ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Bez nadsadzovania ideme pomôcť rodinám tak ako žiadna vláda doteraz nepomohla.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Bez nadsadzovania ideme pomôcť rodinám tak ako žiadna vláda doteraz nepomohla. ✌️
Súčasný mesačný prídavok na dieťa vo výške 25,88 eura sa od 1. júla 2022 zvýši na 30 eur a od 1. januára 2023 na 40 eu👍
Súčasný daňový bonus na dieťa do šiestich rokov veku na úrovni 47,14 eura od júla tohto roku stúpne na sumu 70 eur a od budúceho roka na 100 eur.👍
Posledná časť pomoci sú služby deťom, teda tzv. voľnočasové aktivity. Dnes takýto príspevok neexistuje. Od nového roka bude vo výške 60 eur.
👍Rodičia tak budú môcť na svoje dieťa získať až 200 eur mesačne. V prípade, ak rodič nepracuje, dostane 40 eur v hotovosti a dieťa dostane na rozvoj svojho talentu 60 eur. „Matka – osamelý rodič s minimálnou mzdou, ktorá má dve deti, chodiace na základnú školu, ročne získa 3132 eur navyše,“ povedal minister financií Igor Matovič.
👍 Zdôrazňujeme, že ide len o časť vládnej pomoci v boji s infláciou. Viac informácií o ďalších príspevkoch nájdete na: Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
👍 Ohlásená trvalá pomoc rodinám pritom nezvýši deficit rozpočtu. Zvýšenie rodinných prídavkov, daňového bonusu ani voľnočasové poukazy nezvýšia deficit rozpočtu verejných financií. Miliardové výdavky budú kompenzované úsporami a novými trvalými príjmami. „Sme mimoriadne zodpovední voči vereným financiám, lebo všetky trvalé výdavky, ktoré takto navyše vzniknú, budú kryté trvalými úsporami na strane štátu a trvalými novými príjmami,“ dodal minister financií.
👍 Ministerstvo financií nebude kompenzovať tieto výdavky zvyšovaním DPH, ani dane z príjmu zamestnancov či živnostníkov. „Bežný človek môže žiť v pokoji a keď je to rodina s deťmi, ktoré ešte neskončili vysokú školu, môže sa tešiť na pomoc,“ doplnil minister. Snahou vlády je, aby viaceré opatrenia na pomoc so zdražovaním boli trvalé: „Keď tieto opatrenia urobíme, nie je cesta späť. Nebude žiadny politik, ktorý by mal odvahu to rodinám zobrať. Takže to sú trvalé výdavky a presne taký rozsah budú mať aj trvalé príjmy.“
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tak, ako píše Anonym, kde je pomoc pre osamelých? Všetko sa upriamuje len na rodiny a ostatní čo? Tí môžu len dane odvádzať. A ďalšia otázka. Kde chcú na to brať? Podnikom zvýšiť dane, alebo dôchodcom valorizovať dôchodok o 6 €? Alebo zasa zaťažiť štát ďalšími pôžičkami, nestačí, že sme zadlžení miliardami? Alebo im budú peniaze z neba padať?
    Zdroj by sa našiel – prestať dotovať politické strany zo štátneho rozpočtu, ktorých je omnoho viac ako sto, nech si prestanú aj oni neoprávnene vyplácať rôzne príplatky ako napr. na bývanie – mimo bratislavský poslanec asi 2200€ a bratislavský 1800€ mesačne. Nehovoriac o ďalších príplatkoch.
    Tiež zrušiť umelo vytvorené súdy, ministerstvá a iné inštitúcie.

  2. Tak ako doteraz žiadna vláda nás nedohnala do tohto stavu zúfalstva, zadlženia a tak ako nikdy doteraz za žiadnej vlády nebolo toľko rodín na hranici chudoby, bez lekárskych zákrokov a ošetrenia. Toto mal napísať ako prvé.

  3. takze do stavu zufalstva? tak tu prestan vypisovat pixoviny, najdi si robotu a chod makat, aby si mala na lekarsky zakrok. Aj ked v tvojom pripade lekari nepomozu.

  4. Anonym.., nezávidím. Ale dotovať niekoho, kto to nepotrebuje, zatiaľ, čo tvoj národ bude kapať hladom mi je mierne proti srsti.

  5. Silvia 22. apríla 2022, 6:29 – napisala ste:

    „Tak ako doteraz žiadna vláda nás nedohnala do tohto stavu zúfalstva, zadlženia a tak ako nikdy doteraz za žiadnej vlády nebolo toľko rodín na hranici chudoby, bez lekárskych zákrokov a ošetrenia. Toto mal napísať ako prvé.“

    Mozete prosim ozrejmit, cim konkretne nas tato vlada mala dostat do stavu zufalstva a zadlzenia tak, ako ziadna ina vlada?

    Dakujem.

  6. Neboj sa, ten ukrajinec co prisiel na tom Range Rover nepotrebuje nase smiesne davky a cestoviny z charity. Ten sa o seba vie postarat aj bez nasej pomoci. Nezavidte. A ze Slovaci kapu hladom? Sirite uplne hluposti. Pred cinziakmi sa neda parkovat, tolko je aut, v obchodoch ludia nakupene plne kosiky. Slovaci sa nikdy nemali tak dobre ako teraz. A ze sa zvysili ceny? No a? Aspon prehodnotia ludia svoje vydavky na hluposti.

  7. pre Miloš Majko 22. apríla 2022, 10:30
    Miloš, sankcie robia divy. A kvôli tejto prijebanej politike EU sa dostaneme do sračiek všetci. A potom ešte tá naša charita pre Ukrajincov. Skáčeme Zelenskému okolo riti, do kedy? A dokedy bude vláda srať na Slovákov? Toto čo hodili medzi ľudí je almužna. Ale keď vypuknú prvé sociálne nepokoje, potom zistia, že ako sú s nimi ľudia „spokojní.“

  8. majko nehrajte to tu na hlupaka,mame najvacsie zadlzenie na obyvatela ake tu kedy bolo,do stavu zufalstva dostali pocas kovid ojebu gastro prevadzky ubytovacie zariadenia atd.do stavu zufalstva sa dostali pacienti co uz rok cakaju na operaciu a vela z nich sa ani operacie nedozilo.
    tak sa veci maju p.majko ked tu hrate nechapaveho, asi mate na ococh hegerove trenky.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img