ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Nedivím sa, že Fico nerozumie, čo mu vlastne kladú za vinu.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Nedivím sa, že Fico nerozumie, čo mu vlastne kladú za vinu. Od revolúcie som vo verejnom živote strávil šestnásť rokov. Nebolo azda týždňa, čo by počas tohto obdobia za mnou neprišiel niekto s nejakým vážnym materiálom, či informáciami, ktoré by svedčili proti niekomu, kto patril k mojim vtedajším politickým súperom. Je to taký náš národný šport. Ja som takéto udania nikdy nepoužil. Hnusili sa mi. Kriminalizovanie opozície jestvovalo už v Rakúsku-Uhorsku, i za prvej republiky Československej, za vojnového Slovenského štátu už bolo trestným činom aj byť opozíciou, a za komunistov túto našu obľúbenú politickú zábavku vtedajšia moc dotiahla do dokonalosti. Udávali sa politickí rivali, kolegovia v práci, v cirkvách, susedia, udávali z vlastnej vôle, z donútenia a i na objednávku.
Po páde totalitného režimu táto prax stratila tak trochu zuby. Už sa nepopravovalo a nezavieralo. Ale informácie, ktoré pochádzali z takýchto ušľachtilých zdrojov sa začali o to hojnejšie využívať v politickom zápase. Z ústneho kriminalizovania politických protivníkov sa stala účinná politická zbraň. Iste, takmer vždy bez trestnoprávnej koncovky. Akoby tu boli v našom verejnom živote dve celkom odlišné reality. Svet udaní a politického obviňovania a svet ozajstných skutkov. Udania a slová v politickom zápase boli účelové a skutky rôzne. Dobré, záslužné, ale aj vážne zločiny. Keby Fica obvinili za korupčný skutok, museli by mu ho dokázať, ale bolo by aj jemu jasné, o čo ide. Ale obvinenie z toho, čo je v politike našim „národným športom“, tomu proste nemôže porozumieť. Alebo presnejšie povedané, aj on a aj mnohí škodoradostne sa nad tým uškŕňajúc, vedia veľmi dobre o čo ide. Len od revolúcie sa za to netrestalo. Ja sa neteším, ale rozumiem. A myslím si, že naozaj treba s politickým kriminalizovaním prestať. Ale takto sa nám to fakt nepodarí. Zdravý, slobodný národ proti kriminalizovaniu politickej súťaže nebojuje prostriedkami trestného práva a donucovacou mocou. My sa ale asi musíme ešte len naučiť, že iné prostriedky pre život demokratického štátu vôbec existujú.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Zdá sa že už je popredu rozhodnuté stačí úder dreveného kladiva sudcu. Nezákonné sledovanie občanov politická objednávka to tu bolo za komunistov.

  2. Divné je , že podľa informácií z médií, už aj vo Francúzsku volili menšie zlo.
    Je doba bez prirodzených autorít, ktoré by zastávali vysoké štátne funkcie.
    Keď ešte v roku 1989 sme mali Dubčeka, teraz sa rodia autority podľa výšky prostriedkov vynaložených na kampaň…
    Už sme dobehli USA.

  3. Je jasne ze pre stare kadre co prezili svoj aktivny zivot za Sociku a Mociara je to nepochopitelne. Spolocnost sa posuva, a stareho psa novym kuskom nenaucis, to iste plati aj pre mozgy senilov. Matelko vyhral volby lebo vacsina spolocnosti sa chce zbavit Filcka, sudy nech rozhodnu. Skor ci neskor sa vsetky informacie dostanu von.

  4. To, čo sa deje v týchto dňoch na našej politickej scéne je skutočne nevídané, neslýchané. Je to excelentný prípad návratu do minulosti aj bez stroja času, keď sa obviňovanie a zadržiavanie čelných politických predstaviteľov opozície veľmi podobá 50 – tym rokom minulého storočia. Vtedy boli nepohodlní ľudia obviňovaní v zinscenovaných procesoch na základe falošných obvinení, odsúdení a mnohí aj popravení. Dne sa situácia v tomto zmysle začína opakovať, keď sa za politickú činnosť / nie kriminálnu / musia pred vyšetrovateľmi obhajovať opoziční politici z vraj zosnovania zločineckej skupiny a porušenia daňového tajomstva. Nikto z nás nemá pred zákonom žiadny pardón ak ho porušíme, boli obvinení a odsúdení dvaja ministri zo SNS, vyšetrovatelia proti nim nazbierali dostatok dôkazov aj bez kajúcnikov, no ale v prípade čelných funkcionárov Smeru – SD ide o čosi úplne iné. Tu chýba akákoľvek racionalita vyšetrovateľov a stanovenie obvinenia je také, že je ho možné použiť na kohokoľvek. To, čo NAKA na príkaz Mikulca a ten na príkaz Matoviča robí je úplne cez čiaru. Balkán sa tak na Slovensku usadil naplno. Liberáli začali s likvidáciou nepohodlnej opozície a to je ich posledný klinec do rakve. Je čas k tomu, aby ľud prejavil svoje postoje nielen k zatýkaniu opozičných politikov, ale hlavne k totálne neudržateľnej situácie z dôvodu enormného zdražovanie všetkého, na čo s dá len spomenúť bez akejkoľvek morálnej a finančnej podpory strádajúcich ľudí zo strany štátu. Politika neoliberálnej vlády je už dlhodobo protiľudová a zameraná iba na presadzovanie cudzích záujmov so súbežným prenechaním našej krajiny hlavne vplyvu USA a EÚ, ktoré sú hlavnými nositeľmi liberalizmu so všetkými negatívami s tým spojenými.

  5. Vazobne stihanie, v sulade s principmi rimskeho prava, nie je nahradou trestu. Pricom na ziadnej katedre prava sa nevyucuje, ze by tento princip neplatil pre clenov politickej strany Smer. To su obcania SR s rovnakymi pravami, ako clenovia inych politickych stran.

    Rimske pravo casto zlyhava v boji so zlocinom. Dovodom je prezumpcia neviny. Ta urcuje rozsah pravnych prostriedkov, ktore je mozno pouzit voci obvinenej, ale nie odsudenej osobe. Dovodom, preco je v civilizovanej spolocnosti prezumpcia neviny dodrziavana je to, ze je lepsie nechat chodit po ulici sto nedostatocne usvedcenych zlocincov, nez zavriet do vazenia co len jedneho mozno nevinneho cloveka.

    Preto aj obmedzenie osobnej slobody jednotlivca bez legalneho sudu, t.j. v obdobi pred vynesenim rozsudku, je mozne len za presne zakonom danych podmienok.

    Do akej miery ma sluzit vazobne stihanie Roberta Fica spravodlivosti a do akej miery to je zneuzitie slovenskej justicie na vybavovanie si osobnych sporov, to uz zalezi na posudeni kazdeho jedneho cloveka. Mne to pride skor ako snaha ho ponizit a vytrestat prave v obdobi pred rozhodnutim sudu. A to je, podla mna, ohybanie prava.

  6. Samu mudrlanti. Kde ste vzali istotu, že sa niekto musí vyvinovať? Trestný proces nestojí na vyviňovaní obvineného, ten môže klamať ako chce. Nepíšte tu bludy. O ostatnom ani nehovorím.

  7. Znoskou mudrych, radoby odbornych slov zaposobis na chlapcov a devy v papuci, ale to je asi tak vsetko. Odisiel magian, odide aj roobert.

  8. Nazávislý z teba priam srší na kom si závislý. Ten tvoj ľud sme videli tento týždeň pred parlamentom. Zopár dedkov a babiek a pred nimi tvoja modla fico a bľačiaci bláha.

  9. Fico do basy, Fico do basy! Aj tie 50 tis.hodinky mu predtym chudacikovi zoberu, aj tie drahe obleky, aj bez svojej slapky bude. No co on chudacik robit bude. 🙂 Ked sa stahoval z bytu, este aj zarubne dveri vyrthal, aj zachodove mise, sedlak zlodejsky jeden.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img