ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

„Ľudovo povedané, ľudia sú v pr*deli, len to ešte nevedia…“ No už to začínajú tušiť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Keď som 28. januára 2022, teda ani nie pred tromi mesiacmi v článku pod titulom „Bežní ľudia už v problémoch sú, len to niektorí ešte naplno nepociťujú“ písal o mimoriadne sa zvyšujúcich cenách všetkých tovarov a služieb, energií, potravín, ale aj telefónnych účtov mobilných operátorov a zvyšovanie úrokových sadzieb na hypotekárnych úveroch, anonymní diskutujúci 28. januára o 15:32 hod. pod môj článok napísal:„toľko negativity na piatoček…“. Uplynuli niečo viac ako dva mesiace a máme tu tvrdú realitu. Enormné zvyšovanie cien cíti každý a – bude horšie.

V citovanom článku som napísal aj nasledovné:

„Teraz okrem koronakrízy hrozí u našich susedov otvorený vojnový konflikt, ktorý by sa viacerými spôsobmi nepochybne dotkol aj nás. Minimálne nepredstaviteľná migrácia utečencov pred vojnou (Slováci sú mentalitou a rečou Ukrajincom smerom na západ najbližší) a s tým spojené ďalšie náklady štátu, zvýšené bezpečnostné opatrenia a s nimi spojené výdavky a neistá situácia vo vývoji spoločnosti z pohľadu ekonomického ale aj politického môžu množstvo ľudí postaviť pred ťažko riešiteľné situácie, prípadne mnohých dohnať k sebevraždám“.

Opätovne anonymný diskutujúci pod článkom o 18:26 hod. napísal: „Pán Majko, mám dve poznámky. Prvá – konečne ste sa naučili písať „spravidla“. Druhá – vojna nebude„.

Dnešná realita:

Vojna na Ukrajine je, dnes tu máme desiatky tisíc utečencov a čakajú nás ďalší. Čakajú nás presne mnou popísané problémy a ešte také, o ktorých ani netušíme. Nie preto, že by sme mali neschopnú vládu (aj keď výsledky ich vládnutia rozoberať nebudem), ale preto, lebo svet je skutočne globalizovaný a posledné dlhé desaťročia sa rozvíjal zabúdajúc na to, že psychopati typu Putina s diktátorskými a s dobyvačnými sklonmi tu boli vždy, sú a budú aj v budúcnosti.

V článku som napísal aj toto: „Ľudovo povedané, ľudia sú v pr*deli, len to ešte nevedia…“

Verím, že väčšina ľudí to práve teraz už pochopila a v súvislosti s príspevkom opätovne anonymného diskutujúceho dňa 30. januára 2022 o 7:56 hod.: „To je taká zvrátená logika našeho biogistu“ dodávam, že nejde o zvrátenú logiku moju, ale jeho.

Anonym, pravdepodobne v médiu sa dlho vyskytujúci pod nickom Obyvateľ o 17:23 hod. napísal: „Ako dalej? Ked sa ospravedlnis citatelom za svoj kratkodoby ulet propagandy tohoto tvojho media a prestanes tu s cenzurou tak sa ti vratia aj citatelia a prispievatelia a hlavne si napravis svoju reputaciu nestrannosti ktora sa ti dufam len zdeformovala a nie zapredala. V mojich ociach si stratil kredit nezávislosti a vyvazenej informovanosti a uchylil si sa k jednostrannej propagande. Snaz sa napravit. Ak sa tak stane tak az potom mi mozes zavolat alebo mozeme ist na kavu alebo čaj. Dokedy sa nezmeníš tak mi prosím nevolaj tak ako dnes. Zatial by bola nasa debata pre mna iba strata casu. Nedelu ralaxujem inak nez počúvaním tvojej propagandy“.

Už v mojej odpovedi na jeho príspevok o 17:35 hod. som napísal: „anonym 30. januára 2022, 17:23 – zatial este chvilu Obyvatel – sa spamataj Ty prepnuty dezolat a zneuzivaj na svoju posahanu propagantu to, co je Tvoje a nie cudzie! To po prve.

A po druhe – predstav sa sam, a ries minimalne 8 nasobne ucelove klamstvo. Zatial obyvatel…“.

Najskôr tu boli útoky typu dezolátov a antivaxarov, ktorí boli proti všetkému. Spochybňovali opatrenia proti šíreniu koronavírusu a spochybňovali aj samotnú existenciu tohto vírusu. Následne chvíľu ticho a potom snahy o obhajobu Putinovej bezprecedentnej vojny, ktorú vyvolal v susednom suverennom štáte. Dnes sú zverejnené fotografie povraždených resp. popravených civilistov na uliciach predmestia Kyjeva a nájdu sa aj psychopati, ktorí aj toto zverstvo označujú za klamstvo.

Tu už nejde o názor či slobodu slova. Máme dočinenia s vážnym problémom ohrozujúcim existenciu demokracie v jej základoch a  ľudia zjavné klamstvá cielene vydávajúci za alternatívu pravdu, deštruujú štát.

Na záver svojho januárového článku som napísal: „Jednoducho dnes máme čo robiť a perspektíva do budúcnosti to určite dobrá nie je“.

V súčasnosti pribúdajú sankcie voči Ruskej federácii, abnormálne stúpajú ceny všetkých tovarov a služieb. Benzín a nafta lámu rekordy, cena elektriny a plynu bude výrazne ruinovať mnohé domácnosti. Napriek tomu zastávam názor (a nás by sa toto riešenie dotklo hodne), že od ruského plynu a ropy by sme sa mali odstrihnúť čo najskôr. Ešte vtedy, kedy to nevyhovuje Rusom a Putinovi. Raz to urobiť bude potrebné a ja si myslím, že nás pravdepodobne odstrihne on a to vtedy, keď nám to bude vyhovovať najmenej. Ak to bude na začiatku novej vykurovacej sezóny, to potom uvidíme, o je skutočný problém.

Žiaľ aj toto je krutým faktom.

– – –

Materiál publikovaný v januári vrátane diskusie nájdete tu:

Bežní ľudia už v problémoch sú, len to niektorí ešte naplno nepociťujú

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Keď sa nájde na Slovensku dosť primitívov a po budúcich voľbách zostaví vládu Fico s Uhríkom… Slušní a inteligentní ľudia budú emigrovať z tejto osprostenej krajiny.
    Žasnem, akí sú ľudia sprostí!

  2. Len duševne chorý človek môže obhajovať Putinove zločiny. Na Slovensku sa očividne dlhé roky zanedbávalo duševné zdravie 🙁

  3. Po tlačovke lekárov som zostala v nemom úžase.Tak nás nebudú pomaly ošetrovať, odkladajú sa operácie,nie sú lekári,ani sestry a ide sa otvárať špecializované pracovisko pre ukrajincov,kde bude všeobecný lekár, gynekológ a pediater.

  4. Sotva sme vyšli stej prde a už sme v nej znova. Psychopat žiadal nerozširovat pakt NATO nikto nepočúval doslova ignoracia psychopata. Len blázon jeduje zlého psa. Somárska banda z únie spolu z USA má veľkú zásluhu na vojne ktorá je na Ukrajine.

  5. Staráte sa o svoje duševné zdravie? Lebo podľa komentárov ste vo veľmi zlom psychickom stave… Je mi vás úprimne ľúto… Toľko závisti, nenávisti a zloby… Musíte byť veľmi nešťastný človek 🙁

  6. Anonym 5. apríla 2022, 15:21….problém sa v civilizovanej spoložnosti nerieši tak že ustupuješ psychopatom ale že ich izoluješ (rovnako je to aj so zlým psom)….psychopat sa nezmyselne rozhodol útočiť a nie EU a ani NATO (naopak ak by Ukrajina bola v NATO pravdepodobne by bol klud a ešte naopak ak by tam nebolo Pobaltie tak by ich už psychopat dávno denacifikoval a my by sme boli další na rade)…

  7. Duševné zdravie mám v poriadku,nemajte obavy a vôbec nemám problém s pomocou ukrajincom,sama som už viac krát prispela.Tu ide o naše zdravotníctvo,je treba si pozrieť tú tlačovku,kde je slovenský pacient???

  8. Naše zdravotníctvo dosť narušila korona a dezinformačné médiá, ktoré ľudí odhovárali od očkovania a strašili ich čipovaním a inými sprostosťami…. Zbytočne sme mali preplnené nemocnice ľuďmi s koronou, mnohé sestričky vyčerpané a frustrované dali výpoveď… Ľudia sa medzi sebou hádali, vyhrážali sa lekárom… A tie isté dezinformačné weby idú ľudí huckať proti Ukrajincom utekajúcich pred vojnou!

  9. Az teraz ti to doslo???? Ludia to pocituju posledne tri mesiace len som zufali s toho ze čušia doma na prdeli hlavne že štát sa stará o fašistické kobylky s ukrajiny ale slovaci nech trpia….dochodci s vypaleneho domova byvaju v telocvični zatial co kobylkam zhanju byty a domy hamba a ignorácoa naroda…

  10. LACI, môj 3× zaočkovaný muž, ktorý nosí respirátor,aj nechcem povedať,na čom,mal práve covid a vôbec nemal najľahší priebeh.A ja, nezaočkovaná som mu skákala okolo zadku.Ono to je ozaj individuálne, každý to znáša inak.

  11. Anonym 5. apríla 2022, 17:21…čo s tým má únia?…snáď len to že nezareagovali dostatočne razantne už keď psychopat denacifikoval Krym..

  12. „Milujem“ keď podaktorí mudrujú o EÚ, ústave, paragrafoch, medicíne, atď… A pritom ústavu nikdy nečítali, nikdy sa nezaujímali, aké funkcie má EÚ… Podľa mňa nevedia ani vymenovať ministrov, nemajú všeobecný prehľad. Veď stačí si prečítať zopár príspevkov od proruských trolov a papagájovať hlúposti. Radšej keby sa venovali vo voľnom čase niečomu užitočnému….

  13. Anonym 5. apríla 2022, 18:10…nie naozaj nepochopím ako za bombardovanie Ukrajiny ruskými vojakmi može kdokoľvek iný ako ti ruskí vojaci a tí čo ich tam bombardovať poslali…

  14. Je to smutné na Ukrajine treba pomôcť Ale v prvom rade je sa starať o občanov Slovenskej narodnosti ktorí si to zaslúžia najviac a to musia pochopiť naši politici a keď nie nemajú tam čo robiť vo vláde

  15. Súhlasím s tebou Laci.Frcko by mal ísť kade ľahšie.Tie jeho debilne keci mi idú na nervy aj s tým jeho poskokom Blanarom,To je tak nesympaticky človek.. Nech idú všetci do…

  16. Áno TY Anonym.Frcko je dobrý curak.Aj jeho zgerba.Dobre sú nabaleny a budú tu rozprávať takéto reči.Aj s tým jeho respirátorom co určite nespĺňa hygienické parametre.

  17. Anonym 5. apríla 2022, 18:37…konflikty sa dnes riešia diplomaticky…napríklad ako Česi s Poľskom ohľadne ťažby pri hraniciach ..a nie že niekomu ideš vybombardovat krajinu…za to nikto iný ako agresor nemôže..

  18. Na Hegerovom profile samí ukrajinec a všetci,s rovnakým statusom,aby ľudia zdieľali fotky,pomohli zastaviť vojnu.Ja neviem,ale majú pocit,že im málo pomáhame?

  19. Vojna sa nikdy neskončí keď bude prísun zbraní. Konflikt vidim na dlho, pretože ide o obrovský busines. A pokiaľ budeme len frflať pri počítačom nič sa nezmení, len väčšia chudoba.
    Nie sme národ ktorí vyjadrí svoj nazor verejne, bohužiaľ .

  20. Anonym a protesty to asi tiež nevyriešia.Vždy tam bolo málo ľudí,aj to väčšina žien a ešte som schytala aj slzák.Ale ľudia sú asi spokojní.

  21. Arcibiskup Carlo Viganò: „Cieľom ruskej vojenskej operácie je zabrániť agresii zo strany Deep state a NATO. Putin bojuje proti tej istej globalistickej elite, ktorá nás všetkých drží ako rukojemníkov. Lídri EÚ chcú využiť konflikt na Veľký reset a zavedenia globálnej dikatúry. Je tu vojna temnoty proti svetlu
    Posolstvo bývalého apoštolského nuncia v USA, arcibiskupa Carla Mariu Vigana účastníkom zhromaždenia Reawaken America, ktoré sa konalo 2. apríla 2022 v mestečku Salem v americkom štáte Oregon.

  22. Miloš kludne cenzuruj aj 5. apríla 2022, 23:03 a vidim ze uz sa to tu uz neda ani sem tam citat a nie to este sem tam nieco napisat. Je to tu sama propaganda a grc. Stale si neuvedomujete ze zapad utahoval bezpecnostnu smyčku rusku tolko az rusko urobilo zapadu a jeho globalistom šach mat. Jeho dôsledky budu pre nas katastrofou

  23. obyvatel…prekvapuje ma že ideš ešte podla starých ruských notičiek…to velké obklučenie, približovanie hraníc Nato a utahovanie bezpečnostnej smyčky frčalo v januári….teraz je in denacifikácia (banderovci, azov atď) a ochrana ruskojazyčných občanov(tým že ich vybombarduješ)…no od teba som skor očakával že to budú tie laboratoria s bioagentami….mal by si si ujasniť že čo je teda tá „prává a aktuálna“ príčina špeciálnej vojenskej operácie, ale rozumiem že sa to mení tak často že to ani nestíhaš sledovať…

  24. Nevie niekto, aké sa plánuje alebo teda plánovalo využitie toho vrtu na Mlynárskej ulici pri Váhu? Vŕtali to vo dne aj v noci pri osvetlení pred pár rokmi a nič z toho. Nie je to geotermálny vrt s vodou, ktorá by sa dala využiť na vykurovanie sídlisk? V terajšej dobe by to malo opodstatnenie…

  25. Vrt 6. apríla 2022, 10:14 – otazku odporucam smerovat primatorovi mesta Tomcanyimu a prednostovi Krajcovicovi. Oni dvaja su najlapsimi „odbornikmi“ na dlhodobe vyuzitie majetku mesta sukromnymi firmami.

  26. USA zaviedli ďalšie sankcie proti podpredsedovi ruskej Bezpečnostnej rady Dmitrijovi Medvedevovi, premiérovi Mišustinovi, dospelým Putinovým deťom, manželke a dcére ministra zahraničia Lavrova. (meduza)

    Koľko majú ešte majetkov títo hrdí rusi v tej židojašterskej USA? Prečo majú také rozsiahle majetky v tej zlej zlej zlej USA? Prečo nemajú majetky za Uralom alebo v matičke Moskve? Prečo všetky rusom ukradnuté peniaze títo vládny činitelia Ruska tlačia do EU a USA?

  27. Treba prijať Putina do NATO a europa nech sa zjednotí A potom by sme videli aká sranda by tu bola keď tam chce byť Ukrajina tak prečo nie Rusko

  28. Odborový zväz KOVO ohlásil dátumy protestov za dôstojný život a prácu na Slovensku.
    Protesty sa budú konať v Košiciach 21.4. o 16:00, v Žiline 30.4. o 13:00 a v Trnave 7.5. tiež o jednej poobede. Ako sme sa už pred troma týždňami vyjadrili, tieto protesty majú našu absolútnu podporu.
    Vláda svoju totálnu neschopnosť zakrýva trápnymi výhovorkami, najprv za všetko mohla pandémia, teraz je za všetkým ukrajinská kríza. Lenže kde je vôľa, tam je cesta – lenže to by sa vláda musela sústrediť na dialóg s ľuďmi práce a s odbormi, na regulovanie cien potravín a energií, či na zabezpečenie dôstojného bývania a nie na boj so štyrmi webstránkami a na parkovanie starej nemeckej vojenskej techniky.
    Cesta von z tohto marazmu nie sú Sulíkove kilečká, ani stiahnutie kúrenia v domácnostiach o jeden stupeň. Strategické podniky vo verejnom vlastníctve, zvýšenie minimálnej mzdy a skrátenie pracovnej doby, rešpektovanie ľudí práce a odborov ale aj regulácie cien a zrušenie DPH na potraviny – to je náš programový záväzok a to je aj cesta von!

  29. pre Anonym 6. apríla 2022, 23:07

    V tom prípade by NATO stratilo opodstatnenie a to si nemôžu dovoliť. Keď bude treba zasiať demokraciu kdesi v Afrike, kto tam potom pôjde?

  30. Päťdesiatsedemročného Dušana Mydliara zabil minulé leto medveď. Štát vyplatil rodine 22 700 eur. Pred časom sa vybrali na lov dve partie poľovníkov. Mali povolenie na odstrel jedného medveďa. Zhodou okolností v rovnakom čase narazili na medveďa obe skupiny. Nuž, zastrelili dvoch. Statoční poľovníci to priznali a štátny orgán im naparil pokutu osemdesiattisíc eur… Hovorca inšpekcie z Ministerstva životného prostredia vyhlásil, že výška pokuty osemdesiattisíc eur zohľadňuje spoločenskú hodnotu zastreleného zvieraťa. Čo na to páni ministri? Bývalý minister životného prostredia József Nagy ukazoval v televízii tabule, ktoré ľudí upozornia na riziko stretnutia s medveďmi. Asi netušil, že medvede nevedia čítať a korzujú po uliciach miest a dedín. Nagy navrhol na ochranu pred medveďom bakuľu s bicyklovým zvoncom a trúbkou, ale nepredviedol, ako pri útoku medveďa funguje. Súčasný minister Budaj vypotil ešte väčšiu hlúposť, keď povedal: „Medveď hnedý bol na Slovensku skôr ako Slováci, tak to rešpektujte.“
    Podľa MŽP SR je cena za omylom zastreleného medveďa osemdesiattisíc eur a cena za medveďom usmrteného človeka 22 700 eur. V tejto vojnou poznačenej dobe sa spytujem: Aká je u nás cena ľudského života?“
    Ľudia sú naozaj v prdeli.
    Tu už nejde o názor či slobodu slova. Máme dočinenia s vážnym problémom ohrozujúcim existenciu demokracie v jej základoch a  ľudia zjavné klamstvá cielene vydávajúci za alternatívu pravdu, deštruujú štát.
    Možno je to tak.
    A čo ak je pravdou, že štát deštruuje vláda?

  31. Zbohom zdravý rozum. Na základe čoho vyrátali „spoločenskú hodnotu“ človeka? Toto spoločenské zriadenie každý deň dokazuje, že človek je len číslo.

  32. Anonym 7. apríla 2022, 12:19 – nielen toto je vaznym nezmyslom v nasom akoze „prave“.

    Dlhodobo kritizujeme korupciu a klientelizmus v statnej sprave a sprave veci verejnych – aj toto je dosledok zamestnavania rodinnych prislusnikov, kamosov a blizkych , no hlupakov a ludi neschopnych nasimulovat si situacie, ktore s najvacsou pravdepodobnostou niekdy vzniknu.

    Este tu mame problem posudzovania veci podla legislativy vela krat starej aj sestdesiat rokov.

    Problem vidim aj v tom, ze v bordeli sa lepsie tuneluje a kradne. A tak upratovanie bodelu trva neunosne dlho…

  33. Anonym 7. apríla 2022, 16:15 – ja to vidim inak.

    Nech skapu ti, ktori demokraticke principy statu rozkladaju v zakladoch, tuneluju, kradnu a korumpuju, alebo sa korumpovat nechaju.

  34. Ony sú tak sprostý politici že nás úplne zničia Keď bude stáť plyn ako ruský a doplatia ho pani politici zdvihnú ľuďom platy dôchodky ako v Nemecku tak stým nebude žiadny problém Tak už začnite makať chamrat politicka

  35. Veď už pri výplate nás zdania 1 raz potom 23/ za potraviny benzín atď už zdaňujú zdanené A už mi vôbec nevadí Putin a komousi nech im schabru ti nakradnuté majetky

  36. Do roka budu v Európe obrovske nepokoje a obcianska vojna. A slovač je najzranitelnejsia a najviac na to doplatime. Kolotoč krachu eu sa zacina roztacat. Tato nastavajuca kriza nas zrazí na kolena

  37. Miloš odpoj sa od elektriky lebo je vyrobena vdaka ruskemu jadrovemu palivu. A odpoj sa od plynu lebo jeto rusky plyn. Prestan vykurovat a varit lebo ides na ruskom plyne alebo el. A napis nech tak ucinia aj tvoje ovce ako je ratafak a kopec dalsich co tu je. Tu je video ako fest z toho ludom uz jebe. Kto ide do prace tak nemoze lebo banda tupcov si sadne na cestu a dozaduje sa hluposti
    https://m.mojevideo.sk/4tvv

  38. Anonym 7. apríla 2022, 23:12 – tak toto je brutalne. Je vidiet rozdiel medzi slusnym clovekom a totalnym agresivnym hulvatom.

    Myslim si, ze prave tu je presne kopirovanie chovania sa a konania jednej strany a strany druhej – UKR a RF.

    Ludia skutocne osprostievaju…

  39. Aha takze ked si sadnem pred tvoju branu s transparentom odpojenia sa energii, alebo zatarasim takto svetelnu krizovatku a nepustim nikoho do prace alebo k lekarom a podobne tak to bude super a budem slusny clovek. Takto si to myslel?

  40. Anonym 2O 47 to som sa vyjadril ešte slušne lebo to čítajú deti Ale teším sa že si si našiel svoju diagnózu šup neváhaj a utekaj doktorke a prestaň fetovať nepomáha ti to

  41. @Anonym 7. apríla 2022, 23:12
    Preco by sa odpajal? On zato moze ze je tu prilis vela Kokotov ako ty co volia cez 20 rokov bolsevikov v podobe Fica, Mocara co nas tu zaklincovali pod rusky vplyv ?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img