ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Stretnutie po 52 rokoch

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mária Tomašková zo Serede sa vekom radí k seniorom, no moderné technológie jej nie sú cudzie. Ovláda prácu s počítačom a je aktívna na sociálnej sieti. Pred časom uverejnila na facebooku svoju fotografiu z mladosti, na ktorej je s dvoma priateľkami. V tom čase pracovala v Partizánskom – v závode 29. augusta, bývala na internáte a ako väčšina ľudí v jej veku si užívala život.

Zhodou okolností alebo šťastnou náhodou jej na fotografiu zareagovala aj Erika Lacíková. V súkromnej správe napísala Márii, že je jej spolubývajúca z internátu v Partizánskom. Aby sa Mária Tomašková presvedčila, že nejde o podvodníčku, opýtala sa Eriky na číslo spoločnej internátnej izby. Tá povedala číslo 306, čo skutočne zodpovedalo číslu izby, na ktorej obe nejaký čas spolu bývali. Erika pochádza z obce Bojná a tak isto v tom čase pracovala v Partizánskom. Po niekoľko týždňovom písaní si obe priateľky dohodli spoločné stretnutie. To sa uskutočnilo napokon v Nitre, kam Denné centrum pre seniorov v Seredi, ktorého je Majka členom organizovalo zájazd na výstavu Gardénia. Aj Erika sa na výstavu chystala a tak to bola ideálna príležitosť osobne sa stretnúť po 52 rokoch. Hoci zmenené, no duchom stále mladé okamžite našli spoločnú reč.

Počas emotívneho stretnutia sa u oboch striedali slzy, smiech aj spomienky. Podelili sa medzi sebou o životné príbehy a pochválili deťmi aj vnúčatami. Vyše pol storočie zanechalo na tvárach oboch dám svoje stopy, no počas stretnutia sa obe cítili ako tie mladé dievčatá. Ich cesty boli síce na viac ako 50 rokov rozdelené, no veria, že teraz už zostanú v kontakte.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img