ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Zomrel spoluzakladateľ Múzea holokaustu profesor Pavol Mešťan

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dnes zomrel spoluzakladateľ Múzea holokaustu v Seredi Prof. PhDr. Pavol Mešťan, DrSc.

Pavol Mešťan bol riaditeľom Múzea židovskej kultúry v Bratislave a zároveň námestníkom generálneho riaditeľa Slovenského národného múzea.

Biografia Pavla Mešťana:

Vyštudoval slovenčinu a dejiny na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Neskôr pôsobil na Vysokej straníckej škole ÚV KSS v Bratislave, kde získal aj svoju profesúru. Z pozícii normalizačného režimu obhajoval okupáciu Československa vojskami štátov Varšavskej zmluvy 21. augusta 1968. Vo februári 1989 počas prednášky na študentskom domove Mladá garda o Charte 77 sa usiloval o vykázanie troch prítomných disidentov – Miroslava Kusého, Milana Šimečku a Jána Čarnogurského, ktorí s ním polemizovali. Na jeho podnet bol odvolaný riaditeľ internátu, pretože účasti uvedených disidentov na diskusii nezabránil.

Po roku 1989 pôsobil aj v akademickej sfére, napr. na Katedre politológie a európskych štúdií FF UKF v Nitre. Od roku 2013 bol členom Rady vlády SR pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť.

Bol ženatý, mal dve deti.

Zdroj: Wikipedia

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pozri sa na seba, či náhodou nie si ty tá špina a ešte väčšia! Lepšie je poukazovať na druhých, ale na seba akosi zabúdame. Pozametaj si najprv pred svojim prahom!

  2. silny to komunista ,clen rady vlady pre ludske prava a rodovu rovnost, to sa mi snad sniva,ale vlastne sme na slovensku spec.prokurator zabil, je v podmienke,kolar mafian co spravoval „cestne zarobene eura“ zaludovi,nakoniec mu vsetky ostali,prezident kiska zlodej,podvodnik,70% plagiatorov vo vlade ,tak je to uplne v poriadku.

  3. Ty patríš presne poviem kam – ústav Dr. Pinela, izba č12 odkiaľ píšeš v spristupnených časových intervaloch ty kotúčová brzda

  4. po prečítní si životopisu musim len súhlasiť so slovákom stačí sa len spýtať pracovníkov múzea čo to bolo za individuum myslím že keby mu prinášalo osoh súhlasiť s Hitlerom nemal by s tým problém

  5. pre anonym 20,43 je napatrim ani k jednym,len sa nehrniem do funkcii a do vlady ako tie nenazrate nadrzane prasce,co by aj rit za prachy hitlerovi vylizali.

  6. Pre Pre slovák.Špina si Ty židobolševícka,keď sa zastávaš takej špiny, ako bol súdruh Mešťan.Alebo si myslíš,že keď zakladal múzeum holokaustu,tak to bol dobrý človek? Ale asi aj Ty máš jeho krvnú skupinu. Však keď otvorýme ten seredský plátok alebo Sereď on line, tak tam každý druhý článok je o múzeu holokaustu ako keby vSeredi nič iné nebolo.

  7. slovák 8. mája 2022, 10:42 – myslim si ze je potrebne o verejne cinnych ludoch pisat pravdu na zaklade overitelnych faktov.

    Odmietam invektivy, ohovaranie a osocovanie na zaklade osobnej antipatie. Odmietam sikanovanie na zaklade nazoru. Nazor ale nemusi byt pravdou a ked nie je podlozeny overitelnymi faktami, tak moze byt skutocne len nazorom predpojateho jednotlivca a moze dokonca poskodit konkretnu osobu.

    Preto aj v diskusii je potrebne brat ohlad na to, co kazdy pise.

    V suvislosti s menovanou osobou a jej ocenenim od Mesta Sered je potrebne vidiet pozadie. Kto, koho a preco ocenil. A kto je ocenenym tiez.
    Buducnost ukaze viac…

  8. pokial viem tak to vraj bolo takto: najprv Tomčányi ocenil Mešťana aby následne Mešťan ocenil jeho a tým zmazal to že Točányoho dedo bol arizátor

  9. určite sa polepšil a preto jeho žena mala prúser v Izraeli až to muselo riešiť samotné ministerstvo

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
Predchádzajúci článok
Ďalší článok
spot_img