ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

POMOC občanom Slovenska v čase inflácie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dnes minister práce Milan Krajniak spolu s premiérom Eduardom Hegerom, ministrom financií Igorom Matovičom a ministerkou investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronikou Remišovou predstavili príspevky, ktoré by mali pomôcť viacerým skupinám ľudí, ktorí pomoc najviac potrebujú.

 

JEDNORAZOVÝ PRÍDAVOK NA DIEŤA
Rodičom všetkých detí, ktorí na nich poberajú prídavok jednorazovo vyplatíme zvýšený prídavok na dieťa 100 EUR. Pomôžeme tak 661 000 rodičom viac ako 1,1 milióna detí.

JEDNORAZOVÝ PRÍSPEVOK DOMÁCNOSTIAM V HMOTNEJ NÚDZI
Všetkým približne 58 000 domácnostiam v hmotnej núdzi, v ktorých býva viac ako 121 000 občanov vyplatíme príspevok 100 EUR.

JEDNORAZOVÝ PRÍSPEVOK SENIOROM
Všetkým seniorom vo veku 62 rokov a viac, ktorí nemajú nárok na dôchodok a teda ani 13. dôchodok, vyplatíme príspevok 100 EUR. Pomôžeme tak viac ako 102 000 slovenským seniorom.

JEDNORAZOVÝ PRÍSPEVOK OPATROVATEĽOM A OSOBNÝM ASISTENTOM OSÔB S ŤZP
Približne 80 000 opatrovateľom a osobným asistentom vyplatíme príspevok 100 EUR. Aj týmto opatrením opäť potvrdzujeme dôležitosť podpory sociálnej starostlivosti o zraniteľných občanov, o ktorých sa opatrovatelia a osobní asistenti starajú.

JEDNORAZOVÝ PRÍSPEVOK NÁHRADNÝM RODIČOM
Približne 7 500 profesionálnym náhradným a náhradným rodičom vyplatíme príspevok 100 EUR.
ak tomu navyše trvalé zvýšenie prídavku na dieťa z 25,88 € na 30 € od 1. júla a od 1. januára 2023 až na 40 €

zvýšenie daňového bonusu na deti do 15 rokov od 1. júla na 70 € a od 1. januára 2023 až na 100 €

zvýšenie daňového bonusu na deti nad 15 rokov od 1. júla na 40 € a od 1. januára 2023 až na 50 €

zdroj: MPSVR SR

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Čiže na ostatných dôchodcov,čo tiež poctivo pracovali sa zvysoka vysrali,hlavná vec,že všetci osadníci budú vyškerení.

  2. 🤣🤣🤣to bola dobrá fraška, hlavne tá ich matematika,keď zo 750 000 spravili 7,5 milióna 🙈.Banda dementov a plagiátorov.

  3. Seniori vo veku 62 rokov a viac, ktorí nemajú nárok na dôchodok a teda ani 13. dôchodok. No ktorí to len sú? Určite nie tí, ktorí celý život makali.

  4. Tak treba dať eurá aj mladým,ukrajinským mužom, ktorí k nám utekajú prezlečení v ženských šatách, namiesto toho,aby bojovali za svoju vlasť.

  5. Tomu dosť nerozumie. Keď je dôchodkový vek 62 rokov, prečo mu nevznikol nárok na dôchodok. Podľa mňa buď nemá odpracované roky, alebo je na podpore, alebo ešte nevie čo? V tom prípade by mal byť ešte zamestnaný a teda by mal mať aj príjem, alebo má podporu… Toto ich rozhodnutie zase je diskriminačné a zase podporuje skupiny, ktoré si vybrali ľahšiu cestu. A vypláca sa im to. My, čo sme odpracovali viac ako 40 rokov, sme za to trestaní. Na nič nemáme nárok. Keď sa spočítajú všetky ich úľavy, nie sú na tom až tak zle, lebo stále sa to do okolo omieľa – nízko príjmové skupiny.

  6. vidis, nerozumies tomu a napriek tomu tu kvakas nezmysly. Lapni si na stranky soc. poistovne a zisti si to. Ty lahsia cesta.

  7. Dôležité je, že ty tomu rozumieš. Tie tvoje komentáre prekypujú samou múdrosťou. Škoda ťa, že musíš lapieť a takéto kraviny písať, že nie si poradcom Matovičovi a Krajniakovi. Všetko vieš, všetkému rozumieš, všade si bol. Takýto zázrak sa len tak nevidí.

  8. Mozno by stalo za to sa zamysliet, ze co tu inflacnu spiralu rozkrutilo a co ju roztaca este viac. Preco nase peniaze stracaju hodnotu kazdym dnom? Vodicsky kurz na auto stal pred rokom 630 eur. Teraz v aprili to je 900 eur. V juli to bude este viac. A to sa vali na cloveka z kazdej strany. Potraviny, energie, doprava, stavebne materialy. Zakladne zivoty potreby. Co robia v tej Europskej centralnej banke? Nejako sa im ten nimi vytvoreny system vymyka z ruk. Pri prijme od 3,000 eur v cistom vyssie to mozno az tak moc cloveka do kolien nedostane, ale pri prijme 1,200 eur v cistom to clovek pociti ovela vyraznejsie na kvalite svojho zivota. Bojim sa buducnosti…

  9. Ekonomika má množstvo poučiek a zákonitostí, ale všetka tá inflácia, zvyšovanie úrokov hypoték, zvyšovanie cien energií, burzy, finančné krízy a podobné záležitosti sú len špekulácie a v konečnom dôsledku o tom všetkom rozhoduje človek. A ako sa raz elita rozhodne, tak bude. Potom je to už len o tom ako vám to zdôvodnia. Momentálne je na čo sa vyhovárať, raz corona potom vojna.

  10. V Holandsku vlada reaguje na sucasnu hyperinflaciu nevyrubovanim spotrebnej dane na paliva, zvysenim dane zo zisku firiem z 15% na 28% a vlada zaroven vyzvala zamestnavatelov, aby v ramci moznosti zvysovali platy zamestnancov. Ci to je lepsie nez slovensky pristup, to neviem. Skor mi to pride, ze vsetky tieto opatrenia su pri sucasnej nezastavitelnej inflacii v podstate neucinne. Nominalna hodnota sucasnych opatreni je vyjadrena v pomere k sucasnym cenam. Ak ale kazdy mesiac stracaju nase peniaze 10% hodnoty, tak by, aby sme to necitili, mali zvysovat nase prijmy tiez kazdy mesiac o 10%. K tomu nedojde, samozrejme. To, k comu dojde, toho sa bojim. Financny system realnej ekonomike moc nepomaha. Skor naopak. Hodnotu prace defrauduje a vyvaza ju do danovych rajov namiesto toho, aby z tej hodnoty profitovali ludia a regiony, kde sa ta hodnota vytvara. Nie je to prvykrat, co bezbrehy kapitalizmus takto kolabuje. Na to, aby financny system fungoval, by on sam musel dodrziavat stanovene pravidla. Co ja poznam spravcov investicnych fondov napriklad, tak tam sa o dodrziavani pravidiel moc hovorit neda. Tam je uplne bezny insider trading a uctovne machinacie typu dressing up a bride. Je to chory anachronicky system, ktoreho dopady na nasu spolocnost pocitujeme a este len pocitime v nasledujucich rokoch. Asi fakt budeme musiet akceptovat tych 17 stupnov Celzia ako beznu teplotu vnutornych priestorov v zime. To mi ako pokrok nepride.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img