ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Polícia vyšetruje poškodenie bilbordov v k.ú. Strečno, žiadame o pomoc aj verejnosť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Žilina |MM| Včera (4. mája) sme prijali oznámenie o poškodení bilbordov umiestnených pri ceste prvej triedy v katastrálnom území Strečno (okres Žilina). Doposiaľ neznámy páchateľ od presne nezistenej doby do 4. mája 2022 poškodil sedem bilbordov, na ktorých sa nachádzali farby Ukrajiny modrá a žltá, a to tak, že  bielou farbou nastriekal tlačené písmeno „Z“.  Konanie osoby môže byť považované ako podpora vojenskej invázie na Ukrajine. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline preto začal v predmetnej veci trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu ohrozenia mieru.

Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

 

V tejto súvislosti sa policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline  v rámci vyšetrovania, obracajú so žiadosťou o pomoc aj na verejnosť.

V prípade, ak disponujete audiovizuálnym záznamom z kamery umiestnenej vo svojom motorovom vozidle, na ktorom by mohli byť zaznamenané podozrivé osoby, zašlite nám ho prostredníctvom  súkromnej správy na FB Polícia SR Žilinský kraj, e-mailom orpzza@minv.sk alebo môžete odovzdať osobne na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru. V prípade, ak disponujete v tejto súvislosti s akýmikoľvek informáciami, môžete nás kontaktovať  na bezplatnom telefónnom čísle 158.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Už v roku 2017 sa písalo,že všetkých 360 bilbordov popri ceste medzi Žilinou a Strečnom zmizne.Tak,čo tam tie bilbordy ešte robia? A ďalej tu máme zakon, ktorý platí od r.2015.

  2. Na čo sú dobré tieto billboardy? Na dve veci a aby akurát tak vyprovokovali ľudí. Obrázkom ani vlajkou sa krajine nikdy nepomôže.

  3. Ale modrá a žltá farba patrí mestu Michalovce, tak aká Ukrajina. Za chvíľu bude trestné ak sa len škaredo pozrieme na podobný billboard. Začínajú byť VIP ako naša minorita.

  4. ake ohrozenie mieru? Zase len strasia ludi. Viacery pravnici to na zaciatku specialnej operacie pekne vysvetlili ze toto sa pouzit neda. Maximalne tak poskodzovanie cudzej veci, tak nestraste ludi. Moj nazor. PS: ludia zacinaju byt uz alergicky na ukrajinu, riesi sa len ta a na obycajnych ludi sa kasle. A toto je dosledok. A pismeno Z pokial viem nie je nelegalne pisat. ZZZZZZZZZZ

  5. Zem pamätá,
    kto zrno mieru vložil do jej brázd,

    Zem pamätá,
    kto dal mu nádej, aby mohlo rásť,

    Zem si veľmi dobre pamätá,
    kto holubicu s ratolesťou hrial teplom vlastných rúk…

  6. Ale sa vás tu vyrojilo, vyholencov zelených. Seredan práve naopak, riešením ruského teroru na cudzom území Ukrajiny, riešime aj problémy našich obyčajných ľudí. Keď padne Ukrajina, ešte len vtedy sa budeš triasť pred ruskou agresiou.

  7. Sú to podporovatelia Ruska,alebo sami Rusi žijúci na SK.Neuznavam to.Rusko je zgerba znásilnenie,okrádajú, lebo nemajú z čoho žiť.Hlavne mesta sú ok.Ale ostatné seru do diery.Rusko je čisto bordel.A Putin..jeho asi niekto zlikviduje..Toto nemôže byť….

  8. Ja sa vobec netrasiem pred rusmi. Nemám prečo. Ale trasiem sa pred slnieckarmi, hlupakmi vo vláde a v EU a najmä zákernými američanmi, ktorý krachujú. Tých sa viacej bojím ako Rusov .

  9. Američania krachujú? Ahááá, tak preto dávajú miliardy ukrajincom. Povedz tvojmu ruskému šefovi, že my tu seno nežereme, že od nás sa húfne uteká do Ameriky a na západ, nie do tvojho Ruska. Ja sa trasiem pred tým, že na Slovensku žije viac takých kolaborantov ako si ty.

  10. Je jedno, ci im poskytujeme zbrane za miliardy alebo stovky miliard alebo miliardy miliard. To su len financne cisla. Tie tazke zbrane aj s municiou sa najskor musia dostat na miesto operacneho urcenia za Dneper, tam musia byt schopne samostatneho pohybu (tie hufnice su skoro vsetky na trojnapravovych kolesovych podvozkoch, takze offroad nic moc, Rusi to maju na pasoch), dalej tie stroje bude potrebne odborne pouzivat a servisovat na udrzanie v chode stovkami na novo vycvicenych ludi a vyuzivat ich v kombinacii s leteckymi prostriedkami. Bez toho to nie su moderne zbrane, len klasicke velkokaliberne kanony. Z dlhodobeho hladiska mame na jednej strane armadu bez svojho zbrojneho priemyslu a na druhej strane armadu, pre ktoru sa aj v sucasnosti vyraba u nich doma z vlastnych surovin municia. To sankcie nevedia zastavit. Preto tomu nie kazdy tlieska. Niekto za tym vidi pomoc Ukrajine, niekto zisky zbrojarskych firiem v zahranici a na Ukrajine zbytocne znicenie zeleznicnej siete. Vojensky sa ta pomoc neprejavi zdaleka tak vyrazne, ako ohromujuco zneju tie miliardy. Nie pre kazdeho to je automaticky pomoc tej krajine. Bez tych zbrani by ta vojna trvala kratsie. Menej ludi by zomrelo. Ti, co na tych zbraniach zarabaju, to su ini ludia, nez co tam stoja v zakopoch pod neustalou delostreleckou palbou. Ak ma clovek ako prioritu zachranu ludskych zivotov, tak tie dodavky zbrani nevidi pozitivne. Raz sa to aj tak skonci. Ako sa to skoncilo v Korei, vo Vietname, v Iraku, v Afganistane. Rusko neprestane existovat preto, lebo ho niekto nema rad. Zapad sa casom stiahne a ti ludia tam budu zit aj nadalej oni spolu so sebou. Narusujeme tym na nejaky cas prirodzenu rovnovahu sil v tej oblasti a platia za to krvou ludia, ktori si taky udel nezasluzia. Je lepsie to nechat na nich, nech si to medzi sebou vybavia co najrychlejsie na nejaky cas zasa. Izolacionizmus je bezny a respektovany vektor zahranicnej politiky statu. Takyto postoj nevznikol vo februari tohto roku a nespaja sa automaticky s udalostami domacej politiky. Aj prozapadne uvazujuci pracujuci clovek bez iluzii o Rusku ako totalitarnom state, ktory Fica v zivote nevolil, moze byt proti ziveniu toho konfliktu. Nechapem, preco sucasna vlada tak prenechala mierovu agendu Ficovi. Da sa byt humanny a solidarny v ramci EU a NATO a pritom sa nebat hovorit o potrebe mieru a mat otvorene dvere na ibe strany. Ako Rakusko napriklad. To sa vo volbach prejavi.

  11. Ani sa ten tvoj siahodlhý skopírovaný príspevok nedá dočítať do konca, čo veta, to sprostosť. Tie miliardy nie sú iba na zbrane, ale hlavne na obnovu tých rusmi zbombardovaných civilných sídlisk a domov. A čo akože predlžuje vojnu? To sa majú podľa teba urýchlene vzdať tým ruským opiciam? A potom čo akože? Potom ich budeme mať tie ruské opice za humnami, my budeme na rade, chápeš?

  12. Neviem,ale keby sa postavila EU proti Rusku.Putin si je vedomý ze Rusko ďalej nemôže ísť.Bol by to konec celého Ruska. Likvidácia Ruska.

  13. No kto ma opel 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  14. zistil som,ze je skodlive cokolvek pisat na SOL.podporovat tento bulvarny a propagandisticky platok,vazne nema zmysel,uz mam vazne pocit,ze majkovi pekne platia za takuto vsivavu propagandu.

  15. Miliardy eur na Ukrajinu najviac poteší tamojších oligarchov. Len zlomok z toho pojde na nejakú obnovu. Je to jedinečná šanca rozkradnúť strašné peniaze pod záštitou obnovy krajiny.

  16. Daniel 21 06. Bavíš sa dobre ? Bolo by dobre keby si ťa Miloš dal zistiť čo si ty za kreténa a oni by ťa tie srandičky prešli !

  17. Ach ta proruska, proputinovska, proficovska tupa trolka z Rakuska…

    09:11 Rakúsko naďalej odmieta zastavenie dodávok plynu z Ruska. „Embargo na plyn je pre Rakúsko jasnou červenou čiarou,“ uviedla ministerka hospodárstva Margarete Schramböcková v rozhovore pre novinárov nemeckej mediálnej skupiny Funke.

    Podľa Schramböckovej sa nemajú vysielať podobné signály, keď sa sa takéto opatrenie nedá zvládnuť. „My ani Nemecko by sme to nezvládli.“ Dodala, že Rakúsko rovnako ako Nemecko sú jasne proti zastaveniu dovozu ruskej ropy, keďže takéto embargo by narobilo viac škody ako osohu.

  18. 12:19 tak plynu alebo ropy? Najpr si to ujasni. Či pre teba je ropa a plyn to isté? Nečudoval by som sa, asi si dosť často chýbal v škole.

  19. Je to z cas.sk. Aj ja som si to vsimol. Beriem to tak, ze to z ich strany plati aj na plyn aj na ropu, ten ich postoj. Bol to ctrl+c z cas.sk

  20. Premyslanie ma neboli. Nikdy ma nebolelo. Teba to zvykne boliet? Preco by som nemal okopirovat informaciu, ktoru uverejni nejake medium?

    Ak ma niekto skusenosti s bolestou z premyslania, tak mu to asi nedojde, ale my, co nas premyslanie neboli, tak nam je jasne, ze bol nejaky zakladny text v nemeckom jazyku, ktory prelozil a skracoval editor cas.sk a pri tom skracovani doslo k tomu, ze sa tam splieta naraz aj ropa aj plyn.

    Gro toho je v tom, ze netreba robit planr gesta, ak ich splnenie nemyslime vazne.

    A boli ta moc to to premyslanie, ked mas s tou bolestou skusenosti? Ono je to aj logicke. Na to, aby clovek veril ukrajinskej propagande,tak na to musi mat trosku slabsie vybavene mozgove oddelenie.

  21. Našťastie vás dezolátov veriacich ruskej propagande je iba promile. A to medzi vás rátam aj ruskú ambasádu, možno aj ty tam priamo robíš. Tým “mozgovým oddelením” myslíš troliu farmu? Problém je v tom, že ty si tam nenapísal zdroj tvojho skopírovania, iba si sprosto bez rozmýšľania stlačil ctrl+c, toto je také typické pre vás.

  22. Anonym 7:00
    Vás tupých modro žltých tiež nie je veľa,len si nenamýšľaj. Ja nijakú ruskú propagandu nikde nevidím ale aby som sa hentak zosmiešnil na zaslepeného… tak ako ty a tebe podobní,tak to teda nie. My normálni používame vlastnú hlavu a nie sme zmanipulovaní ako ty všivavou židovskou propagandou ktorá vládne „našim“ médiám

  23. Anonym 8:41 ale, ale, ako sa mi to rozčúlilo. Čo ti niekto šliapol na otlak? Najprv si sa zdal ako inteligentný diskutér a zrazu z teba vyskočilo staré známe, že “my normálni”. Si to stále ten istý, rovnaký, nezmenil si sa, si priveľmi čitateľný, taký malý neškodný dezolátik.

  24. Anonym 9:29
    Tie bilbordy tam dala naša pani prezidentka. Nevidíš že sa na ne podpísala ? Podľa teba je ešte aj chorá…

  25. Vsade sa riesi len Ukrajina ako keby bola pupok sveta. Slovaci pomaly ale isto padaju na hubu ale darmozraci v parlamente ine neriesa len co vsetko im este mozeme dat. Vsak dajte im cely rozpocet aby bol komediant Zelensky spokojny a potlapka vas po pleci. Kolkych Ukrajincov ubytoval vo svojej talianskej vile? Kolko milionov z majetku dal krajine? A suhlasim tie bilboardy dat prec. Nemaju tam co robit. A pre vsetkych empatickych vlajockarov – preco ste v profiloch a na bilboardoch nemali aj Iracke, Srbske, Syrske, Libyjske, Jemenske ci Armenske vlajky? V com je rozdiel? Ze jedny spinavosti robit mozu, iny su najhorsi na svete? Ze sa jedna spinavost nemoze ospravedlnovat inou? Nemoze. Ale ani sa nebude o nich mlcat ako by niekomu vyhovovalo.

  26. Teraz si porovnajte reakcie „objektívnych“ médií na pomaľovaný Slavín a na tieto počmárane bilboardy. Dosť odlišné.

  27. Počúvaj komouš Vlado, vylez von, prejdi sa trocha a pozoruj tie davy ľudí v ochodoch, kaviarňach a reštauráciách. O zapchatých cestách ani nehovorím. Kde vidíš tých padajúcich slovákov na hubu? Možno aj to príde, ale momentálne si asi padol na hubu iba ty.

  28. pre 7. mája 2022, 18:07
    Niečo ti vysvetlím. Životná úroveň sa neposudzuje podľa kaviarní, či reštaurácií, či obchodov, kde ak nechceš umrieť od hladu musíš ísť. Plné cesty? Fungovať lepšie prímestská doprava a MHD a všetok tovar by nevozili kamióny, tak sú cesty omnoho prázdnejšie. Pozri sa nato, koľko reálne si z platu vie dovoliť Slovák a koľko obyčajný Čech. Už tam je rozdiel. Sme 3. najchudobnejší v rámci EU. Ale takmer najzadlženejší. Koľko bežných Slovákov si za život dovolí kúpiť len posraté nové auto? Potom hodnoť, ty reštaurácia.

  29. Treba touto picovinou zamestnat co najviac policajtov. Ved plat im z nasich dani stabilne ide, tak co. A pritom tam to Z znamena ze ten bilbord je Zalohovany pre ukrajinu. 😀

  30. Hm, je vôbec správne, keď naše cesty lemujú cudzie zástavy ? Kto to platí ? Veď normálnemu človeku z tej žltomodrej farby môže byť už na vracanie, zo všadial vyskakuje len žlto modrá…. ešte aj tá repka-olejka kvitne na žlto ….

  31. Anonym 8. mája 2022, 10:43 – skusim takto: preco Vas zaujima, kto do coho da svoje VLASTNE peniaze?

    Nie je Vam ani trosku divna uz takato otazka?

    Co ste Vy osobne urobili preto, aby ste inemu cloveku v nudzi pomohli?

    Zaujima sa niekto, co kupujete za svoje peniaze?

    Skuste prosim odpovedat na tieto otazky. Urcite sa dozvieme hodne informacii.

  32. Milosko, Žijeme na Slovensku a Slovensko ma bielo-modro-červenú !!!! Ak by si nevedel ako vyzerá naša zastava, tak náš primátor ju má vystavenú na MÚ a určite ti rad ukáže ktorá to je a poprípade ti vysvetlí jej význam .:);););):). PS Žijeme na Slovensku, nezabudaj !!!! A kedy nám ukážeš tie stovky mŕtvych spred divadla v Mariupole ????? Nie je čas dá za tie tvoje nepravdy ospravedlniť Rusom ??

  33. Tri ukrajinské zástavy a tri žandárske autá ….To je foto z Ukrajiny ? Ale prečo tie zástavy strážia naše autá ??? já su asi už blbej načisto ….. :):):):):):):):):):):):):):)

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img