ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Exminister vnútra Robert Kaliňák ide do väzby

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dnes rozhodol Špecializovaný trestný súd v Pezinku o vzatí Roberta Kaliňáka do väzby.

Obvinený exminister podal proti rozhodnutiu sťažnosť, následne bude rozhodovať ešte Najvyšší súd. Prokuratúra pre Kaliňáka žiadala kolúznu väzbu z dôvodu obavy, že by na slobode ovplyvňoval a maril vyšetrovanie.

ŠTS rozhodne o väzbe advokáta Mareka Paru v nedeľu.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. čo tak spomenúť si na zlodejov Kiska,Matovič,Anonym,kde sa v tebe berie tá nenávisť,osočovať len jedno stane ,Táto vláda by mala pocítiť hnev národa ,treba si brať príklad od Rumunov,zo zlodejmi sa nesrali

  2. Obvinenie Roberta Fica a obvinenie a zadržanie Roberta Kaliňáka je vrcholom policajného vyšetrovania od volieb v roku 2020.

    Robert Fico a Robert Kaliňák sú obvinení zo založenia a zosnovania zločineckej skupiny, na čele ktorej mali spoločne stáť, a z ohrozenia daňového tajomstva. Je priskoro hodnotiť závažnosť obvinení, budeme sa s nimi musieť najskôr oboznámiť.

    Reči o ich obvinení sa viedli už v kampani, od volieb pravidelne. Zvykli sme si na slovník, kde boli Fico s Kaliňákom označovaní za mafiu, a boli sme k tomu v Štandarde od začiatku kritickí. Malo to svoje dôvody a tie teraz prejdú testom.

    Obvinenie Fica a Kaliňáka je zlom.

    Polícia vie, že týmto obvinením prekročila bežné hranice. Kaliňák patril počas celej vlády Smeru k najmocnejším ľuďom v štáte. Fico nie je len bývalý premiér, je to najúspešnejší politik po roku 1989. Ide teda o výrazne viac ako len to, že sa dozvieme, či spáchali trestný čin alebo nie.

    Výsledkom ich obvinenia môžu byť len dve veci.

    Ak sa obvinenie nepodarí preukázať, Fico s Kaliňákom sa stanú martýrmi. Naplno ich to politicky rehabilituje, preferenčne posilní a otvorí im to cestu k moci. To treba čítať ako cestu k revanšu. Nevyhnutne padnú iné hlavy.

    Ak sa Fico vráti k moci, dá sa očakávať koniec Úradu špeciálnej prokuratúry, veľké čistky v bezpečnostných zložkách a nahradenie spravodlivosti pomstou. Fico bude hovoriť, že má na to mandát z volieb a nebude sa tomu dať čeliť (viď čo dnes hovorí Pellegrini).

    Nevieme posúdiť pravdepodobnosť, ale vieme ukázať, že niečo podobné sa práve deje s Jaroslavom Haščákom. Vieme tiež, že v najsledovanejšom prípade našej doby sme dokázali odsúdiť vrahov, ale zatiaľ nie objednávateľov vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Preto je na mieste opatrnosť.

    Kto pochybuje o zodpovednosti Kočnera či Haščáka, a predsa sa im preukázať ich vinu v kauze vraždy a Gorily nepodarilo.

    Je tu samozrejme aj druhá možnosť, že Fico s Kaliňákom budú usvedčení a potrestaní. O správe štátu počas vlády Smeru všetci niečo vieme, o inom sa hovoria legendy, bankovky sa vraj brali na centimetre (čo do hrúbky obnosu), „zábava“ nemala konca kraja. Vieme tiež, že Fico je Smer, koniec Fica by v dohľadnej dobe znamenal koniec Smeru.

    O tom, či bol štát spravovaný bandou zlodejov (ako to kedysi nazval Augustín) alebo zločineckou skupinou (ako dnes tvrdí polícia), nemusíme viesť spor. Treba to dokázať pred súdom. Nič iné sa nebude počítať.

    Ak sa to preukáže, nebude to len triumf spravodlivosti, ale objaví sa aj pachuť toho, že akosi často obviňujeme, súdime a trestáme našich vrcholných predstaviteľov.

    Okrem Fica je obvinený aj Andrej Kiska, predtým sme chceli súdiť Vladimíra Mečiara, odsúdený bol Jozef Tiso. Pochybnosti sa týkali aj ďalších, a to ešte spravodlivosť minula komunistov.

    Nevyhnutne príde na otázku: Aký je to štát, ktorý obviňuje a trestá svojich vladárov. Ak sú tresty spravodlivé, niečo podstatné v ňom funguje. Je to vláda práva, princíp padni komu padni.

    Ale ani potom sa nezbavíte pachuti, že niečo nemenej podstatné nefunguje. Veď ako sa dá byť hrdým na štát, ktorému vládnu kriminálnici?!

    Článok je prebratý z Denníka Štadnard

  3. Žili sme v rokoch 2006-2010 a v rokoch 2012-2020. Podnikali sme v tej dobe. O korupcii vieme svoje. O vyhrážaní sa a štátnej mafii vieme svoje. O čerpaní fondov vieme svoje. Fico patri do basy, dôkazov o tom je viac ako dosť, už iba odvahy aby bolo viac ako dosť. Mečiarova garnitúra za korupciu a privatizáciu tiež patrila do basy a neskončila tam a sme kde sme. Zmena chápania politického výkonu musí byť témou dňa. Inak budeme zapadnutou krajinou. Aktuálne obvinenia sú smiešne v pomere k obvineniam rozpracovaným. Obvinenia rozpracované, je zrejme ťažko riešiť, keď capo di tutti i capi vám behá v rajóne a roznáša vyšetrovateľov v mediach a demonštruje silu na prokuratúre.

  4. Obvinený vyšetrovateľ obvinil expremiera ktorého obhajuje obvinený advokát a vyjadruje sa k tomu obvinený exprezident, odsudeny špecialny prokurator to posuva lebo je zaujatý, minister vnutra podozrivy zo zneuzitia pravomoci sa vytesuje a daňový podvodniķ z ministerstva financii to očakaval a ten co necuvne ani o milimeter si umyl ruky…
    Slovensko je naozaj krajina kde je vsetko mozne… ✌️

  5. pre Dokončime to, zabudol si na tých tvojich ako je Miklóš, Dzurinda, Malchárek a spol. Nebuď jednostranný ako dnešné média.

  6. Tiež je v tlači komentár, ktorý spomína kauzy politikov v zahraničí naposledy v Rakúsku. Nechcem sa zastávať , ale neviem o tom, že by ich dávali do väzby.
    Preto si myslím, že väzobné stíhanie je len pomsta.
    Treba ich stíhať, odsúdiť a potom zavrieť.

  7. Kauzy politikov v Rakúsku a kauzy politikov na Slovensku sa nedajú porovnávať. V Rakúsku nemali mýtny tender, ani kauzu Tipos, ani Tunel Višňové, ani vraždu novinára, ani Ruskové zmenky uznané prvostupňovým súdom, ani Jankovskú, ani mnohé iné. Takže ani škodu z nich vzniknutú nie je možno porovnávať.
    Na Slovensku to ani nie je nič nové, my už máme dvoch ministrov SNS odsúdených vo výkone trestu z trestných činov machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe a zo zneužívania právomoci verejného činiteľa. A bol to práve Špecializovaný súd, ktorý ich tam poslal, takže u nás bežná prax.

  8. 24. apríla 2022, 14:36
    Pre mňa u politika neexistujú malé a veľké kauzy, či je to na Slovensku alebo inde vo svete. Bolí riešení aj prezidenti .
    Môžem tiež napísať , že sme mali úmrtie vo väzbe …
    Určite sú najhoršie trestné činy , ktoré majú neodvratitelný následok smrť…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img