ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Staršie žiačky s jednou veľmi cennou výhrou v dvoch dramatických záveroch stretnutia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Sobota 23.4.2022
Piešťanské Čajočky – BK Lokomotíva Sereď 47:53 (14:21, 23:26, 40:40).
Vaculčiaková 18 (TH 2/1, 1 trojka), Lehocká 8 (1/1, 1 trojka), Žigová 8 (2/1, 1 trojka), Lopašovská 6 (2/0), Rychtáriková 4, Lopez Zaťková 2, Hrnčiariková 2, Rybárová 2, Tóthová 2, Liptáková 1, Holbíková, Donayová, Kapošová a Suchopová. Trestné hody družstvo 11/6, 3 trojky.
V sobotou sme cestovali na zápas do krásnej Diplomat arény, kde na nás čakali domáce Čajočky. Dievčatá poriadne nabudené doslova vleteli do zápasu a rýchlou a aktívnou hrou sme sa po chvíli dostali do vedenia 6:19, keď nám aj padli vytvorené otvorené strelecké pozície. Od tohto momentu sa súper otriasol a už nám prakticky až do konca stretnutia neumožnil vstup do vymedzeného územia. Do polčasovej prestávky sa skóre takmer vyrovnalo a hra sa prelínala z jednej strany na druhú. Družstvá si nedarovali nič zadarmo a nás držala v hre naša obranná činnosť, ktorá sa pomaličky krok za krokom už zlepšuje. Nedovolili sme súperovi poľahky skórovať a na útočnej polovici sme sa s našimi minimálnymi skúsenosťami v postupnom útoku snažili hľadať spôsob na skórovanie. V závere zápasu po zopár urýchlených rozhodnutiach sme si povedali ako sa dopracovať k vytúženej premiérovej výhre nad týmto súperom a dievčatá nad očakávania splnili všetko čo sme si povedali. Veľkou výhodou bolo, že sme mali v tomto zápase bodovo mierne navrch počas celého priebehu.
Pochvalu si zaslúžia všetky baby za kolektívny výkon, disciplínu, bojovnosť a vydané množstvo energie. Čo určite nechcem zabudnúť spomenúť je výkon Zuzky Vaculčiakovej, ktorá hrala efektívne na útočnej polovici a jej 14 doskokov hovorí aj o obrovskej aktivite bez lopty pod oboma košmi. Svojou energiou na obrannej polovici určite prispela k dobrému výkonu družstva aj Linda, ktorá naznačila svoju chuť po kontakte a agresívnej hre aj na útočnej polovici.
Nedeľa 24.4.2022
BK ŠKP 08 Banská Bystrica – BK Lokomotíva Sereď 49:44 (16:13, 29:30, 37:41).
Liptáková 10 (TH 2/0), Žigová 10 (6/3, 1 trojka), Rybárová 8 (4/2), Lehocká 5 (2/0, 1 trojka), Hrnčiariková 4 (2/2), Tóthová 3 (1/1), Rychtáriková 3 (2/0), Vaculčiaková 1 (2/1), Lopašovská, Suchopová, Holbíková, Kapošová, Donayová a Lopez Zaťková. Trestné hody družstvo 21/9, 2 trojky.
V nedeľnom zápase sme ako tak vedeli čo nás čaká. Banská Bystrica je súper, ktorý sa snaží hrať podobne ako my – agresívne, rýchlo a jednoducho. Toto bol tiež jeden z dôvodov prečo sme sa na zápas veľmi tešili. Vstup do zápasu lepšie vyšiel domácim kedy sme sa dlhšie vyrovnávali s tlakom, ktorý na nás súper vyvíjal. No postupne sme sa prispôsobili, pochopili, že konečne to je hra, s ktorou sa chceme stretávať a je nám blízka aj z tréningového procesu. Družstvá sa naháňali po ihrisku, nedarovali si ani centimeter a striedali sa pekné momenty na jednej či druhej strane. Prvý polčas sa nám podarilo vyhrať o jeden bod a v tom druhom bolo teda všetko otvorené. Podarilo sa nám zvýšiť počas tretieho dejstva vedenie na 31:38 a v tomto momente sme súpera chceli zlomiť. Šport je krásny, že niekedy sa to podarí a niekedy nie. Nám sa to v tomto zápase nepodarilo, chýbal nám v závere zápasu cit pre detail v pohybe, presnosti prihrávky, návrate do obrany a odstavení v obrane, s ktorým sme sa trápili počas celého zápasu. Do toho sme spravili zopár zbrklých rozhodnutí a nepresnosti v zakončení a dráma bola na svete. V závere zápasu teda prišla situácia opačná zo soboty, že to my sme prehrávali o 3 body a ako družstvo budeme musieť odohrať ešte kopu takýchto vyrovnaných zápasov, aby hráčky nabrali skúsenosti ako v týchto chvíľach zápasu zareagovať. Súperovi gratulujem k výhre a ďakujeme za zápas.
Vyzdvihnúť treba dnes výkon Kiky Liptákovej, ktorá v tomto zápase bránila tak, že by to splnilo medzinárodnú úroveň a zároveň na útočnej polovici naznačila svoj veľký potenciál. Pochvala patrí aj Emily, ktorá riadila našu hru v prechodovej fáze a dôležitých momentoch zápasu zobrala na seba zodpovednosť a prinútila družstvo sa vrátiť k aktívnej hre na útočnej polovici. V konečnom dôsledku si zaslúži pochvalu celé družstvo za svoj prístup, nasadenie a energiu v tréningovom procese. Dievčatá postupne začínajú chápať, že len tvrdou prácou na tréningu môžu trápiť aj tie najlepšie celky na Slovensku. Už o 2 týždne privítame na domácej palubovke dobre hrajúci Poprad a jasného ašpiranta na titul Young Angels Košice.
Tréner: Martin Bosý

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img