa len MOSKVA – tam je zmrdikov a zbohatlikov hodne.

    Ako obycajne, aj v Moskve som sadol na metro – inak spica a klobuk dole pred podzemnou dopravnou infrastrukturou a jej vyzdobou – a isiel som okrem centra aj na niektore konecne stanice. Odporucam, tam je ta skutocna Moskva.

    Inak, robim to vsade – v Hong Kongu, Tokyu, Cassablance, Londyne, NYC, LA, San Franciscu, ale aj Rime, Parizi, Kyjeve, Mariupoli, Krivom Ryhu, Odese a desiatkach dalsich metropol. Metro, elektricka, bus…

    Korona nam zrusila letenky a tym expediciu Za polarny kruh – Murmansk, Sovietske gulagy a nasledne Vorkuta a centralna Sibir. Skoda. Tak lahko to nezopakujeme.

    Zial, musim suhlasit s tym, ze RF je neskutocne chudobna krajina v odlahlych jej castiach pre stredoeuropana az nepochopitelna.

    A teraz otazka pre Teba – kde si bol OSOBNE Ty, kedy a co nam predstavis okrem hulvatskych invektiv a osocovania?

  5. Reakcia na – Q – presne ako píšeš – Aj keď nechápem, keď nastúpil bol otvorený jednania atď ., ale čím starší … – taký bol a chcel byť, ale ten úžasný tlak a provokácie nevydržal / sankcie, Ukrajina chce byť v NATO, len ruský športovci sú zlí, všetci Rusi sú zlí atď…/Som proti tomu čo sa deje, som proti akejkoľvek vojne, som za to aby to skončilo.

  6. Bezzaujatosti 7. mája 2022, 12:06 – neskoro !

    Vojna raz skonci, to je iste. Ani tato vojna nema vitazov a porazenych. Je to jednoducho vojna, kde Putin pre svoje ego obetoval desiatky tisic ludskych zivotov a smutku dal sestinu sveta.

    Putin je masovy vrah, ktory sa na sklonku zivota zapisal do svetovej historie ako klon Stalina a Hitlera dohromady. Clovek by povedal, ze v tomto storoci sa nieco take uz v Europe stat nemoze. Putin ukazal, ze moze a nastavil tak pravidla fungovania sveta po novom.

    Putin uz prehral, no ustupit nemoze. Nehra pocitacovu hru, kde je mozny restart a ina strategia. Putin chcel nove imperium a bude rad, ked sa mu nerozpadne to, co mal doteraz.

    Vedenie RF, generali, postupne aj nizsi velitenia s rodinami, oligarchovia, sportovci, vplyvni ludia – ti vsetci budu izolovani, civilizovany svet nimi bude opovrhovat desatrocia.

    RF caka spomalenie vyvoja, medzinarodna izolacia a cesta Severnej korei. V opacnom pripade socialne a politicke nepokoje ludi, ktorym postupne dojde, co ich krajina sposobila.

    Z narodnej hrdosti sa zit dlho neda. Dobre uz bolo…

  7. pre pre M&M tam uz nepomozu ani silnejsie lieky z ameriky,tam je prepalena riadiaca jednotka,je v p-ecku,treba ho jedine izolovat.splachol cele sol do zumpy.

  8. Som zvedavý či sa tu na SOL objaví nejaký článok že máme výročie oslobodenia a ukončenie 2.sv.vojny a to hlavne červenou armádou…

  9. Aby si zase Danielko nezavádzal o tom, že červenú armádu tvorili iba tvoji bratia rusi, tu máš aspoň trochu čísel:
    Do júla 1944 vzrástol podiel Ukrajincov v radoch Červenej armády z 10,9 % na 21,2 %. V absolútnych číslach to bol nárast z 996-tisíc na 2,535 milióna mu­žov.
    Podiel Ukrajincov v aktívnych (bojujúcich) vojenských zoskupeniach (frontoch) bol dokonca ešte vyšší. Dosiahol v uvedenom období až 23,3 %.
    A to sú iba Ukrajinci, okrem nich tam bolo mrte Bielorusov, Kazachov, Tadžikov, Tatarov a iných.
    Takže nespájaj prosím ťa Červenú armádu so súčasnými fašistickými ruskými okupantami.

  10. Anonym 10:41
    Ale vojaci všetkých tých národností o ktorých píšeš boli predsa súčasť červenej armády a ja som písal niečo iné ?
    A Rusi nie sú moji bratia,čo to tu splietaš ? A okrem toho fašisti sú predovšetkým Ukrajinci alebo sa mýlim ?

    Miloš ,ja viem že ty oslavuješ jedine úspechy US army… nebudem tu nič písať pre debilkov z 10:02 oni to aj tak prekrútia.

  11. Daniel 8. mája 2022, 12:29 – v suvislosti s Druhou svetovou vojnou prakticky nic nepisem. Nerozumiem dostatocne tejto teme a nevenujem sa jej zdaleka tak podrobne, ako socializmu, okupacii vojskami Varsavskej zmuvy a Neznej revolucii.

    Napriek tomu ma moznost kazdy registrovany a verifikovany jedinec napisat, co chce a za co je ochotny niest zodpovednost. Vyuzi moznost, nevahaj !

  12. Miloš ja som na tému 2.sv.vojny prečítal určite viac ako 500.kníh a aj tebe som ich zopár desiatok daroval. Nebudem tu nič písať aby to tu potom nejaký dement neznalý veci vyvracal a zosmiešňoval. Škoda času a námahy…

  13. Dnes v diskusnej relácii na RTVS B.Kollar vypenil,keď sa ho redaktor spýtal,či je pravda,že Ukrajina sa Slovensku vyhráža vypnutím dodávok plynu z Ruska,Kollar skoro vyskočil z kože a vyhlásil,že nech,len skúsia

  14. Oslobodenie? Napriklad Lotyssko oslobodili Rusi od Nemcov ktori ho oslobodili od Rusov ktori ho predtym oslobodili od Lotysov. Este sa niekdo cuduje ze chcu byt vsetci v Nato?

  15. Slubil viac krat, ze uz sem nebude pisat tie jeho bludy. A prd, stale nas nuti citat tie kydy. Ach jaj, tito nackovia.

  16. Vidíš Miloš a presne kvôli takým blbečkom ako je tuto nad tebou 14.07 sem písať nič nebudem. Načo ? Len bude kydať a kydať,ale sám ničomu nerozumie a ked ho stretneš tak ani netuší ktorým smerom je sever.

  17. Daniel 8. mája 2022, 15:36 – Dano, pre Teba je blbecek on. Pre neho si blbecek Ty. Pre dalsieho ja. Tak to jednoducho chodi.

    Ja za seba len jedno – vyjadrujem sa tomu, o com nieco viem, najlepsie co som osobne zazil.

    Nevidel si u mna ani jednu reportaz z miesta, kde som nebol.

    Pred 7 rokmi som v Podnestersku kupil vlajku Novorusije. Predpokladal som, ze sa niekto len tak nehrajkal, tak som o tom napisal.

    Nasledne pred rokom. Precitaj si diskusiu pod tym clankom. Dnes to je realita.

    Mam sa ospravdelnit za to, ze mam prejdeny kus Ruskej federacie, Ukrajiny, Moldavska, a Podnesterska?

    Mam sa snad ospravedlnit za to, ze dopredu roky predpokladam vyvoj ?

    Nie, pisem o tom. Ze niekto najskor dehonestuje, nasledne si robi srandu a potom ignoruje, je jeho vec a jeho obmedzenie. Mne to nevadi. Mna skor desi, ze predpokladam spravne…

  18. Mne vadi toto farizejstvo a dvojity meter. Vsetci osieraju Rusko, Putina, Rusov ale nikomu nevadi co par rokov dozadu stvarali aj clenovia NATO. Aj teraz Turecko odstreluje veselo Kurdov a cuduj sa svete, nikde ani zmienka. Mlcalo sa o Iraku, mlcalo sa o Afgane, mlci sa o Jemene, a tak si tu zijeme. Zadrbany Slavin neprekaza nikomu, posrate bilboardy pod Strecnom svetovy problem. Neviem ci by sa nemala rovno FBI povolat. Kotlebu odpratali za trapne seky s cislom, o ktorom 99% Slovakov nemalo sajnu, ze nieco take existuje, ale ze banda pridrbanych slnieckarov a sopliakov behala po Bratislave s vlajkami so znakmi Azovu, ktore su v zozname tzv.zakazanych extremistickych symbolov, netankuje ani urady ani media, proste DRZITE HUBY!!!! Ale tak to asi ziada „vyssi zaujem.“ Kym sa toleruju spinavosti jednemu, nema nikto najmensie pravo kritizovat za rovnake svinstva toho druheho.

  19. na jednej strane obhajuješ tie čísla na šekoch a na druhej ti vadia nejaké znaky na vlajkách. Jeden extrém ti nevadí, druhý, o ktorom okrem teba nikto nevie, ťa rozčuľuje. Trpíš chorobou rozdvojenej osobnosti.

  20. cize podla Vlada, je boj Turkov s militantnymi teroristami to iste ako bombardovanie a znasilnovanie Ukrajiny russkkom?
    Vlado, chapes ty vobec na „com“ stavaju taketo teroristicke skupiny? Na strachu. A ten dosiahnu len propagaciou.

  21. Z ktorej časti Ukrajiny pochádzajú matky s deťmi, ktoré na Veľkonočné sviatky išli domov a potom sa zase vracajú,je to v poriadku

  22. 9. mája 2022, 9:21
    Tak to aj u nas vyzera, ked ani citat nevies. Poukazujem na dvojity meter slovenskych medii a uradov. Nic viac, nic menej. Ale ked to nechapes tvoj problem. Aj nechapavi su medzi nami a bohuzial zacinaju byt v prevahe.

  23. 9. mája 2022, 9:48
    Ahaa, pardon zabudol som. USA, Turecko, Izrael a spol.vzdy len bojuju s teroristami. Vojnove zlociny pachaju „ti“ druhi 😀 Fakt sa necudujem, ze sa Slovakom tak lahko vladne.

  24. Zase čistá vojnová propaganda zo západu pomocou kajúcnikov z Ukrajiny… Propaganda ukrajinskeho fasizmu Azov a Banderovcov, špinavá politika CIA na Ukrajine a prevzatá politická a ekonomicka moc pomocou sfetovanej bábky Zelenskeho . Prečo sa ukrajinska bábka neodpojila od zemneho plynu a ropy z Ruska ???

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img