ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Eduard Heger: ZÁPADNÚ JEDNOTU A SOLIDARITU RUSKO NEZLOMÍ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
ZÁPADNÚ JEDNOTU A SOLIDARITU RUSKO NEZLOMÍ
EÚ sa musí čím skôr zbaviť energetickej závislosti od Ruskej federácie. Dnešné svojvoľné a neodôvodnené zastavenie dodávok plynu do Poľska dokazuje, že je to absolútne nespoľahlivý obchodný partner.
Rusko využíva ropu a plyn ako nástroj na presadzovanie svojich imperialistických záujmov, ktoré vyvrcholili útokom na Ukrajinu a páchaním vojnových zločinov na jej území.
Slovenský plynárenský priemysel má s ruským Gazprom uzavretý dlhodobý kontrakt a platby za nakúpený plyn bude realizovať v eurách v zmysle dohodnutých pravidiel a súčasne odporúčaní Európskej komisie.
Slovenská republika je pripravená čeliť obdobným obštrukciám zo strany Ruska, akým dnes čelí Poľsko. Západnú jednotu a solidaritu Rusko nezlomí.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. V kapitalizme niečo ako solidarita a jednota neexistuje. Existujú iba záujmy mocných, ktorí hádžu medzi ľudí omrvinky aby si ochránili svoje zisky a záujmy. Stačí sa pozrieť na akože americkú pomoc Ukrajincom. Už opäť funguje program Land and lease. Čo je na tom solidárme? Ukrajinci zaplatia za pomoc Ukrajinou. A ešte sa budú tešiť, že im všetci pomáhajú. Keď sa vojna skončí zistia, že to čo obránili bojom pre Ruskom, dali západu za vlastnú krv. Gratulujem. A nakoniec dopadnú ako my. Rozobratá banánová republika, kde domácim nepatrí nič. Sú len otrokmi za pár drobných. Poliakom a Bulharom vypli Rusi plyn? Veď si stanovili podmienky. Či len Amerika môže diktovať svetu? Oni predávajú, oni diktujú podmienky. Čo sa komu na tom nepáči? Veď to je podstata vášho nádherného ospevovaného kapitalizmu.

  2. Matovičov pajác, nechaj si tú priblblú propagandu o jednote a solidarite pre seba, nič také neexistuje. Ako vystrihnuté z idiotskej sovietskej propagandy.

  3. @Vlado 27. apríla 2022, 10:53
    To ze si zebrak a nic nevlastnis je tvoja chyba. Slovaci vlastnia velmi vela na slovensku a je len dobre ze sa brania takym hovadam ako rozpinajuci sa bolsevik z vychodu co nedokaze nic ine len okupovat, vyciciavat a znarodnovat cudzie ;). Ukrajinci nemaju nasrane v hlave ako ty preto bojuju.

  4. ludia, asi by sa hodilo si pripomenúť kto tu porušuje dohody a zmluvy…aspoň tie najpodstatnejšie v tomto spore:
    Budapeštianske memorandum: Ukrajina sa mala vzdať jadrového arzenálu za to jej signatári (vrátane Ruska) podpisali zavazok rešpektovania suverenity a v tom čase platných hraníc. A tak Ukrajina sa vzdala zbraní, ak sa nemýlim tak vačšina sa odviezla do Ruska a to Rusko si v roku 2014 anektovalo Krym a teraz sa snaží vačšinu Ukrajiny (vo februári chcelo celú)….
    Zmluvy o dodávkach plynu…zmlúvna mena v ktorej krajiny EU platia Rusku za plyn je Euro, a tak krajiny EU platia za plyn Eurom…no Rus im teraz ten plyn vypli….takže kto zase porušuje zmluvu?
    dokedy ešte chcete tie Putinové činy obhajovať štýlom heger, čapatuvá, západ, kapitalizmus….?…

  5. Pre Buratina 27. apríla 2022, 13:09
    Hej Plachtak, odstahuj sa do milovaneho usa a budes spokojny. Tam sa nic neporusuje, je tam zapadny blahobyt, vsetci maju domy, auta, hromadu penazi 😀 A potom aj take vymozenosti ako cca 3% populacie su bezdomovci, vyse 10% negramotnych a chudobu tam ohrozuje asi 25% ludi. Ak nas zapad a historia nieco naucili, tak jedino to, ze kazda dohoda plati, kym su obe strany rovnako ochotne ju dodrziavat. A to sa nestalo. EU sa mieni bavit s Ruskom cez sankcie, ake tu este neboli. Napriek tomu, ze utok na Ukrajinu je rovnaka spinavost ako napadnutie Iraku. Hold, ked sankcie tak sankcie. Este si ich uzijeme. Keby jebnutost kvitla tak nas parlament aj s europarlamentom mozu konkurovat kvetinarom v Holandsku. Ale treba trestat Rusko.

  6. Vlado 27. apríla 2022, 13:20…excelentný úskok od témy…ďakujem, ja neviem že by som niekedy ospevoval USA, ale kludne mi to pripomeň..a ani tam netužim žiť..ja som si ten západný blahobyt dokázal vytvoriť aj tu, čestne, poctivou prácou…..ty tu naopak vypadáš dosť nespokojný a neúspešný, takže kedy sa plánuješ sťahovať do milovaného Ruska, za obdivovaným Putinom ktorý sa o svoje obyvateľstvo stará nepochybne lepšie ako sa majú ludia na tom skazenom západe? (len teda neviem prečo mu aj dcéry a milenka utekajú študovať a žiť na ten hnusný západ…)

  7. Úskok od témy je vlastnosť trolov. Vlado keď sa cítiš byť otrokom, tak ním si. Ja určite nie, je mi tu dobre, živím sa poctivo vlastným mozgom. Ty si evidentne nejaký frustrovaný tvojim osobným neúspechom a tvoje nešťastie sa snažíš váľať na všetkých okolo. Stavím sa, zme si v tom tvojom milovanom rusku nikdy v živote nebol, možno za komunistov. Ja som bol a poviem ti, že v takom Egypte som sa cítil bezpečnejšie ako v Rusku.

  8. 14:36 nuž keď nie je argumentov, tak aspoň takto, že? Ide ťa rozdrapiť od jedu, že tu niekto ako ratafak argumentuje zrozumiteľne a inteligentne a ty obyčajný lúzer si sa zmohol iba na vypľutie nadávky. Tvoji mocipáni ťa za takéto argumenty nepochvália.

  9. Po vyhlaseniach o zastaveni dodavkach plynu pre Polsko a Bulharsko hned vyskocili ceny plynu na burzach o 25% nahor. Nemecko ide dodavat tazke zbrane repasovane na ukrajinu. Toto zacina byť zle a nebezpecne pre celu Europu. Lavrov vyhlasil ze sme len kusok od jadrovej vojny.
    Ratafak a to ze usa si uz budovali vojenske zakladne na ukrajine preco nenapises?Kvôly tejto spinavej zapadnej taktike bude znicene nielen ukrajina ale cela europa.

  10. Šéf rakouské vlády totiž podle agentury APA připustil, že Rakousko využívá Moskvou navržené platební schéma. Systém plateb má fungovat tak, že si kupci otevřou účet u Gazprombank, kam složí částku v eurech nebo dolarech. Tyto peníze pak budou převedeny na rubly.
    Podle Nehammera tímto způsobem Rakousko za ruský plyn skutečně platí, stejně jako Německo a další země. Systém je podle něj plně v souladu se sankcemi, které EU uvalila na Rusko kvůli invazi na Ukrajinu. „OMV platí za dodávky plynu z Ruska samozřejmě nadále v eurech. Rakousko plně dodržuje společně dohodnuté sankce Evropské unie,“ napsal Nehammer na twitteru.
    Rakouský kancléř však také dodal, že Polsko a Bulharsko tento platební systém odmítly. Paradoxně s argumentem, že není v souladu se sankcemi EU.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/platby-plyn-rubl-euro-omv-nehammer-gazprom.A220427_122518_eko-zahranicni_ven

  11. Pan premier ma pravdu. Zapadnu jednotu to neoslabi. Len co to urobi so slovenskou ekonomikou?

    Dufam, ze aj na toto sa vymysli nejaka finta ako na ropu, aby sa vlk najedol a ovca ostala cela. S ropou to je jednoduche. Zmiesa sa 49% ruskej ropy v rafinerii v Lotyssku s 51% ropy neruskeho povodu a uz je to volne obchodovatelny Latvian blend. Takze pre verejnost su sankcie a aj kamosi od kseftu su ochraneni.

  12. Vlado, Daniel, to su taki frustrovani jedinci, ktori v zivote nic nedosiahli, nic nemaju, vysedavaju po senkoch a pri borovicke a pive nadavaju na tuto vladu a obvinuju vsetkych len nie seba za svoj zivotny neuspech. Ti, co pracuju, snazia sa, chcu sa mat v zivote dobre su spokojni a nevypisuju tu taketo nezmysly.

  13. Ratafak dohladaj si aktivity Baidenovho syna na ukrajine a tu mas info co tvrdi Lavrov. Len neviem komu mam viac verit ci tomu co tu trepes ty alebo tomu co na tlacovke povedal Lavrov
    Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov uspořádal tiskovou konferenci s domácími i zahraničními novináři a vyjádřil se především k situaci na Ukrajině. A překvapivě odpálil hned v jedné z hlavních odpovědí neuvěřitelnou informaci. Britové podle jeho slov už zahájili urychlené budování své námořní vojenské základny na Ukrajině, konkrétně podle informací se má jednat o vojenskou námořní základnu na břehu Azovského moře na Ukrajině v blízkosti Doněcké a Luhanské republiky.

  14. @Vlado 27. apríla 2022, 13:20
    Sa odstahuj do ruska zebracik, tam so splachovacim zachodom budes top 20% :D. My sme tu vacsina a chceme prozapadny smer, navyse mame tu domy auta a aj peniaze, naco by sme sa stahovali do USA ked sa mame tu dobre. Keby si nebol retardovany prorusky troll a dal energiu do niecoho ineho ako studiu alternativnych hlavnych sraciek tak si sa tiez mohol mat dobre.

  15. Vega 27. apríla 2022, 17:47
    Uz si podojil? 🙂 Zaujimave, zebracik, troll, putinofil, rusofil. Ide vam to. Este dajte nieco do eteru, nech sa mam na com bavit. Tym prozapadnym smerom myslis to, ked sa jebes kazdy pondelok z vychodu do Blavy? 🙂 Predstav si, ze mnohi tvoji sukmenovci nemaju splachovacie hajzle ani tu.

  16. chvalabohu, že sme v EÚ a NATO, sem si Ivan netrúfne…Ukrajine držím palce nech ho vyženú čím skor…nám to trvalo bohužiaľ 40 rokov.

  17. Tunajsia propaganda vs Putin

    Putin počas príhovoru venovanému petrohradským zákonodarcom uviedol, že Moskva má už všetko pripravené na to, aby mohla reagovať v prípade, ak sa nejaká krajina bude chcieť „miešať“ do situácie na Ukrajine a vznikne tak pre Rusko hrozba strategického charakteru. „Máme na to všetky prostriedky, a to také, akými sa nemôže v súčasnosti pochváliť nikto. Nebudeme sa vychvaľovať, no použijeme ich, ak to bude potrebné,“ vyhlásil Putin.

    Podľa šéfa Kremľa chcel Západ rozkúskovať Rusko, pričom ho obvinil aj z toho, že Ukrajinu dotlačil do konfliktu s Ruskom. Putin pritom znova prisľúbil, že ciele vojenskej operácie na Ukrajine budú naplnené. „Chcem zdôrazniť, že všetky úlohy špeciálnej vojenskej operácie, ktorú podnikáme v Donbase a na Ukrajine od 24. februára, budú bezpodmienečne vyplnené,“ cituje Putina agentúra AP.

  18. Obyvatel 27. apríla 2022, 17:44…aha takže to tvrdí Lavrov, tak to už ano, ten nikdy neklame….len si ešte treba doladit kto tam tu základňu na mieste ovladanom ruskou armádou vlastne buduje…je to USA ako tvrdiš 14.49 alebo Británia ako píšeš v 17.44?….či to tam rovno ten Bidenov syn chodí nosiť tehly?..čo píše veliteľ kolotoče?..😃

  19. Situacia je uz velmi vyhrotena a idu propagandy zo vsetkych stran. Co je ale fakt ze vojnu zacalo Rusko a to spustilo vsetko co sa odvtedy stalo. My sme reagovali sankciami takze Rusi si za eura a dolare uz v podstate nemaju co kupit. Jedine co vyvazaju je plyn a ropa ale za to maju v podstate nepouzitelne peniaze konciace na sankcnom ucte a to im netreba. Rusi nas chcu donutit platit rublami ale to uz vdaka sanckiam nie je konvertibilna mena. Takze sach-mat pre oboch. Ukrajinci budu zomierat Europania mrznut a Rusi hladovat az kym to Putin nezastavi lebo ten jediny to vie zastavit. Teraz je spravna otazka ci ten geotermalny vrt na larzenkach je plne funkcny lebo plyn a ropa z ruska od zimy urcite nepride. Plyn nam robi do 15% energetickeho mixu a vsetko zavisle iba na plyne mozno do roka skrachuje s ropou ale problem nebude.

  20. Taliani a Rakusania to urobili tak, ze si ich energeticke spolocnosti otvorili ucet v Gazprombanke. Tam posielaju eura, tie sa tam premenia na ruble a je zaplatene. Aj Nemci to tak chcu urobit. Neposlu kvoli tomu ekonomiku do recesie.

  21. Vidis, ked pred casom povedal Sulik, ze pokial sa situacia tak vyvynie, ze to bude nutne, tak budeme platit v rubloch, tak sa na neho vsetci vrhli ako kobylky.

  22. Neplatime v rubloch, nebudeme platit v rubloch. Platit v rubloch by bolo porusenie sankcii. Krajiny platia v eurach. To, co si s tym smradi Rusi urobia je ich vec. Slava Ukrajine a hrdinskym Ukrajinskym vojakom! Rus a vsetci proruski trolovia – idi na chuj.

  23. Technicky to bude od nas platba v eurach. Som zvedavy, ze aky kurz ta ruska banka stanovi. Rubel bol dlhodobo okolo 95 rublov za dolar. Teraz to je okolo 75 rublov za dolar. Som zvedavy, aky kurz vyvekslujeme my. Alebo budeme ten rusky plyn na reverze kupovat od Nemcov. Rus svoje peniaze dostane aj Nemec si na nas zarobi.

  24. @ Vlado 27. apríla 2022, 17:53
    Projekcia podla seba? Zrejme mas odsledovane kto ma ake hajzle ked cestujes z vychodu 😀

    @Anonym 27. apríla 2022, 18:09
    2 mesiace si ten senilny parkinson nevsimol ze sa „miesame“ do tej situacie? 😀
    Gratulacia k prihovoru, pre mentalne vygumovane hlavy urcite zaberie.

  25. na tom jeho príhovore je podľa mňa najstrašnejšia tá druhá čásť….on vybombarduje polku Ukrajiny, ktorá sa bráni a potom to zvalí na západ…“Podľa šéfa Kremľa chcel Západ rozkúskovať Rusko, pričom ho obvinil aj z toho, že Ukrajinu dotlačil do konfliktu s Ruskom. „…..akože on za to že jeho vojsko na Ukrajine zabíja, rabuje, znásilňuje ani nemože, to všetko ten zlý západ….

  26. pro Ratafaka, kde ste byli všichni tito „spravedliví“ „tzv. demokraty“, nebylo vás slyšet, když ve Španělsku stříleli do demonstrantů, když USA napadala jeden stát za druhým, když NATO bombardovalo 40 dní v kuse Srbsko a dalo by se ještě dlouho vypisovat. No jo, to útočilo USA a NATO, roznašeči „demokracie a lásky“. Jen ty miliony mrtvých za nimi to nějak kazí. Ale RF? Když zasahuje tam, kde se 8 let prováděla genocida ruskojazyčného obyvatelstva, tak je zle. Tak tu máme najednou plno „spravedlivých. Když USA po celém světě dělá to isté, je klid, to je v pořádku, ale když RF chce za své suroviny dostat zaplaceno, tak idioti rozhodnou, že se vrátíme do jeskyní. Je mi z těchto lidí na zvracení.

  27. Anonym 28. apríla 2022, 13:52…je zaujímavé že tá údajná genocída začala pred 8 rokmi, teda v tom období keď sa rusi presunuli na Krym a Donbass……a ešte lepšie je že ich RF osvodbodzuje od genocídy tým že im vybombarduje celé mestá v ktorých žije to ruskojazyčné obyvateľstvo, to im určite pomože a teraz už určite netrpia….akože naozaj by ste sa už mali zladiť v tom, čo je tá príčina…je to tá genocída a ochrana ruskojazyčného obyvateľstva, sú to tie základne USA či dokonca Británie na Ukrajine, sú to laboratória s bioagentami?..človek sa v tom už stráca…PS: a slovenský obhajca ruskej denacifikácie ma dneska dovolenku, že ho musí zastupovať kolega z česka alebo to už psychicky nedával obhajovať tie zverstvá takže ťa tu budeme vídať častejšie?..

  28. Kurz 75 rublov za dolar je umely lebo rusi neotvorili burzu. V rusku je bezny kurz 200 rublov za dolar na ciernom trhu. Toto ale rusi nechcu dovolit lebo by stracali. Zaujimave je ze plyn a ropa pre europu je 5x drahsi ako pre indiu alebo cinu.

  29. Ano. Za tu provokaciu s S-300 na urobia urcite dobry kurz… Skoda,ze ho budeme musiet platit vsetci a nie len ti, ktorym je byvala Ukrajina prednejsia nez nase Slovensko.

  30. Polsko chcelo aj tak do konca rohto roku ukoncit odber plynu z Ruska. Treba sa jednoznacne zbavit zavislosti od vsetkych druhov energii z Ruska. Podla EU by sme to mali urobit do 2027. Takze 5 rokov. 50% prijmov statneho rozpoctu maju z plynu a ropy. Bez tohto prijmu padnu na hubu. Z Ruska sa stane druha Severna Korea, vyhladovana, zdecimovana krajina. Rus – idi na chuj. Slava Ukrajine!

  31. Kto v úmysle narušiť mier akýmkoľvek spôsobom podnecuje k vojne, vojnu propaguje alebo inak podporuje vojnovú propagandu, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až desať rokov.

  32. Nemyslim si. Rus nechce Slovensko. Rus chce Donbas s uhlim a Dneprovsku oblast a Krym s plynom. A par lavobreznych atomovych elektrarni k tomu. Na pravom brehu chce mat klud a kludne sa o pravy breh podeli. Ja to vidim tak.

    Ukrajina dokazala dve tretiny svojej spotreby zemneho plynu pokryvat zo zdrojov v Dneprovskej oblasti a na Kryme. Male zdroje su aj v Karpatoch, ale to je tak 10% max z toho, co mali. O toto tam ide, podla mna. Naco by sa Rusi trepali na Slovensko s armadou? Ani na ten pravy breh sa im nechce. Ten len nechaju vyhladovat. Im staci Donbas a Krym.

  33. Anonym 28. apríla 2022, 17:59

    Asi si netrafil. Ako sa dá narušiť mier v čase vojny? Voj­na už za­ča­la, mier už nie je možné narušiť. V čase vojny sa už nedá konať tak, aby bol narušený mier. Narušenie mieru už dávno nastalo.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img